e-Boekhouden review Onze eerlijke ervaring! | 2024

In dit artikel

e-Boekhouden is een van de vele aanbieders op het gebied van online boekhoudsoftware in Nederland. Maar, lang niet allemaal slagen ze er in online boekhouden voor iedereen eenvoudig te maken. Lukt e-Boekhouden.nl het wel? Wat maakt dit boekhoudpakket zo bijzonder?. In dit e-Boekhouden review lees je het allemaal! Je weet direct, of e-Boekhouden de perfecte match is voor jou. Let’s dive in!

Geen tijd? Snelle samenvatting

Geen schema gevonden.

14 dagen gratis proberen

{empty_image_alt}

Voor wie is e-Boekhouden geschikt?

e-Boekhouden biedt meerdere pakketten aan waar je uit kunt kiezen, dus het is geschikt voor iedereen. Of je nu een zzp’er bent, mkb’er of je hebt een verenging of stichting. Voor al deze rechtsvormen is de software wel geschikt. Dit is ook het doel van e-Boekhouden. Om zoveel mogelijk mensen en bedrijven te kunnen bedienen.

Ook hoef je voor e-Boekhouden geen uitgebreide kennis te hebben van allerlei boekhoudtechnische termen. Het softwarepakket is zo samengesteld dat iedereen het gebruiken kan. Ook iemand die geen ervaring heeft met de boekhouding. Het enige wat je moet kunnen is omgaan met een laptop. 

e-Boekhouden geeft iedereen de mogelijkheid om zelf de boekhouding bij te kunnen houden.

Voor wie is dit boekhoudprogramma niet geschikt is

Als we het hebben over grote bedrijven, dan is de software van e-Boekhouden niet geschikt. Hiervoor is het simpelweg te simplistisch. Als je te maken hebt met meerdere administraties. Grote voorraden en loonadministraties, dan is e-Boekhouden niet geschikt. Dit zijn veelal grote B.V.’s en N.V.’s. Die hebben pakketten nodig die vaak op maat gemaakt zijn en veel duurder zijn.

Als jij en je onderneming je hierin herkennen, dan is e-Boekhouden niet geschikt.

Wat is e-Boekhouden

Vergeleken met sommige andere aanbieders in dit segment, is e-Boekhouden een bedrijf met een serieuze omvang. Daar waar sommige boekhoudprogramma’s door een paar personen gerund worden, is e-Boekhouden een bedrijf met ruim zestig medewerkers en zijn ze ook nog steeds zoekende naar nieuw personeel.

e-Boekhouden is een bedrijf dat al een tijdje meegaat. Al in 2002 startte dit bedrijf met een online boekhoudplatform. In die tijd had nog lang niet iedereen internet en waren dit soort programma’s nog niet beschikbaar. Als het gaat om het aanbieden van online boekhoudsoftware is e-Boekhouden een ware pionier.

Boekhouden met e-Boekhouden, mijn ervaring

Bij BoekhoudSpot vinden we het belangrijk dat iedereen eerlijke informatie krijgt over dat wat ze zoeken. Je kunt pas een oordeel vellen over iets, als je het ook daadwerkelijk geprobeerd hebt. Zo werkt het op deze website ook en dit geldt ook voor e-Boekhouden en hun online boekhoudprogramma.

We hebben het hele pakket namelijk grondig bekeken. Het gebruik van e-Boekhouden.nl is voor ons dus niet nieuw. Daarom gaan we nu onze ervaringen delen en je vertellen wat de functionaliteiten van dit pakket zijn.

Gratis ervaren of e-Boekhouden iets voor je is?

Dit is natuurlijk erg belangrijk. Als ondernemer wil je altijd eerst kunnen proberen of iets ook daadwerkelijk goed bij je past. Daarom heb je bij e-Boekhouden de mogelijkheid het gratis te proberen. Iedereen kan het namelijk 14 dagen gratis en vrijblijvend proberen. Na deze periode zit je nergens aan vast en wordt het ook niet automatisch verlengt. 

Voor startende ondernemers is de proefperiode nog veel langer. Als je net begonnen bent als ondernemer, dan kun je bij e-Boekhouden een hele lange proefperiode beginnen. Namelijk de eerste 15 maanden. e-Boekhouden geeft deze mogelijkheid enkel bij startende ondernemers. Niet bij ondernemers die al langer actief zijn

Hoe werkt e-Boekhouden?

e-Boekhouden werkt heel erg eenvoudig. Door de meer dan 20 jaar ervaring die dit bedrijf heeft, zijn ze in staat geweest om een boekhoudprogramma te ontwikkelen dat erg eenvoudig is. Als je het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl gebruikt, dan heb je een uitgebreid programma, dat je gewoon via je internetbrowser kunt gebruiken.

Als je kiest voor e-Boekhouden, dan wordt er behoorlijk wat werk uit handen genomen. Je kunt je dan als ondernemer bezig houden met de dingen die belangrijk zijn. Boekhouden is namelijk een activiteit waar je niet teveel tijd aan wilt besteden, maar het moet wel goed gebeuren.

Om een goed beeld te krijgen van wat je met e-Boekhouden precies kunt, hebben we alle functies en module’s doorgelopen.

Facturen sturen met de facturatiemodule

Iets dat elke ondernemer heel veel moet gaan doen is facturen maken. Voor het werk dat je verzet hebt, wil je duidelijke en overzichtelijke facturen naar je klanten kunnen sturen. Tevens is bij wet verplicht dat een heel aantal gegevens op de factuur vermeld zijn. Het maken van facturen kan gelukkig heel eenvoudig via de facturatiemodule.

Facturen die je aanmaakt hebt binnen e-Boekhouden, die voldoen meteen aan de wettelijke eisen. Het is uiteraard wel belangrijk dat jij de juiste gegevens bij een klant ingevuld hebt. De factuur neemt deze namelijk automatisch over. Facturen en offertes aanmaken en versturen gaat heel eenvoudig, maar hierover straks nog meer bij de functionaliteiten en mogelijkheden.

Wat kun je koppelen met e-Boekhouden?

Als we het over koppelingen hebben bij boekhoudkundige software, dan denken we vaak aan de bankkoppeling. Erg logisch ook, want een koppeling met je zakelijke rekening is een must, als je de software goed wilt kunnen laten werken. e-Boekhouden.nl biedt nog veel meer koppelingen, dan alleen bankkoppeling.

De automatische bankkoppelingen zijn belangrijk. Deze koppelingen houdt namelijk realtime alle boekingen bij die gedaan worden op je zakelijke rekening. Betaalde facturen worden automatisch gekoppeld aan een factuurnummer. De automatische bankkoppeling is met elke Nederlandse bank te doen, maar voor de volledigheid hieronder een overzichtje:

 • ABN-AMRO
 • Bunq
 • ING
 • Knab
 • Rabobank
 • SNS Bank
 • Triodos Bank
 • ASN Bank
 • RegioBank
 • Van Lanschot
 • Deutsche Bank
e-boekhouden review

Webshop koppelingen

e-Boekhouden biedt de mogelijkheid om een koppeling te leggen met jouw webshop. Als je een webshop hebt, dan heb je helemaal veel te maken met facturen en bedragen die allemaal goed verwerkt moeten worden. Met de koppeling naar je webshop worden alle gegevens automatisch verwerkt in de software van e-Boekhouden.

Wel is het zo dat sommige koppelingen gratis zijn en voor sommige koppelingen moet je betalen. Met heel veel, grote webshopbouwers heb je de mogelijkheid om een automatische koppeling te leggen. Ook als je verkoopt binnen Bol.com en niet echt je eigen webshop hebt, kun je ook een koppeling naar e-Boekhouden leggen. Hieronder een overzicht van de grote aanbieders en welke gratis zijn en welke niet:

Gratis koppeling:

 • JouwWeb
 • GratisWebshopBeginnen.nl
 • LightSpeed
 • Magento
 • MyShop.com
 • ShopPagina.nl
 • VirtueMart
 • WooCommerce

Betaalde koppeling:

 • Amazon.nl
 • Bol.com
 • CCV Shop
 • Ecwid
 • MijnWebwinkel
 • Opencart
 • PrestaShop
 • Shopify

Aanmelden bij e-Boekhouden: De onboarding en de 1 e stappen

Aanmelden bij e-Boekhouden dat is heel eenvoudig. Je hoeft helemaal niet veel gegevens in te vullen als je de proefperiode wilt starten. Je gaat simpelweg naar de website en maakt een account aan. Wachten op de bevestigingsmail en je kunt beginnen.

Als je wat serieuzer aan de slag wilt, dan zul je wel wat meer gegevens in moet gaan vullen. Als je echt als ondernemer aan de slag gaat, dan heeft e-Boekhouden veel meer gegevens nodig, dan alleen een naam en een mailadres. Dit zal zich uiteindelijk vanzelf wijzen. 

Als je alles ingevuld en een account aangemaakt hebt, dan kun je voortaan inloggen via de website.

Functionaliteiten en mogelijkheden

Als je met jouw bedrijf gebruik wilt gaan van e-Boekhouden, dan is wel belangrijk om te weten wat de functionaliteiten en de voor- en nadelen zijn van dit pakket. Daarom gaan we hieronder alle belangrijke functionaliteiten bespreken. Boekhoudprogramma’s zijn allemaal anders, dus is dit belangrijk om te weten, als je straks gebruik van e-Boekhouden gaat maken.

Als je ingelogd bent, dan zie je boven in beeld 6 stuks modules staan. Onder deze modules vind je allerlei mogelijkheden. Deze gaan we nu even snel en goed bekijken. Dan weet je straks precies wat de mogelijkheden zijn met dit boekhoudpakket.

Boekhouden

Daar draait het natuurlijk allemaal om bij dit pakket. De module boekhouden die je bovenin het menu vindt. Als je deze aanklikt, dan komt er links in beeld een submenu tevoorschijn. Hier vind je alle algemene zaken die te maken hebben met boekhouden.

Invoeren

Hier voer je de algemene gegevens van je boekhouding in. Allereerst komen hier de inkomende facturen in terecht. Wanneer je ergens iets gekocht hebt, dan kun je straks de btw terugvragen. Als je deze inkoopfacturen goed inlaadt, dan maakt de software straks automatisch een btw-berekening. Ook bonnetjes kun je op deze plek opslaan en bewaren in een digitaal archief. 

Overzichten

Onder dit kopje vind je alle belangrijke gegevens die je bij de meeste boekhoudsoftware meteen op het startscherm vindt. Een dashboard. Een echt dashboard zul je niet vinden bij e-Boekhouden. Al deze gegevens vind je onder dit kopje. In de overzichten vind je uiteraard alle financiële gegevens van je onderneming. De huidige balans, de voorlopige winst- en verliesrekening en het grootboek. Vanuit hier krijg je een heel goed overzicht van de financiële gezondheid van je onderneming en kun je een afweging maken of je bij moet sturen.

Aangiftes

Als ondernemer moet je ook aangiftes doen. Als je met andere landen binnen de Europese Unie handel bedrijft, dan moet je btw-aangifte en ICP-aangifte doen. Onder dit kopje kun je beide aangiftes vinden. Dat dit werk uit handen neemt moge duidelijk zijn. Zowel de btw-aangifte als de ICP-aangifte worden voor je gemaakt. Als extra toevoeging kun je met een druk op de knop een aangiftes naar de Belastingdienst sturen. Geen gedoe meer met de portal van de Belastingdienst.

Digitaal archief

Dit kun je gebruik als een vergaarbak van documenten en bestandjes die je wilt bewaren. Handige functie, maar het is wel heel belangrijk dat je deze overzichtelijk houdt. Je kunt namelijk zelf mappen aanmaken en chaos ligt dan bij heel veel ondernemers op de loer. Pas hier goed mee op, anders raak je alsnog belangrijke bestanden kwijt.

Factureren

De tweede module die we tegenkomen is de module factureren. Daarin vind je onderstaande mogelijkheden:

Facturen

Dit stukje heb ik straks al een klein beetje besproken, maar nu ga ik er nog iets dieper op in. Facturen sturen en ontvangen zul je als ondernemer bijna dagelijks doen. De facturen module is erg uitgebreid binnen deze software. Allereerst gaat het toevoegen van een factuur heel eenvoudig. Je pakt een factuursjabloon en alle belangrijke gegevens zijn meteen goed ingevuld. Daarnaast heb je ook een overzicht van alle openstaande facturen.

Velen van ons willen de facturen ook lokaal op onze pc opslaan of misschien nog wel printen. Je kunt vanuit deze software facturen heel eenvoudig omzetten naar PDF of meteen naar de printer sturen. Ook biedt e-Boekhouden de mogelijkheid om per mail de factuur meteen naar het contactadres te sturen, dat je bij het contactpersonen invult. 

Offertes

Het ligt er even aan in welke markt je zit, maar veel ondernemers zullen ook offertes moeten maken. In sommige markten is het gewoon een must om goede, uitgebreide offertes te maken. Gebruikers van e-Boekhouden kunnen binnen de software ook offertes maken. Het toevoegen van deze offertes gaat volgens hetzelfde principe als het aanmaken van facturen. 

Niet elke offerte zit in dezelfde fase, dus het is belangrijk dat je onderscheid kunt maken. De ene offerte is net ingevoerd, terwijl de andere offerte misschien al wel geaccepteerd is. Je kunt de offerte rangschikken op status, zodat je ziet welke offerte nog aandacht vraagt. Bijvoorbeeld even een belletje doen naar de aanvrager. Van alle offertes kun je ook heel makkelijk, met een druk op de knop een lijst genereren en omzetten naar PDF, Excel of CSV-bestand.

Standaard facturen

Het heeft een apart kopje links in het menu, maar het had ook onderdeel kunnen zijn van de facturen module. Bij de standaard facturen, kun je facturen aanmaken die altijd hetzelfde zijn. Bij bijvoorbeeld abonnementen stuur je dezelfde facturen elke maand. Het is natuurlijk een beetje onzin om elke maand dezelfde factuur te gaan maken. Via hier kun je dezelfde factuur gebruiken, maar pas je alleen de datum en het factuurnummer aan.

Relaties

De derde module is een wat kleinere module. Deze hoeft ook niet groter te zijn, dan dat hij is. Dus daarom hieronder de mogelijkheden die je hebt als het gaat om relaties.

Relaties

Elke ondernemer die heeft relaties. Je bouwt een netwerk op en vanuit hier probeer je je onderneming uit te breiden. Onder relaties vind je ook weer het sub kopje ‘Relaties’. Hier kun je alles en iedereen toevoegen die van belang is voor je onderneming. Van klanten tot leveranciers tot stichtingen waar je misschien een donatie aan doet. Via hier kun je ze allemaal heel uitgebreid toevoegen.

Nieuwsbrief

Een nieuwsbrief sturen kan ook via deze module. Zelf ben ik hier wel fan van, want er zijn weinig online boekhoudpakketten die deze mogelijkheid bieden. Je maakt binnen de boekhoudsoftware een nieuwsbrief aan en verstuurt deze meteen naar je relaties. Simpel en snel.

Uren

Dit de volgende module. Als je deze aanklikt bovenin beeld, dan lijkt het of dit een hele uitgebreide module is. Is het in zeker zin ook wel, maar hij werkt ook heel eenvoudig. Urenregistratie is namelijk binnen iedere onderneming heel belangrijk. Het is mogelijk dat je projecten op regiebasis doet en dan moet ieder uur betaald worden.

Ik ga niet elke subkopje apart behandelen, want dat zou een saai en langdradig verhaal worden. De uren die je maakt, kun je hier wegboeken per project, activiteit en per jaar. Hiervoor is het wel belangrijk dat je projecten en klanten aangemaakt hebt, De uren koppel je aan een klant en/of project en het factuurbedrag komt er vanzelf uitrollen. Niet meer, niet minder.

Beheer

Voor deze module geldt eigenlijk een beetje hetzelfde. Als je hem aanklikt bovenin het menu, dan komen links in beeld heel veel mogelijkheden te staan. Lijkt heel wat, maar dat is het niet. Via deze module kun je namelijk de software helemaal aanpassen aan jouw behoeftes. Sjablonen vind je hier terug, je account gegevens en je kunt verschillende rapporten via hier laten genereren.

Onder het subkopje ‘inrichting’ vind je nog wel belangrijke dingen die je in moet vullen. Grootboekrekeningen, beginbalans en bijvoorbeeld vaste activa kun je hier invullen. Dingen die wel van vitaal belang zijn om goed in te vullen, als je als ondernemer aan de slag gaat.

Support

Dit kopje mag natuurlijk voor zich spreken. Als je hier op klikt kom je in de online kennisbank van e-Boekhouden. Hier kun je zoeken op een trefwoord, maar vind je ook handleidingen en video’s. Als je er alsnog niet uitkomt, dan kun je contact opnemen met de helpdesk. Zij helpen je verder met het probleem en zullen zorgen dat het opgelost wordt. 

E-boekhouden.nl
Kosten per maand (€) 0 – 9,95 – 14,50 – 24,00
Korting
Gratis proefperiode 15 maanden gratis
Administratief
Urenregistratie
Project-management
Rittenregistratie
Balans & resultatenrekening
Voorraadbeheer
Debiteurenoverzicht
Crediteurenoverzicht
Factureren
Onbeperkt aantal facturen
Periodiek factureren
UBL-factuur
Klant kan online betalen
Factuur versturen per e-mail
Factuur versturen per post
Herinneringen en aanmaningen
Automatische incasso
Offertes maken
Online offerte laten ondertekenen
Bestanden/documenten
Scan en herken
Mail en herken
Bestanden uploaden
Scannen met mobiele app
Bank
Automatische boekhoudkoppeling
Bankafschriften importeren
Automatisch boekingsvoorstel
Verzamelbetaling export
Bezittingen
Bezittingen module
Automatisch afschrijven
BTW
Btw overzicht
1-klik btw aangifte versturen
ICP opgave
Overig
API beschikbaar
Intergratie met Cloud opslag
Toegang voor boekhouder
Ondersteuning
E-mail
Telefonisch
Chatten
Social media

Laatste woord over de e-Boekhouden functionaliteiten

Zoals je hebt kunnen lezen hierboven, kom je aan functionaliteiten binnen die boekhoudt pakket niets tekort. Van inzicht op je banktransacties tot het maken van een grootboekrekening. Dit kun je met e-Boekhouden allemaal. e-Boekhouden maakt wat betreft een heel compleet pakket voor heel veel verschillende ondernemers.

Welk pakket kiezen voor je boekhouding?

Bij deze boekhoudsoftware heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende pakketten. Iedere ondernemer is anders en heeft dus ook andere behoeftes. Startende ondernemers hebben namelijk een minder uitgebreid pakket nodig, dan ondernemers die al wat jaren meegaan.

Voor startende ondernemers zijn beide modules gratis. Althans, je kunt het maar liefst 15 maanden gratis proberen. Zowel de ‘Boekhouden’ module als de ‘Factureren’ module. Als je na 15 maanden van mening bent, dat je tevreden bent met het pakket, dan ben je automatisch geen startende ondernemer meer en moet je naar het ZZP/Mini pakket.

Dit is namelijk het volgende pakket. Voor het de module ‘Boekhouden’ betaal je € 9,95 per maand. Voor dit bedrag kun je 240 boekingen per jaar doen. Houd dit maximum dus goed in de gaten. Als je voor het ZZP/Mini pakket kiest, dan krijg je de module ‘Factureren’ er gratis bij en kun je onbeperkt factureren. 

Het standaard pakket is voor alle ondernemers. Als je een wat grotere onderneming hebt of je gaat al heel wat jaren mee, dan is dit het juiste pakket. De module ‘Boekhouden’ kosten € 14,50 per maand en de module ‘Factureren’ kost € 9,50 per maand. Staat wel tegenover dat je een onbeperkt aantal boekingen per jaar kunt doen en onbeperkt kunt factureren.

Keuzehulp voor het beste e-Boekhouden boekhoudpakket

De juiste keuze maken bij dit boekhoudpakket is heel eenvoudig. Je weet zelf heel goed wat voor een soort ondernemer je bent. Als je net begint met ondernemen, dan is de keuze natuurlijk heel makkelijk gemaakt. Je hebt dan de mogelijkheid om het gehele pakket 15 maanden te proberen. Kies hier dus ook voor, want je kunt in die 15 maanden kun je het pakket helemaal eigen maken. Na die periode weet je precies of het bij je past of niet.

Als ZZP’er of eenmanszaak doe je er goed aan om het ZZP/Mini pakket te kiezen. Houd hierbij wel het maximaal aantal boekingen per jaar in de gaten. Je hebt er namelijk 240. Als je hier overheen gaat, dan schiet dit pakket tekort. Dan moet je voor het uitgebreidste pakket gaan dat beschikbaar is.

De wat grotere ondernemers, of de ZZP’er die echt veel boekingen per jaar verwerken, die moet kiezen voor het meest uitgebreidste pakket. Je kunt hier onbeperkt boekingen doen en onbeperkt factureren. Wel zo fijn als je als ondernemer veel van deze administratie moet verwerken.

Wat kost e-Boekhouden? De abonnementskosten op een rijtje

Doe je administratie 15 maanden gratis (Alleen voor starters)

Startende ondernemers die hebben het bij e-Boekhouden heel goed getroffen. Het is al een paar keer kort genoemd in dit bericht, maar je kunt maar liefst 15 maanden gratis gebruiken maken van dit pakket. De voorwaarde hiervoor is wel dat je een starter bent op de ondernemersmarkt. 

Of je in aanmerking komt voor het gratis starterspakket kun je eenvoudig controleren met je nummer van de Kamer van Koophandel. Als je deze invult op de website van e-Boekhouden, dan controleren zij of je in aanmerking komt. Er is maar een voorwaarde hiervoor. Je onderneming mag niet langer dan 15 maanden ingeschreven staan. Alleen dan kom je in aanmerkingen voor de gratis periode van 15 maanden.

Geen starter? Probeer e-Boekhouden gratis voor 14 dagen

Als je al langer dan 15 maanden ingeschreven staat bij de KvK, dan kun je alsnog gebruikmaken van een gratis proefperiode. Deze is, dan wel aanzienlijk korter, dan wanneer je wel een starter bent. Na het aanmelden kun je 14 dagen gratis gebruikmaken van alle functionaliteiten van dit boekhoudprogramma. 14 dagen is niet heel lang, dus je moet wel snel kunnen ontdekken of het echt wat voor je is.

14 dagen is vergeleken met veel andere pakket een vrij korte periode, maar je kunt het gratis proberen. Je moet alleen wat sneller een keuze maken, dan bij andere pakketten die vaak rond de 30 dagen zitten met hun proefperiode.

Zit je ergens aan vast?

Tijdens de proefperiode kun je alle verschillende functies van dit pakket proberen. Bovendien zit je nergens aan vast. Als je aan het einde van deze 14 dagen niet verder wilt gaan, dan wordt het de proefperiode niet verlengt naar een abonnement. Het wordt automatisch stopgezet en je zit nergens aan vast.

Als je kiest voor een betaald abonnement, dan ga je natuurlijk een betalingsverplichting aan. Mocht je op een gegeven moment het abonnement op willen zeggen, dan kun je per maand opzeggen. Je kunt gewoon een mail sturen en zonder vragen wordt je abonnement stopgezet.

Hoe zit het met de klantenservice?

De klantenservice kun je op meerdere manieren bereiken. Het eerste, hele grote pluspunt vind ik persoonlijk, dat je ze ook gewoon kunt bellen. Heel veel bedrijven kiezen er bewust voor om niet meer telefonisch bereikbaar te zijn, maar e-Boekhouden heeft nog een ‘ouderwets’ telefoonnummer. Voor dringende vragen kun je altijd iemand bellen van de klantenservice.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om digitaal contact op te nemen met de klantenservice. Als je een vraag hebt of het probleem is niet zo heel dringend, dan kun je een mail sturen of het contactformulier op de website invullen. De ervaring leert dat de klantenservice normaal gesproken snel reageert en adequaat reageert op eventuele problemen.

Wat is er goed aan e-Boekhouden? De voordelen

Om snel een goed beeld te krijgen van de voordelen van dit pakket, vind je hieronder een opsomming:

 • Zeer lange proefperiode van 15 maanden voor starters;
 • Zeer uitgebreide helpdesk met handleidingen en video’s;
 • Klantenservice telefonisch bereikbaar;
 • Geen fancy, maar overzichtelijk programma;
 • Uitgebreide mobiele app voor iOS en Android;
 • Makkelijk en snel factureren;
 • Uitgebreide voorzet voor de btw- en ICP-aangifte;
 • Gratis extra gebruikers toevoegen;
 • Maandelijks opzegbaar;
 • Scan en herken functie voor bonnetjes.

Wat kan er beter? e-Boekhouden Nadelen

Natuurlijk is er bij elk bedrijf en bij elk stukje software altijd wel ruimte voor verbetering. Het weegt niet op tegen voordeel van dit pakket, maar er zijn een paar nadelen die wij gevonden hebben tijdens het doen van onze boekhouding met dit pakket. Hieronder een opsomming hiervan:

 • De scan en herken functie voor bonnetjes is niet gratis;
 • Banktransacties niet altijd automatisch herkent. Soms een handmatige handeling nodig;
 • Het menu werkt wat omslachtig met modules en submodules. 

Hoe is de e-Boekhouden app?

Ik heb net al even bij de voordelen genoemd. Via de app store kun je namelijk ook de handige app downloaden. Zo kun je altijd en over bij de administratie van je onderneming. Als je de app gedownload hebt, dan kun je gewoon met je inloggegeven inloggen. Dit hoeft alleen de eerste keer. Daarna kun je een pincode instellen of je kunt biometrische gegevens gebruiken, zoals vingerafdrukherkenning.

De app is een vereenvoudigde versie van de webversie. Eigenlijk kun je net zo veel met de app, als met de webversie. Via de app is het allemaal wel iets omslachtiger. Dit komt doordat het scherm van je telefoon natuurlijk veel kleiner is. Wel werkt de app eenvoudig en snel. Wanneer je even snel iets wel nakijken, dan open je de app even en heb je het zo gevonden.

e-Boekhouden Alternatief

e-Boekhouden.nl is natuurlijk de enige aanbieder van online boekhoudsoftware. Steeds meer dingen gebeuren tegenwoordig online en daarom zijn er ook veel meer aanbieders van dit soort software. Om een weloverwogen keuze te maken is het belangrijk dat je de verschillen weet tussen deze aanbieder. Daarom vergelijk ik hieronder e-Boekhouden met enkele andere online boekhoudprogramma’s.

e-Boekhouden vs MoneyMonk

MoneyMonk is een online boekhoudprogramma dat redelijk wat gelijkenissen heeft. Wel is het zo dat MoneyMonk wat minder uitgebreid is dan e-Boekhouden. Dit is grootste verschil tussen deze twee pakketten. Bij e-Boekhouden heb je net iets meer gemak en kun je de administratie net iets uitgebreider maken.

Qua abonnementsvorm wijken ze ook sterk af van elkaar. MoneyMonk bepaalt de prijs namelijk aan de hand van de omzet die je draait. Er zijn dus geen verschillende pakketten. Iedereen krijgt dezelfde mogelijkheden, maar als de omzet stijgt, dan stijgen de maandelijkse kosten voor de software ook.

e-Boekhouden vs SnelStart

SnelStart is qua omvang en mogelijkheden te vergelijken met e-Boekhouden. Wat SnelStart wel heeft, is een uitgebreid dashboard waar je alle belangrijke gegevens vindt van je onderneming. Persoonlijk vind ik dit zelf heel belangrijk. Wanneer je inlogt krijg je meteen alle gegevens van je onderneming te zien en weet je hoe je ervoor staat.

Qua prijs verschillen ze iets van elkaar. e-Boekhouden is net iets goedkoper dan SnelStart. Wel is het zo dat het uitgebreide dashboard van SnelStart ook zeker wat waard is. Je betaalt net iets meer, maar je krijgt ook net iets meer gebruikersgemak dan bij e-Boekhouden.

e-Boekhouden vs Jortt

Het grote verschil met Jortt is wel de manier hoe de software werkt. Jortt maakt namelijk gebruik van hun boekhoudbot. Een stukje AI dat gebruikt wordt om tot 99% van de boekhouding te automatiseren. Jortt is een ingenieus systeem dat afwijkt van de vele andere boekhoudprogramma’s die op de markt zijn. Qua slimheid en mogelijkheden loopt Jortt dus voor.

Prijstechnisch zie je ook een verschil. Het duurste pakket van Jortt, waarmee je heel veel kunt automatiseren, is aanzienlijk duurder. Dit komt door die boekhoudbot. Daar betaal je gewoon voor. Boekhoudtechnisch, zonder te kijken naar de automatisering zijn mogelijkheden ongeveer gelijk.

Onze complete Jortt ervaring lees je in dit review.

e-Boekhouden vs Exact-Online

Qua boekhoudpakketten komen deze twee eigenlijk het meest overeen. Ook Exact-Online is al heel lang een grote speler op de markt met online boekhoudprogramma’s. Dit bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring met deze software. Ook qua functionaliteiten lijken ze erg op elkaar. Video’s en handleidingen zijn ook bij Exact-Online in groten getale aanwezig. Je hebt altijd naslagwerk om op terug te vallen. Wat bij beide pakketten helaas ontbreekt, is een rittenregistratie.

Qua kosten is het bij Exact-Online erg onduidelijk. Het verschilt enorm qua prijs als je kiest voor bepaalde functies. Daarom is voor Exact-Online ook niet zomaar een prijs te noemen, terwijl je bij e-Boekhouden precies weet waar je aan toe bent.

e-Boekhouden vs MoneyBird

MoneyBird heeft software ontwikkeld die vergelijkbaar is met dat van e-Boekhouden. Wat MoneyBird wel heeft, dat is de mogelijkheid om ritten en kilometers real-life te registreren. We hebben het al eerder benoemd, dit is bij e-Boekhouden niet mogelijk. Ook de app die MoneyBird aanbiedt is vergelijkbaar. 

Qua kosten is MoneyBird net iets duurder. Bij MoneyBird heb je ook de mogelijkheid om te kiezen tussen drie pakketten. Afhankelijk van de omvang van je onderneming en die wensen die je hebt, kun je een pakket kiezen.

e-Boekhouden vs Rompslomp

Het bedrijf Rompslomp is opgericht met maar een doel. Het ontwikkelen van een programma dat iedereen kan gebruiken. Zonder dat je enige ervaring met boekhouden hoeft te hebben. Dit heeft ervoor gezorgd dat het pakket van Rompslomp erg makkelijk te bedienen. Met het gebruikersgemak onderscheidt dit pakket zich van e-Boekhouden. Rompslomp is gewoon wat makkelijker in de bediening.

Qua prijs doen ze niet veel voor elkaar onder. Als de kleinere ondernemer ben je goedkoper uit bij Rompslomp. Heb je een wat grotere onderneming en moet je kiezen voor het uitgebreide pakket? Dan is Rompslomp net weer iets duurder, maar dan praten we echt over een paar euro per maand.

Andere ervaringen met e-Boekhouden: Wat zeggen de gebruikers?

De software van dit bedrijf heeft door de jaren heen heel wat gebruikers gekregen. Van deze vele gebruikers zijn er enkele die ook een eerlijke mening durven te geven over deze software. Is de software zijn geld waard? Hoe snel is de klantenservice. We hebben enkele ervaringen van andere gebruikers voor je verzameld. Hiervoor hebben we vooral op de website van Trustpilot gekeken. e-Boekhouden maakt hier een zeer goede indruk met een score van 4,5 uit 5,0.

e-boekhouden review

Hieronder een paar citaten van andere gebruikers:

‘Dubble ten Napel’

Een correct programma, ik moest er eerst aan wennen, omdat ik 30 jaar met een ander pakket heb gewerkt. Btw-aangiftes gaan automatisch na een druk op de knop de deur uit, bespaart veel tijd en werkt heel goed. De automatische bankkoppeling werkt ook prima, inlezen van bankgegevens gaat vanzelf, geen werk meer aan, alleen controleren.
Facturen automatisch inlezen, bonnetjes met je telefoon verzenden gaat supersnel De helpdesk werkt goed en het programma werkt prima voor het bedrag per maand dat je betalen moet. Heel tevreden.

‘Hans van Loon’

Boekhoudpakket. Ondersteunt boekhouding en ook het factureren goed. Enige minpuntje is wat mij betreft dat wanneer je op een kantelpunt zit in het aantal transacties je plotseling in het duurdere segment terecht komt. Voor de kleine ZZP’er zijn dat dan plotseling wel sterk oplopende kosten als je van alle diensten (o.a. factureren) gebruik wil blijven maken die ook bij het pakket met het minste aantal transacties horen. Kwam bij mij trouwens net goed doordat het aantal transacties weer afnam.

‘Grafiek’

Ik had een lastige boekingskwestie waar ik zelf niet uit kwam. Telefonisch contact gezocht en netjes, aardig, behulpzaam en goed geholpen. We hebben samen de boekingen doorlopen en had daarbij geen moment het idee dat men het snel zou willen afraffelen. Integendeel. Top!

Slechte verhalen over e-Boekhouden

Waar gewerkt wordt, daar worden fouten gemaakt. Als we kijken naar ervaringen van gebruikers, dan kom we ook enkele reacties tegen die minder lovend zijn over dit bedrijf. Overal kan natuurlijk eens een keer wat misgaan en ook een bedrijf als e-Boekhouden is nooit klaar met leren. Het belangrijkste is, wanneer er iets fout gaat of als er klacht zijn. Hoe wordt er dan omgesprongen met deze klachten.

Op websites al Trustpilot kunnen we namelijk ook enkele 1 en 2-sterren review vinden. De problemen die je hier vindt, zijn vaak problemen die niet alleen aan e-Boekhouden liggen, maar ook een beetje aan de gebruiker. Om het probleem zo snel mogelijk op te lossen geven ze altijd een keurige net reactie. Oplossingen worden aangedragen en als dit niet voldoende is, dan wordt aangeboden om contact op te nemen met de klantenservice.

Wat zeggen andere boekhoudexperts?

Boekhoudspot is natuurlijk niet de enige partij die verstand heeft van dit soort software. Er zijn meerdere professionals die een uitgebreide mening hebben over dit pakket. Daarom hebben we de mening van deze professionals ook nog even kort samengevat. Het is altijd fijn om de mening van meerdere partijen te horen. Alleen dan kun je een weloverwogen keuze te maken. 

De e-Boekhouden mening van ZZPDaily

De eerst wat je leest bij deze experts is de mogelijkheden van het pakket. Het heeft veel mogelijkheden als het gaat om de verschillende functies. Je kunt je boekhouding heel uitgebreid bijhouden en de automatische koppeling met de Belastingdienst looft men ook. De uitgebreide factuurmodule is men ook erg over te spreken.

Wat het meest gewaardeerd wordt door deze experts dat is de automatisering. Facturen maken, herhalende handelingen worden overgenomen door de software. Je hoeft het wiel niet heel de tijd opnieuw uit te vinden en jij kunt je bezighouden met belangrijk dingen, namelijk ondernemen. Als er een puntje van kritiek te vinden is, dan is het de layout. Veel gebruikers vinden deze ouderwets en mag van hen wel een update krijgen.

Het e-Boekhouden review van Zakelijkgroeien.nl

Deze experts loven allereerst de uitgebreide kennisbank die dit bedrijf heeft. Wanneer je naar de supportpagina gaat, kun je namelijk heel veel handleidingen vinden. Ook veel video’s die je precies laten zie, hoe je bepaalde problemen op kunt lossen. Veel problemen waar je tegenaan kunt lopen zijn namelijk heel eenvoudig op te lossen, zonder dat je een belletje hoeft te doen.

Ook Zakelijkgroeien.nl is erg te spreken over de facturatie module. Net als ons en ZZPDaily zijn ze erg te spreken over alle mogelijkheden die je hebt. Het neemt heel veel werk uit handen, waardoor jij je bezig kunt houden met andere dingen. De eenvoudige koppeling die je met webshop kunt maken is ook een groot pluspunt volgens deze experts.

De uitgesproken mening van ZelfBoekhouden.nl

De laatste expert website die we bekeken hebben ZelfBoekhouden.nl. Zij hebben namelijk ook een uitgesproken, eerlijk mening over alles en dus ook over dit softwarepakket. Deze website roemt vooral de mogelijkheid voor startende ondernemers om deze software maar liefst 15 maanden gratis te gebruiken. Je krijgt volgens hen dan voldoende tijd om alles te proberen, eigen te maken en te ontdekken of het echt bij jou en je onderneming past.

De uitgebreide mogelijkheden is een voordeel, maar het kan ook als een nadeel werken. Leuk, al die functies, maar je moet ze allemaal wel onder de knie krijgen. Dit houdt in dat het wel even duurt, voordat je alle functies kent. Ook zorgt dit ervoor dat het even duurt waar in het menu je bepaalde functies kunt vinden.

Cadeautje: Gratis cursus boekhouden

Vanuit e-Boekhouden is het ook mogelijk om cursus boekhouden te volgen. Wanneer jij je aangemeld hebt, kun je deze via de supportpagina vinden. Het is een beginnerscursus boekhouden die voor iedereen handig is. Helemaal als je nog niet veel kaas van boekhouden gegeten hebt, dan is het helemaal aan te raden om deze cursus te volgen.

De cursus behandelt alle basic principes die je tegen gaat komen tijdens het boekhouden. Bepaald termen en handige tips die je kunt toepassen. Voor deze cursus heeft e-Boekhouden heel veel moeite gedaan, dus laat hem zeker niet aan je voorbij gaan.

Conclusie: is e-Boekhouden een aanrader?

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen heeft Boekhoudspot deze software heel uitgebreid doorgenomen. We hebben het pakket goed bekeken en alle functies aan de tand gevoeld. Hieruit kunnen we concluderen dat e-Boekhouden echt een aanrader is. Het is een pakket met uitgebreide functies, waarvan de facturatie module een van de allerbeste is.

De prijs is ook iets waar we over te spreken zijn. Als starter kun je het de eerste 15 maanden gratis gebruiken. Als ZZP’er of kleine ondernemer kun je kiezen voor een pakket dat slechts € 9,95 per maand kost. Ben je een wat grotere ondernemer, dan heeft e-Boekhouden ook een goede mogelijkheid voor je. Je betaalt dan wat meer, maar dan ben je ook klaar met slechts € 24 per maand. Voor de meeste ondernemers een bedrag dat makkelijk te missen is.

Kortom, wij zijn erg tevreden over dit programma en raden het iedereen aan. Je kunt je via de link gratis aanmelden voor de proefperiode en ontdek wat e-Boekhouden allemaal voor jou kan betekenen.

Veelgestelde vragen over e-Boekhouden

Is e-Boekhouden geschikt voor kleine ondernemers?

Ja. Het is geschikt voor alle ondernemers. Van ZZP’er tot aan MKB’ers. Het is niet geschikt voor de grotere bedrijven die een hele uitgebreide administratie hebben.

Hoe kan ik bij e-Boekhouden inloggen?

Dit is heel eenvoudig. Dit doe je door naar www.e-boekhouden.nl te gaan en je aan te melden met je inloggegevens. 

Hoe kan ik een grootboekrekening toevoegen?

Via de ‘Beheer’ module kun je via de submodule ‘Inrichting’ grootboekrekening toevoegen. Je kunt er zo toevoegen als je wilt, maar probeer wel overzicht te houden.

Hoe kom ik in contact komen met het support van e-Boekhouden?

Je kunt de support mailen, contact opnemen via het contactformulier, maar bovenal kun je deze partij ook nog gewoon bellen.

Is er een e-Boekhouden demo?

Ja. Voor startende ondernemers geldt een proefperiode van 15 maanden. Alle andere ondernemers kunnen de software 14 dagen gratis proberen.

Kan mijn boekhouder in mijn e-Boekhouden account?

Ja. Je kunt gratis extra gebruikers toevoegen.

Heb ik naast e-Boekhouden nog een boekhouder nodig?

Als je veel boekhoudtechnische kennis hebt, dan zou dit kunnen. Echter is het aan te raden om je boekhouder altijd even mee te laten kijken, als je er zelf niet zo heel veel verstand van hebt.

Is e-Boekhouden veilig?

Ja. De verbindingen met de bank zijn 100% veilig en ook al je gegevens zijn veilig.

Hoe flexibel is e-Boekhouden? Is e-Boekhouden opzeggen makkelijk?

Je kunt het abonnement maandelijks opzeggen zonder dat er lastige vragen gesteld worden.

Bronvermelding

 • www.e-boekhouden.nl
 • www.zzpdaily.nl
 • www.zakelijkgroeien.nl
 • www.zelfboekhouden.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen