Alles wat je moet weten over effectief exact online boekhouden

In dit artikel

Boekhouden kan een hoofdpijn zijn, vooral als je probeert alle financiële ballen in de lucht te houden. Ik weet hoe dat voelt; ik heb zelf door die jungle van cijfers en afschriften gelopen en ik vond een pad naar helderheid met Exact Online, een tool die door 350.000 ondernemers wordt gebruikt.

In dit artikel laat ik je zien hoe Exact Online jouw boekhouding niet alleen makkelijker, maar ook efficiënter maakt. Lees verder en ontdek hoe jij de controle kunt terugkrijgen!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een laptop met financiële documenten open bij een raam met uitzicht op groen.

Samenvatting

 • Exact Online Boekhouden is een cloud oplossing die ondernemers helpt om hun financiële administratie efficiënt en veilig te beheren, met directe toegang tot boekhoudkundige gegevens en geïntegreerde CRM-functies.
 • De software biedt tijdbesparing door automatisering van taken zoals banktransacties, facturatie en relatiebeheer, waardoor ondernemers zich meer kunnen richten op bedrijfsgroei en klantcontact.
 • Betrouwbaarheid staat centraal bij Exact Online Boekhouden met veilige dataopslag, regelmatige updates en compliance met huidige regelgeving, waardoor ondernemers op een stabiele basis kunnen rekenen voor financiële besluitvorming.
 • Flexibele abonnementen, uitgebreid trainingsmateriaal en toegankelijke ondersteuning zorgen ervoor dat ondernemers het softwarepakket kunnen aanpassen naar hun behoeften, effectief leren gebruiken en hulp krijgen wanneer nodig.
 • Met Exact Online Boekhouden hebben ondernemers een volledige set aan tools voor boekhouding en financiën, facturatie, relatiebeheer, projectmanagement en voorraadbeheer, waardoor zij hun administratieve processen kunnen optimaliseren.

Wat is Exact Online Boekhouden?

Exact Online Boekhouden is een veelzijdig cloud oplossing die ondernemers helpt om hun financiële administratie efficiënt en veilig te beheren. Met een klik kan ik inloggen en direct toegang krijgen tot mijn boekhoudkundige gegevens, wat bijdraagt aan makkelijker internationaal zakendoen.

Dit alles vindt plaats op het betrouwbare platform van Microsoft Azure.

Het laat mij toe afschrijvingen te plannen, begrotingen op te stellen en elektronisch te factureren. Dankzij de mobiele app kan ik ook onderweg blijven boekhouden, wat perfect aansluit bij de behoefte aan flexibiliteit in mijn drukke ondernemersleven.

Met de volgende stap gaan we dieper in op de voordelen van dit krachtige boekhoudpakket.

Een laptop met financiële documenten open bij een raam met uitzicht op groen.

Voordelen van Exact Online Boekhouden

Exact Online Boekhouden tilt je financiële administratie naar een hoger niveau met voordelen die elke ondernemer zal waarderen. Je krijgt controle en overzicht over de financiën, wat resulteert in een efficiëntere bedrijfsvoering en meer tijd voor wat echt belangrijk is – het laten groeien van je bedrijf.

Verbeterd inzicht

Met Exact Online Boekhouden krijg ik direct toegang tot alle financiële gegevens, waardoor ik op elk moment van de dag een duidelijk overzicht heb van mijn bedrijfsprestaties. Dit diepgaande inzicht helpt mij om snel te reageren op veranderingen en betere zakelijke beslissingen te nemen.

De geïntegreerde CRM-functies zorgen ervoor dat ik mijn klantengegevens en financiële data efficiënt kan beheren, wat leidt tot een krachtige combinatie voor groei en klanttevredenheid.

Dankzij de vernieuwde interface en de automatiseringsmogelijkheden kan ik de processen binnen mijn onderneming stroomlijnen. Het systeem toont me belangrijke trends en patronen in de boekhoudkundige data, zodat ik zonder moeite in kan spelen op nieuwe kansen.

Met app connectiviteit en online samenwerken verbeter ik ook de communicatie met mijn team en klanten, waarbij alle informatie veilig is achter mijn persoonlijke wachtwoord.

Tijdbesparing

Nu we een helder overzicht hebben van onze financiën, laten we kijken hoe Exact Online Boekhouden ons helpt tijd te besparen. Door de slimme automatisering van taken kunnen ondernemers zich richten op het groeien van hun bedrijf in plaats van uren kwijt te zijn aan administratieve werkzaamheden.

Gemiddeld houd ik dankzij deze branche oplossing zo’n 7,5 uur per week over, die ik nu kan besteden aan klantcontact of productontwikkeling.

Dankzij features zoals elektronisch factureren, CRM-beheer en bankkoppelingen heb ik mijn administratie razendsnel op orde. Zelfs onderweg blijf ik productief met de iOS-app, waarmee ik essentiële taken uitvoer waar ik ook ben.

Dit betekent dat ik me nooit meer druk hoef te maken over gemiste kansen of achterstallige boekhouding. Het zorgt voor internationale ondersteuning zonder dat ik me vastgepind voel op één locatie.

Internationaal zakendoen wordt hiermee een stuk eenvoudiger en tijdbesparend.

Betrouwbare boekhoudsoftware

Naast het besparen van tijd, is betrouwbaarheid een cruciaal aspect van elke boekhoudsoftware. Exact Online Boekhouden Essentials blinkt hierin uit en wordt door veel ondernemers vertrouwd.

Met dit programma rust je op een stevig fundament voor je financiële administratie. Je data zijn veilig en je cijfers altijd accuraat en up-to-date. Dit is onmisbaar voor het nemen van slimme zakelijke beslissingen.

Mijn ervaring leert dat een betrouwbare boekhoudtool essentieel is om fouten te vermijden en compliancy te garanderen. Omdat Exact Online de nummer één keuze is, ben ik gerustgesteld dat het voldoet aan alle huidige regelgeving.

De software past zich soepel aan verschillende organisatievormen aan, waardoor ik flexibel blijf ongeacht de groei of verandering binnen mijn bedrijf.

Een lachende zakeneigenaar zit aan een net bureau met financiële dossiers en stadsgezichten, wat wijst op een georganiseerde en professionele werkruimte met een gevoel van succes en voldoening.

Kenmerken van Exact Online Boekhouden

Ontdek de essentiële kenmerken van Exact Online Boekhouden die het een onmisbaar hulpmiddel maken voor moderne ondernemers – lees verder om te zien hoe het je bedrijfsvoering kan transformeren.

Bankieren, factureren en relatiebeheer

Exact Online Boekhouden maakt mijn financiële beheer een stuk makkelijker. Het regelt alles van bankieren tot factureren en relatiebeheer op één plek.

 • Banktransacties worden automatisch verwerkt dankzij de koppeling met mijn bank. Dit bespaart me enorm veel tijd omdat ik niet elke transactie handmatig hoef in te voeren.
 • Facturen aanmaken en versturen is een fluitje van een cent; met enkele klikken stel ik ze op en verzend ik ze elektronisch naar klanten.
 • De automatische herkenning van facturen zorgt ervoor dat binnenkomende rekeningen snel verwerkt worden in het systeem. Dit helpt mij om mijn administratie up-to-date te houden zonder dat ik elk document moet doorploegen.
 • Mijn klantgegevens zijn altijd bij de hand, wat relatiebeheer vergemakkelijkt. Ik heb direct toegang tot alle informatie die nodig is om sterke relaties op te bouwen en te onderhouden.
 • Analysetools bieden mij inzicht in betalingsgedrag van klanten, waardoor ik gerichte acties kan ondernemen voor snellere betalingen.
 • Door het gebruik van de online app heb ik ook onderweg volledige controle over mijn bankzaken, facturatieprocessen en klantinformatie.
 • Flexibele abonnementsopties zorgen ervoor dat ik alleen betaal voor wat ik nodig heb, wat kostenefficiëntie garandeert voor mijn bedrijf.

Beschikbaarheid van trainingsmateriaal en ondersteuning

Als je begint met Exact Online Boekhouden, heb je toegang tot een uitgebreide training track. Deze helpt je bij het opzetten van je administratie en leert je hoe je snel en efficiënt met het programma kunt werken.

Het is alsof je een persoonlijke coach hebt die je door alle stappen heen loodst.

Ondersteuning staat altijd klaar om te helpen. Of je nu vragen hebt over de vernieuwde interface of de slimme functie Smart Closing, die je processen automatiseert, je krijgt de hulp die je nodig hebt.

Zo ben ik zelf nooit lang vastgelopen, en kon ik steeds vertrouwen op deskundig advies.

Flexibele abonnementen

Naast de ondersteuning en trainingsmateriaal die Exact Online Boekhouden biedt, zijn de flexibele abonnementen een ander sterk punt. Ze zijn ontworpen om met je bedrijf mee te groeien en passen zich aan jouw specifieke behoeften aan.

 • De abonnementen van Exact Online Boekhouden kun je aanpassen zodat ze perfect aansluiten op wat je organisatie nodig heeft.
 • Je begint met een basispakket en kiest vervolgens extra functies die relevant zijn voor jouw bedrijfsvoering.
 • Door de modulaire opbouw van de dienst kan ik precies selecteren welke onderdelen van boekhouding ik wil automatiseren.
 • Gebruik maken van geautomatiseerde oplossingen levert ons tijdbesparingen en verbeterde resultaten op.
 • Ik waardeer vooral dat ik door online samenwerking real-time inzicht krijg in mijn financiën, samen met mijn team of accountant.
 • Met het Premium abonnement profiteer ik van extra functies die de software nog beter laten aansluiten bij mijn bedrijfsprocessen.
 • Elk abonnement geeft mij toegang tot updates en nieuwe functies, waardoor mijn systeem altijd up-to-date blijft zonder extra kosten.

Hoe werkt Exact Online Boekhouden?

Om te begrijpen hoe Exact Online Boekhouden werkt, duiken we dieper in de gebruiksvriendelijke interface die jou in staat stelt om snel en efficiënt je financiële administratie te beheren.

Van het direct koppelen van banktransacties tot real-time inzicht in je financiën, ontdekken we de functionaliteiten die exact aansluiten op wat je als ondernemer nodig hebt.

Inloggen en toegang tot cijfers

Zodra ik inlog op Exact Online, heb ik direct toegang tot alle financiële cijfers. Dit is handig, want zo houd ik op elk moment van de dag mijn vinger aan de pols van mijn boekhouding.

De cijfers zijn altijd actueel en reflecteren de real-time stand van zaken. Dit geeft mij het vertrouwen dat mijn financiële data accuraat en betrouwbaar is.

Het klantenportaal voor Exact Globe+ & Synergy gebruikers maakt het mij gemakkelijk om snel de nodige informatie te vinden. Ik hoef niet te wachten tot kantooruren; ik kan ook ‘s avonds of in het weekend mijn cijfers raadplegen.

Dit niveau van 24/7 toegankelijkheid is onmisbaar voor het efficiënt beheren van mijn zaken. En als ik onderweg ben, kan ik via mijn smartphone of tablet inloggen en blijf ik volledig op de hoogte.

Gebruik van verschillende functies

Exact Online Boekhouden maakt het beheren van mijn financiën een fluitje van een cent. Het pakket biedt mij een scala aan functies die ik kan inzetten voor efficiënt financieel beheer.

 • Boekhouding en Financiën: Ik houd gemakkelijk mijn boekhouding bij, verwerk banktransacties automatisch en krijg real-time financieel overzicht. Met rapportages zie ik in één oogopslag hoe mijn bedrijf ervoor staat.
 • Facturatie: Facturen stel ik snel en eenvoudig op, verstuur ze direct via het systeem en volg de betalingsstatus. De vernieuwde interface zorgt ervoor dat dit proces soepeler dan ooit verloopt.
 • Relatiebeheer (CRM): Klantgegevens beheer ik efficiënt, leg belangrijke notities vast en plan taken die met klanten te maken hebben, allemaal binnen Exact Online.
 • Projectmanagement: Voor projectgerichte werkzaamheden houd ik uren bij, manage projecten en monitor de voortgang om zo projecten succesvol te leiden.
 • Voorraadbeheer: Ik heb altijd zicht op mijn voorraadniveaus, kan bestellingen plaatsen wanneer nodig en vermijd overschotten of tekorten in mijn inventaris.

Uitgebreide Gids over Exact Online Boekhouden

Mijn ervaring met Exact Online heeft me laten zien hoe belangrijk een volledige handleiding is. Het online pakket bevat zoveel meer dan alleen de basisfuncties. Je hebt toegang tot een kennisbank die 24/7 beschikbaar is, waar je antwoorden vindt op bijna elke vraag over boekhouden.

Deze online bronnen omvatten helpbestanden en technische documentatie, en dat allemaal binnen handbereik.

Verbeteringen aan het platform, zoals de Smart Closing-functie, maken de administratie veel efficiënter. Dit helpt mij om processen te automatiseren en sneller af te sluiten. Met de vijf krachtige features kun je jouw administratie stroomlijnen en je boekhouding naar een hoger niveau tillen.

Als je zoekt naar specifieke informatie voor eenmanszaken of opties in België, dan wijst Exact je gemakkelijk de weg. Jezelf informeren over deze slimme boekhoudoplossingen zorgt ervoor dat je geen belangrijke functies mist die jouw zakelijk succes kunnen versnellen.

Conclusie

Online boekhouden verandert de spelregels voor ondernemers en Exact Online staat hierin centraal. Het biedt een automatisering van je financiële processen, waardoor je efficiënter werkt en tijd bespaart.

Heb je het gemak van veilig werken in de cloud al ontdekt? Stel je eens voor hoeveel eenvoudiger jouw administratie kan zijn met dit systeem. Ook voor de ZZP’er opent Exact Online nieuwe deuren naar gestroomlijnd financieel beheer.

Vergeet niet de beschikbare cursussen te verkennen om het maximale uit je boekhoudsoftware te halen. Laat deze kans niet lopen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen met de kracht van Exact Online.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is exact online boekhouden?

Exact online boekhouden is een cloud-based boekhoudprogramma waarmee je financiële zaken eenvoudig kunt beheren.

2. Is het moeilijk om te leren werken met exact online boekhouden?

Het gebruik van exact online boekhouden is gebruiksvriendelijk en wordt als makkelijk ervaren, zelfs voor beginners.

3. Kan ik exact online boekhouden koppelen aan andere systemen?

Ja, je kunt exact online boekhouden koppelen aan verschillende andere software en systemen voor een gestroomlijnde workflow.

4. Is mijn financiële informatie veilig bij exact online boekhouden?

Je financiële informatie is veilig dankzij de strikte beveiligingsmaatregelen van exact online boekhouden.

5. Hoe kan ik beginnen met exact online boekhouden?

Beginnen met exact online boekhouden doe je door je aan te melden voor een account en de stappen van het instellingsproces te volgen.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven