Exact boekhouden handleiding: alles wat je moet weten over boekhouden | 2024

In dit artikel

Stel, je worstelt met de complexiteit van boekhouding en zoekt naar helderheid. Ik ken het gevoel; ook ik stond ooit aan die kant en heb de dieptes van Exact Online Boekhouden doorgrond.

In dit artikel neem ik je bij de hand om de kneepjes van het vak te leren, met een gebruiksvriendelijke handleiding. Blijf lezen, het wordt eenvoudig!

Belangrijkste inzicht

Met Exact ben je verzekerd van een hoogwaardig boekhoudpakket dat aan de wensen van elke ondernemer kan voldoen. Het heeft veel opties. Als je het juiste pakket hebt gekozen, ben je hiermee goed op weg. Meer over Exact (Online) vind je hier.

Samenvatting

 • Exact Online Boekhouden digitaliseert je bedrijfsadministratie en laat je overal en altijd je financiële gegevens beheren.
 • Het pakket biedt oplossingen voor verschillende branches en integreert boekhouding met CRM en andere bedrijfsprocessen.
 • Automatisering van routinetaken binnen Exact Online bespaart tijd, waarmee je als ondernemer kunt focussen op het groeien van je bedrijf.
 • Met behulp van handleidingen en demonstraties kun je leren hoe je Exact Online efficiënt inzet voor jouw administratie.
 • De software is geschikt voor zowel startende zelfboekhouders als ervaren gebruikers door de uitgebreide ondersteuning en gebruiksvriendelijke interface.

Wat is Exact Online Boekhouden?

Een opgeruimd bureau met een computer en modern kantoordecor.

Exact Online Boekhouden is een modern boekhoudpakket dat je bedrijfsadministratie volledig digitaliseert. Het maakt het voor mij als ondernemer eenvoudig om financiële gegevens overal en altijd te beheren.

Ik voer mijn administratieve taken uit in de cloud, wat betekent dat ik niet gebonden ben aan één locatie of apparaat. Hierdoor werk ik efficiënter en heb ik meer tijd over voor andere aspecten van mijn bedrijf.

Het programma ondersteunt diverse branches, zoals handel, productie en logistiek, maar speelt ook in op de specifieke behoeften van zzp’ers. Met Exact Globe als onderdeel van het pakket, integreer ik moeiteloos verschillende bedrijfsprocessen binnen één systeem.

Dit zorgt ervoor dat ik altijd actueel inzicht heb in mijn financiële administratie en beter onderbouwde beslissingen kan nemen voor mijn onderneming.

Waarom kiezen voor Exact Online Boekhouden?

Als ondernemer wil ik altijd de controle over mijn financiën houden. Met Exact Online heb ik dat. Het verzamelt alle noodzakelijke tools in één handig online platform. Hierdoor krijg ik een helder overzicht van mijn zakelijke geldstromen, en het maakt niet uit waar ik ben; mijn administratie is altijd binnen handbereik.

Dit gebruiksgemak is ongekend en laat me toe om snel te reageren op veranderingen in mijn bedrijf.

Ik kies voor Exact Online omdat het mij tijd bespaart. Automatisering van routinetaken betekent dat ik meer focus kan leggen op het groeien van mijn bedrijf. Ook de flexibiliteit spreekt me aan; het programma past zich aan mijn behoeften aan, niet andersom.

De verscheidenheid aan specifieke oplossingen voor verschillende branches maakt het een slimme keuze voor elke ondernemer of ZZP’er die zijn boekhouding efficiënt wil beheren. Digitaal boekhouden met Exact is een toekomstbestendige stap die me helpt om slimmer te werken, niet harder.

Functies van Exact Online Boekhouden

Exact Online Boekhouden is een schat aan functionaliteiten die jouw financiële processen naadloos, efficiënt en overzichtelijk maken; ontdek hoe deze features jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren.

Boekhouden

Met Exact Online Boekhouden houd ik mijn financiën strak in de hand. Dit geïntegreerde online pakket automatiseert mijn boekhoudkundige taken, waardoor ik meer tijd heb om te focussen op het groeien van mijn onderneming.

Het biedt mij een compleet inzicht in mijn bedrijf, van offertes en facturen tot gedetailleerde rapporten. Hierdoor behoud ik altijd de controle en kan ik efficiënt werken.

Als startende ondernemer is het fantastisch dat ik geen berg aan papierwerk op mijn bureau heb; alles verloopt digitaal. Ik maak offertes, verstuur facturen en volg betalingen allemaal via één platform.

De handleiding van Exact Online geeft mij alle informatie die ik nodig heb om aan de slag te gaan. Het navigeren door deze functies is eenvoudig en leidt tot een gestroomlijnde workflow en administratie.

Klaar voor de volgende stap? Laten we dan kijken naar de handelsmogelijkheden binnen Exact Online.

Handel

Ik merk dat werken met Exact Online Handel Basis het beheren van mijn orders en logistiek een fluitje van een cent maakt. Het integreert naadloos mijn boekhouding en klantenbeheer, waardoor ik efficiënter kan werken en tijd bespaar.

Op de website vind ik bovendien alles wat ik moet weten om mijn logistieke processen te optimaliseren. De tips zijn praktisch en direct toepasbaar, zodat ik mijn handelsactiviteiten naar een hoger niveau kan tillen.

De automatisering van boekhoudkundige taken door het Exact Online pakket is een ware gamechanger voor mij als zzp’er. Ik besteed minder tijd aan administratie en meer aan het groeien van mijn onderneming.

Het zorgt ervoor dat ik altijd overzicht houd, zelfs als het gaat om complexe handelsstromen. Vol vertrouwen kijk ik nu naar het volgende onderdeel, want met Exact Online is ook de productie in goede handen.

Productie

Met Exact Online til ik mijn productiebedrijf naar een hoger niveau. De software automatiseert mijn boekhoudkundige taken perfect en efficiënt, zodat ik me kan concentreren op wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien.

Met handige functies zoals voorraadbeheer en orderverwerking houd ik eenvoudig de controle over alle productieprocessen.

De toegankelijkheid van Exact Online is een gamechanger; waar ik ook ben, ik heb mijn administratie altijd bij de hand. Dit is ideaal voor mijn drukke schema als ondernemer in de productiesector.

Alles draait om flexibiliteit en real-time informatie, waardoor ik snel kan schakelen en beslissingen kan nemen op basis van de laatste stand van zaken. Dat geeft mij als zzp’er de vrijheid die ik nodig heb om succesvol te zijn.

Accountancy

De accountancy suite van Exact Online is een echte gamechanger voor mijn dagelijkse werkzaamheden. Deze suite bundelt alle nodige diensten voor slimme automatisering, wat mijn werk als accountant een stuk eenvoudiger maakt.

Door de realtime data en dashboards heb ik altijd een helder overzicht en kan ik snel inspelen op de behoeften van mijn klanten, of het nu zzp’ers zijn of grotere kmo’s. Ik kan rapporten genereren, financiële resultaten analyseren en belastingaangiftes voorbereiden, allemaal binnen dezelfde omgeving.

Het support portal van Exact Online staat altijd klaar om mij te helpen met vragen of om door te lopen door nieuwe functies. Dit zorgt ervoor dat ik optimaal gebruik kan maken van het boekhoudpakket.

Ik hoef geen tijd meer te verspillen aan routineuze handmatige taken, want die neemt de automatisering voor zijn rekening. Hierdoor kan ik mij richten op het leveren van strategisch advies en het ondersteunen van bedrijven bij hun groei.

Dat is wat ik noem een waardevolle partner in accountancy!

Uren & Facturen

Ik merk dat Uren & Facturen echt een game-changer is voor mijn bedrijfsvoering. Ik koppel het met CRM en krijg daardoor meer grip op mijn klantinformatie, urenregistratie en facturatie.

Het is ongelofelijk hoeveel tijd ik bespaar; uit onderzoek blijkt zelfs dat ondernemers gemiddeld 8,9 uur per maand minder kwijt zijn aan hun administratie dankzij dit slimme online boekhoudprogramma.

Voor iemand die meer wil weten over de functionaliteiten en prijzen van deze Exact Online uitbreiding, is alles eenvoudig te vinden op hun website. Dit maakt het een stuk makkelijker om te beoordelen of het iets voor mijn bedrijf is.

En ik kan je vertellen, het overzicht behouden met Uren & Facturen voelt alsof ik eindelijk de volledige controle heb over dit aspect van mijn administratie.

Projectmanagement

Projectmanagement binnen Exact Online tilt mijn onderneming naar een hoger niveau. Met realtime inzicht en grip op planning, houd ik alle projecten strak in de hand. Het platform integreert moeiteloos boekhouding, CRM, urenregistratie en projectbewaking.

Zo spaar ik kostbare tijd uit en kan ik me volledig focussen op ondernemen. Elke seconde die voorheen verloren ging aan handmatige processen, investeer ik nu in groei en innovatie.

Het beheren van projecten wordt een fluitje van een cent dankzij de geautomatiseerde systemen die Exact Online biedt. Mijn administratie blijft overzichtelijk en facturatieproblemen zijn verleden tijd met de geïntegreerde urenregistratie.

De stap naar het samenstellen van het perfecte Exact Online Boekhoudpakket is voor mij de volgende logische zet.

Bouw

Net zoals bij projectmanagement, is het essentieel dat alles in de bouw op rolletjes loopt. Gelukkig heeft Exact Online Boekhouden speciale functies die perfect aansluiten bij de dagelijkse praktijk in de bouwsector.

Denk hierbij aan bouwmanagement, service & onderhoud en CRM; allemaal geïntegreerd in een handige cloud software. Deze tools zijn onmisbaar voor een strakke planning, kostenbeheersing en klantrelatiebeheer.

Met mijn smartphone of tablet beheer ik moeiteloos mijn bouwprojecten, zelfs als ik op de bouwplaats sta. Exact Online biedt mobiele oplossingen waardoor ik altijd en overal toegang heb tot mijn administratie en projectgegevens.

Dit verhoogt niet alleen mijn efficiëntie, maar zorgt er ook voor dat ik sneller kan reageren op veranderingen en direct kan communiceren met mijn team.

Hoe stel je het perfecte Exact Online Boekhoudpakket samen

Het samenstellen van het perfecte Exact Online Boekhoudpakket is eenvoudiger dan je denkt. Hieronder vind je een stappenplan om precies te krijgen wat je nodig hebt voor jouw bedrijf.

 • Bepaal eerst welke aspecten van je bedrijfsvoering je wilt beheren. Dit kan variëren van basis boekhouden tot complexe projectmanagement taken.
 • Kijk naar de omvang van je onderneming. Voor een klein bedrijf zijn misschien minder modules nodig dan voor een grotere organisatie.
 • Overweeg of je specifieke branchesoftware nodig hebt, zoals voor handel, productie of bouw. Exact Online biedt hiervoor oplossingen op maat.
 • Denk na over de toekomst; kies voor een pakket dat met je meegroeit en eenvoudig uit te breiden is met extra functionaliteiten.
 • Maak gebruik van de gratis proefperiode om het systeem te testen. Zo kun je ervaren hoe het boekhouden met Exact Online in zijn werk gaat.
 • Vergelijk verschillende pakketten en modules die beschikbaar zijn op de website. Let goed op wat inbegrepen is en tegen welke prijs.
 • Bestudeer beoordelingen van andere gebruikers om te zien hoe het boekhoudpakket presteert in de praktijk en welke ervaringen zij delen.
 • Neem contact op met de klantenservice als je vragen hebt over functies of implementatie binnen jouw administratie.
 • Stel veiligheid altijd voorop door te letten op functies als twee-factor-authenticatie en regelmatige back-ups, zodat jouw financiële data beschermd blijft.
 • Sluit af met een keuze die past bij zowel jouw huidige adminstratie behoeften als bij toekomstige uitbreidingen. Zo investeer je slim en efficiënt in jouw bedrijfsvoering.

Heb ik een cursus Exact Online boekhouden nodig? (Link to: https://boekhoudspot. nl/cursus-boekhouden-exact/)

Nu je weet hoe je het perfecte Exact Online Boekhoudpakket samenstelt, vraag je je misschien af of een cursus echt nodig is. Veel van de boekhoudkundige processen binnen Exact Online zijn geautomatiseerd, wat je als ondernemer veel tijd kan besparen.

Je hoeft dus niet per se een expert te zijn om met de software aan de slag te gaan.

Dat gezegd hebbende, als je nieuw bent in de wereld van boekhouden of gewoon zeker wilt weten dat je alle functies van Exact Online optimaal benut, dan kan een cursus heel waardevol zijn.

Daarnaast geeft de kennisdatabase van Exact Online je op elk moment van de dag toegang tot nuttige helpbestanden en technische documentatie. Voor startende zelfboekhouders biedt Exact Online handige informatie en modules om goed van start te gaan, zonder dat daar meteen een hele cursus voor nodig is.

Aan de slag met Exact Online

Zodra je klaar bent om te duiken in de wereld van Exact Online, gaat er een nieuwe dimensie van boekhouden voor je open. Met een praktische aanpak help ik je op weg om je eigen administratie efficiënt op te zetten en te beheren.

Het maken van een werkende EOL administratie

Om aan de slag te gaan met Exact Online, moet je een functionerende administratie opzetten. Ik leid je door het proces om dit zonder gedoe voor elkaar te krijgen.

 1. Registreer je bedrijf bij Exact Online en maak je persoonlijke account aan met een veilig wachtwoord.
 2. Kies de juiste boekhoudpakket dat past bij jouw onderneming uit de verschillende branchespecifieke oplossingen.
 3. Voer basisinformatie in, zoals bedrijfsgegevens, fiscale nummers en bankrekeningen.
 4. Importeer bestaande financiële gegevens via een gestructureerd format; dit kan vaak met behulp van sjablonen die Exact Online biedt.
 5. Stel betaal – en facturatiemethoden in om transacties efficiënt te kunnen verwerken.
 6. Voeg gebruikers toe en bepaal hun toegangsniveaus om samenwerking binnen het team mogelijk te maken.
 7. Pas instellingen aan zoals valuta, belastingtarieven en boekingsperiodes voor correcte financiële rapportage.
 8. Maak gebruik van de 24/7 beschikbare kennisdatabase van Exact Online als je ergens niet uitkomt of technische documentatie nodig hebt.
 9. Test de administratie door een paar proefboekingen te maken om te controleren of alles naar behoren werkt.

Opdrachten voor Casus A basisvaardigheden (BA1)

Nu we hebben gezien hoe je een werkende EOL administratie opzet, laten we focussen op de praktische aanpak. Hoofdstuk 2 uit de handleiding “Aan de slag met Exact Online” staat boordevol met oefeningen voor Casus A basisvaardigheden (BA1). Hier volgen enkele sleutelopdrachten die je moet kennen:

 • Begin met het invoeren van de beginbalans. Dit is de financiële startpositie van jouw onderneming binnen Exact Online.
 • Vervolg met het verwerken van inkoopfacturen. Leer hoe je aankopen juist registreert om zo een correct beeld van je kosten te behouden.
 • Factureer jouw klanten door verkoopfacturen aan te maken. Dit zorgt ervoor dat al jouw inkomsten nauwkeurig worden bijgehouden.
 • Boek banktransacties om alle geldstromen in en uit jouw bedrijf goed te monitoren.
 • Ga aan de slag met btw – aangifte voorbereiden. Het systeem helpt je bij het automatiseren van deze vaak ingewikkelde taak.
 • Controleer en corrigeer grootboekmutaties wanneer nodig om altijd up-to-date financiële rapporten te hebben.

Inloggen op Exact Online en boekhouden

Eerst maak ik een account aan bij Exact Online. Dit is zo gepiept en geeft meteen toegang tot alle boekhoudkundige tools die ik nodig heb. Vervolgens log ik in met mijn persoonlijke gegevens.

Meteen na het inloggen kom ik in een duidelijk dashboard waar alles wat ik moet doen overzichtelijk is weergegeven. Ik merk direct dat het navigeren binnen het platform intuitief werkt en dat maakt mij als ondernemer enthousiast.

Zodra ik ben ingelogd, begin ik met het invoeren van facturen en het koppelen van banktransacties. Dit gaat allemaal automatisch, dus ik bespaar veel tijd die ik anders kwijt zou zijn aan handmatig werk.

De software biedt slimme suggesties die mij helpen de boekhouding sneller en efficiënter bij te houden. Klaar met de boekhouding? Dan is het tijd om over te gaan naar de volgende sectie: de meest gestelde vragen over Exact Online Boekhouden.

Meest gestelde vragen over Exact Online Boekhouden

Na het inloggen en de eerste stappen in het boekhouden zijn er vaak vragen die opkomen bij het werken met Exact Online. Ik merk dat gebruikers willen weten hoe ze tijd kunnen besparen en hun boekhouding kunnen automatiseren met dit systeem.

Exact Online is hier perfect voor ontworpen; het systeem neemt routinetaken uit handen door slimme functies die jouw administratie stroomlijnen. Je krijgt volledige controle en een helder inzicht in je financiële situatie, wat essentieel is voor elke ondernemer.

Zo staan gebruikers er ook vaak versteld van hoeveel ondersteuning er beschikbaar is. De kennisdatabase van Exact Online is altijd bereikbaar, zodat je snel antwoord vindt op technische vragen of extra uitleg over de boekhoudpakketfuncties.

Dit pakket integreert niet alleen je boekhouding maar ook je klantenrelatiebeheer (CRM), wat een 360-graden beeld geeft van je bedrijfsvoering. En als je overweegt een eigen bedrijf te starten, kan Exact Online waardevolle hulp bieden bij het opzetten van je administratie, zodat je met vertrouwen aan de slag gaat.

Voordelen van het gebruik van Exact Online voor boekhouden

Na het beantwoorden van veelgestelde vragen, is het nu tijd om de voordelen van Exact Online voor boekhouden te belichten. Het gebruik van Exact Online brengt je boekhouding naar een hoger niveau door alles te integreren in één online pakket.

Je combineert moeiteloos boekhouding met CRM, waardoor alle informatie altijd binnen handbereik is. Dit efficiënte systeem zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan administratie en meer kunt focussen op ondernemen.

Automatisering speelt een grote rol bij Exact Online; veel boekhoudkundige handelingen worden voor jou uit handen genomen. Dit betekent dat je steeds sneller actuele cijfers bij de hand hebt en real-time inzicht houdt in je financiën.

Die constante update van gegevens helpt je betere beslissingen te maken, gebaseerd op de meest recente informatie.

Exact Online Handleiding en Demonstratie

Ontdek hoe je het maximale uit Exact Online haalt met de diverse handleidingen en live demonstraties die beschikbaar zijn. Deze hulpbronnen bieden je stap-voor-stap instructies en visuele begeleiding om je boekhoudprocessen te optimaliseren.

Gebruikershandleiding Exact Globe – Project

Met de Gebruikershandleiding Exact Globe – Project leer je hoe je de software zo efficiënt mogelijk inzet voor jouw projectadministratie. Deze gids neemt je stap voor stap mee door de functies en instellingen van Exact Globe Next.

Zo krijg je snel grip op het systeem en kun je zonder veel moeite aan de slag, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt met Exact.

De handleiding biedt heldere instructies voor de inrichting en is een onmisbaar hulpmiddel om alle mogelijkheden van het programma te benutten. Met concrete voorbeelden en een duidelijke uitleg zorg ik ervoor dat je precies weet hoe je jouw projecten optimaal beheert binnen Exact Globe.

Je raakt vertrouwd met elke module en ontdekt hoe je efficiënter werkt met deze krachtige tool.

Handleiding Computerboekhouden met ExactOnline (Link to: https://boekhoudspot.nl/exact-boekhouden-handleiding/)

Van de globale inzichten van Exact Globe stappen we over naar de specifieke details van computerboekhouden met Exact Online. Deze handleiding is een onmisbaar instrument voor iedere ondernemer die zijn boekhouding nauwkeurig en efficiënt wil beheren.

Je vindt er stap voor stap uitleg over alle functies die je nodig hebt om je financiën op orde te krijgen en te houden. Of je nu worstelt met je eerste factuur of een doorgewinterde gebruiker bent die op zoek is naar geavanceerde tips, deze gids biedt handvaten voor elk niveau.

Met deze handleiding krijg je het vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Ervaar hoe gemakkelijk het is om bestellingen vanuit jouw webwinkel door JouwWeb rechtstreeks in Exact Online te verwerken en zo tijd te besparen.

Ontdek hoe de kennisdatabase van Exact Online 24/7 ondersteuning biedt met toegankelijke helpbestanden en technische documentatie. Het is de sleutel tot een gestroomlijnde boekhouding waardoor jij als ondernemer meer tijd hebt voor wat echt belangrijk is: ondernemen.

Handleiding Exact On-line

Met de handleiding van Exact Online neem ik snel en efficiënt de controle over mijn boekhouding. Deze handleiding biedt stap-voor-stap instructies die me helpen om alle functies van het programma volledig te benutten.

Van het invoeren van facturen tot het uitvoeren van complexe financiële rapportages, ik krijg compleet inzicht in mijn financiën. Elk aspect van het systeem wordt duidelijk uitgelegd, zodat ik zelfverzekerd en zonder verwarring aan de slag kan.

Exact Online is meer dan een boekhoudtool; het is een kenniscentrum dat mij op elk moment ondersteunt. Met 24/7 toegang tot een uitgebreide kennisdatabase, vind ik antwoorden op mijn vragen en technische documentatie zonder tijdverlies.

Dit betekent dat ik mij kan focussen op wat echt belangrijk is voor mijn onderneming, met de zekerheid dat hulp altijd binnen handbereik is. Door gebruik te maken van deze handleiding, haal ik het maximale uit Exact Online voor mijn specifieke bedrijfsbehoeften.

Handleiding Exact Online Boekhouden Premium- Magento

Terwijl de standaard handleiding van Exact Online al veel te bieden heeft, gaat de Handleiding Exact Online Boekhouden Premium specifiek in op de integratie met Magento. Dit is een krachtige toevoeging voor iedereen die zijn webshop en boekhouding naadloos op elkaar aan wil laten sluiten.

De stappen in deze handleiding zijn helder uiteengezet en elk hoofdstuk brengt je dichter bij volledige beheersing van je financiële data stromen. Vooral het hoofdstuk over ‘Relaties’ is essentieel.

Hier leer ik hoe ik mijn klantgegevens uit Magento effectief beheer binnen Exact Online.

Deze gespecialiseerde handleiding biedt mij diepgaande kennis en praktische tips om alles uit mijn boekhoudsoftware te halen. Geen steen blijft onomgedraaid bij het doorlopen van de verschillende modules en functionaliteiten.

Door nauwkeurig de instructies te volgen, optimaliseer ik mijn werkprocessen en zorg ik voor een efficiëntere administratie. Het document laat duidelijk zien hoe de koppeling met Magento mijn werk kan versimpelen, wat mij weer helpt om beter inzicht te krijgen in mijn zakelijke financiën.

Bekijk een Demo van het Exact Boekhoudprogramma (Link to: https://boekhoudspot.nl/exact-boekhoudprogramma-demo/)

Heb je ooit zelf willen ervaren hoe Exact Online in actie is voordat je de beslissing neemt? Dit is je kans! Op de demo-pagina krijg je een helder beeld van hoe het boekhoudprogramma werkt.

Je ziet met eigen ogen hoe de boekhoudrobot tijdrovende taken van je overneemt, waardoor je tot wel 73% tijd kunt besparen. Dat klinkt toch als muziek in de oren voor elke drukke ondernemer.

Ik laat je graag zien dat dit geen loze beloftes zijn. In de demo ontdek je dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw boekhouding, zelfs onderweg via je smartphone of tablet. Ideaal om snel even die financiën te checken tussen afspraken door.

Met een paar klikken op de link ervaar je hoe Exact Online jouw administratie kan transformeren en vereenvoudigen. Geen gedoe, gewoon duidelijkheid en efficiëntie op elk moment van de dag.

Beheren en Overdragen van je Exact Online Administratie

Beheren en overdragen van je Exact Online administratie zijn cruciale stappen voor het efficiënt beveiligen en delen van je bedrijfsgegevens. Ontdek hoe je moeiteloos jouw administratieve taken in Exact Online kunt regelen, waardoor je meer controle hebt over wie toegang heeft en hoe informatie wordt overgedragen.

Administratie verwijderen, overdragen en kopiëren (Links to: https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-verwijderen/, https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-overdragen/, https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-kopieren/)

Het beheren van jouw boekhouding in Exact Online is flexibel en gebruiksvriendelijk. Ik ontdek dat je eenvoudig administraties kunt verwijderen, overdragen en zelfs kopiëren, wat een wereld van mogelijkheden opent.

 • Het verwijderen van een administratie is een definitieve actie. Voordat je deze stap zet, zorg ervoor dat alle belangrijke gegevens zijn geback-upt.
 • Voor het overdragen van een administratie biedt Exact Online een handige ‘ Overdracht wizard‘. Deze tool helpt je stap voor stap door het proces.
 • Controleer altijd de gebruikersrechten voordat je een overdracht start. Je moet de juiste toegang hebben om wijzigingen aan te brengen.
 • Wees er zeker van dat de ontvangende partij ook over de correcte licentie beschikt. Zonder passende licentie kan de overgedragen administratie niet worden gebruikt zoals bedoeld.
 • Het kopiëren van een administratie kan nuttig zijn voor testdoeleinden of als back-up. Met deze functie blijft het origineel intact terwijl je met een duplicaat werkt.
 • Exact Online maakt het mogelijk om bij abonnementswijzigingen toch jouw administratie te behouden. Je kunt upgraden of downgraden zonder verlies van data.

Instellingen voor je administratie (Link to: https://boekhoudspot.nl/administratie-instellingen-exact-online/)

Ik weet hoe belangrijk het is om controle te hebben over je financiën, en dat begint allemaal met het juist instellen van je administratie in Exact Online. Je kunt elk aspect van je boekhouding personaliseren, zoals de financiële dagboeken en algemene instellingen.

Dit zorgt ervoor dat alles precies werkt zoals jij wilt. Het fijne aan Exact Online is dat je altijd toegang hebt tot de kennisdatabase, die vol staat met helpbestanden en technische documentatie voor wanneer je even vastloopt.

Om ervoor te zorgen dat jouw administratiegegevens altijd up-to-date zijn, is het essentieel om regelmatig de instellingen na te kijken. Je doet dit door in Exact Online naar de administratienaam te gaan, ‘Instellingen’ te selecteren en de gewenste opties aan te passen.

Met deze aanpassingen stel je belangrijke gegevens in, zoals je adres. Dit draagt bij aan een efficiëntere administratie, wat uiteindelijk tijd bespaart en potentieel winst verhoogt.

Conclusie

Exact Online Boekhouden verandert de spelregels voor ondernemers en boekhouders. Met dit pakket automatiseer je talloze taken, zodat je bespaart op tijd en moeite. De handleidingen helpen je van A tot Z, of je nu beginner bent of al ervaring hebt.

Gratis modules maken het nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker. Daarnaast blijft je kennis fris dankzij de uitgebreide Gemak-documentatie. Dus trek eropuit, pak die balansposten bij de hoorns en boekhoud als een pro!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is boekhouden?

Boekhouden is het systematisch vastleggen van financiële transacties in een bedrijf.

2. Heb ik een speciaal programma nodig voor boekhouden?

Ja, voor efficiënt boekhouden kun je het beste gebruik maken van boekhoudsoftware.

3. Kan ik zelf boekhouden of heb ik een boekhouder nodig?

Je kunt zelf boekhouden, maar voor complexe zaken is het raadzaam een professionele boekhouder in te schakelen.

4. Hoe vaak moet ik mijn boekhouding bijwerken?

Het is belangrijk om je boekhouding regelmatig bij te werken; idealiter dagelijks of wekelijks.

5. Wat zijn de basisprincipes van boekhouden die ik moet kennen?

De basisprincipes van boekhouden omvatten debet en credit, het grootboek en het balanceren van je rekeningen.

Waarom kiezen voor Exact Online Boekhouden?

Een vrouwelijke professional werkt aan financiën in een modern kantoor.

Als ondernemer wil ik altijd de controle over mijn financiën houden. Met Exact Online heb ik dat. Het verzamelt alle noodzakelijke tools in één handig online platform. Hierdoor krijg ik een helder overzicht van mijn zakelijke geldstromen, en het maakt niet uit waar ik ben; mijn administratie is altijd binnen handbereik.

Dit gebruiksgemak is ongekend en laat me toe om snel te reageren op veranderingen in mijn bedrijf.

Ik kies voor Exact Online omdat het mij tijd bespaart. Automatisering van routinetaken betekent dat ik meer focus kan leggen op het groeien van mijn bedrijf. Ook de flexibiliteit spreekt me aan; het programma past zich aan mijn behoeften aan, niet andersom.

De verscheidenheid aan specifieke oplossingen voor verschillende branches maakt het een slimme keuze voor elke ondernemer of ZZP’er die zijn boekhouding efficiënt wil beheren. Digitaal boekhouden met Exact is een toekomstbestendige stap die me helpt om slimmer te werken, niet harder.

Functies van Exact Online Boekhouden

Exact Online Boekhouden is een schat aan functionaliteiten die jouw financiële processen naadloos, efficiënt en overzichtelijk maken; ontdek hoe deze features jouw bedrijfsvoering kunnen transformeren.

Boekhouden

Met Exact Online Boekhouden houd ik mijn financiën strak in de hand. Dit geïntegreerde online pakket automatiseert mijn boekhoudkundige taken, waardoor ik meer tijd heb om te focussen op het groeien van mijn onderneming.

Het biedt mij een compleet inzicht in mijn bedrijf, van offertes en facturen tot gedetailleerde rapporten. Hierdoor behoud ik altijd de controle en kan ik efficiënt werken.

Als startende ondernemer is het fantastisch dat ik geen berg aan papierwerk op mijn bureau heb; alles verloopt digitaal. Ik maak offertes, verstuur facturen en volg betalingen allemaal via één platform.

De handleiding van Exact Online geeft mij alle informatie die ik nodig heb om aan de slag te gaan. Het navigeren door deze functies is eenvoudig en leidt tot een gestroomlijnde workflow en administratie.

Klaar voor de volgende stap? Laten we dan kijken naar de handelsmogelijkheden binnen Exact Online.

Handel

Ik merk dat werken met Exact Online Handel Basis het beheren van mijn orders en logistiek een fluitje van een cent maakt. Het integreert naadloos mijn boekhouding en klantenbeheer, waardoor ik efficiënter kan werken en tijd bespaar.

Op de website vind ik bovendien alles wat ik moet weten om mijn logistieke processen te optimaliseren. De tips zijn praktisch en direct toepasbaar, zodat ik mijn handelsactiviteiten naar een hoger niveau kan tillen.

De automatisering van boekhoudkundige taken door het Exact Online pakket is een ware gamechanger voor mij als zzp’er. Ik besteed minder tijd aan administratie en meer aan het groeien van mijn onderneming.

Het zorgt ervoor dat ik altijd overzicht houd, zelfs als het gaat om complexe handelsstromen. Vol vertrouwen kijk ik nu naar het volgende onderdeel, want met Exact Online is ook de productie in goede handen.

Productie

Met Exact Online til ik mijn productiebedrijf naar een hoger niveau. De software automatiseert mijn boekhoudkundige taken perfect en efficiënt, zodat ik me kan concentreren op wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien.

Met handige functies zoals voorraadbeheer en orderverwerking houd ik eenvoudig de controle over alle productieprocessen.

De toegankelijkheid van Exact Online is een gamechanger; waar ik ook ben, ik heb mijn administratie altijd bij de hand. Dit is ideaal voor mijn drukke schema als ondernemer in de productiesector.

Alles draait om flexibiliteit en real-time informatie, waardoor ik snel kan schakelen en beslissingen kan nemen op basis van de laatste stand van zaken. Dat geeft mij als zzp’er de vrijheid die ik nodig heb om succesvol te zijn.

Accountancy

De accountancy suite van Exact Online is een echte gamechanger voor mijn dagelijkse werkzaamheden. Deze suite bundelt alle nodige diensten voor slimme automatisering, wat mijn werk als accountant een stuk eenvoudiger maakt.

Door de realtime data en dashboards heb ik altijd een helder overzicht en kan ik snel inspelen op de behoeften van mijn klanten, of het nu zzp’ers zijn of grotere kmo’s. Ik kan rapporten genereren, financiële resultaten analyseren en belastingaangiftes voorbereiden, allemaal binnen dezelfde omgeving.

Het support portal van Exact Online staat altijd klaar om mij te helpen met vragen of om door te lopen door nieuwe functies. Dit zorgt ervoor dat ik optimaal gebruik kan maken van het boekhoudpakket.

Ik hoef geen tijd meer te verspillen aan routineuze handmatige taken, want die neemt de automatisering voor zijn rekening. Hierdoor kan ik mij richten op het leveren van strategisch advies en het ondersteunen van bedrijven bij hun groei.

Dat is wat ik noem een waardevolle partner in accountancy!

Uren & Facturen

Ik merk dat Uren & Facturen echt een game-changer is voor mijn bedrijfsvoering. Ik koppel het met CRM en krijg daardoor meer grip op mijn klantinformatie, urenregistratie en facturatie.

Het is ongelofelijk hoeveel tijd ik bespaar; uit onderzoek blijkt zelfs dat ondernemers gemiddeld 8,9 uur per maand minder kwijt zijn aan hun administratie dankzij dit slimme online boekhoudprogramma.

Voor iemand die meer wil weten over de functionaliteiten en prijzen van deze Exact Online uitbreiding, is alles eenvoudig te vinden op hun website. Dit maakt het een stuk makkelijker om te beoordelen of het iets voor mijn bedrijf is.

En ik kan je vertellen, het overzicht behouden met Uren & Facturen voelt alsof ik eindelijk de volledige controle heb over dit aspect van mijn administratie.

Projectmanagement

Projectmanagement binnen Exact Online tilt mijn onderneming naar een hoger niveau. Met realtime inzicht en grip op planning, houd ik alle projecten strak in de hand. Het platform integreert moeiteloos boekhouding, CRM, urenregistratie en projectbewaking.

Zo spaar ik kostbare tijd uit en kan ik me volledig focussen op ondernemen. Elke seconde die voorheen verloren ging aan handmatige processen, investeer ik nu in groei en innovatie.

Het beheren van projecten wordt een fluitje van een cent dankzij de geautomatiseerde systemen die Exact Online biedt. Mijn administratie blijft overzichtelijk en facturatieproblemen zijn verleden tijd met de geïntegreerde urenregistratie.

De stap naar het samenstellen van het perfecte Exact Online Boekhoudpakket is voor mij de volgende logische zet.

Bouw

Net zoals bij projectmanagement, is het essentieel dat alles in de bouw op rolletjes loopt. Gelukkig heeft Exact Online Boekhouden speciale functies die perfect aansluiten bij de dagelijkse praktijk in de bouwsector.

Denk hierbij aan bouwmanagement, service & onderhoud en CRM; allemaal geïntegreerd in een handige cloud software. Deze tools zijn onmisbaar voor een strakke planning, kostenbeheersing en klantrelatiebeheer.

Met mijn smartphone of tablet beheer ik moeiteloos mijn bouwprojecten, zelfs als ik op de bouwplaats sta. Exact Online biedt mobiele oplossingen waardoor ik altijd en overal toegang heb tot mijn administratie en projectgegevens.

Dit verhoogt niet alleen mijn efficiëntie, maar zorgt er ook voor dat ik sneller kan reageren op veranderingen en direct kan communiceren met mijn team.

Hoe stel je het perfecte Exact Online Boekhoudpakket samen

Het samenstellen van het perfecte Exact Online Boekhoudpakket is eenvoudiger dan je denkt. Hieronder vind je een stappenplan om precies te krijgen wat je nodig hebt voor jouw bedrijf.

 • Bepaal eerst welke aspecten van je bedrijfsvoering je wilt beheren. Dit kan variëren van basis boekhouden tot complexe projectmanagement taken.
 • Kijk naar de omvang van je onderneming. Voor een klein bedrijf zijn misschien minder modules nodig dan voor een grotere organisatie.
 • Overweeg of je specifieke branchesoftware nodig hebt, zoals voor handel, productie of bouw. Exact Online biedt hiervoor oplossingen op maat.
 • Denk na over de toekomst; kies voor een pakket dat met je meegroeit en eenvoudig uit te breiden is met extra functionaliteiten.
 • Maak gebruik van de gratis proefperiode om het systeem te testen. Zo kun je ervaren hoe het boekhouden met Exact Online in zijn werk gaat.
 • Vergelijk verschillende pakketten en modules die beschikbaar zijn op de website. Let goed op wat inbegrepen is en tegen welke prijs.
 • Bestudeer beoordelingen van andere gebruikers om te zien hoe het boekhoudpakket presteert in de praktijk en welke ervaringen zij delen.
 • Neem contact op met de klantenservice als je vragen hebt over functies of implementatie binnen jouw administratie.
 • Stel veiligheid altijd voorop door te letten op functies als twee-factor-authenticatie en regelmatige back-ups, zodat jouw financiële data beschermd blijft.
 • Sluit af met een keuze die past bij zowel jouw huidige adminstratie behoeften als bij toekomstige uitbreidingen. Zo investeer je slim en efficiënt in jouw bedrijfsvoering.

Heb ik een cursus Exact Online boekhouden nodig?

Nu je weet hoe je het perfecte Exact Online Boekhoudpakket samenstelt, vraag je je misschien af of een cursus echt nodig is. Veel van de boekhoudkundige processen binnen Exact Online zijn geautomatiseerd, wat je als ondernemer veel tijd kan besparen.

Je hoeft dus niet per se een expert te zijn om met de software aan de slag te gaan.

Dat gezegd hebbende, als je nieuw bent in de wereld van boekhouden of gewoon zeker wilt weten dat je alle functies van Exact Online optimaal benut, dan kan een cursus heel waardevol zijn.

Daarnaast geeft de kennisdatabase van Exact Online je op elk moment van de dag toegang tot nuttige helpbestanden en technische documentatie. Voor startende zelfboekhouders biedt Exact Online handige informatie en modules om goed van start te gaan, zonder dat daar meteen een hele cursus voor nodig is.

Aan de slag met Exact Online

Zodra je klaar bent om te duiken in de wereld van Exact Online, gaat er een nieuwe dimensie van boekhouden voor je open. Met een praktische aanpak help ik je op weg om je eigen administratie efficiënt op te zetten en te beheren.

Het maken van een werkende EOL administratie

Om aan de slag te gaan met Exact Online, moet je een functionerende administratie opzetten. Ik leid je door het proces om dit zonder gedoe voor elkaar te krijgen.

 1. Registreer je bedrijf bij Exact Online en maak je persoonlijke account aan met een veilig wachtwoord.
 2. Kies de juiste boekhoudpakket dat past bij jouw onderneming uit de verschillende branchespecifieke oplossingen.
 3. Voer basisinformatie in, zoals bedrijfsgegevens, fiscale nummers en bankrekeningen.
 4. Importeer bestaande financiële gegevens via een gestructureerd format; dit kan vaak met behulp van sjablonen die Exact Online biedt.
 5. Stel betaal – en facturatiemethoden in om transacties efficiënt te kunnen verwerken.
 6. Voeg gebruikers toe en bepaal hun toegangsniveaus om samenwerking binnen het team mogelijk te maken.
 7. Pas instellingen aan zoals valuta, belastingtarieven en boekingsperiodes voor correcte financiële rapportage.
 8. Maak gebruik van de 24/7 beschikbare kennisdatabase van Exact Online als je ergens niet uitkomt of technische documentatie nodig hebt.
 9. Test de administratie door een paar proefboekingen te maken om te controleren of alles naar behoren werkt.

Opdrachten voor Casus A basisvaardigheden (BA1)

Nu we hebben gezien hoe je een werkende EOL administratie opzet, laten we focussen op de praktische aanpak. Hoofdstuk 2 uit de handleiding “Aan de slag met Exact Online” staat boordevol met oefeningen voor Casus A basisvaardigheden (BA1). Hier volgen enkele sleutelopdrachten die je moet kennen:

 • Begin met het invoeren van de beginbalans. Dit is de financiële startpositie van jouw onderneming binnen Exact Online.
 • Vervolg met het verwerken van inkoopfacturen. Leer hoe je aankopen juist registreert om zo een correct beeld van je kosten te behouden.
 • Factureer jouw klanten door verkoopfacturen aan te maken. Dit zorgt ervoor dat al jouw inkomsten nauwkeurig worden bijgehouden.
 • Boek banktransacties om alle geldstromen in en uit jouw bedrijf goed te monitoren.
 • Ga aan de slag met btw – aangifte voorbereiden. Het systeem helpt je bij het automatiseren van deze vaak ingewikkelde taak.
 • Controleer en corrigeer grootboekmutaties wanneer nodig om altijd up-to-date financiële rapporten te hebben.

Inloggen op Exact Online en boekhouden

Eerst maak ik een account aan bij Exact Online. Dit is zo gepiept en geeft meteen toegang tot alle boekhoudkundige tools die ik nodig heb. Vervolgens log ik in met mijn persoonlijke gegevens.

Meteen na het inloggen kom ik in een duidelijk dashboard waar alles wat ik moet doen overzichtelijk is weergegeven. Ik merk direct dat het navigeren binnen het platform intuitief werkt en dat maakt mij als ondernemer enthousiast.

Zodra ik ben ingelogd, begin ik met het invoeren van facturen en het koppelen van banktransacties. Dit gaat allemaal automatisch, dus ik bespaar veel tijd die ik anders kwijt zou zijn aan handmatig werk.

De software biedt slimme suggesties die mij helpen de boekhouding sneller en efficiënter bij te houden. Klaar met de boekhouding? Dan is het tijd om over te gaan naar de volgende sectie: de meest gestelde vragen over Exact Online Boekhouden.

Meest gestelde vragen over Exact Online Boekhouden

Na het inloggen en de eerste stappen in het boekhouden zijn er vaak vragen die opkomen bij het werken met Exact Online. Ik merk dat gebruikers willen weten hoe ze tijd kunnen besparen en hun boekhouding kunnen automatiseren met dit systeem.

Exact Online is hier perfect voor ontworpen; het systeem neemt routinetaken uit handen door slimme functies die jouw administratie stroomlijnen. Je krijgt volledige controle en een helder inzicht in je financiële situatie, wat essentieel is voor elke ondernemer.

Zo staan gebruikers er ook vaak versteld van hoeveel ondersteuning er beschikbaar is. De kennisdatabase van Exact Online is altijd bereikbaar, zodat je snel antwoord vindt op technische vragen of extra uitleg over de boekhoudpakketfuncties.

Dit pakket integreert niet alleen je boekhouding maar ook je klantenrelatiebeheer (CRM), wat een 360-graden beeld geeft van je bedrijfsvoering. En als je overweegt een eigen bedrijf te starten, kan Exact Online waardevolle hulp bieden bij het opzetten van je administratie, zodat je met vertrouwen aan de slag gaat.

Voordelen van het gebruik van Exact Online voor boekhouden

Na het beantwoorden van veelgestelde vragen, is het nu tijd om de voordelen van Exact Online voor boekhouden te belichten. Het gebruik van Exact Online brengt je boekhouding naar een hoger niveau door alles te integreren in één online pakket.

Je combineert moeiteloos boekhouding met CRM, waardoor alle informatie altijd binnen handbereik is. Dit efficiënte systeem zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan administratie en meer kunt focussen op ondernemen.

Automatisering speelt een grote rol bij Exact Online; veel boekhoudkundige handelingen worden voor jou uit handen genomen. Dit betekent dat je steeds sneller actuele cijfers bij de hand hebt en real-time inzicht houdt in je financiën.

Die constante update van gegevens helpt je betere beslissingen te maken, gebaseerd op de meest recente informatie.

Exact Online Handleiding en Demonstratie

Ontdek hoe je het maximale uit Exact Online haalt met de diverse handleidingen en live demonstraties die beschikbaar zijn. Deze hulpbronnen bieden je stap-voor-stap instructies en visuele begeleiding om je boekhoudprocessen te optimaliseren.

Gebruikershandleiding Exact Globe – Project

Met de Gebruikershandleiding Exact Globe – Project leer je hoe je de software zo efficiënt mogelijk inzet voor jouw projectadministratie. Deze gids neemt je stap voor stap mee door de functies en instellingen van Exact Globe Next.

Zo krijg je snel grip op het systeem en kun je zonder veel moeite aan de slag, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt met Exact.

De handleiding biedt heldere instructies voor de inrichting en is een onmisbaar hulpmiddel om alle mogelijkheden van het programma te benutten. Met concrete voorbeelden en een duidelijke uitleg zorg ik ervoor dat je precies weet hoe je jouw projecten optimaal beheert binnen Exact Globe.

Je raakt vertrouwd met elke module en ontdekt hoe je efficiënter werkt met deze krachtige tool.

Handleiding Computerboekhouden met ExactOnline (Link to: https://boekhoudspot.nl/exact-boekhouden-handleiding/)

Van de globale inzichten van Exact Globe stappen we over naar de specifieke details van computerboekhouden met Exact Online. Deze handleiding is een onmisbaar instrument voor iedere ondernemer die zijn boekhouding nauwkeurig en efficiënt wil beheren.

Je vindt er stap voor stap uitleg over alle functies die je nodig hebt om je financiën op orde te krijgen en te houden. Of je nu worstelt met je eerste factuur of een doorgewinterde gebruiker bent die op zoek is naar geavanceerde tips, deze gids biedt handvaten voor elk niveau.

Met deze handleiding krijg je het vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Ervaar hoe gemakkelijk het is om bestellingen vanuit jouw webwinkel door JouwWeb rechtstreeks in Exact Online te verwerken en zo tijd te besparen.

Ontdek hoe de kennisdatabase van Exact Online 24/7 ondersteuning biedt met toegankelijke helpbestanden en technische documentatie. Het is de sleutel tot een gestroomlijnde boekhouding waardoor jij als ondernemer meer tijd hebt voor wat echt belangrijk is: ondernemen.

Handleiding Exact On-line

Met de handleiding van Exact Online neem ik snel en efficiënt de controle over mijn boekhouding. Deze handleiding biedt stap-voor-stap instructies die me helpen om alle functies van het programma volledig te benutten.

Van het invoeren van facturen tot het uitvoeren van complexe financiële rapportages, ik krijg compleet inzicht in mijn financiën. Elk aspect van het systeem wordt duidelijk uitgelegd, zodat ik zelfverzekerd en zonder verwarring aan de slag kan.

Exact Online is meer dan een boekhoudtool; het is een kenniscentrum dat mij op elk moment ondersteunt. Met 24/7 toegang tot een uitgebreide kennisdatabase, vind ik antwoorden op mijn vragen en technische documentatie zonder tijdverlies.

Dit betekent dat ik mij kan focussen op wat echt belangrijk is voor mijn onderneming, met de zekerheid dat hulp altijd binnen handbereik is. Door gebruik te maken van deze handleiding, haal ik het maximale uit Exact Online voor mijn specifieke bedrijfsbehoeften.

Handleiding Exact Online Boekhouden Premium- Magento

Terwijl de standaard handleiding van Exact Online al veel te bieden heeft, gaat de Handleiding Exact Online Boekhouden Premium specifiek in op de integratie met Magento. Dit is een krachtige toevoeging voor iedereen die zijn webshop en boekhouding naadloos op elkaar aan wil laten sluiten.

De stappen in deze handleiding zijn helder uiteengezet en elk hoofdstuk brengt je dichter bij volledige beheersing van je financiële data stromen. Vooral het hoofdstuk over ‘Relaties’ is essentieel.

Hier leer ik hoe ik mijn klantgegevens uit Magento effectief beheer binnen Exact Online.

Deze gespecialiseerde handleiding biedt mij diepgaande kennis en praktische tips om alles uit mijn boekhoudsoftware te halen. Geen steen blijft onomgedraaid bij het doorlopen van de verschillende modules en functionaliteiten.

Door nauwkeurig de instructies te volgen, optimaliseer ik mijn werkprocessen en zorg ik voor een efficiëntere administratie. Het document laat duidelijk zien hoe de koppeling met Magento mijn werk kan versimpelen, wat mij weer helpt om beter inzicht te krijgen in mijn zakelijke financiën.

Bekijk een Demo van het Exact Boekhoudprogramma (Link to: https://boekhoudspot.nl/exact-boekhoudprogramma-demo/)

Heb je ooit zelf willen ervaren hoe Exact Online in actie is voordat je de beslissing neemt? Dit is je kans! Op de demo-pagina krijg je een helder beeld van hoe het boekhoudprogramma werkt.

Je ziet met eigen ogen hoe de boekhoudrobot tijdrovende taken van je overneemt, waardoor je tot wel 73% tijd kunt besparen. Dat klinkt toch als muziek in de oren voor elke drukke ondernemer.

Ik laat je graag zien dat dit geen loze beloftes zijn. In de demo ontdek je dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw boekhouding, zelfs onderweg via je smartphone of tablet. Ideaal om snel even die financiën te checken tussen afspraken door.

Met een paar klikken op de link ervaar je hoe Exact Online jouw administratie kan transformeren en vereenvoudigen. Geen gedoe, gewoon duidelijkheid en efficiëntie op elk moment van de dag.

Beheren en Overdragen van je Exact Online Administratie

Beheren en overdragen van je Exact Online administratie zijn cruciale stappen voor het efficiënt beveiligen en delen van je bedrijfsgegevens. Ontdek hoe je moeiteloos jouw administratieve taken in Exact Online kunt regelen, waardoor je meer controle hebt over wie toegang heeft en hoe informatie wordt overgedragen.

Administratie verwijderen, overdragen en kopiëren (Links to: https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-verwijderen/, https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-overdragen/, https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-kopieren/)

Het beheren van jouw boekhouding in Exact Online is flexibel en gebruiksvriendelijk. Ik ontdek dat je eenvoudig administraties kunt verwijderen, overdragen en zelfs kopiëren, wat een wereld van mogelijkheden opent.

 • Het verwijderen van een administratie is een definitieve actie. Voordat je deze stap zet, zorg ervoor dat alle belangrijke gegevens zijn geback-upt.
 • Voor het overdragen van een administratie biedt Exact Online een handige ‘ Overdracht wizard‘. Deze tool helpt je stap voor stap door het proces.
 • Controleer altijd de gebruikersrechten voordat je een overdracht start. Je moet de juiste toegang hebben om wijzigingen aan te brengen.
 • Wees er zeker van dat de ontvangende partij ook over de correcte licentie beschikt. Zonder passende licentie kan de overgedragen administratie niet worden gebruikt zoals bedoeld.
 • Het kopiëren van een administratie kan nuttig zijn voor testdoeleinden of als back-up. Met deze functie blijft het origineel intact terwijl je met een duplicaat werkt.
 • Exact Online maakt het mogelijk om bij abonnementswijzigingen toch jouw administratie te behouden. Je kunt upgraden of downgraden zonder verlies van data.

Instellingen voor je administratie (Link to: https://boekhoudspot.nl/administratie-instellingen-exact-online/)

Ik weet hoe belangrijk het is om controle te hebben over je financiën, en dat begint allemaal met het juist instellen van je administratie in Exact Online. Je kunt elk aspect van je boekhouding personaliseren, zoals de financiële dagboeken en algemene instellingen.

Dit zorgt ervoor dat alles precies werkt zoals jij wilt. Het fijne aan Exact Online is dat je altijd toegang hebt tot de kennisdatabase, die vol staat met helpbestanden en technische documentatie voor wanneer je even vastloopt.

Om ervoor te zorgen dat jouw administratiegegevens altijd up-to-date zijn, is het essentieel om regelmatig de instellingen na te kijken. Je doet dit door in Exact Online naar de administratienaam te gaan, ‘Instellingen’ te selecteren en de gewenste opties aan te passen.

Met deze aanpassingen stel je belangrijke gegevens in, zoals je adres. Dit draagt bij aan een efficiëntere administratie, wat uiteindelijk tijd bespaart en potentieel winst verhoogt.

Conclusie

Exact Online Boekhouden verandert de spelregels voor ondernemers en boekhouders. Met dit pakket automatiseer je talloze taken, zodat je bespaart op tijd en moeite. De handleidingen helpen je van A tot Z, of je nu beginner bent of al ervaring hebt.

Gratis modules maken het nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker. Daarnaast blijft je kennis fris dankzij de uitgebreide Gemak-documentatie. Dus trek eropuit, pak die balansposten bij de hoorns en boekhoud als een pro!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is boekhouden?

Boekhouden is het systematisch vastleggen van financiële transacties in een bedrijf.

2. Heb ik een speciaal programma nodig voor boekhouden?

Ja, voor efficiënt boekhouden kun je het beste gebruik maken van boekhoudsoftware.

3. Kan ik zelf boekhouden of heb ik een boekhouder nodig?

Je kunt zelf boekhouden, maar voor complexe zaken is het raadzaam een professionele boekhouder in te schakelen.

4. Hoe vaak moet ik mijn boekhouding bijwerken?

Het is belangrijk om je boekhouding regelmatig bij te werken; idealiter dagelijks of wekelijks.

5. Wat zijn de basisprincipes van boekhouden die ik moet kennen?

De basisprincipes van boekhouden omvatten debet en credit, het grootboek en het balanceren van je rekeningen.

Inloggen op Exact Online en boekhouden

Eerst maak ik een account aan bij Exact Online. Dit is zo gepiept en geeft meteen toegang tot alle boekhoudkundige tools die ik nodig heb. Vervolgens log ik in met mijn persoonlijke gegevens.

Meteen na het inloggen kom ik in een duidelijk dashboard waar alles wat ik moet doen overzichtelijk is weergegeven. Ik merk direct dat het navigeren binnen het platform intuitief werkt en dat maakt mij als ondernemer enthousiast.

Zodra ik ben ingelogd, begin ik met het invoeren van facturen en het koppelen van banktransacties. Dit gaat allemaal automatisch, dus ik bespaar veel tijd die ik anders kwijt zou zijn aan handmatig werk.

De software biedt slimme suggesties die mij helpen de boekhouding sneller en efficiënter bij te houden. Klaar met de boekhouding? Dan is het tijd om over te gaan naar de volgende sectie: de meest gestelde vragen over Exact Online Boekhouden.

Meest gestelde vragen over Exact Online Boekhouden

Na het inloggen en de eerste stappen in het boekhouden zijn er vaak vragen die opkomen bij het werken met Exact Online. Ik merk dat gebruikers willen weten hoe ze tijd kunnen besparen en hun boekhouding kunnen automatiseren met dit systeem.

Exact Online is hier perfect voor ontworpen; het systeem neemt routinetaken uit handen door slimme functies die jouw administratie stroomlijnen. Je krijgt volledige controle en een helder inzicht in je financiële situatie, wat essentieel is voor elke ondernemer.

Zo staan gebruikers er ook vaak versteld van hoeveel ondersteuning er beschikbaar is. De kennisdatabase van Exact Online is altijd bereikbaar, zodat je snel antwoord vindt op technische vragen of extra uitleg over de boekhoudpakketfuncties.

Dit pakket integreert niet alleen je boekhouding maar ook je klantenrelatiebeheer , wat een 360-graden beeld geeft van je bedrijfsvoering. En als je overweegt een eigen bedrijf te starten, kan Exact Online waardevolle hulp bieden bij het opzetten van je administratie, zodat je met vertrouwen aan de slag gaat.

Voordelen van het gebruik van Exact Online voor boekhouden

Na het beantwoorden van veelgestelde vragen, is het nu tijd om de voordelen van Exact Online voor boekhouden te belichten. Het gebruik van Exact Online brengt je boekhouding naar een hoger niveau door alles te integreren in één online pakket.

Je combineert moeiteloos boekhouding met CRM, waardoor alle informatie altijd binnen handbereik is. Dit efficiënte systeem zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan administratie en meer kunt focussen op ondernemen.

Automatisering speelt een grote rol bij Exact Online; veel boekhoudkundige handelingen worden voor jou uit handen genomen. Dit betekent dat je steeds sneller actuele cijfers bij de hand hebt en real-time inzicht houdt in je financiën.

Die constante update van gegevens helpt je betere beslissingen te maken, gebaseerd op de meest recente informatie.

Exact Online Handleiding en Demonstratie

Ontdek hoe je het maximale uit Exact Online haalt met de diverse handleidingen en live demonstraties die beschikbaar zijn. Deze hulpbronnen bieden je stap-voor-stap instructies en visuele begeleiding om je boekhoudprocessen te optimaliseren.

Gebruikershandleiding Exact Globe – Project

Met de Gebruikershandleiding Exact Globe – Project leer je hoe je de software zo efficiënt mogelijk inzet voor jouw projectadministratie. Deze gids neemt je stap voor stap mee door de functies en instellingen van Exact Globe Next.

Zo krijg je snel grip op het systeem en kun je zonder veel moeite aan de slag, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt met Exact.

De handleiding biedt heldere instructies voor de inrichting en is een onmisbaar hulpmiddel om alle mogelijkheden van het programma te benutten. Met concrete voorbeelden en een duidelijke uitleg zorg ik ervoor dat je precies weet hoe je jouw projecten optimaal beheert binnen Exact Globe.

Je raakt vertrouwd met elke module en ontdekt hoe je efficiënter werkt met deze krachtige tool.

Handleiding Computerboekhouden met ExactOnline (Link to: https://boekhoudspot.nl/exact-boekhouden-handleiding/)

Van de globale inzichten van Exact Globe stappen we over naar de specifieke details van computerboekhouden met Exact Online. Deze handleiding is een onmisbaar instrument voor iedere ondernemer die zijn boekhouding nauwkeurig en efficiënt wil beheren.

Je vindt er stap voor stap uitleg over alle functies die je nodig hebt om je financiën op orde te krijgen en te houden. Of je nu worstelt met je eerste factuur of een doorgewinterde gebruiker bent die op zoek is naar geavanceerde tips, deze gids biedt handvaten voor elk niveau.

Met deze handleiding krijg je het vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Ervaar hoe gemakkelijk het is om bestellingen vanuit jouw webwinkel door JouwWeb rechtstreeks in Exact Online te verwerken en zo tijd te besparen.

Ontdek hoe de kennisdatabase van Exact Online 24/7 ondersteuning biedt met toegankelijke helpbestanden en technische documentatie. Het is de sleutel tot een gestroomlijnde boekhouding waardoor jij als ondernemer meer tijd hebt voor wat echt belangrijk is: ondernemen.

Handleiding Exact On-line

Met de handleiding van Exact Online neem ik snel en efficiënt de controle over mijn boekhouding. Deze handleiding biedt stap-voor-stap instructies die me helpen om alle functies van het programma volledig te benutten.

Van het invoeren van facturen tot het uitvoeren van complexe financiële rapportages, ik krijg compleet inzicht in mijn financiën. Elk aspect van het systeem wordt duidelijk uitgelegd, zodat ik zelfverzekerd en zonder verwarring aan de slag kan.

Exact Online is meer dan een boekhoudtool; het is een kenniscentrum dat mij op elk moment ondersteunt. Met 24/7 toegang tot een uitgebreide kennisdatabase, vind ik antwoorden op mijn vragen en technische documentatie zonder tijdverlies.

Dit betekent dat ik mij kan focussen op wat echt belangrijk is voor mijn onderneming, met de zekerheid dat hulp altijd binnen handbereik is. Door gebruik te maken van deze handleiding, haal ik het maximale uit Exact Online voor mijn specifieke bedrijfsbehoeften.

Handleiding Exact Online Boekhouden Premium- Magento

Terwijl de standaard handleiding van Exact Online al veel te bieden heeft, gaat de Handleiding Exact Online Boekhouden Premium specifiek in op de integratie met Magento. Dit is een krachtige toevoeging voor iedereen die zijn webshop en boekhouding naadloos op elkaar aan wil laten sluiten.

De stappen in deze handleiding zijn helder uiteengezet en elk hoofdstuk brengt je dichter bij volledige beheersing van je financiële data stromen. Vooral het hoofdstuk over ‘Relaties’ is essentieel.

Hier leer ik hoe ik mijn klantgegevens uit Magento effectief beheer binnen Exact Online.

Deze gespecialiseerde handleiding biedt mij diepgaande kennis en praktische tips om alles uit mijn boekhoudsoftware te halen. Geen steen blijft onomgedraaid bij het doorlopen van de verschillende modules en functionaliteiten.

Door nauwkeurig de instructies te volgen, optimaliseer ik mijn werkprocessen en zorg ik voor een efficiëntere administratie. Het document laat duidelijk zien hoe de koppeling met Magento mijn werk kan versimpelen, wat mij weer helpt om beter inzicht te krijgen in mijn zakelijke financiën.

Bekijk een Demo van het Exact Boekhoudprogramma (Link to: https://boekhoudspot.nl/exact-boekhoudprogramma-demo/)

Heb je ooit zelf willen ervaren hoe Exact Online in actie is voordat je de beslissing neemt? Dit is je kans! Op de demo-pagina krijg je een helder beeld van hoe het boekhoudprogramma werkt.

Je ziet met eigen ogen hoe de boekhoudrobot tijdrovende taken van je overneemt, waardoor je tot wel 73% tijd kunt besparen. Dat klinkt toch als muziek in de oren voor elke drukke ondernemer.

Ik laat je graag zien dat dit geen loze beloftes zijn. In de demo ontdek je dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw boekhouding, zelfs onderweg via je smartphone of tablet. Ideaal om snel even die financiën te checken tussen afspraken door.

Met een paar klikken op de link ervaar je hoe Exact Online jouw administratie kan transformeren en vereenvoudigen. Geen gedoe, gewoon duidelijkheid en efficiëntie op elk moment van de dag.

Beheren en Overdragen van je Exact Online Administratie

Beheren en overdragen van je Exact Online administratie zijn cruciale stappen voor het efficiënt beveiligen en delen van je bedrijfsgegevens. Ontdek hoe je moeiteloos jouw administratieve taken in Exact Online kunt regelen, waardoor je meer controle hebt over wie toegang heeft en hoe informatie wordt overgedragen.

Administratie verwijderen, overdragen en kopiëren (Links to: https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-verwijderen/, https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-overdragen/, https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-kopieren/)

Het beheren van jouw boekhouding in Exact Online is flexibel en gebruiksvriendelijk. Ik ontdek dat je eenvoudig administraties kunt verwijderen, overdragen en zelfs kopiëren, wat een wereld van mogelijkheden opent.

 • Het verwijderen van een administratie is een definitieve actie. Voordat je deze stap zet, zorg ervoor dat alle belangrijke gegevens zijn geback-upt.
 • Voor het overdragen van een administratie biedt Exact Online een handige ‘ Overdracht wizard‘. Deze tool helpt je stap voor stap door het proces.
 • Controleer altijd de gebruikersrechten voordat je een overdracht start. Je moet de juiste toegang hebben om wijzigingen aan te brengen.
 • Wees er zeker van dat de ontvangende partij ook over de correcte licentie beschikt. Zonder passende licentie kan de overgedragen administratie niet worden gebruikt zoals bedoeld.
 • Het kopiëren van een administratie kan nuttig zijn voor testdoeleinden of als back-up. Met deze functie blijft het origineel intact terwijl je met een duplicaat werkt.
 • Exact Online maakt het mogelijk om bij abonnementswijzigingen toch jouw administratie te behouden. Je kunt upgraden of downgraden zonder verlies van data.

Instellingen voor je administratie (Link to: https://boekhoudspot.nl/administratie-instellingen-exact-online/)

Ik weet hoe belangrijk het is om controle te hebben over je financiën, en dat begint allemaal met het juist instellen van je administratie in Exact Online. Je kunt elk aspect van je boekhouding personaliseren, zoals de financiële dagboeken en algemene instellingen.

Dit zorgt ervoor dat alles precies werkt zoals jij wilt. Het fijne aan Exact Online is dat je altijd toegang hebt tot de kennisdatabase, die vol staat met helpbestanden en technische documentatie voor wanneer je even vastloopt.

Om ervoor te zorgen dat jouw administratiegegevens altijd up-to-date zijn, is het essentieel om regelmatig de instellingen na te kijken. Je doet dit door in Exact Online naar de administratienaam te gaan, ‘Instellingen’ te selecteren en de gewenste opties aan te passen.

Met deze aanpassingen stel je belangrijke gegevens in, zoals je adres. Dit draagt bij aan een efficiëntere administratie, wat uiteindelijk tijd bespaart en potentieel winst verhoogt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is boekhouden?

Boekhouden is het systematisch vastleggen van financiële transacties in een bedrijf.

2. Heb ik een speciaal programma nodig voor boekhouden?

Ja, voor efficiënt boekhouden kun je het beste gebruik maken van boekhoudsoftware.

3. Kan ik zelf boekhouden of heb ik een boekhouder nodig?

Je kunt zelf boekhouden, maar voor complexe zaken is het raadzaam een professionele boekhouder in te schakelen.

4. Hoe vaak moet ik mijn boekhouding bijwerken?

Het is belangrijk om je boekhouding regelmatig bij te werken; idealiter dagelijks of wekelijks.

5. Wat zijn de basisprincipes van boekhouden die ik moet kennen?

De basisprincipes van boekhouden omvatten debet en credit, het grootboek en het balanceren van je rekeningen.

Conclusie

Exact Online Boekhouden verandert de spelregels voor ondernemers en boekhouders. Met dit pakket automatiseer je talloze taken, zodat je bespaart op tijd en moeite. De handleidingen helpen je van A tot Z, of je nu beginner bent of al ervaring hebt.

Gratis modules maken het nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker. Daarnaast blijft je kennis fris dankzij de uitgebreide Gemak-documentatie. Dus trek eropuit, pak die balansposten bij de hoorns en boekhoud als een pro!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wat heb je nog meer nodig?

De naam zegt het al: Exact… En dat is wat het is. Exact de juiste keuze.

Meld je direct aan