BUNNI Review Makkelijk boekhouden? Ervaring + beoordelingen | 2024

In dit artikel

BUNNI is een online boekhoudprogramma dat beweert, dat het boekhouden verslavend leuk maakt, maar is dit ook echt zo? In deze BUNNI review alles boven tafel van dit boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor zzp’ers.

Belangrijkste punten

Geen schema gevonden.

Probeer BUNNI 30 dagen gratis

{empty_image_alt}

Voor wie is BUNNI boekhoudsoftware geschikt?

BUNNI is geschikt voor elke eenmanszaak die structuur in zijn of haar boekhouding wilt hebben. Voor zzp’ers die op zoek zijn naar een simpel, maar effectief boekhoudprogramma is BUNNI een hele goede uitkomst. Het is gemaakt door en voor zzp’ers.

Ondanks dat BUNNI gemaakt is door en voor zzp’ers is het ook geschikt voor andere rechtsvormen. Deze zijn namelijk ook van harte welkom op het platform van BUNNI.

De BUNNI ervaringen van onder andere stichtingen en verenigen zijn erg goed. Zij moeten ook een boekhouding bijhouden en kunnen dit via BUNNI op een hele eenvoudige manier doen. Ook zijn er Vof’s en kleine BV’s die BUNNI gebruiken voor hun boekhouding.

Voor wie is BUNNI niet geschikt

Wanneer je een wat groter bedrijf hebt, dan is BUNNI niet geschikt voor je. Ongeacht welke rechtsvorm je hebt, als je medewerkers in dienst hebt of voorraden wilt bijhouden, dan schiet BUNNI al gauw tekort.

Als je in zo’n situatie zit, dan is het verstandig om een wat uitgebreider boekhoudpakket te kiezen. Je betaalt, dan wat meer, maar je hebt ook veel meer mogelijkheden die je allemaal nodig hebt.

Wat is BUNNI?

Zoals al eerder benoemd werd is BUNNI een online boekhoudprogramma door en voor zzp’ers. Dit boekhoudprogramma is ontwikkeld door Sjors en Dirk. Dirk is al lange tijd freelance softwareontwikkelaar.

Dirk moest als zelfstandige, dus ook een boekhouding bijhouden. Zelf was hij geen boekhouder en dus had hij er ook geen verstand van. Hij zocht een online boekhoudprogramma dat begrijpelijk en simpel was, maar deze kon hij niet vinden.

Veel van de beschikbare online boekhoudprogramma’s zijn gemaakt door boekhouders. Dit zie je terug in de software. Veel termen die voor boekhouders heel normaal zijn, zijn voor andere mensen moeilijk te begrijpen. Hier wilde Dirk vanaf en besloot om samen met Sjors een simpel, online boekhoudprogramma te ontwikkelen. Niet veel later werd BUNNI geboren.

Gratis ervaren of BUNNI wat voor je is?

Wil je gratis ervaren of BUNNI wat voor je is? Deze mogelijkheid heb je ook bij dit online boekhoudprogramma. Je kunt namelijk alle functionaliteiten van BUNNI een maand lang helemaal gratis proberen.

In deze maand kun jij ontdekken of dit boekhoudprogramma ook echt goed bij je past. Ben je tevreden na de proefperiode? Dan kun je een betaald abonnement nemen en krijg je bovendien 20 % korting, levenslang. Is het niet wat voor jou? Dan loopt de proefperiode vanzelf af en zit je nergens aan vast.

Hoe werkt BUNNI?

Wanneer je naar de website van BUNNI gaat, dan kun je alles lezen over hoe dit bedrijf tot stand gekomen is. Daar kun je ook heel eenvoudig een account aanmaken. Hierbij begin je eerst met een gratis account die automatisch na een maand stopt. Na die maand is de keuze aan jou om door te gaan of niet.

Wanneer je een account aangemaakt hebt, dan kun je inloggen bij BUNNI en krijg je toegang tot alle functionaliteiten.

BUNNI functionaliteiten en mogelijkheden

Als je inlogt op je account uit deze BUNNI review, dan kom je standaard op een soort dashboard terecht. Elke keer als je inlogt, kom je standaard op deze pagina terecht en zie je de belangrijkste statistieken van je onderneming.

BUNNIe review
Het BUNNI dashboard

Boekingen

Dit dashboard wordt binnen BUNNI het tabblad ‘boekingen’ genoemd. Standaard zie je de inkomsten en uitgaven van je onderneming. Je ziet wat het balansverschil per maand is, maar je ziet ook het voorlopige balansverschil over dat hele jaar.

Binnen dit tabblad heb je nog meer mogelijkheden. Bij ‘openstaand’ kun je zien welke facturen nog openstaan. Deze moeten nog aan jou betaald worden. Je krijgt hiermee een heel makkelijk overzicht. Je ziet zo precies wanneer je iemand een herinnering moet sturen om de factuur alsnog te voldoen.

Ook aan de btw-aangifte heeft BUNNI uit deze review gedacht. Zodra jij in- en verkoopfacturen opslaat binnen BUNNI, dan zal de software automatisch gaat berekenen hoeveel btw jij moet afdragen, maar ook hoeveel btw je kunt terugvragen.

Bank

Als je dit tabblad bekijkt, dan zal je zien dat hier niet zo heel veel staat. Hier kun je namelijk de koppeling leggen met je zakelijke rekening. Dit zorgt ervoor dat alle transacties op je bankrekening ook binnen BUNNI zichtbaar worden. De functie is gratis en je kunt met iedere Nederlandse bank een koppeling leggen.

De bankverbinding wordt tot stand gebracht door BUNNI’s partner Nordigen. Dit bedrijf beschikt over een PSD2-vergunning en mag in heel Europa banktransacties uitlezen. Een erg betrouwbare verbinding dus.

Categorieën

Als ondernemer heb je met meerdere klanten te maken en misschien ook wel met verschillende werkzaamheden. Het is, dan handig om dingen in categorieën te verdelen. Als je alles op een berg gooit, dan wordt het een chaos straks.

Wanneer je dit allemaal opdeelt in categorieën, dan heb je een veel beter overzicht. Zorg dat je dit altijd goed bijhoudt. Wanneer je dit een klein beetje verzaakt, dan haal je jezelf heel veel werk op de hals om dit weer recht te trekken.

Facturen

Daar heb je als ondernemer veel mee te maken. Zowel verkoop- als inkoopfacturen. Deze kun je allemaal aanmaken binnen BUNNI. Wanneer je dit goed doet, dan heb je constant het balansverschil van je onderneming in beeld.

Bij dit tabblad heb je ook de mogelijkheid om offertes te maken. Afhankelijk van in welke markt jij zit, kan het heel goed zijn dat je ook offertes moet maken. Is de klant akkoord met de offerte? Dan kun je met een simpele handeling de offerte omzetten naar een factuur.

De BUNNI factuurmaker

Uren

Hier kun je de uren bijhouden die je aan een project besteedt. Als je bijvoorbeeld ‘uurtje-factuurtje’ rekent, dan kun je precies bijhouden, hoeveel uren je aan een project besteed hebt. Ook heb je binnen dit tabblad de mogelijkheid om kilometers bij te houden. Zo kun je eenvoudig de kilometervergoeding die je door moet berekenen bijhouden.

Verborgen tabbladen

Dan heb je ook nog een aantal tabbladen die je niet meteen ziet. Als je op de drie streepjes klikt, dan komt er een pulldownmenu tevoorschijn waarin je nog meer dingen kunt vinden. Hier kun je onder andere contacten en projecten aanmaken. Dit spreek natuurlijk voor zich wat dit inhoudt.

Verkoop jij producten voor een vast bedrag? Dan is het handig om deze onder ‘producten’ in te laden. Zo kun je een standaard factuur maken voor dit product. Dit zorgt ervoor dat je niet elke maand dezelfde factuur hoeft te maken. Dit scheelt weer een hoop dubbel werk.

Ook de instellingen van je onderneming, kun je hieronder vinden en aanpassen.

BUNNI functionaliteiten tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen heeft BUNNI niet heel veel functionaliteiten, maar heeft het precies dat wat een zzp’er nodig heeft. Zzp’ers hebben geen ingewikkelde functies nodig die ze toch niet gaan gebruiken. Binnen BUNNI krijg je precies genoeg. Hieronder vind je nog een opsomming van alle functionaliteiten die je binnen BUNNI vindt:

Kosten
Kosten per maand €12 (€9 na korting)
Korting 25%
Gratis proefperiode 30 dagen
Administratief
Urenregistratie
Project-management
Rittenregistratie
Balans & resultatenrekening
Vooraadbeheer
Debiteurenoverzicht
Crediteurenoverzicht
Factureren
Onbeperkt aantal facturen
Periodiek factureren
UBL-factuur
Klant kan online betalen
Facturen versturen per e-mail
Facturen versturen per post
Herinneringen en aanmaningen
Automatisch incasso
Offertes maken
Online offerte laten maken en ondertekenen
Bestanden en documenten
Scan en herken
Mail en herken
Bestanden uploaden
Scannen met mobiele app
Bank
Automatische boekhoudkoppeling
Bankafschriften importeren
Automatisch boekingsvoorstel
Verzamelbetaling export
Bezittingen
Bezittingen module
Automatisch afschrijven
BTW
BTW-Overzicht
Integratie met Cloud opslag
Toegang voor boekhouder
Overig
API beschikbaar
Integratie met Cloud opslag
Toegang voor boekhouder
Ondersteuning
E-mail
Telefonisch
Chatten
Social media

De boekhoudpakketten van BUNNI: Welk abonnement moet ik kiezen?

Als je voor BUNNI uit deze review kiest, dan valt er eigenlijk heel weinig de kiezen. In tegenstelling tot veel andere online boekhoudsoftware, heeft BUNNI slechts één abonnementsvorm. Er zijn dus geen verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. What you see, is what you get.

Als je eerst de proefperiode doorloopt, dan krijg je voor de rest van je leven 25 % korting. Dan betaal je slecht € 9 exclusief btw per maand. Voor dit kleine bedrag zorg jij ervoor, dat je boekhouding op orde is en zit je niet meer te klooien met bonnetjes en Excellijsten.

De tijd die je daarmee bespaart is de € 9 per maand dubbel en dwars waard.

Wanneer je een BUNNI abonnement hebt, maar hier toch vanaf wilt, dan kun je dit maandelijks stopzetten. Het enige wat je hoeft te doen is BUNNI een mailtje sturen, waarin je aangeeft dat je wilt stoppen. De automatische incasso wordt de volgende maand stopgezet en jij zit nergens meer aan vast.

Wat zijn de voordelen van BUNNI?

Deze BUNNI review zou niet compleet zijn, als we niet goed gekeken hebben naar de voordelen van dit pakket. Het allergrootste voordeel van dit online boekhoudpakket dat vind ik wel de eenvoud. Eenvoud was ook de rode draad tijdens het ontwikkelen van dit boekhoudpakket.

Veel zzp’ers die hebben geen verstand van boekhouden en weten ook niet hoe ze met ingewikkelde software om moeten gaan. De eenvoud en overzichtelijkheid van BUNNI zorgt ervoor dat iedere zzp’ers tegenwoordig zijn eigen boekhouding kan doen.

Ook de voorzet die je krijgt voor de btw-aangifte, verzamelt heel veel gegevens voor je. Je moet deze alleen nog overnemen in de portal van de Belastingdienst. Wanneer jij je boekhouding goed op orde hebt, dan is het doen van de btw-aangifte echt een makkie.

Wat zijn de nadelen van BUNNI?

Daar waar de ene eenvoud als een voordeel ziet kun je dit ook al een nadeel zien. Als jij wel verstand hebt van boekhouden, dan wil je ook gebruik kunnen maken van uitgebreide functies. Voor deze functies moet je iets verder zoeken. Je vind ze onder het konijn rechtboven in je scherm.

Als je wilt beschikken over een veel uitgebreider pakket, dan is BUNNI niet het juiste pakket voor je. Pakket als onder ander Jortt zijn veel uitgebreider en geven je veel meer mogelijkheden. Een kanttekening van dit soort pakketten is wel dat ze veel duurder zijn, dan BUNNI. De ervaringen met BUNNI zijn vooral heel goed bij zzp’ers en eenmanszaken.

De BUNNI mobiele app

Bij deze BUNNI review hoort natuurlijk ook een kritische blik naar de app. BUNNI heeft een mobiele app ontwikkeld, maar deze is op het moment van schrijven nog steeds in ontwikkeling. Het is een soort beta-versie die nog compleet gemaakt moet worden.

Ondank dat de app nog niet helemaal klaar is, is deze toch al behoorlijk compleet. Je kunt een hele hoop dingen inzien en regelen met je telefoon. Het eerste wat je kunt doen is het inscannen van bonnetjes. Dit doe je met de camera van je telefoon. Als de camera goed scherp gesteld heeft op het bonnetje, dan herkent BUNNI automatisch de gegevens die op het bonnetje staan. Je hoeft dus niet meer over te typen als je thuis bent.

Ook de urenregistratie kun je, met je telefoon doen. Deze werkt hetzelfde als via de website. Je kunt de timer aanzetten en zo hou je bij hoeveel uren je aan een bepaald project besteedt. Ook de boekingen binnen jouw onderneming kun je overzichtelijk inzien via de app van BUNNI.

Het maken van facturen via de app, is een van de dingen die nog in ontwikkeling is op het moment van schrijven. Betekent niet dat wij er niet even naar kijken tijdens onze BUNNI review. Dit stukje staat nog in de kinderschoen, maar je bent al wel in staat om via je telefoon facturen te maken. Hier moet wel bij gezegd worden dat dit via de PC voor nu veel makkelijker gaat.

Alternatieven BUNNI

BUNNI is natuurlijk niet het enige softwarepakket dat online boekhoudsoftware aanbiedt. In een wereld waarin steeds meer dingen digitaal gebeuren, willen ook steeds meer zzp’ers hun eigen boekhouding willen kunnen doen.

Wij van Boekhoutspot.nl zijn niet voor één gat te vangen en hebben dus BUNNI naast een aantal andere aanbieders gelegd. Zo krijg je een duidelijk beeld van de verschillende mogelijheden.

BUNNI vs MoneyMonk

MoneyMonk is een van die andere aanbieders. Als we BUNNI en MoneyMonk met elkaar vergelijken, dan zien we heel veel overeenkomsten. MoneyMonk is namelijk een boekhoudprogramma dat net als BUNNI gericht is op zzp’ers die een boekhoudpakket willen dat simpel en begrijpelijk is.

MoneyMonk heeft soortgelijke functionaliteiten. Alleen is het dashboard van MoneyMonk een stuk uitgebreider, waardoor het wat professioneler lijkt. MoneyMonk hanteert daarentegen wel verschillende abonnementsvormen, waarbij de duurste € 25 per maand kost.

BUNNI vs Tellow

Als we in deze review BUNNI en Tellow naast elkaar leggen, dan zie we toch wel twee totaal verschillende pakketten. Daar waar BUNNI voor eenvoud en relatief weinig functies gekozen heeft, kun je bij Tellow gebruik maken van veel meer mogelijkheden. Tellow hanteert ook meerdere abonnementsvormen.

Tellow kan gebruikt worden door alle rechtsvormen, mits je het juiste pakket kiest. Wanneer je het simpelste pakket van Tellow kiest, dan heb je niet heel veel meer mogelijkheden dan BUNNI. Wil je meer mogelijkheden, dan heb je al snel een duurder pakket nodig. Als zzp’er kun je je prima redden met het goedkoopste pakket, maar deze is dan altijd nog duurder, dan een abonnement bij BUNNI.

BUNNI vs Jortt

Vergeleken met BUNNI heeft Jortt ook meerdere pakketten. Jortt kan gebruikt worden door alle rechtsvormen. Van zzp’ers tot aan ondernemingen met meerdere medewerkers. Afhankelijk van je onderneming kun je een pakket kiezen. Jortt is vergeleken met BUNNI heel uitgebreid.

Met Jortt ben je zelfs in staat om bijna het gehele proces te automatiseren. Zelfs tot zover dat je eigenlijk geen boekhouder meer nodig hebt. Dit betekent wel dat hier ook een hoge prijs tegenover staat. Velen malen hoger namelijk, dan de € 9 die je bij BUNNI betaalt voor een abonnement.

BUNNI vs E-boekhouden

Ook E-boekhouden hanteert meerdere abonnementsvormen. Het abonnement van E-boekhouden dat geschikt is voor zzp’ers, dat toont veel overeenkomsten met BUNNI. Je hebt ongeveer dezelfde mogelijkheden, alleen is het dashboard van E-boekhouden wat uitgebreider.

Qua proefperiode zijn de mogelijkheden bij E-boekhouden wel heel anders. Daar waar je BUNNI een maand gratis kunt proberen, kun je E-boekhouden maar liefst 15 maanden gratis proberen. Je hebt hier dus echt heel lang de tijd om te ontdekken of het wat voor je is.

BUNNI vs Rompslomp

Rompslomp komt ook in meerdere abonnementsvormen. Vergeleken met BUNNI schiet het goedkoopste pakket van Rompslomp toch wel tekort. De mogelijkheden zijn vergeleken met BUNNI te beperkt. Onder andere een voorzet voor de btw-aangifte heb je bij het goedkoopste pakket van Rompslomp niet.

Kies je voor het duurdere pakket, dan heb je deze optie wel. Het Pro pakket van Rompslomp is te vergelijken met het pakket van BUNNI. Het verschil zit hem wel in de prijs. Het Pro pakket van Rompslomp is wel een stukje duurder, dan die van BUNNI.

BUNNI ervaringen en beoordelingen: Wat zeggen andere gebruikers?

Wij van Boekhoutspot zijn natuurlijk niet de enige die hun ongezouten mening geven over BUNNI. Ook andere mensen delen met plezier hun reviews en ervaringen. Daarom hieronder de mening van anderen over BUNNI.

Om heel eerlijk te zijn. Op de verschillende reviewwebsites zoals Trustpilot en de reviews in Google zijn geen slechte ervaringen te vinden over BUNNI. De laagste waardering binnen beide review mogelijkheden is 4 van de 5 sterren.

Het enige waar sommige gebruikers wat op aan te merken hebben, dat is het feit dat sommige dingen nog in ontwikkeling zijn, zoals de functies binnen de app. De ontwikkelaars van BUNNI werken er hard aan om de openstaande vraagstukken snel te verwerken.

Andere boekhoudexperts delen eigenlijk de mening van de gebruikers. Ook de experts van Boekhoudzelf.nl zijn van mening dat BUNNI een simpel, maar effectief boekhoudprogramma is. Voor iedere zzp’er te begrijpen en te gebruiken.

BUNNI review: De conclusie

Wij van Boekhoudspot.nl zijn van mening dat BUNNI echt een goede optie is voor zzp’ers. Vooral zzp’ers die een begrijpelijk boekhoudprogramma zoeken zonder teveel poespas. Dat is wat je krijgt met BUNNI. Overzichtelijk, simpel en daarbij is de prijs ook nog eens heel goed.

Kortom, BUNNI is een hele goede en betaalbare optie voor eenmanszaken en zzp’ers die zelf, online hun boekhouding willen doen.

Veel gestelde Vragen over BUNNI

Hoe kan ik inloggen bij BUNNI?

Dit is heel eenvoudig. Je gaat naar de website en als je al een account aangemaakt hebt, dan kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Hoe kan ik een grootboekrekening toevoegen?

Wanneer je de koppeling met je zakelijke bankrekening gemaakt hebt, dan krijg automatisch alle transacties in beeld. Deze vormen gezamenlijk de grootboekrekening van je onderneming.

Hoe kom in contact met BUNNI?

Bij BUNNI kun je contact zoeken via de mail, maar ze hebben ook nog een telefoonnummer dat je kunt bellen. Bellen kan alleen tijdens kantoortijden. Mailen kun je uiteraard 24/7 doen.

Is er een BUNNI demo?

Ja. Je kunt alle functionaliteiten van BUNNI een maand lang gratis proberen. Na deze maand wordt het proefabonnement automatisch stopgezet en zit je nergens aan vast.

Kan mijn boekhouder in mijn BUNNI account?

Yes, wat is een boekhoudprogramma zonder boekhouder. Je kunt kosteloos je accountant en andere gebruikers registreren op 1 BUNNI account.

Heb ik naast BUNNI nog een boekhouder nodig?

Als je zelf goed bent boekhouden en je onderneming is niet zo heel groot, dan kun je zonder boekhouder. Heb jij echt een serieuze onderneming, dan kun je met BUNNI grip houden op alles en kan de boekhouder alles verwerken.

Is BUNNI veilig?

Ja. BUNNI is 100 % veilig.

u003cstrongu003eHoe flexibel is BUNNI. Is het makkelijk op te zeggen?u003c/strongu003e

Qua opzeggen is BUNNI heel flexibel. Een betaald abonnement kun je maandelijks opzeggen zonder dat er moeilijk gedaan wordt.

{part_2}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Is BUNNI jouw partner voor de boekhouding?

  • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
  • Belasting aangifte in no-time gedaan.
  • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
  • Gratis proefperiode

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen

"