Hoe kan ik mijn exact online administratie verwijderen in Exact Online? | 2024

In dit artikel

Ben je op zoek naar een manier om je administratie in Exact Online te verwijderen? Je bent niet de enige, want ik heb ook voor deze uitdaging gestaan en vond het best een klus. Gelukkig heb ik alles tot in detail uitgezocht en in dit artikel deel ik stapsgewijs hoe je dit veilig kunt doen.

Met de juiste kennis zul je zien dat het proces soepeler verloopt dan verwacht. Blijf lezen en ontdek hoe simpel het kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met Exact ben je verzekerd van een hoogwaardig boekhoudpakket dat aan de wensen van elke ondernemer kan voldoen. Het heeft veel opties. Als je het juiste pakket hebt gekozen, ben je hiermee goed op weg. Meer over Exact (Online) vind je hier.

Samenvatting

 • Navigeer naar ‘Instellingen’ en dan ‘Systeem’ in Exact Online om de optie ‘Administratie aanmaken/Kopiëren/Verwijderen’ te vinden en kies voor het tabblad ‘Administratie verwijderen’.
 • Zorg dat je de juiste administratie selecteert, want eenmaal verwijderd is het onomkeerbaar. Volg alle waarschuwingen en instructies zorgvuldig op.
 • Controleer of je de vereiste rechten hebt om een administratie te kunnen verwijderen binnen Exact Online.
 • Overweeg alternatieven zoals het verbergen of archiveren van een administratie voordat je tot definitief verwijderen overgaat.
 • Voor hulp bij het verwijderen van je administratie of eventuele twijfels, kun je terecht bij de support afdeling van Exact Online.

Wat is Exact Online Administratie?

Een zakelijke eigenaar bekijkt financiële rapporten in een moderne kantooromgeving.

Exact Online Administratie is een krachtig online platform dat ondernemers en accountants helpt bij het beheren van hun financiële zaken. Met dit systeem kun je boekhoudfuncties naadloos integreren met relatiebeheer en krijg je volledige controle over de financiën van je bedrijf.

Het geeft mij de mogelijkheid om mijn administratie efficiënt in te richten, specifiek afgestemd op de behoefte van mijn branche. Dit betekent dat ik niet alleen mijn boekhouding up-to-date houd, maar ook klantrelaties en projecten nauwkeurig kan volgen.

Het programma bevat functies als het exporteren van boekingen en het activeren van Power BI voor diepgaande analyses. Zo kan ik mijn administratieve gegevens eenvoudig delen of verplaatsen naar andere systemen zoals Twinfield of AFAS, wat uiterst handig is voor rapportage of voor het samenwerken met externe partijen.

Nu we weten wat Exact Online Administratie inhoudt, gaan we kijken naar hoe we een administratie kunnen verwijderen binnen dit systeem.

Het Proces van het Verwijderen van een Administratie in Exact Online

Een persoon navigeert zorgvuldig door computerbestanden in een minimalistisch kantoor.

Zich ontdoen van niet langer benodigde administratieve gegevens in Exact Online kan bevrijdend zijn, maar vereist een zorgvuldige aanpak om ongewenste gevolgen te vermijden. Ik neem je mee door de essentiële stappen die nodig zijn om dit proces veilig en efficiënt uit te voeren.

Ga naar Instellingen ➔ Systeem ➔ Administratie aanmaken/Kopiëren/Verwijderen

Ik moet vaak mijn administratie bijhouden en soms komt het voor dat ik een administratie moet verwijderen. Exact Online maakt dit proces vrij eenvoudig met een paar stappen die te vinden zijn in hun systeeminstellingen.

 • Open je browser en log in op je Exact Online account.
 • Zoek de knop ‘Instellingen’ in de bovenste menubalk en klik erop.
 • In het dropdown menu selecteer je ‘Systeem’ om toegang te krijgen tot meer opties.
 • Kijk rond in het menu ‘Systeem’ naar de optie ‘Administratie aanmaken/Kopiëren/Verwijderen’.
 • Klik hierop en een nieuw scherm wordt geopend waar je verschillende tabbladen ziet.
 • Vind en open nu het tabblad ‘Administratie verwijderen’.
 • Een lijst van jouw administraties verschijnt. Hieruit kies je welke administratie je wilt verwijderen door deze te selecteren.
 • Nu volg je gewoon de instructies op het scherm om de geselecteerde administratie te verwijderen.

Open het tabblad Administratie verwijderen

Ik heb besloten dat het tijd is om een administratie uit mijn Exact Online te verwijderen. Eerst zorg ik ervoor dat ik goed inlog op mijn account en navigeer naar de juiste plek. Hier volgt hoe ik te werk ga:

 • Ik kies voor ‘Instellingen’ in het menu.
 • Vervolgens klik ik op ‘ Systeem‘.
 • Daar vind ik de optie ‘Administratie aanmaken/Kopiëren/Verwijderen’.
 • Eenmaal daar, open ik het tabblad voor het verwijderen van een administratie.
 • Ik scant de lijst en klik op de betreffende administratie die verwijderd moet worden.
 • Na mijn selectie verschijnt er vaak nog een waarschuwing, om me erop te attenderen dat dit een definitieve actie is.

Selecteer de administratie die u wilt verwijderen

Soms moet je afscheid nemen van een administratie in Exact Online. Misschien omdat je bedrijf is gestopt of omdat de administratie niet meer nodig is. Hier zijn de stappen die je moet volgen om dit veilig te doen:

 • Open eerst Exact Online en navigeer naar ‘Instellingen’. Daar vind je verschillende opties, waaronder ‘Systeem’.
 • In het systeemmenu kies je voor ‘Administratie aanmaken/Kopiëren/Verwijderen’. Dit brengt je bij de kern van wat we gaan doen.
 • Vervolgens zie je diverse tabbladen; klik op ‘ Administratie verwijderen‘ om door te gaan.
 • Nu krijg je een lijst met al jouw administraties. Kijk goed na welke administratie weg mag. Het is belangrijk zorgvuldig te werk te gaan en niet per ongeluk een verkeerde keuze te maken.
 • Na het selecteren van de juiste administratie verschijnt er een knop genaamd ‘Verwijderen’. Door hierop te klikken, start je het proces om de administratie uit het systeem te halen.
 • Voordat de actie definitief wordt uitgevoerd, wordt gevraagd om bevestiging. Dit is jouw laatste kans om terug te krabbelen als je twijfelt of als iets niet klopt.

Volg de instructies voor het verwijderen van uw administratie

Nadat ik de te verwijderen administratie geselecteerd heb, ben ik klaar voor de volgende stap. Het is tijd om de definitieve handeling uit te voeren en mijn Exact Online administratie daadwerkelijk te verwijderen. Hieronder vind je een gedetailleerde lijst met aanwijzingen die je moet volgen:

 • Bevestig dat je de juiste administratie voor verwijdering hebt gekozen. Dit is cruciaal omdat het proces onomkeerbaar is.
 • Lees de waarschuwing die aangeeft dat het verwijderen van een administratie permanent is en dat gegevens niet hersteld kunnen worden.
 • Als je zeker weet dat je door wilt gaan, zoek dan naar de knop of optie die het verwijderingsproces initieert.
 • Klik op deze knop en voer eventuele extra vereiste informatie in, zoals een bevestigingscode of wachtwoord.
 • Wacht tot Exact Online het verzoek verwerkt. Dit kan even duren afhankelijk van het systeem en de grootte van de administratie.
 • Ontvang een melding op je scherm dat je administratie succesvol is verwijderd uit Exact Online.

Alternatieven voor het Verwijderen: Het Verbergen van een Administratie in Exact Online

Soms wil je een administratie niet volledig verwijderen, maar alleen uit zicht hebben. Ik heb ontdekt dat dit eenvoudig kan in Exact Online. Eerst ga ik naar de lijst met administraties en kies ik de optie ‘Verbergen’.

Zo blijft mijn administratie bewaard en kan ik deze later weer tevoorschijn halen als dat nodig is. Verbergen is vooral handig als ik een opgeruimd overzicht wil behouden zonder bepaalde administraties permanent te deleten.

Het archiveren van een administratie is een andere slimme methode om mijn werkruimte te organiseren. Deze optie gebruik ik als ik oude gegevens wil bewaren zonder dat ze in de weg staan.

Het geeft me meer controle over mijn administratieve omgeving in Exact Online. Nu ik deze alternatieven ken, voel ik me gerustgesteld dat er opties zijn naast het definitief verwijderen van een administratie.

Hiermee klaar, kijk ik uit naar de volgende stap in het beheren van mijn Exact Online account.

Conclusie

Het verwijderen van je Exact Online administratie is duidelijk geen dagelijks werk. Heb je behoefte aan een opgeruimt systeem, volg dan gewoon de eenvoudige stappen die we hebben besproken.

Bedenk hoe het jouw werkproces efficiënter zal maken door onnodige informatie weg te halen. Misschien vraag je je af wat de impact zal zijn van het opschonen van je account. Vergeet niet dat onze support afdeling klaarstaat om je te helpen, mocht je nog vragen hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wat heb je nog meer nodig?

De naam zegt het al: Exact… En dat is wat het is. Exact de juiste keuze.

Meld je direct aan