De Voordelen van Digitaal Factureren: Factuur Efficiëntie in Zicht

In dit artikel

Veel bedrijven worstelen met trage facturatieproces sen. Ik heb dit probleem ook ondervonden. Wist je dat het verwerken van een elektronische factuur slechts 5 minuten kost? Na veel onderzoek heb ik ontdekt dat digitaal factureren deze uitdaging kan oplossen.

Dit artikel laat zien hoe je efficiënter kunt factureren en sneller betaald krijgt. Lees snel verder!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een open laptop met Exact Boekhoudsoftware in een modern kantoor.

Samenvatting

 • Door over te schakelen op digitaal factureren, kunnen bedrijven enorme tijdswinst boeken. Een elektronische factuur verwerken duurt slechts 5 minuten, terwijl dat voor papieren facturen oploopt tot 18 minuten.
 • Het gebruik van digitale facturatie zorgt voor real – time inzicht in de financiën van een bedrijf. Dit maakt het mogelijk om sneller en beter onderbouwde financiële beslissingen te nemen.
 • Met de inzet van digitale facturen en het PEPPOL – netwerk verbetert de beveiliging en efficiëntie van het versturen en ontvangen van facturen, wat leidt tot foutloze transacties.
 • Digitale facturatie verbetert niet alleen de cashflow door snellere betalingen, maar vermindert ook de kans op fouten aanzienlijk, wat resulteert in tevredener klanten en minder administratieve last.
 • Door gebruik te maken van technologieën zoals UBL (Universal Business Language) voor e – facturen, vinden automatische updates plaats die compatibel zijn met verschillende boekhoudprogramma’s, waardoor de verwerking efficiënter wordt.

De 5 Voordelen van Digitaal Factureren

Digitaal factureren brengt veel voordelen met zich mee. Het maakt je boekhouding sneller, gemakkelijker en helpt fouten te verminderen.

Digitaal factureren bespaart tijd

Het switchen naar elektronisch factureren maakt een groot verschil. Een doorsnee e-factuur is binnen vijf minuten verwerkt. Dit is een stuk sneller dan PDF-facturen en papieren facturen, die respectievelijk tien en achttien minuten nodig hebben.

Deze besparing in tijd is enorm voor bedrijven.

Met boekhoudsoftware en het Peppol-netwerk wordt het versturen van facturen nog efficiënter. Ik spaar niet alleen tijd uit, maar ook de klant ontvangt alles sneller. Dit maakt de hele ervaring van facturatie veel soepeler voor beide partijen.

E-facturen worden snel verwerkt

E-facturen veranderen echt hoe ik mijn facturatie doe. Ze worden binnen één seconde verwerkt in het boekhoudprogramma van de klant. Dit is een wereld van verschil vergeleken met de oude manier van werken met papieren facturen.

Vroeger duurde het dagen voordat alles was ingevoerd en verwerkt, maar nu is mijn factuur er bijna meteen. Dit verkort het hele proces met gemiddeld 16 dagen.

Mijn ervaring leert dat dit niet alleen tijd bespaart, maar ook veel stress wegneemt. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over facturen die verloren gaan of verkeerd worden verwerkt.

Alles gaat vlotter en efficiënter. En het mooie is, dit voordeel geldt zowel voor mij als voor mijn klanten. Ik kan nu sneller aan mijn volgende project beginnen, terwijl mijn klanten ook blij zijn met de snelle afhandeling.

Na de snelle verwerking van e-facturen, kijk ik uit naar hoe dit real-time inzicht geeft in de financiën van mijn bedrijf.

Real-time inzicht in de financiën van je bedrijf

Met digitale facturatie zie ik altijd direct hoe het financieel met mijn bedrijf gaat. Ik zie de inkomende en uitgaande geldstromen zonder vertraging. Dit helpt mij om snel beslissingen te nemen.

Ik hoef niet te wachten op updates van mijn boekhouder of tot papieren facturen zijn verwerkt. Alles staat klaar in het boekhoudprogramma. Zo houd ik de vinger aan de pols van mijn bedrijf.

De veiligheid en efficiëntie van digitale facturen maken een groot verschil. Ze verkleinen de kans op fouten naar nul procent. Dat is een geruststellend idee. Ook worden ze bijna onmiddellijk verwerkt in het financiële systeem van mijn klanten.

Hierdoor krijg ik mijn betalingen sneller binnen dan ooit tevoren. Dit soort voordelen maken digitaal factureren onmisbaar voor mij.

Basisbeginselen van Digitaal Factureren

Digitale facturen maken en versturen verandert hoe we zaken doen. We gebruiken software om facturen te creëren, die we dan via e-mail of een beveiligd netwerk naar onze klanten sturen.

Wat is Digitaal Factureren

Digitaal factureren is het proces waarbij je jouw facturen elektronisch maakt, verstuurt en beheert. In plaats van papieren bonnen te gebruiken, stuur je nu alles via e-mail of een beveiligd netwerk zoals Peppol.

Dit systeem bespaart niet alleen bomen maar maakt jouw administratie ook veel eenvoudiger. Je creëert facturen in een formaat dat boekhoudsoftware gemakkelijk kan lezen. Hierdoor verwerk je ze sneller dan ooit tevoren.

Met e-facturatie gaat alles automatisch. Je hoeft niet meer handmatig elke factuur in te voeren in je boekhoudsysteem. De digitale bestanden die je maakt, voldoen aan een standaard zoals de Universal Business Language.

Dit zorgt ervoor dat jouw boekhoudsoftware ze zonder problemen kan verwerken. Een papieren factuur kost gemiddeld 18 minuten om te verwerken, maar een digitale slechts 5 minuten. Zo hou je meer tijd over voor andere belangrijke zaken in jouw bedrijf.

“Een wijze investering in de efficiëntie en duurzaamheid van jouw bedrijf.”

Nu we weten wat digitaal factureren is, laten we kijken hoe je een factuur kunt opstellen en verzenden.

Hoe een Factuur Maken en Versturen

Om te starten met digitaal factureren, is het belangrijk de stappen goed te kennen. Ik neem je mee door het proces van een factuur maken en versturen. Dit maakt het snel en gemakkelijk voor jou.

 1. Kies geschikte facturatiesoftware. Er zijn diverse online programma’s beschikbaar zoals FreshBooks of QuickBooks die je helpen bij het opstellen van facturen.
 2. Voeg alle benodigde informatie toe aan de factuur. Denk hierbij aan bedrijfsgegevens, klantinformatie, een uniek factuurnummer, de datum van uitgifte, en een vervaldatum.
 3. Beschrijf duidelijk welke diensten of producten je hebt geleverd inclusief aantallen en prijzen per stuk.
 4. Bereken het totaalbedrag dat betaald moet worden en vermeld eventuele belastingen apart.
 5. Maak gebruik van de UBL-standaard (Universal Business Language) als format voor e-facturen om ze via elektronische wegen efficiënter uit te wisselen.
 6. Zorg ervoor dat je factuur voldoet aan alle wettelijke vereisten om problemen met debiteuren of belastingdienst te voorkomen.
 7. Sla je digitale factuur op in een digitaal archief; dit is niet alleen beter voor het milieu maar zorgt ook dat je later makkelijk informatie kunt terugvinden.
 8. Verzend de digitale factuur direct naar de klant via email of nog veiliger: via een beveiligd netwerk zoals Peppol, waarmee grote leveranciers werken.

Deze stappen zorgen ervoor dat jouw digitale facturen snel en zonder fouten worden verzonden en verwerkt door jouw klanten. Met e-facturatie kun je binnen 1 seconde de status van een factuur inzien in jouw boekhoudprogramma, wat enorm tijdsbesparend werkt vergeleken met traditionele methodes.

Door dit proces zo efficiënt mogelijk te maken, verbeter ik mijn cashflow aanzienlijk omdat alles automatisch gaat en er geen kans is op menselijke fouten dankzij e-facturatie technologieën zoals Storecove die bijstaat bij elke stap van deze overgangsperiode naar volledig digitaal werken.

Het versturen van digitale facturen is dus niet alleen sneller maar ook veel veiliger en goedkoper dan traditionele methodes—een win-win situatie voor elke ondernemer die tijd wil besparen!

Het Belang van Correcte Facturatie

Correct factureren is essentieel voor mijn bedrijf. Fouten in facturen zorgen voor vertragingen en kunnen de band met klanten schaden. Ik merk op dat door elektronisch te factureren, de nauwkeurigheid verbetert en het risico op fouten bijna verdwijnt.

Deze methode bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat ik en mijn klanten altijd op dezelfde pagina zitten.

Eén keer had ik een klant die mijn factuur niet op tijd betaalde omdat er een fout in het bedrag stond. Dit gebeurde toen ik nog papieren facturen gebruikte. Het kostte me extra tijd en communicatie om het op te lossen.

Sinds ik ben overgestapt naar e-factureren via een boekhoudpakket, komen deze problemen veel minder vaak voor. Mijn ervaring leert dat correcte facturatie leidt tot snellere betalingen en tevredener klanten.

Dit is waarom ik zo’n groot voorstander ben van digitale factuurverwerking.

Hoe Starten met Digitaal Factureren

Om te beginnen met digitaal factureren, hoef je enkel de juiste software te kiezen en je erin te verdiepen. Dit opent nieuwe deuren naar efficiëntie en snelheid in je administratie.

Ontdek meer over hoe je dit aanpakt in ons artikel.

Eenvoudig Factureren voor Beginners

Factureren kan overweldigend lijken als je net begint. Gelukkig maakt digitaal factureren het veel eenvoudiger en sneller. Hier deel ik mijn eerste ervaringen en geef ik tips om eenvoudig te starten met digitaal factureren.

 1. Kies een goed facturatieprogramma. Ik ben begonnen met een programma dat speciaal ontwikkeld is voor kleine ondernemers. Zo’n programma helpt je niet alleen bij het maken van facturen, maar houdt ook je boekhouding bij.
 2. Zorg voor een duidelijke sjabloon. Een heldere factuursjabloon zorgt ervoor dat al je facturen herkenbaar en professioneel zijn. De meeste programma’s bieden standaard sjablonen die je makkelijk kunt aanpassen.
 3. Gebruik automatisering waar mogelijk. Mijn favoriete functie is de optie om terugkerende facturen automatisch te versturen. Dit bespaart veel tijd, vooral als je regelmatig dezelfde diensten levert aan klanten.
 4. Leer hoe je een UBL – factuur maakt. UBL (Universal Business Language) zorgt ervoor dat jouw digitale factuur gemakkelijk ingelezen kan worden door verschillende boekhoudsystemen, wat fouten vermindert en tijd bespaart.
 5. Verstuur via beveiligde methodes zoals het PEPPOL – netwerk. Dit netwerk is extreem veilig en zorgt ervoor dat jouw elektronische factuur direct in het systeem van de ontvanger komt, zonder kans op menselijke fouten.
 6. Houd de betalingstermijn in de gaten met real – time updates over de status van betaling van jouw facturen die sommige systemen bieden.

Door deze stappen te volgen, was ik in staat om mijn eigen digitale factureringsproces op te zetten zonder me overweldigd te voelen door technische details of administratieve lasten.

Voorbeeld Factuur Maken

Het maken van een voorbeeld factuur lijkt op het eerste gezicht misschien ingewikkeld. Maar ik heb ontdekt dat met een beetje begeleiding en de juiste hulpmiddelen, iedereen dit kan.

 1. Kies een simpel programma: Ik gebruik vaak een basis boekhoudprogramma of online service die templates biedt. Deze tools maken het proces veel makkelijker.
 2. Vul bedrijfsgegevens in: Zorg ervoor dat je de naam, het adres en contactinformatie van jouw bedrijf bovenaan de factuur plaatst.
 3. Voeg klantinformatie toe: Schrijf de naam, het adres en andere relevante gegevens van de ontvanger in een apart gedeelte.
 4. Factuurnummer is essentieel: Elke factuur moet een uniek nummer hebben voor gemakkelijke identificatie.
 5. Beschrijf wat je verkocht hebt: Vermeld duidelijk de geleverde producten of diensten, inclusief hoeveelheden en prijzen per stuk.
 6. Bereken het totaalbedrag: Tel alle kosten bij elkaar op om tot het eindbedrag te komen. Vergeet geen BTW als dat van toepassing is.
 7. Betaalinstructies moeten helder zijn: Geef aan hoe en binnen welke termijn je wilt dat er betaald wordt.

Ik vond dit aanvankelijk lastig, maar na wat oefenen werd het snel tweede natuur. Het automatiseren van deze stappen bespaarde me niet alleen tijd maar zorgde ook voor minder fouten in mijn facturaties.

Nu ik mijn eigen digitale facturen kan maken, valt me op hoeveel sneller betalingen binnenkomen, iets wat mij als kleine ondernemer erg helpt met mijn cashflow.

Volgende in onze blogreeks praten we over specifieke situaties waarin digitaal factureren uitdagend kan zijn en hoe deze obstakels te overwinnen zijn.

Specifieke Facturatiesituaties

Na het doorlopen van hoe je een voorbeeldfactuur maakt, stappen we nu over naar de uitdagingen en kansen binnen specifieke facturatiesituaties. Ik deel mijn ervaringen met diverse situaties die elke ondernemer tegenkomt. Dit helpt jou om voorbereid te zijn en effectief te reageren.

 1. Factureren zonder KVK – Toen ik net begon, had ik nog geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ik ontdekte dat je ook zonder deze inschrijving kunt factureren. Belangrijk is wel dat je alle benodigde informatie opneemt: volledige naam, adresgegevens, en een duidelijke omschrijving van de geleverde diensten of producten.
 2. Internationale Klanten – Factureren aan klanten buiten Nederland brengt extra aandachtspunten met zich mee. Valuta, btw-regels en internationale bankgegevens moeten correct vermeld worden. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert in welke valuta je betaald wilt krijgen.
 3. Periodiek Factureren – Voor terugkerende diensten zoals abonnementen gebruik ik periodiek factureren. Dit bespaart tijd omdat ik niet elke maand dezelfde factuur handmatig hoef op te stellen. Automatiseringstools kunnen hierbij helpen door elke periode automatisch een nieuwe factuur aan te maken en te versturen.
 4. Verwerken van E-facturenDigitale facturatie heeft mij veel voordelen geboden, ook in termijn van kostenbesparing. Een e-factuur wordt razendsnel verwerkt in tegenstelling tot papieren varianten; gemiddeld 16 dagen sneller! Dit komt omdat e-facturen direct in het boekhoudsysteem van de ontvanger ingelezen kunnen worden.
 5. UBL-Facturen Verzenden via Peppol – Om mijn process nog efficiënter te maken, stuur ik UBL-facturen via het beveiligde Peppol-netwerk naar mijn klanten.. Deze elektronische facturen zorgen voor een nog snellere verwerking en minder foutkansen omdat het direct compatibel is met veel verschillende boekhoudprogramma’s.

Elk van deze punten heeft mij geholpen om beter om te gaan met unieke uitdagingen die bij het factureringsproces komen kijken. Door hier proactief op in te spelen kan ik efficiëntie waarborgen en tegelijkertijd flexibel blijven in hoe ik zaken doe.

Factureren zonder KVK

Overgang van specifieke facturatiesituaties naar een andere interessante optie: facturen versturen zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KVK). Dit lijkt misschien ongewoon, maar het is zeker mogelijk en handig voor freelancers en kleine zelfstandigen die starten.

Zelf heb ik ervaren dat je ook zonder KVK-registratie professioneel kunt werken.

Je hoeft geen groot bedrijf te zijn om op een professionele manier facturen te versturen.”

Om dit te doen, maak ik gebruik van digitale facturatieplatforms. Deze tools stellen je in staat om facturen te genereren die voldoen aan alle vereisten, zonder dat daar een bedrijfsregistratienummer voor nodig is.

Een belangrijk aspect hierbij is dat je zorgt dat elke factuur die je verstuurt, alle essentiële informatie bevat zoals jouw volledige naam, contactgegevens, een duidelijke omschrijving van de geleverde diensten of producten en het totaal te betalen bedrag.

Het mooie van digitale facturatie is dat fouten bijna niet voorkomen. Dit komt doordat deze systemen ontworpen zijn om nauwkeurigheid te garanderen en ze integreren vaak ook met boekhoudsoftware voor een gestroomlijnd overzicht van je financiën.

Factureren aan Internationale Klanten

Internationaal factureren brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Ik heb gemerkt dat taalbarrières en verschillende belastingregels vaak voor verwarring zorgen. Gelukkig maken digitale facturatiemethoden zoals e-invoicing en het Peppol Access Point het een stuk eenvoudiger.

Zo hoef ik me geen zorgen te maken over de juistheid van mijn facturen. De systemen zorgen ervoor dat alles automatisch wordt bijgewerkt volgens de lokale wetgeving van mijn klanten.

Het gebruik van universele bestandsformaten zoals UBL heeft ook een grote impact. Deze aanpak zorgt ervoor dat mijn facturen zonder problemen worden ontvangen en verwerkt, ongeacht waar mijn klanten zich bevinden.

Ik herinner me nog hoe het versturen van een ouderwetse papieren factuur naar het buitenland weken kon duren. Nu, met digitale oplossingen, is mijn werk veel efficiënter geworden.

Mijn internationale klanten waarderen de snelle en foutloze transacties, iets wat zowel hun als mijn bedrijf ten goede komt.

Periodiek Factureren

Periodiek factureren maakt elke maand rekeningen versturen eenvoudiger. Ik gebruik hiervoor vaak een online platform dat automatisch facturen stuurt naar mijn klanten. Zo spendeer ik minder tijd aan administratie.

Dit systeem zorgt ook dat elke factuur direct in het boekhoudprogramma van mijn klant komt. Dit proces duurt slechts één seconde. Vergelijk dit met de oude manier van facturen via een PDF-bestand sturen, en je ziet snel de winst in tijd.

Om periodiek te factureren heb ik een PEPPOL-ID nodig. Dit geeft mij toegang tot een beveiligd netwerk waarover ik veilig mijn facturen kan versturen. Sinds ik ben overgestapt op deze manier van factureren, merk ik dat de verwerkingstijd van mijn rekeningen gemiddeld 16 dagen korter is dan voorheen.

Belangrijk hierbij is dat ik gemiddeld 5 minuten per factuur bespaar in vergelijking met het oude proces van facturatie. Dit maakt digitale periodieke facturatie niet alleen sneller maar ook veiliger.

Voordelen van Digitaal Factureren Uitgediept

Duiken we dieper in de voordelen van digitaal factureren, dan zien we direct de impact op het facturatieproces. Dit geeft niet alleen een boost aan je cashflow, maar maakt ook het uitwisselen van e-facturen tussen bedrijven veel efficiënter.

De Impact van Digitaal Factureren op het Facturatieproces

Digitaal factureren verandert het facturatieproces grondig. Het verschil in tijd die nodig is om een e-factuur te verwerken tegenover een papieren factuur is enorm. Een e-factuur verwerken we in maar 5 minuten, terwijl een papieren factuur tot 18 minuten kost.

Dit maakt het hele proces veel sneller. Ook kunnen we e-facturen onmiddellijk in ons boekhoudsysteem zetten. Zo besparen we niet alleen tijd, maar ook geld.

De veiligheid en nauwkeurigheid van digitale facturen zijn top. Er is geen kans op menselijke fouten, wat betekent dat elke factuur nauwkeurig is. Bovendien geven digitale facturen ons directe toegang tot inzicht in onze financiën.

We zien meteen hoe het met de geldstromen van ons bedrijf staat. Dit maakt het makkelijker om financiële beslissingen te nemen. Met digitale facturatiesoftware en boekhoudpakketten werken we efficiënter dan ooit.

De Voordelen van Digitaal Factureren voor Je Cashflow

Na het bespreken van de impact op het facturatieproces, is het tijd om de voordelen voor je cashflow te bekijken. Met digitaal factureren zien we een aanzienlijke verbetering in de cashflow van bedrijven.

Dat komt omdat e-facturen veel sneller worden verwerkt dan papieren facturen. De gemiddelde tijd om een factuur te verwerken daalt van enkele dagen naar slechts enkele uren of zelfs minuten.

Dit versnelt niet alleen de betalingen, maar zorgt ook voor een gestroomlijnde geldstroom binnen je bedrijf.

Ik heb zelf ervaren hoe digitaal factureren mijn bedrijf heeft geholpen. Vóór de overstap liep ik vaak achter de feiten aan, constant bezig met het najagen van betalingen. Maar nu, met digitale facturen, zie ik sneller geld op mijn rekening.

Dit heeft geleid tot meer stabiliteit en minder stress over de financiën. E-facturatie is bewezen 75% goedkoper dan traditionele methodes, wat een enorme besparing betekent voor elk bedrijf.

Zelfs de overstap naar UBL-facturen kan leiden tot nog hogere besparingen, tot wel vier à vijf keer meer.

“Digitaal factureren heeft mijn cashflow drastisch verbeterd en me meer controle gegeven over mijn financiën.”

Conclusie

We zagen hoe digitaal factureren tijd bespaart en het makkelijker maakt om je financiën bij te houden. Dit proces maakt facturen snel en veilig. Je ziet alles in real-time en fouten verminderen tot nul dankzij het PEPPOL-netwerk.

Het overstappen naar UBL-formaat verhoogt je besparingen enorm. Bedrijven zoals Storecove staan klaar om je te helpen met deze overstap. Laten we de stap zetten naar een efficiëntere toekomst, waarbij elke seconde en elke cent telt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van digitale facturatie?

Digitale facturatie biedt een aantal voordelen, waaronder snellere verwerking dan papieren facturen, minder kans op fouten omdat alles digitaal verstuurd wordt, en de mogelijkheid om de status van de factuur gemakkelijk te volgen.

2. Hoe werkt het versturen van digitale facturen?

Je kunt digitale facturen versturen via e-mail of een speciaal systeem dat integreert met je boekhoudsoftware. Deze facturen voldoen aan dezelfde eisen als papieren facturen maar worden sneller en efficiënter verwerkt.

3. Wat is het verschil tussen een papieren factuur en een digitale factuur?

Een digitale factuur vervangt de traditionele papieren factuur door een elektronische versie die je digitaal kan verzenden en ontvangen. Dit proces vermindert de tijd en kosten die komen kijken bij het handmatig verwerken van papieren facturen.

4. Kan ik mijn bestaande papieren facturen omzetten naar digitale facturen?

Ja, je kunt gescande papieren facturen omzetten naar digitale formaten zoals PDF of UBL, waardoor ze gemakkelijker te verwerken en uit te wisselen zijn met andere bedrijven.

5. Hoe zorg ik ervoor dat mijn digitale facturatie veilig is?

Zorg ervoor dat je een betrouwbaar systeem gebruikt voor het versturen van digitale facturen en dat je maatregelen neemt om te voorkomen dat de factuur bij de verkeerde persoon geleverd wordt of kwijtraakt.

6. Wat zijn de kostenbesparingen van het overstappen op digitale facturatie?

Door over te stappen op digitale facturatie kun je besparen op de kosten van het printen, verzenden en verwerken van een papieren factuur, wat gemiddeld meer tijd en geld kost dan het verwerken van een e-factuur.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven