Gratis boekhoudprogramma ING: De beste opties voor zzp’ers

In dit artikel

Als zzp’er is het bijhouden van een gestroomlijnde administratie cruciaal, maar vaak ook een hoofdpijn dossier. Gelukkig, ik zit in hetzelfde schuitje en heb de oceaan aan mogelijkheden voor ons doorgespit; zo ontdekte ik dat voor startende zzp’ers e-Boekhouden.nl volledig gratis is.

Dit artikel loodst je door de wereld van gratis boekhoudprogramma‘s van ING die jouw financiële administratie een fluitje van een cent maken. Lees verder en ontdek jouw ideale boekhoudoplossing!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een moderne laptop met e-Boekhouden nl open, omringd door georganiseerde kantoorbenodigdheden.

Samenvatting

 • De ING boekhoudkoppeling verbindt jouw banktransacties automatisch met je boekhoudprogramma, zodat je altijd up-to-date bent en tijd bespaart op je administratie.
 • Met gratis boekhoudprogramma’s zoals e – boekhouden.nl, die 15 maanden gratis toegang biedt voor starters, kun je zonder kosten efficiënt boekhouden en zelfs onderweg via mobiele apps je financiën beheren.
 • De programma’s die de ING koppeling ondersteunen, zoals SnelStart, Moneymonk, Tellow en Moneybird, bieden gemak en zorgen voor minder fouten in je administratie door het automatiseren van processen.
 • Door het activeren van de ING boekhoudkoppeling blijft je financiële informatie veilig door geavanceerde beveiligingstechnieken en heb je controle over wie toegang heeft tot je gegevens.
 • Het benutten van de ING koppeling met programma’s als e – boekhouden.nl en Exact zorgt voor een gestroomlijnd financieel overzicht dat essentieel is voor de groei van je onderneming.

Wat is de ING boekhoudkoppeling?

De ING boekhoudkoppeling is een handige tool die jouw banktransacties automatisch doorstuurt naar je boekhoudprogramma. Hierdoor houd je als zzp’er moeiteloos je financiële administratie bij, wat je kostbare tijd bespaart.

Hoe werkt de ING boekhoudkoppeling

De ING boekhoudkoppeling is een slimme functie die het leven van zzp’ers een stuk eenvoudiger maakt. Het verbindt mijn banktransacties direct met mijn boekhoudprogramma, waardoor ik altijd bij ben met mijn administratie. Hieronder ontdek je hoe dit in zijn werk gaat:

 • Ik meld me aan bij Mijn ING Zakelijk en activeer daar de koppeling met één van de ondersteunde boekhoudprogramma’s.
 • Eenmaal ingesteld gebeurt het overzetten van bij – en afschrijvingen automatisch; afzonderlijk inloggen op mijn bank en boekhoudprogramma is niet meer nodig.
 • De transacties verschijnen snel in mijn boekhouding, wat zorgt voor realtime inzicht in mijn financiën.
 • Facturen betalen en ontvangen wordt makkelijker omdat betalingen gelijk te zien zijn in de gekoppelde software.
 • Gegevens zijn goed beveiligd omdat de uitwisseling tussen ING en het boekhoudprogramma via een versleutelde verbinding loopt.
 • Deze automatisering bespaart mij tijd doordat ik niet handmatig elke transactie hoef over te typen of in te voeren.
Een persoon beheert financiële gegevens met het ING-boekhoudkoppelingssysteem.

Voordelen van de ING boekhoudkoppeling voor zzp’ers

Ik bespaar een hoop tijd met de ING boekhoudkoppeling, omdat al mijn zakelijke transacties automatisch verschijnen in mijn boekhoudsoftware. Dit betekent dat ik niet meer handmatig elke betaling of ontvangst hoef in te voeren, wat me uren werk scheelt! Als zzp’er is het geweldig om efficiënt te kunnen werken en de ING boekhoudkoppeling maakt dit mogelijk.

Bovendien zorgt de koppeling ervoor dat mijn financiën altijd up-to-date zijn. Ik kan op elk moment precies zien hoe mijn bedrijf ervoor staat, zonder alles te moeten natrekken.

Foutjes maken is menselijk, maar met deze koppeling loop ik veel minder risico op fouten in mijn administratie. Elke transactie wordt correct en consequent verwerkt, waardoor ik op mijn cijfers kan vertrouwen.

Dit geeft mij als zzp’er ook meer vertrouwen wanneer ik met klanten of de belastingdienst spreek over mijn financiën. Plus, ik hoef me geen zorgen te maken over een stapel bonnetjes en facturen aan het einde van elk kwartaal – alles is al geregeld in het systeem!

Een vrouwelijke freelancer beheert haar financiën met ING boekhoudintegratie.

Gratis Boekhoudprogramma’s van ING: Opties voor zzp’ers

ING komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zzp’ers door gratis boekhoudprogramma’s aan te bieden die perfect aansluiten bij hun bedrijfsvoering. Deze tools zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook zeer efficiënt in het dagelijks beheren van financiën.

Met deze programma’s maak je eenvoudig offertes en facturen, en zelfs de btw-aangifte wordt een fluitje van een cent. De mobiele app zorgt ervoor dat je ook onderweg je boekhouding kunt bijhouden, wat ideaal is voor de drukke zzp’er.

Deze programma’s besparen niet alleen tijd, maar ook geld, aangezien je geen dure boekhouder meer nodig hebt. Alles wat je nodig hebt, zit ingebouwd in het systeem: van het invoeren van transacties tot het inzichtelijk maken van je financiële situatie.

Het helpt vraagstukken rondom financiën te vereenvoudigen en geeft je meer controle over de geldzaken van je onderneming. Met de ING boekhoudkoppeling worden banktransacties direct verwerkt in de administratie, waardoor je altijd up-to-date zicht hebt op je inkomsten en uitgaven.

Met welke boekhoudprogramma’s kan ik de ING boekhoudkoppeling gebruiken?

Nu we de gratis opties hebben besproken, vraag je je misschien af met welke boekhoudprogramma’s de ING boekhoudkoppeling werkt. Ik deel graag mijn ervaringen over welke programma’s naadloos aansluiten bij deze handige service.

 • E-boekhouden.nl: Dit programma biedt toegang tot een uitgebreide reeks functies die perfect synchroniseren met ING. Het is gebruiksvriendelijk en starters krijgen hier zelfs 15 maanden gratis toegang.
 • SnelStart: Met dit systeem kun je makkelijk jouw financiën koppelen aan ING. Het is ontworpen voor efficiëntie, zodat ik meer tijd heb voor andere belangrijke ondernemerstaken.
 • Moneymonk: Als ik onderweg ben, gebruik ik graag Moneymonk vanwege de mobiele app die alles bij de hand houdt, inclusief mijn banktransacties via ING.
 • Tellow: Als zzp’er waardeer ik hoe Tellow het eenvoudig maakt om bonnen te scannen en automatisch te koppelen aan mijn ING-banktransacties.
 • Moneybird: Dit programma maakt het beheren van financiële zaken intuïtief. De synchronisatie met ING zorgt ervoor dat alle transacties direct op hun plek vallen in mijn administratie.

Hoe kan ik de ING boekhoudkoppeling activeren?

Activeren van de ING boekhoudkoppeling is een fluitje van een cent. Ik zorg er eerst voor dat ik online toegang heb tot Mijn ING Zakelijk.

 • Ik log in op Mijn ING Zakelijk met mijn gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Eenmaal ingelogd, selecteer ik ‘Gegevens en instellingen’.
 • Vervolgens kies ik voor ‘ Koppeling Boekhoudpakket’.
 • Hier zie ik een overzicht van beschikbare boekhoudprogramma’s waarmee ik kan koppelen.
 • Ik selecteer het programma dat ik gebruik uit de lijst.
 • Daarna geef ik de benodigde toestemmingen om mijn bankgegevens te delen met het geselecteerde boekhoudprogramma.
 • Met een paar klikken bevestig ik de activering van de koppeling.
 • De bank stuurt mij een bevestiging per e – mail zodra alles succesvol is ingesteld.
 • Tot slot controleer ik of de transacties automatisch verschijnen in mijn boekhoudsoftware.

Beste boekhoudprogramma’s om met ING boekhoudkoppeling te gebruiken

Als je als zzp’er op zoek bent naar een slimmere manier om je boekhouding en bankzaken te integreren, zijn er een aantal topkeuzes die uitblinken in naadloze samenwerking met de ING boekhoudkoppeling.

Deze programma’s, zoals e-boekhouden.nl en Exact, bieden je niet alleen tijdbesparing maar ook een gestroomlijnd financieel overzicht.

e-boekhouden.nl

Ik raad e-Boekhouden.nl aan als het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers. Met dit pakket krijg je 15 maanden gratis toegang als je startende ondernemer bent. Mijn ervaringen zijn top, en dat blijkt ook wel uit de hoge beoordeling van 9.4/10 die het programma ontvangt.

Bovendien bevelen accountants e-Boekhouden.nl vaak aan.

Het mooie is dat e-Boekhouden.nl ook nog eens door de Belastingdienst erkend wordt. Dat betekent voor mij eenvoudig online boekhouden en factureren zonder zorgen. En met meer dan 500.000 gebruikers voel ik me onderdeel van een grote groep tevreden klanten.

Plus, het synchroniseert moeiteloos met mijn ING rekening, wat alles nog makkelijker maakt.

Exact

Naast e-boekhouden.nl is ook Exact een sterke speler op de markt van boekhoudprogramma’s voor zzp’ers. Dit programma sluit naadloos aan op de ING boekhoudkoppeling, waardoor je banktransacties direct in je boekhouding worden verwerkt.

Met Exact behoud je het overzicht in je financiën en kun je met slechts een paar klikken rapporten genereren. Het programma is gebruiksvriendelijk en biedt veel functionaliteiten die specifiek ontworpen zijn om het leven van een zzp’er makkelijker te maken.

Dankzij de koppeling met ING hoef je niet langer handmatig transacties te importeren of te matchen. Je bespaart tijd en verkleint de kans op fouten in je administratie. Exact helpt je ook bij het efficiënt uitvoeren van administratieve taken, waarbij je profiteert van realtime inzichten in je bedrijfsprestaties.

Dat maakt het een krachtig instrument voor elke zzp’er die zijn financiën serieus neemt en graag de controle houdt over zijn boekhouding.

Veelgestelde vragen over ING boekhoudkoppeling

Veel zzp’ers stellen vragen over de ING boekhoudkoppeling, omdat ze hun bankzaken graag efficiënt willen regelen. Een van de meest gestelde vragen gaat over de veiligheid: is mijn financiële informatie goed beveiligd?? Ik kan jullie geruststellen; ING gebruikt geavanceerde beveiligingstechnieken om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn.

Dit betekent dat alleen jij toegang hebt tot je financiële informatie.

Ook vragen veel ondernemers zich af welk boekhoudprogramma het beste werkt met de ING koppeling. Het goede nieuws is dat er meerdere opties zijn die goed samenwerken met ING, waaronder e-boekhouden.nl en Exact.

Beide programma’s bieden een naadloze integratie, waardoor je snel en simpel transacties kunt verwerken in je boekhouding. Hierdoor houd je meer tijd over voor wat echt belangrijk is: jouw onderneming.

Conclusie

Ontdekken van de perfecte boekhoudprogramma voor jou als zzp’er wordt simpeler met de ING boekhoudkoppeling. De voorgestelde opties tonen aan hoe jij efficiënt en zonder kosten je financiën kunt beheren.

Vergeet niet dat deze programma’s meer zijn dan alleen kostenbesparing; ze betekenen ook een investering in je bedrijfsgroei. Verder verdiepen in deze programma’s leidt tot nog beter financieel overzicht.

Laat deze kans niet liggen, begin vandaag nog met het versoepelen van jouw administratie!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een gratis boekhoudprogramma van ING voor zzp’ers?

Een gratis boekhoudprogramma van ING voor zzp’ers is een handige online tool die helpt bij het bijhouden van financiële administratie zonder extra kosten.

2. Waarom zou een zzp’er kiezen voor het boekhoudprogramma van ING?

Zzp’ers kiezen voor het boekhoudprogramma van ING omdat het kostenvriendelijk is en speciaal ontworpen om hun boekhouding eenvoudig en overzichtelijk te houden.

3. Kan ik mijn SNS banktransacties importeren in het ING boekhoudprogramma?

Het is belangrijk om na te gaan of de boekhoudsoftware de mogelijkheid biedt om banktransacties van verschillende banken, inclusief SNS, te importeren voor een geïntegreerd financieel overzicht.

4. Biedt ING ook ondersteuning aan zzp’ers die hun boekhoudprogramma gebruiken?

ING biedt inderdaad ondersteuning aan zzp’ers die hun gratis boekhoudprogramma gebruiken, waardoor ze altijd hulp kunnen krijgen bij vragen over hun financiële administratie.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven