Hoe kopieert u een administratie in Exact Online? wordt Hoe kopieert u een exact online administratie in Exact Online? | 2024

In dit artikel

Ben je het overzicht kwijt omdat je talloze administraties handmatig moet beheren in Exact Online? Geen zorgen, ik ken de frustratie en heb grondig uitgezocht hoe dit slimmer kan. Mijn artikel leidt je door de stappen om op een efficiënte manier je administratie te kopiëren, bespaart tijd en fouten.

Lees snel verder en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met Exact ben je verzekerd van een hoogwaardig boekhoudpakket dat aan de wensen van elke ondernemer kan voldoen. Het heeft veel opties. Als je het juiste pakket hebt gekozen, ben je hiermee goed op weg. Meer over Exact (Online) vind je hier.

Samenvatting

 • Doorloop het menupad Instellingen ➔ Systeem ➔ Administratie Aanmaken/Kopiëren/Verwijderen in Exact Online om een administratie te kopiëren.
 • Zorg dat je bij het kopiëren de juiste SQL – server selecteert voor jouw nieuwe administratie, om toegang en samenwerking te garanderen.
 • Kies zorgvuldig welke stamgegevens, zoals relaties en financiële informatie, je wilt meenemen tijdens het kopiëren.
 • Controleer alle instellingen dubbel voordat je op ‘Kopiëren’ drukt om fouten te voorkomen en verlies van data te vermijden.
 • Voer regelmatig updates en onderhoud uit op je administratie in Exact Online om de nauwkeurigheid en veiligheid van gegevens te waarborgen.

Het aanmaken van een administratie in Exact Online

Een persoon die gegevens invoert op een computer in een modern kantoor.

Voordat we de wereld van administratie kopiëren induiken, is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van hoe je een nieuwe administratie creëert in Exact Online. Dit is de cruciale eerste stap die je moet beheersen; het legt het fundament waarop we straks een exacte replica zullen bouwen.

Het kopiëren van stamgegevens van een administratie

Ik wil jullie laten zien hoe eenvoudig het kan zijn om stamgegevens van een administratie te kopiëren in Exact Online. Deze stappen helpen je tijd te besparen en zorgen voor een efficiënte start met jouw nieuwe administratie.

 • Log in op Exact Online en ga naar de gewenste administratie die je wilt kopiëren.
 • Kies in het menu voor ‘Instellingen’, klik vervolgens op ‘Systeem’ en selecteer daarna ‘Administratie Aanmaken/Kopiëren/Verwijderen’.
 • In dit scherm vind je het tabblad ‘Administratie kopiëren’; hier beginnen we met het echte werk.
 • Geef aan welke elementen je precies wilt meenemen in de kopie. Denk hierbij aan relaties, artikelen of financiële gegevens.
 • Controleer de gekozen opties zorgvuldig; een goede voorbereiding is het halve werk.
 • Druk op de knop ‘Kopiëren’ om het proces te starten. Gedurende dit proces wordt er een identieke set stamgegevens aangemaakt.

Overzicht van het menupad voor het kopiëren van een administratie

Een professional in een kantooromgeving, omringd door een moderne stadsgezicht, interactie met een computerscherm.

Ontdek hoe eenvoudig je jouw weg vindt in Exact Online om een administratie te kopiëren, zodat je snel aan de slag kunt met jouw nieuwe gegevensset.

Het openen van de administratie waarvan u de stamgegevens wilt kopiëren

Eerst log ik in op mijn Exact Online en selecteer de administratie die ik als basis wil gebruiken. Het is belangrijk goed te kijken of dit de juiste is, omdat hier alle belangrijke data zoals klantinformatie, leveranciers en artikelgegevens in staan.

Met een paar klikken navigeer ik via het paneelmenu naar Instellingen en kies voor Systeem. Hier vind ik de optie Administratie Aanmaken/Kopiëren/Verwijderen. Precies wat ik nodig heb om verder te gaan.

Met deze stap bevind ik me op de drempel van het kopiëren zelf. Ik klik op het tabblad Administratie kopiëren en daar staan alle mogelijkheden die ik nodig heb om een kopie van de stamgegevens te maken.

Zo kan ik gemakkelijk een duplicaat aanmaken voor testdoeleinden of als back-up, zonder dat ik iets overschrijf of verlies van de originele gegevens die cruciaal zijn voor mijn bedrijfsvoering.

Het is een gestroomlijnd proces dat zorgt dat ik efficiënt kan werken binnen Exact Globe++.

Navigatie naar Instellingen ➔ Systeem ➔ Administratie Aanmaken/Kopiëren/Verwijderen

Zodra de administratie geopend is, leidt de volgende stap je naar het hart van het proces. Ga direct naar Instellingen, kies Systeem en daar vind je de optie Administratie Aanmaken/Kopiëren/Verwijderen.

Dit is waar de magie gebeurt – het is als het betreden van het controlecentrum waar alle sleutelacties plaatsvinden. Met een paar klikken krijg je toegang tot het machtige tabblad ‘Administratie kopiëren’.

Hier kun je selecteren welke elementen van de huidige administratie je exact wilt dupliceren. Je hebt volledige controle over wat er gekopieerd wordt – van grootboekrekeningen tot klantgegevens en alles daartussenin.

Het systeem is ontworpen voor gebruiksgemak, dus volg gewoon de aanwijzingen op je scherm en je nieuwe administratie staat in no time klaar.

Toegang tot het tabblad Administratie kopiëren

Ik klik op het tabblad Administratie kopiëren en een wereld aan mogelijkheden gaat voor me open. Hier kan ik eenvoudig de stamgegevens van mijn huidige administratie dupliceren naar een nieuwe omgeving.

Dit bespaart me een hoop tijd, omdat ik niet alles opnieuw hoef in te voeren. Met enkele klikken selecteer ik welke gegevens ik wil overzetten, en voilà, het proces is in gang gezet.

Het systeem vraagt me de naam van de SQL-server in te vullen waar de nieuwe administratie aangemaakt zal worden. Ik zorg ervoor dat alle informatie correct is, om problemen te voorkomen.

Zodra ik alles heb ingevuld, controleer ik mijn instellingen nog een laatste keer voordat ik de kopieeractie bevestig. Nu ben ik klaar om verder te gaan met het maken van een volledige kopie van de administratie.

Het maken van een volledige kopie van de administratie

Als je ooit voor de uitdaging hebt gestaan om een volledige administratie te dupliceren binnen Exact Online, weet je dat precisie en aandacht voor details cruciaal zijn. Het is een proces dat, mits correct uitgevoerd, je tijdsinvestering enorm kan besparen en consistentie in je bedrijfsvoering waarborgt.

Laten we dieper duiken in hoe je dit efficiënt aanpakt.

Het opgeven van de naam van de SQL-server voor het aanmaken van de administratie

Het is essentieel de naam van de SQL-server in te vullen bij het creëren van een nieuwe administratie in Exact Online. Dit detail is cruciaal, want zonder de juiste servernaam kunnen mijn team en ik niet samenwerken binnen dezelfde administratie.

Ik zorg ervoor dat ik toegang heb tot deze informatie en controleer dubbel of alles klopt, zodat ik geen vertraging oploop in het opzetten van ons gedeelde werkplatform.

De integratie met een SQL Server zorgt ervoor dat ik efficiënt data kan uitwisselen tussen de Exact Online omgeving en de database. Het stelt mij in staat om snel bedrijfsgegevens over te hevelen en zorgt voor een stroomlijning van het werkproces.

Ik neem een moment om alles goed in te stellen, wetende dat deze stap een fundament legt voor een soepele en toegankelijke bedrijfsvoering.

Stapsgewijze Handleiding voor het Kopiëren van een Exact Online Administratie

Ik weet dat het kopiëren van een administratie in Exact Online ingewikkeld kan lijken, maar met de juiste stappen is het verrassend eenvoudig. Volg deze stapsgewijze handleiding om zonder problemen een exacte kopie te maken.

 • Log in op Exact Online en selecteer de administratie die je wilt kopiëren.
 • Ga naar het panel menu rechtsboven en kies ‘Instellingen’.
 • Scroll in de settings door naar ‘Systeem’ en open dit tabblad.
 • Zoek naar ‘Administratie Aanmaken/Kopiëren/Verwijderen’ en klik hierop.
 • Klik binnen deze optie op het ‘Administratie kopiëren’ tab menu.
 • Je ziet nu een lijst met stamgegevens die gekopieerd kunnen worden; controleer deze zorgvuldig.
 • Vul de nieuwe naam voor je administratie in bij de daarvoor bestemde sectie.
 • Selecteer een SQL – server uit de lijst waarop je nieuwe administratie zal draaien. Hier kun je ook andere belangrijke instellingen zoals land van vestiging kiezen, zoals Nederland, España, United Kingdom of United States.
 • Controleer of alle instellingen correct zijn voordat je doorgaat – dubbelcheck altijd!
 • Druk op ‘Kopiëren’ om het proces te starten en wacht tot het systeem bevestigt dat de kopie is aangemaakt.

Het onderhouden van een administratie in Exact Online

Om mijn administratie soepel te laten draaien in Exact Online, zorg ik voor regelmatig onderhoud. Dit houdt in dat ik de administratieve processen continu bijwerk en optimaliseer. Ik werk belangrijke stamgegevens bij, zoals relatiegegevens en grootboekrekeningen, om ervoor te zorgen dat alle informatie actueel is.

Dit bevordert de nauwkeurigheid van rapportages en analyses.

Het beheren van gebruikersrechten valt ook onder mijn verantwoordelijkheden. Ik wijs die rechten toe aan teamleden die toegang nodig hebben tot bepaalde delen van de administratie.

Dit zorgt ervoor dat iedereen efficiënt kan werken binnen het systeem terwijl de beveiliging van gevoelige gegevens gewaarborgd blijft. Mijn doel is om de gebruikerservaring steeds te verbeteren en het systeem aan te passen aan de veranderende behoeften van mijn bedrijf.

Veelgestelde Vragen

1. Waar vind ik hulp voor het kopiëren van een administratie in Exact Online?

U kunt gedetailleerde instructies vinden in de on-line help bestanden van Exact Online. Zoek naar een document id of gebruik de zoekfunctie om support materiaal te vinden.

2. Is het mogelijk om een administratie te dupliceren voor een betere user experience?

Ja, het kopiëren van een administratie kan bijdragen aan een verbeterde user experience door een uniforme omgeving te creëren waarbinnen u kunt werken.

3. Hoe garandeert web development de veiligheid bij het kopiëren van een administratie?

Web developers hebben systemen geïmplementeerd die zorgen voor veilige processen bij het kopiëren van gegevens, zodat uw informatie beschermd blijft.

4. Kan ik assistentie krijgen via online support bij problemen met het kopiëren?

Zeker, Exact Online biedt ondersteuning via hun on-line help platform waar u hulp kunt aanvragen en begeleiding kunt krijgen bij het kopiëren van uw administratie.

Conclusie

Kopieer moeiteloos uw administratie in Exact Online en bespaar tijd. Deze handige optie biedt u de mogelijkheid snel essentiële stamgegevens over te zetten. Eenmaal ingesteld, geniet u van het gemak dat alles netjes is georganiseerd en klaar voor gebruik.

Voor extra steun staan de helpbestanden van Exact online altijd tot uw beschikking. Neem het heft in eigen handen en ervaar hoe efficiënt uw boekhouding kan zijn. Met een paar klikken heeft u alles onder controle; begin vandaag nog met het optimaliseren van uw financiële administratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wat heb je nog meer nodig?

De naam zegt het al: Exact… En dat is wat het is. Exact de juiste keuze.

Meld je direct aan