Efficiënt digitaal factureren brief: handige tips en tricks

In dit artikel

Het efficiënt versturen van facturen is een uitdaging voor veel ondernemers. Net als jij, heb ik deze strijd gevoeld. Ik ontdekte dat er wettelijke eisen zijn waar elke factuur aan moet voldoen.

Dit artikel geeft je praktische tips om dit proces beter te beheersen. Je leert snel en makkelijk facturen maken. Lees verder en ontdek hoe.

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een open laptop met Exact Boekhoudsoftware in een modern kantoor.

Samenvatting

 • Gebruik elektronische factureringssoftware om snel en foutloos facturen te maken die voldoen aan alle wettelijke eisen.
 • Voeg een betaallink toe aan je facturen zodat klanten gemakkelijker en sneller kunnen betalen, wat de betalingssnelheid verhoogt.
 • Kies een e – facturatiesysteem dat past bij jouw bedrijf; dit bespaart je tijd en vermindert fouten door automatische berekeningen.
 • Archiveer al je digitale facturen correct om te voldoen aan de regels voor het bewaren van zakelijke documenten en vind ze snel terug.
 • Communiceer duidelijk met internationale klanten over valuta en belastingregels om misverstanden te voorkomen en zorg voor meerdere betaalopties.

Begrijpen hoe efficiënt digitaal factureren werkt

Efficiënt digitaal factureren transformeert de manier waarop we betalingen regelen. Het verandert papieren rekeningen in elektronische bestanden, maakt snel verzenden mogelijk en vermindert fouten.

Het belang van een goed georganiseerde factuur

Een goed georganiseerde factuur is cruciaal. Dit komt omdat een factuur niet alleen een betaalverzoek is, maar ook een juridisch document. Het moet voldoen aan wettelijke eisen zoals het vermelden van het btw-identificatienummer, het btw-bedrag, en gegevens van zowel de verzender als de ontvanger.

Zelf heb ik gemerkt dat klanten sneller betalen als ze een duidelijke en overzichtelijke factuur ontvangen. Ik gebruik software voor digitale facturering om foutloos te werken en alle verplichte informatie correct op te nemen.

Zo zorg ik ervoor dat mijn facturen hun doel bereiken: betaald worden.

Tools zoals elektronische factureringssoftware helpen enorm. Ze maken het verzenden van facturen via e-mail makkelijker en zorgen voor automatische bijhouding van de administratie.

Ik voeg altijd een betaallink toe, waardoor klanten direct kunnen betalen. Dit heeft de snelheid waarmee ik betalingen ontvang aanzienlijk verhoogd.

“Een heldere factuur is de sleutel tot snelle betalingen.”

Het proces van digitaal factureren

Nu we het belang van een goed georganiseerde factuur hebben besproken, wil ik je graag meenemen in de wereld van digitaal factureren. Dit proces is niet alleen sneller en efficiënter dan de traditionele methode, maar helpt ook fouten verminderen.

 1. Kies een geschikt boekhoudpakket dat past bij jouw behoeften. Ik gebruik zelf een online platform waarmee ik eenvoudig digitale facturen kan aanmaken, versturen en beheren. Deze pakketten bieden vaak templates die je kunt aanpassen naar jouw huisstijl.
 2. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke informatie verzamelt voordat je de factuur opmaakt. Dit omvat contactgegevens van jou en jouw klant, diensten of producten die geleverd zijn, prijzen, en de betalingstermijn. Persoonlijk zorg ik altijd dat deze informatie correct en up-to-date is.
 3. Voeg een uniek factuurnummer toe aan elke factuur. Dit helpt bij het organiseren en volgen van betalingen. Ik volg een simpel systeem dat ervoor zorgt dat geen twee facturen hetzelfde nummer hebben.
 4. Stel duidelijke betalingsvoorwaarden op. Vermeld expliciet binnen welke termijn de klant moet betalen; dit is wettelijk vastgesteld binnen 14 dagen na ontvangst voor mijn zakelijke klanten.
 5. Verstuur de digitale factuur via e-mail naar het juiste adres van jouw klant of maak gebruik van het boekhoudpakket waarbij jouw klant de factuur direct kan downloaden of per e-mail ontvangt.
 6. Hou elk verzonden document bij voor je administratie – bewaar zowel een elektronische als eventueel een geprinte kopie in jouw archief conformeert aan de bewaartermijn van zeven jaar zoals vereist door wet- en regelgeving.
 7. Monitor openstaande betalingen en neem indien nodig contact op met late betalers. Ik heb gemerkt dat een vriendelijke herinnering vaak voldoende is om ervoor te zorgen dat wordt betaald.

Al deze stappen helpen mij om mijn financiën strak te organiseren en ervoor te zorgen dat ik snel betaald krijg voor mijn werk, terwijl ik ook volledig voldoe aan alle juridische vereisten rondom digitale facturatie binnen de EU.

Praktische tips en trucs voor efficiënt digitaal factureren

Om je facturatieproces te versnellen, gebruik software voor elektronisch factureren. Dit maakt het verzenden en ontvangen van facturen makkelijker. Zorg er ook voor dat je elke factuur goed archiveert.

Zo vind je ze snel terug en voldoe je aan de regels voor het bewaren van zakelijke documenten.

Het gebruik van e-factureren voor tijdbesparing en nauwkeurigheid

E-factureren maakt mijn leven als ondernemer een stuk makkelijker. Het bespaart tijd en maakt mijn facturen nauwkeuriger. Hieronder deel ik mijn ervaringen en tips:

 1. Kies een simpel maar krachtig facturatiesysteem. Ik gebruik software die automatisch berekeningen doet. Dit voorkomt fouten in bedragen en btw.
 2. Verstuur facturen direct vanuit het systeem per e – mail. De stap van afdrukken en post versturen sla ik over. Dit zorgt dat klanten mijn facturen sneller ontvangen én betalen.
 3. Gebruik sjablonen voor je facturen in het e – facturatiesysteem. Een keer instellen, en daarna maak je elke nieuwe factuur met een paar klikken klaar.
 4. Voeg betaallinks toe aan elektronische facturen. Klanten kunnen dan direct vanuit de factuur betalen via iDEAL of andere online betaalmethodes.
 5. Hou je administratie digitaal bij in dezelfde tool waarin je e – factureert. Dit maakt het archiveren en terugvinden van facturen heel gemakkelijk.
 6. Maak duidelijke afspraken met internationale klanten over valuta en belastingregels voor e – factureren binnen de EU is dit gelukkig gestandaardiseerd, maar buiten de EU kan dit verschillen.
 7. Controleer regelmatig op updates van jouw gekozen e-facturatiesoftware om te zorgen dat je altijd voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Door deze stappen te volgen, houd ik meer tijd over voor wat echt belangrijk is in mijn bedrijf, terwijl ik weet dat mijn facturatieproces soepel loopt.

Voorbeelden van efficiënte digitale facturen

Na het bespreken van hoe e-factureren tijd bespaart en nauwkeurigheid bevordert, wil ik nu enkele voorbeelden van efficiënte digitale facturen delen. Een goede digitale factuur bevat alle noodzakelijke gegevens zoals het btw-identificatienummer, het bedrag exclusief en inclusief btw, en zowel jouw gegevens als die van je klant.

Deze info moet duidelijk zijn zonder overbodige details. Zorg ervoor dat de factuur opeenvolgend genummerd is en voldoet aan wettelijke eisen. Dit maakt het voor zowel jou als de ontvanger makkelijker om te begrijpen.

Vergeet ook niet de datum waarop de dienst is geleverd of het product is verkocht. Dit helpt bij het bijhouden van de verjaringstermijn van de factuur. Gebruik maken van geautomatiseerde systemen kan hierbij ondersteunen, omdat deze automatisch de juiste nummering en gegevens toevoegen.

Het versturen van facturen via een beveiligde e-mail zorgt er bovendien voor dat jouw factuur veilig bij de klant aankomt en sneller betaald wordt. Door deze methodes te implementeren, maak je jouw facturatieproces niet alleen efficiënter maar ook betrouwbaarder voor je klanten.

Hoe u een correcte factuur opstelt

Een correcte factuur opstellen is makkelijker dan je denkt. Volg deze stappen en zorg ervoor dat je altijd aan de regels voldoet.

 1. Zet je eigen btw – identificatienummer bovenaan. Dit nummer laat zien dat je officieel geregistreerd staat als ondernemer.
 2. Vermeld het totale btw – bedrag duidelijk. Klanten moeten kunnen zien hoeveel belasting ze betalen over jouw diensten of producten.
 3. Schrijf de datum waarop je de factuur maakt altijd op. Dit is belangrijk voor jouw administratie en die van je klant.
 4. Geef elke factuur een uniek nummer. Dit helpt bij het organiseren van jouw financiën en maakt het makkelijk om specifieke transacties terug te vinden.
 5. Jouw naam en adres en die van de klant mogen niet ontbreken. Zo weten beide partijen precies met wie ze te maken hebben.
 6. Voor productleveringen, beschrijf wat je levert, in welke hoeveelheid, en tegen welke prijs per eenheid. Dienstverleners geven een overzicht van hun geleverde diensten.
 7. Als je geen btw rekent omdat je bijvoorbeeld onder de kleineondernemersregeling valt, meld dit dan expliciet op de factuur.
 8. Voor kleinere bedragen of creditfacturen, gebruik een vereenvoudigde factuur met minder details maar nog steeds voldoende informatie voor de belastingdienst.
 9. Bewaar elke uitgaande factuur minstens 7 jaar lang, of zelfs 10 jaar voor onroerend goed transacties.

Nu we weten hoe belangrijk een goed opgestelde factuur is, laten we kijken naar de voordelen die digitaal factureren met zich meebrengt voor jou en je bedrijf.

De voordelen van digitaal factureren

Digitaal factureren bespaart jouw bedrijf tijd en geld. Je verbetert ook de nauwkeurigheid van je financiële administratie.

Besparing van kosten en tijd, verbeterde nauwkeurigheid

E-facturen sturen helpt om geld en tijd te besparen. Het zorgt voor minder fouten in de facturatie. Ik betaal geen postzegels of printerkosten meer. Het verwerken van elektronische facturen gaat ook sneller dan papieren facturen.

Dit betekent dat ik meer tijd heb voor andere taken in mijn bedrijf.

“Efficiëntie in facturatie verbetert niet alleen de nauwkeurigheid, maar bespaart ook kostbare tijd en middelen.”

Het gebruik van een gestroomlijnd digitaal systeem vermindert de kans op fouten. Alles is direct opgeslagen in een database. Zo hoef ik niet door mappen te zoeken naar een specifieke factuur.

Klanten betalen sneller omdat ze de factuur meteen via hun e-mailadres ontvangen. Dit alles maakt mijn werk als ondernemer een stuk gemakkelijker.

Voordelen van digitaal factureren voor uw bedrijf

Nauwkeurigheid en besparing van tijd en kosten leiden ons naar nog meer voordelen voor je bedrijf. Digitaal factureren maakt je administratie efficiënter. Je stuurt eenvoudig rekeningen per elektronische post en voldoet zo aan wettelijke verplichtingen.

Dit systeem helpt je ook om snel betaald te worden. Klanten ontvangen hun rekeningen sneller, wat de kans vergroot dat zij op tijd betalen.

Het gebruik van de digitale methode verlaagt jouw uitgaven. Je bespaart op papier, postzegels en tijd die je normaal aan papierwerk besteedt. Voor ondernemers is het belangrijk om efficiënt te werken en kosten te verlagen waar het kan.

Met digitale facturatie zet je een stap in de goede richting. Dit leidt tot een soepeler lopende onderneming en meer tevreden klanten die de professionaliteit van je bedrijf waarderen.

Speciale situaties in digitaal factureren

In de wereld van digitaal factureren komen we unieke uitdagingen tegen. Het gaat niet altijd om het sturen van een elektronische rekening naar een lokale klant. Soms moet je factureren zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel, of je moet een verkoopnota sturen naar klanten in andere landen.

Elk van deze situaties heeft zijn eigen regels en vereisten. Ik help je door deze specifieke scenario’s heen te werken, zodat je steeds precies weet wat je moet doen.

Factureren zonder KVK

Ik heb ontdekt dat je ook zonder een KVK-nummer facturen kunt sturen. Dit is vooral handig voor kleine klussen of als je net begint. Voor facturen onder de €100, inclusief btw, of bij het sturen van een creditfactuur, is een vereenvoudigde factuur voldoende.

Dit maakt het makkelijker voor mensen die nog geen officiële onderneming hebben gestart. Ik gebruik vaak elektronische facturatiemethodes, zoals e-facturen, omdat deze overal in de Europese Unie geaccepteerd worden.

Dit geeft mij de vrijheid om mijn werk zonder problemen te factureren, zelfs als ik nog geen KVK-inschrijving heb.

Mijn ervaring leert dat digitaal factureren zonder KVK-nummer niet alleen mogelijk maar ook efficiënt is. Het bespaart me tijd en zorgt ervoor dat ik mij kan richten op het groeien van mijn activiteiten voordat ik de stap zet naar een volledige bedrijfsregistratie.

Zo blijf ik flexibel en ben ik in staat om zowel lokaal als binnen de hele EU mijn services aan te bieden. Nu we dit behandeld hebben, laten we kijken hoe het sturen van facturen aan internationale klanten in zijn werk gaat.

Factureren aan internationale klanten

Factureren aan internationale klanten brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Ik heb gemerkt dat je met de juiste aanpak veel problemen kunt voorkomen. Hier deel ik mijn ervaring en geef ik advies over hoe je dit het beste aanpakt.

 1. Zorg ervoor dat jouw facturen voldoen aan de wettelijke eisen van het land van jouw klant. Elk land heeft zijn eigen regels, dus onderzoek is belangrijk.
 2. Gebruik een elektronische factuur voor snelle en efficiënte levering over grenzen heen. E-facturen zijn binnen de hele Europese Unie geaccepteerd, wat een groot voordeel is.
 3. Houd rekening met verschillende valuta. Vermeld duidelijk in welke valuta jouw klant moet betalen en bereken eventueel wisselkoersen nauwkeurig.
 4. Communiceer duidelijk over eventuele extra kosten zoals verzendkosten of belastingen om misverstanden te voorkomen.
 5. Wees je bewust van belastingregels, zoals BTW-verplichtingen, bij zaken doen in verschillende EU-landen.
 6. Bied meerdere betalingsopties aan die internationaal gebruikt kunnen worden, dit vergroot de kans dat je snel betaald krijgt.

Uit mijn eigen ervaring blijkt dat communicatie cruciaal is; wees altijd helder in wat je verwacht van internationale klanten en wat zij kunnen verwachten qua facturering en betaling.

Laten we nu eens kijken naar speciale situaties in digitaal factureren die ook aandacht vereisen.

Factureren aan een stichting of vanuit een holding

Na het bespreken van factureren aan internationale klanten, richten we ons nu op een ander belangrijk aspect: het factureren aan een stichting of vanuit een holding. Dit vraagt om specifieke aandacht omdat hier andere regels en nuances bij komen kijken.

 1. Zorg altijd dat je weet met wie je zaken doet. Onderzoek de structuur van de stichting of holding waaraan je wil factureren. Dit helpt om misverstanden te voorkomen.
 2. Begrijp de belastingregels die gelden voor stichtingen en holdings. Deze organisaties vallen vaak onder andere fiscale regelingen dan reguliere bedrijven.
 3. Controleer of de stichting of holding ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit is belangrijk voor de juridische geldigheid van je facturen.
 4. Maak duidelijke afspraken over de betalingstermijnen. Volgens de wet moet jouw klant binnen een bepaalde termijn betalen, dus vermeld deze ook duidelijk op jouw factuur.
 5. Gebruik altijd een gedetailleerde beschrijving van geleverde diensten of producten op je factuur. Dit helpt bij eventuele controle door belastingdiensten.
 6. Diensten of producten leveren aan internationale stichtingen kan extra aandacht vereisen wat betreft belasting over toegevoegde waarde (BTW). Informeer naar de relevante BTW-regels voor transacties buiten Nederland.
 7. Indien je digitaal factureert, zorg ervoor dat jouw systeem voldoet aan dezelfde wettelijke eisen als papieren facturen.
 8. Houd rekening met mogelijke vrijstellingen waarvan stichtingen gebruik kunnen maken, en pas je tarieven zo nodig aan.

Het goed afhandelen van deze punten garandeert niet alleen compliance met relevante wet- en regelgeving, maar draagt ook bij aan een soepel proces voor het ontvangen van betalingen uit deze unieke sectoren.

Veelgestelde vragen over digitaal factureren

Duik dieper in de wereld van digitaal factureren door de meest gestelde vragen te verkennen. Hier leer je alles over wetten, termen en hoe je ervoor zorgt dat jouw e-facturen altijd aan de eisen voldoen.

Ontdek handige antwoorden die je verder helpen.

Factureren betekenis en belangrijke termen

Factureren is heel belangrijk voor het runnen van een bedrijf. Je maakt en verstuurt een factuur om betaald te krijgen voor jouw diensten of producten. Hier zijn de kernpunten die je moet weten:

 1. Wat staat er op een factuur: Het is meer dan alleen een stuk papier of digitale nota. Elke factuur moet belangrijke informatie bevatten zoals het btw-identificatienummer, hoeveelheid goederen en diensten, en natuurlijk, hoeveel dit allemaal kost.
 2. btw-identificatienummer: Dit nummer laat zien dat jij of jouw bedrijf geregistreerd staat bij de belastingdienst. Klanten hebben dit vaak nodig om hun eigen boekhouding op orde te houden.
 3. Factuurnummer: Geen twee facturen zijn hetzelfde in jouw administratie, dankzij unieke factuurnummers. Dit helpt zowel jou als jouw klant bij het bijhouden van betalingen.
 4. Naam en adres van de afnemer: Zorg ervoor dat je weet naar wie de factuur gaat. Dit lijkt simpel, maar correcte gegevens zijn cruciaal voor snelle betaling.
 5. Het KVK-nummer: Als jouw onderneming ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, moet dit nummer op de factuur staan. Voor sommige bedrijven is dit niet verplicht, maar voor de meesten wel.
 6. Geleverde diensten of producten: Beschrijf duidelijk wat je verkocht hebt, inclusief hoeveelheden of uren indien van toepassing.
 7. De totale kosten: Vermeld duidelijk wat je klant moet betalen inclusief btw-bedrag.
 8. Betalingsvoorwaarden: Vermeld wanneer je verwacht betaald te worden – deze termijn start zodra de klant de factuur ontvangt.

Vanuit mijn ervaring als kleine ondernemer heb ik geleerd hoe essentieel deze elementen zijn voor heldere communicatie en snellere betaling door klanten. Zorg dat alles correct ingevuld is; zelfs een kleine fout kan tot vertraging leiden in het krijgen van jouw geld.

E-facturatie heeft het gemakkelijker gemaakt om al deze informatie nauwkeurig in te voeren en snel te versturen zonder angst dat iets zoekraakt per post – een enorme tijdsbesparing! Door gebruik te maken van digitale systemen verminder je ook foutkansen aanzienlijk omdat veel velden automatisch invullen met reeds bekende informatie over reguliere klanten.

Elektronische (of digitale) facturen zijn binnen de hele Europese Unie geldig, wat geweldig nieuws is voor bedrijven die internationaal werken; het maakt niet uit waar ter wereld mijn klanten zich bevinden, ik kan hen snel en efficiënt mijn e-facturen versturen!

Regels rondom factureren

Digitaal factureren biedt veel voordelen, maar het volgen van de regels is cruciaal. Zorg ervoor dat elke factuur die je verstuurt aan alle wettelijke eisen voldoet.

 1. Vermeld altijd je btw-identificatienummer en het btw-bedrag op de factuur. Dit toont precies hoeveel belasting je klant moet betalen bovenop jouw diensten of producten.
 2. Voeg de factuurdatum, het unieke factuurnummer, jouw naam en adres toe, samen met die van je klant. Dit helpt zowel jou als je klant bij het organiseren en terugvinden van transacties.
 3. Bijzondere ondernemers, zoals taxibedrijven of horecazaken, hebben soms andere eisen voor hun facturen. Check wat voor jou geldt om mogelijke problemen te voorkomen.
 4. Als een verkoop minder dan €100 kost (inclusief btw), mag je een vereenvoudigde versie versturen. Dit bespaart tijd zonder dat je inlevert op naleving van de regels.
 5. Stuur je factuur uiterlijk op de 15e dag na de maand waarin de levering plaatsvond. Dit zorgt ervoor dat alles op tijd betaald wordt.
 6. Jouw klant heeft tot een bepaalde deadline om te betalen. Zorg dat deze termijn duidelijk staat aangegeven om late betalingen te verminderen.
 7. Bewaar jouw facturen minstens 7 jaar lang, en die over onroerende goederen zelfs 10 jaar. De overheid kan hierom vragen bij controles.
 8. Je kunt kiezen tussen papieren of elektronische verzending van je factuur, maar beide vormen moeten aan dezelfde criteria voldoen.
 9. Als je levert aan de Rijksoverheid, ben je verplicht elektronische facturen te gebruiken; alle overheidsinstanties moeten deze kunnen ontvangen en verwerken.

Deze regels helpen bij het handhaven van een gestroomlijnd proces voor digitaal factureren en zorgen ervoor dat jij en je bedrijf aan de goede kant van de wet blijven staan.

Conclusie

Het organiseren van je facturen en het kiezen voor e-factureren spaart tijd en geld uit. Deze methodes verbeteren ook de nauwkeurigheid van je administratie. Door de tips te volgen, maak je jouw facturatieproces veel efficiënter.

Dit heeft een positieve impact op je bedrijf. Voor extra hulp kun je altijd specialisten raadplegen of gebruikmaken van online bronnen. Zet de stap vandaag nog en zie hoe je bedrijf groeit door efficiënter factureren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen een papieren factuur en een e-factuur?

Een papieren factuur ontvang je per post en moet je fysiek bewaren, terwijl een e-factuur digitaal verstuurd en ontvangen wordt, wat het makkelijker maakt om te bewaren en te beheren.

2. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn facturen op tijd betaald worden?

Zorg ervoor dat je duidelijke betaaltermijnen op je facturen zet, neem contact op met klanten die te laat betalen, en overweeg incassokosten te vermelden voor facturen die verjaren.

3. Kunnen zzp’ers ook efficiënt digitaal factureren?

Ja, zzp’ers kunnen ook efficiënt digitaal factureren door gebruik te maken van e-facturatie software die helpt bij het beheren van facturen en voldoet aan de wetgeving.

4. Wat moet ik doen als een klant niet betaalt, zelfs na meerdere herinneringen?

Als een klant niet betaalt, kun je contact opnemen met specialisten in incasso om de betaling alsnog te verkrijgen, rekening houdend met de wettelijke regels omtrent incassokosten en verjaring.

5. Hoe kan ik testen of mijn digitale facturatiesysteem goed werkt?

Voordat je volledig overstapt op digitaal factureren, kun je het systeem testen door een paar e-facturen naar jezelf of collega’s te sturen en te bekijken of alles correct werkt, inclusief de ontvangst en leesbaarheid van de factuur.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven