Exact online administratie overdragen: Hoe transfer je een administratie in een online boekhoudprogramma? | 2024

In dit artikel

Ben je ooit verstrikt geraakt in het web van het overdragen van jouw online administratie? Je bent niet de enige; ik heb zelf ook voor die uitdaging gestaan. Met trots kan ik zeggen dat mijn zoektocht naar een soepele manier om administraties te verplaatsen in Exact Online succesvol was.

In dit artikel deel ik een heldere gids die jou door het proces loodst met praktische stappen. Lees verder en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met Exact ben je verzekerd van een hoogwaardig boekhoudpakket dat aan de wensen van elke ondernemer kan voldoen. Het heeft veel opties. Als je het juiste pakket hebt gekozen, ben je hiermee goed op weg. Meer over Exact (Online) vind je hier.

Samenvatting

 • Gebruik de ‘ Overdracht wizard‘ in Exact Online voor een probleemloze overdracht van jouw administratie naar een ander abonnement, nieuwe beheerder of accountant.
 • Zelfs na het opzeggen van je licentie of bij wisselen van accountant blijven je administratieve gegevens veilig en toegankelijk binnen Exact Online.
 • Je hebt volledige controle over het aanmaken, kopiëren, onderhouden en verwijderen van administraties in Exact Online, wat zorgt voor flexibiliteit in je bedrijfsvoering.
 • Voor het kopiëren van een administratie biedt Exact Online eenvoudige stappen die tijd besparen en fouten voorkomen, waardoor je snel met een nieuwe administratie aan de slag kunt.
 • Het is mogelijk om zelfstandig administraties te verplaatsen tussen verschillende types licenties, zodat je altijd het overzicht behoudt en aanpassingen aan de groei van je onderneming kunt maken.

Wat is Exact Online administratie?

Een zakelijke professional gebruikt Exact Online administratie in een modern kantoor.

Exact Online administratie is een krachtige tool waarin ik mijn financiële gegevens efficiënt beheer en analyseer. Het programma biedt mij de mogelijkheid om meerdere administraties te voeren, elk afgestemd op de behoeften van verschillende relaties of bedrijfsonderdelen.

Met dit systeem houd ik grip op mijn financiële situatie en kan ik snelle en onderbouwde beslissingen nemen.

Het staat mij toe om elke administratie direct te koppelen aan specifieke relaties, wat het overzichtelijk maakt. Ik zie in een oogopslag alle relevante financiële informatie, kan deze eenvoudig bijwerken en delen met mijn accountant.

Bovendien biedt Exact Online flexibiliteit; ik kan administraties naar wens verwijderen, archiveren of overdragen. Dit alles maakt het een onmisbaar instrument in mijn zakelijke toolset.

Hoe verplaats ik een administratie in Exact Online?

Wanneer je een administratie wilt verplaatsen binnen Exact Online, is het cruciaal te weten dat er een gestroomlijnd proces beschikbaar is. Dit proces zorgt voor een soepele transitie van je gegevens, of je nu van abonnement wisselt of de boel overdraagt aan een nieuwe beheerder of accountant.

Het gebruik van de ‘Overdracht wizard’

Exact Online maakt het mij makkelijk om mijn administratie over te dragen. De ‘Overdracht wizard’ is een tool die het hele proces simpel en veilig laat verlopen.

 • Eerst log ik in op mijn Exact Online account waar ik de administratie wil verplaatsen.
 • Binnen het menu vind ik de optie ‘ licentie beheren‘ en kies ik voor de ‘Overdracht wizard’.
 • Deze handige assistent leidt me door verschillende stappen, waarbij ik alle relevante informatie invul.
 • Ik selecteer de betreffende administratie die ik wens te verplaatsen en bepaal naar welk abonnement of naar wie deze moet.
 • Dan controleer ik of alle financiële gegevens correct zijn om gegevensverlies te voorkomen.
 • Ik krijg ook de mogelijkheid om de administratie aan een relatie te koppelen, wat erg handig is voor samenwerking met accountants of nieuwe eigenaren.
 • Het systeem vraagt me om te verifieren dat ik de juiste rechten heb: zowel het aanmaken als verwijderen van administraties moet binnen mijn bevoegdheden liggen.
 • Na het doorlopen van alle controles en stappen, bevestigt de wizard dat mijn administratie succesvol is overgedragen.
 • Tot slot zorgt Exact Online ervoor dat ik altijd terug kan naar eerdere stappen mocht er iets niet naar wens zijn gegaan.

Behoud van administratie bij opzegging van licentie of accountant

Stel je voor, je zegt je licentie bij Exact Online op of je neemt afscheid van je huidige accountant. Maak je dan geen zorgen over je administratie; die blijft bewaard. Je kunt met de rechten “licentie beheren” de administratie zelfstandig veiligstellen.

Zorg er wel voor dat je dit regelt voordat de samenwerking definitief eindigt, om te voorkomen dat belangrijke gegevens verloren gaan.

Het is essentieel om te weten dat jouw administratieve gegevens van onschatbare waarde zijn. Gelukkig laat Exact Online jou niet in de steek; zelfs na opzegging of bij een accountant wissel blijft jouw data toegankelijk.

Gebruik de ‘Overdracht wizard’ en volg de stappen om de administratie te verplaatsen naar een andere licentie of om deze veilig te stellen voor toekomstig gebruik. Dit proces moet soepel en zonder hoofdbrekens verlopen, want jouw administratie is het hart van je onderneming.

Het proces van het overdragen van administraties in Exact Online

Het efficiënt overzetten van je administratie binnen Exact Online is essentieel voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering. We duiken dieper in de stappen en aandachtspunten die noodzakelijk zijn om deze transitie soepel en zonder gegevensverlies te laten verlopen.

Het overzetten van administratie naar een ander Exact Online abonnement

Ik sta vaak voor de taak om mijn administratie te verplaatsen naar een ander Exact Online abonnement. Dit kan nodig zijn bij het wisselen van boekhoudpakket of als ik besluit samen te werken met een nieuwe accountant.

 • Allereerst log ik in op mijn huidige Exact Online account om bij de instellingen te komen.
 • Ik zoek naar de ‘Overdracht wizard’ tool, die mij stap voor stap door het proces leidt.
 • Vervolgens selecteer ik de administratie die ik wil overzetten en kies de optie ‘Verplaatsen’.
 • Nu geef ik aan naar welk nieuw Exact Online abonnement de administratie verplaatst moet worden.
 • Indien nodig voeg ik een bestaande gebruiker toe aan het nieuwe abonnement of maak ik een nieuwe gebruiker aan.
 • Voordat ik de overdracht bevestig, controleer ik alle details nauwkeurig om fouten te voorkomen.
 • Na bevestiging start het overzetproces, waarbij alle data secuur wordt gemigreerd naar het nieuwe abonnement.
 • Gedurende dit proces blijven mijn gegevens veilig en toegankelijk.

Het overdragen van administratie aan een accountant of nieuwe eigenaar

Overdragen van mijn Exact Online administratie aan een nieuwe eigenaar of accountant is best eenvoudig. Volg de stappen hieronder om dit proces goed af te ronden.

 • Ga eerst naar het menu ‘Administraties’ en selecteer de administratie die je wilt overdragen.
 • Klik op ‘Meer’ en kies vervolgens voor de optie ‘Overdracht wizard’.
 • Vul de gegevens in van degene aan wie je de administratie gaat overdragen, zoals e – mailadres en naam.
 • Controleer alle gegevens zorgvuldig voordat je verdergaat, want eenmaal overgedragen kan dit niet ongedaan worden gemaakt.
 • Stuur een uitnodiging via Exact Online naar de nieuwe beheerder of eigenaar.
 • De ontvanger moet de uitnodiging accepteren om het proces af te ronden.
 • Nadat de ontvanger heeft geaccepteerd, krijgt hij/zij volledige toegang tot de administratie.
 • Je kunt nog steeds wijzigingen aanbrengen tot het moment dat de overdracht definitief is voltooid.
 • Als laatste stap, controleer of alles correct is overgedragen door dit met de nieuwe beheerder of eigenaar te bespreken.

Het behouden en onderhouden van een administratie in Exact Online

Om je administratie in Exact Online springlevend en accuraat te houden, is het cruciaal om grip te hebben op de processen van aanmaken, bijwerken en beheren. Hier duiken we in de kunst van het levend houden van je digitale boekhoudorganisme, zodat het blijft functioneren als een goed geoliede machine.

Het aanmaken, kopiëren, onderhouden, wijzigen en verwijderen van administraties

In Exact Online beheer ik moeiteloos meerdere administraties. Ik maak ze aan, kopieer ze voor verschillende doeleinden, en houd ze nauwkeurig bij. Veranderen van gegevens is een fluitje van een cent en als iets niet meer nodig is, verwijder ik het net zo makkelijk.

Deze vrijheid in beheer zorgt ervoor dat ik steeds de volledige controle houd over mijn financiële data.

Mijn rechten om ” Licentie beheren” en “Administraties aanmaken/verwijderen” gebruik ik regelmatig om administraties te verplaatsen. Handig als ik besluit samen te werken met een nieuwe accountant of wanneer mijn bedrijf groeit en een ander Exact Online abonnement beter past.

Door de ‘Overdracht wizard’ is dit proces verrassend eenvoudig en snel geregeld zonder dat ik afhankelijk ben van externe hulp.

Het kopiëren van Exact Online administratie (met link naar https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-kopieren/)

Soms moet je een administratie in Exact Online dupliceren, bijvoorbeeld als je een nieuwe start wilt maken met behoud van je gegevens. Gelukkig maakt het kopiëren van een Exact Online administratie het leven een stuk eenvoudiger.

Je kunt snel en efficiënt stamgegevens overzetten naar een nieuwe administratie zonder alles opnieuw te hoeven invoeren. Deze optie is ideaal wanneer je dezelfde instellingen en basisinformatie wilt gebruiken voor een nieuw project of onderneming.

Ik ontdekte dat de ‘Overdracht wizard’ binnen het programma heel handig is voor dit proces. Je hoeft alleen maar de instructies te volgen en de software regelt de rest, waardoor je tijd bespaart en fouten voorkomt.

Wil je meer weten over hoe je dit precies aanpakt? Neem dan eens een kijkje op (https://boekhoudspot.nl/exact-online-administratie-kopieren/) waar stap voor stap uitgelegd staat hoe je zo’n kopie maakt.

Zo houd je de controle over je administratieve processen en kun je zorgeloos verder met ondernemen.

Het verplaatsen van de administratie van een accountancy licentie naar een ondernemers licentie

Nadat ik heb geleerd hoe ik mijn Exact Online administratie kan kopiëren, vraag ik me af hoe ik mijn administratie kan verschuiven van de huidige accountant naar mijn eigen ondernemerslicentie.

Dit blijkt verrassend eenvoudig. Met de ‘Overdracht wizard’ die Exact Online biedt, kan ik zelf deze verplaatsing regelen zonder verlies van gegevens. Ik behoud de volledige controle over mijn administratie, zelfs als ik besluit om van accountant te wisselen of mijn licentie op te zeggen.

Deze flexibiliteit is essentieel voor mij als ondernemer. Ik wil namelijk zeker weten dat mijn bedrijfsadministratie altijd toegankelijk en up-to-date blijft, ongeacht eventuele wijzigingen in mijn bedrijfsvoering of samenwerking met accountants.

Daarom zorg ik ervoor dat ik de juiste rechten heb om “administraties aanmaken/verwijderen” binnen mijn Exact Online account. Zo ben ik altijd voorbereid op het efficiënt verplaatsen van mijn administratie naar het abonnement dat het beste past bij mijn onderneming.

Conclusie

Het overzetten van je Exact Online administratie is een fluitje van een cent met de Overdracht wizard. Deze handige tool garandeert dat je gegevens snel en veilig naar een nieuwe bestemming verhuizen.

Vergeet niet, of je nu wisselt van accountant of overstapt naar een andere licentie, het behoud van jouw complete boekhouding blijft gewaarborgd. Dol op efficiëntie? Dan zal je de doeltreffendheid van dit proces zeker waarderen.

Zet vandaag nog die stap naar een gestroomlijnde, financiële toekomst!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn administratie verplaatsen naar een ander online boekhoudprogramma?

Je kunt jouw administratie overzetten door in het online boekhoudprogramma de export- en importfuncties te gebruiken, zorg dat je de rechten hebt om “administraties aanmaken/verwijderen”.

2. Wat zijn de benodigde rechten om een administratie te verplaatsen binnen Exact Online?

Om een administratie te kunnen verplaatsen, heb je binnen Exact Online de rechten nodig voor “administraties aanmaken/verwijderen”.

3. Kan ik zelf mijn administratie verplaatsen of heb ik een expert nodig?

Vaak kun je met de juiste toegangsrechten zelf je administratie verplaatsen, maar complexe gevallen kunnen baat hebben bij begeleiding van een expert.

4. Is het veilig om mijn administratie online over te dragen?

Ja, het is veilig zolang je gebruikmaakt van betrouwbare online boekhoudprogramma’s die beveiligingsmaatregelen bieden om jouw gegevens te beschermen tijdens de overdracht.

Hoe verplaats ik een administratie in Exact Online?

Een georganiseerd kantoor met een laptop, bestanden en kantoorspullen.

Wanneer je een administratie wilt verplaatsen binnen Exact Online, is het cruciaal te weten dat er een gestroomlijnd proces beschikbaar is. Dit proces zorgt voor een soepele transitie van je gegevens, of je nu van abonnement wisselt of de boel overdraagt aan een nieuwe beheerder of accountant.

Het gebruik van de ‘Overdracht wizard’

Exact Online maakt het mij makkelijk om mijn administratie over te dragen. De ‘Overdracht wizard’ is een tool die het hele proces simpel en veilig laat verlopen.

 • Eerst log ik in op mijn Exact Online account waar ik de administratie wil verplaatsen.
 • Binnen het menu vind ik de optie ‘ licentie beheren‘ en kies ik voor de ‘Overdracht wizard’.
 • Deze handige assistent leidt me door verschillende stappen, waarbij ik alle relevante informatie invul.
 • Ik selecteer de betreffende administratie die ik wens te verplaatsen en bepaal naar welk abonnement of naar wie deze moet.
 • Dan controleer ik of alle financiële gegevens correct zijn om gegevensverlies te voorkomen.
 • Ik krijg ook de mogelijkheid om de administratie aan een relatie te koppelen, wat erg handig is voor samenwerking met accountants of nieuwe eigenaren.
 • Het systeem vraagt me om te verifieren dat ik de juiste rechten heb: zowel het aanmaken als verwijderen van administraties moet binnen mijn bevoegdheden liggen.
 • Na het doorlopen van alle controles en stappen, bevestigt de wizard dat mijn administratie succesvol is overgedragen.
 • Tot slot zorgt Exact Online ervoor dat ik altijd terug kan naar eerdere stappen mocht er iets niet naar wens zijn gegaan.

Behoud van administratie bij opzegging van licentie of accountant

Stel je voor, je zegt je licentie bij Exact Online op of je neemt afscheid van je huidige accountant. Maak je dan geen zorgen over je administratie; die blijft bewaard. Je kunt met de rechten “licentie beheren” de administratie zelfstandig veiligstellen.

Zorg er wel voor dat je dit regelt voordat de samenwerking definitief eindigt, om te voorkomen dat belangrijke gegevens verloren gaan.

Het is essentieel om te weten dat jouw administratieve gegevens van onschatbare waarde zijn. Gelukkig laat Exact Online jou niet in de steek; zelfs na opzegging of bij een accountant wissel blijft jouw data toegankelijk.

Gebruik de ‘Overdracht wizard’ en volg de stappen om de administratie te verplaatsen naar een andere licentie of om deze veilig te stellen voor toekomstig gebruik. Dit proces moet soepel en zonder hoofdbrekens verlopen, want jouw administratie is het hart van je onderneming.

Het proces van het overdragen van administraties in Exact Online

Het efficiënt overzetten van je administratie binnen Exact Online is essentieel voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering. We duiken dieper in de stappen en aandachtspunten die noodzakelijk zijn om deze transitie soepel en zonder gegevensverlies te laten verlopen.

Het overzetten van administratie naar een ander Exact Online abonnement

Ik sta vaak voor de taak om mijn administratie te verplaatsen naar een ander Exact Online abonnement. Dit kan nodig zijn bij het wisselen van boekhoudpakket of als ik besluit samen te werken met een nieuwe accountant.

 • Allereerst log ik in op mijn huidige Exact Online account om bij de instellingen te komen.
 • Ik zoek naar de ‘Overdracht wizard’ tool, die mij stap voor stap door het proces leidt.
 • Vervolgens selecteer ik de administratie die ik wil overzetten en kies de optie ‘Verplaatsen’.
 • Nu geef ik aan naar welk nieuw Exact Online abonnement de administratie verplaatst moet worden.
 • Indien nodig voeg ik een bestaande gebruiker toe aan het nieuwe abonnement of maak ik een nieuwe gebruiker aan.
 • Voordat ik de overdracht bevestig, controleer ik alle details nauwkeurig om fouten te voorkomen.
 • Na bevestiging start het overzetproces, waarbij alle data secuur wordt gemigreerd naar het nieuwe abonnement.
 • Gedurende dit proces blijven mijn gegevens veilig en toegankelijk.

Het overdragen van administratie aan een accountant of nieuwe eigenaar

Overdragen van mijn Exact Online administratie aan een nieuwe eigenaar of accountant is best eenvoudig. Volg de stappen hieronder om dit proces goed af te ronden.

 • Ga eerst naar het menu ‘Administraties’ en selecteer de administratie die je wilt overdragen.
 • Klik op ‘Meer’ en kies vervolgens voor de optie ‘Overdracht wizard’.
 • Vul de gegevens in van degene aan wie je de administratie gaat overdragen, zoals e – mailadres en naam.
 • Controleer alle gegevens zorgvuldig voordat je verdergaat, want eenmaal overgedragen kan dit niet ongedaan worden gemaakt.
 • Stuur een uitnodiging via Exact Online naar de nieuwe beheerder of eigenaar.
 • De ontvanger moet de uitnodiging accepteren om het proces af te ronden.
 • Nadat de ontvanger heeft geaccepteerd, krijgt hij/zij volledige toegang tot de administratie.
 • Je kunt nog steeds wijzigingen aanbrengen tot het moment dat de overdracht definitief is voltooid.
 • Als laatste stap, controleer of alles correct is overgedragen door dit met de nieuwe beheerder of eigenaar te bespreken.

Het behouden en onderhouden van een administratie in Exact Online

Om je administratie in Exact Online springlevend en accuraat te houden, is het cruciaal om grip te hebben op de processen van aanmaken, bijwerken en beheren. Hier duiken we in de kunst van het levend houden van je digitale boekhoudorganisme, zodat het blijft functioneren als een goed geoliede machine.

Het aanmaken, kopiëren, onderhouden, wijzigen en verwijderen van administraties

In Exact Online beheer ik moeiteloos meerdere administraties. Ik maak ze aan, kopieer ze voor verschillende doeleinden, en houd ze nauwkeurig bij. Veranderen van gegevens is een fluitje van een cent en als iets niet meer nodig is, verwijder ik het net zo makkelijk.

Deze vrijheid in beheer zorgt ervoor dat ik steeds de volledige controle houd over mijn financiële data.

Mijn rechten om ” Licentie beheren” en “Administraties aanmaken/verwijderen” gebruik ik regelmatig om administraties te verplaatsen. Handig als ik besluit samen te werken met een nieuwe accountant of wanneer mijn bedrijf groeit en een ander Exact Online abonnement beter past.

Door de ‘Overdracht wizard’ is dit proces verrassend eenvoudig en snel geregeld zonder dat ik afhankelijk ben van externe hulp.

Het kopiëren van Exact Online administratie

Soms moet je een administratie in Exact Online dupliceren, bijvoorbeeld als je een nieuwe start wilt maken met behoud van je gegevens. Gelukkig maakt het kopiëren van een Exact Online administratie het leven een stuk eenvoudiger.

Je kunt snel en efficiënt stamgegevens overzetten naar een nieuwe administratie zonder alles opnieuw te hoeven invoeren. Deze optie is ideaal wanneer je dezelfde instellingen en basisinformatie wilt gebruiken voor een nieuw project of onderneming.

Ik ontdekte dat de ‘Overdracht wizard’ binnen het programma heel handig is voor dit proces. Je hoeft alleen maar de instructies te volgen en de software regelt de rest, waardoor je tijd bespaart en fouten voorkomt.

Wil je meer weten over hoe je dit precies aanpakt? Neem dan eens een kijkje op waar stap voor stap uitgelegd staat hoe je zo’n kopie maakt.

Zo houd je de controle over je administratieve processen en kun je zorgeloos verder met ondernemen.

Het verplaatsen van de administratie van een accountancy licentie naar een ondernemers licentie

Nadat ik heb geleerd hoe ik mijn Exact Online administratie kan kopiëren, vraag ik me af hoe ik mijn administratie kan verschuiven van de huidige accountant naar mijn eigen ondernemerslicentie.

Dit blijkt verrassend eenvoudig. Met de ‘Overdracht wizard’ die Exact Online biedt, kan ik zelf deze verplaatsing regelen zonder verlies van gegevens. Ik behoud de volledige controle over mijn administratie, zelfs als ik besluit om van accountant te wisselen of mijn licentie op te zeggen.

Deze flexibiliteit is essentieel voor mij als ondernemer. Ik wil namelijk zeker weten dat mijn bedrijfsadministratie altijd toegankelijk en up-to-date blijft, ongeacht eventuele wijzigingen in mijn bedrijfsvoering of samenwerking met accountants.

Daarom zorg ik ervoor dat ik de juiste rechten heb om “administraties aanmaken/verwijderen” binnen mijn Exact Online account. Zo ben ik altijd voorbereid op het efficiënt verplaatsen van mijn administratie naar het abonnement dat het beste past bij mijn onderneming.

Veelgestelde Vragen

Conclusie

Het overzetten van je Exact Online administratie is een fluitje van een cent met de Overdracht wizard. Deze handige tool garandeert dat je gegevens snel en veilig naar een nieuwe bestemming verhuizen.

Vergeet niet, of je nu wisselt van accountant of overstapt naar een andere licentie, het behoud van jouw complete boekhouding blijft gewaarborgd. Dol op efficiëntie? Dan zal je de doeltreffendheid van dit proces zeker waarderen.

Zet vandaag nog die stap naar een gestroomlijnde, financiële toekomst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wat heb je nog meer nodig?

De naam zegt het al: Exact… En dat is wat het is. Exact de juiste keuze.

Meld je direct aan