Beste gratis boekhoudprogramma ZZP De 5 toppers van 2024 | 2024

In dit artikel

Is er een gratis boekhoudprogramma eenmanszaak?

Zeker weten! Voor eenmanszaken zijn er diverse gratis boekhoudprogramma’s beschikbaar. Deze programma’s zijn ontworpen om het leven van ZZP’ers eenvoudiger te maken, zodat je je kunt richten op wat je het beste doet – je bedrijf runnen. Van facturatie tot btw-aangifte, deze programma’s zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van eenmanszaken. Maar, wat is het beste gratis boekhoudprogramma voor zzp?

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

{empty_image_alt}

Geen tijd? Snelle samenvatting

 1. E-Boekhouden is de all-round favoriet. En wordt positief beoordeeld vanwege de uitstekende service en proactieve benadering, waarbij snelle en duidelijke oplossingen worden geboden. 15 Maanden gratis boekhouden maakt voor menig starter de keuze wel heel eenvoudig.
 2. Jortt staat ondanks een hogere score toch op nr. 2. Waarom? De winnende functionaliteiten van deze software zijn niet voor iedereen toegankelijk. Je dient ervoor te betalen. Desalniettemin een uitstekende gratis keuze.
 3. MoneyMonk steekt wat karig af betreft de gratis proefperiode. Deze is zoals bij de meesten “maar” 30 dagen. In je pre-start fase kun je al wel met dit pakket aan de slag. Overigens. MoneyMonk staat hier, omdat het écht een topper is voor de dienstverlenende zzp-er.
 4. Visma komt in de gebruikersreviews niet zo goed uit de verf. Toch staat hij in deze top 5, omdat het simpelweg een giga gratis proefperiode heeft van 12 maanden. Maar, deze is alleen voor starters.
 5. Tellow wordt over het algemeen gewaardeerd vanwege de gebruiksvriendelijkheid en snelle service, maar er zijn ook kritische opmerkingen over de bereikbaarheid van de support. De gratis variant is beperkt in functionaliteit. En wordt soms wel als”demo” ervaren.

Op zoek naar het beste gratis boekhoudprogramma

Zoek niet verder! Dit artikel heeft al de informatie die je nodig hebt om het beste gratis boekhoudprogramma voor jouw ZZP-bedrijf te vinden. Van overzichten van de beste programma’s tot nuttige tips over hoe je het juiste programma voor jouw specifieke behoeften kunt kiezen – het is allemaal hier te vinden. Dus duik erin, ontdek je opties, en maak je boekhouding eenvoudiger dan ooit tevoren!

Als ZZP’er draag je verschillende hoeden en ben je verantwoordelijk voor elke functie binnen je bedrijf, waaronder ook de boekhouding. Het beheren van je financiën kan een tijdrovende taak zijn, maar met de juiste tools kan het een stuk eenvoudiger worden. Dit artikel is bedoeld om je te helpen de beste gratis boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers in 2024 te vinden en te beoordelen. We zullen de voor- en nadelen van elke optie bespreken, evenals wat je moet overwegen bij het kiezen van de juiste software voor jouw bedrijf. Laten we beginnen!

e-Boekhouden.nl

E-Boekhouden.nl is een toonaangevend boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor kleine ondernemers en startende bedrijven. Met een breed scala aan functionaliteiten, gebruiksgemak en uitstekende ondersteuning biedt dit programma een complete oplossing voor het bijhouden van de financiën.

e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten
e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten

Met e-Boekhouden.nl heb je de mogelijkheid om kosten te besparen, terwijl je toch kunt profiteren van een hoogwaardig boekhoudprogramma. Het biedt functies zoals urenregistratie, projectmanagement, rittenregistratie, balans- en resultatenrekening, voorraadbeheer, debiteuren- en crediteurenoverzicht, en nog veel meer. Bovendien is er geen beperking op het aantal facturen dat je kunt versturen en kun je periodiek factureren.

Het programma biedt ook handige functies zoals het versturen van facturen per e-mail, het versturen van herinneringen en aanmaningen, automatische incasso, het maken van offertes en zelfs het online laten ondertekenen van offertes. Met de scan- en herkenfunctie kun je bonnen en facturen eenvoudig digitaliseren en verwerken. Bovendien is er een automatische boekhoudkoppeling waarmee bankafschriften geïmporteerd kunnen worden en automatische boekingsvoorstellen worden gegenereerd.

E-Boekhouden.nl is niet alleen gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen zonder boekhoudkundige achtergrond, maar het biedt ook uitstekende klantenondersteuning via e-mail, telefoon en chat. Bovendien kunnen boekhouders gemakkelijk toegang krijgen tot de boekhouding, wat een enorme hulp kan zijn aan het eind van het jaar.

Ervaringen met e-Boekhouden.nl

De e-Boekhouden ervaring van veel gebruikers is enorm positief. De gebruikers waarderen de eenvoud en betrouwbaarheid van het programma, evenals de beschikbare functionaliteiten. Gebruikers vinden het prettig dat e-Boekhouden gebruiksvriendelijk is en dat ze gemakkelijk hun boekhouding kunnen bijhouden. De klantenservice wordt over het algemeen als responsief en behulpzaam ervaren, waardoor gebruikers zich gesteund voelen bij vragen of problemen.

e-Boekhouden is een fantastisch boekhoudprogramma. Het is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. De klantenservice is ook uitstekend, altijd snel en behulpzaam bij vragen. Ik zou e-Boekhouden zeker aanraden aan andere ondernemers!

e-boekhouden gebruiker

Gebruikers benadrukken ook de goede prijs-kwaliteitverhouding van e-Boekhouden. Het biedt een uitgebreid pakket aan functionaliteiten, zoals facturatie, bankkoppelingen, btw-aangifte en rapportage, tegen een betaalbare prijs. Dit maakt het programma aantrekkelijk voor zowel startende ondernemers als gevestigde bedrijven.

Eindscore: 8.8/10

Beoordeling e-Boekhouden.nl

 • Functionaliteit: 9 – Het programma biedt een breed scala aan functies die nodig zijn voor boekhouding, inclusief urenregistratie, projectmanagement en voorraadbeheer.
 • Gebruiksvriendelijkheid: 8 – Het programma is intuïtief en eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners zonder boekhoudkundige achtergrond.
 • Veiligheid en gegevensbescherming: 9 – Het programma biedt voldoende beveiligingsmaatregelen, waaronder gegevensversleuteling en back-upmogelijkheden.
 • Schaalbaarheid: 9 – Het programma kan meegroeien met de behoeften van het bedrijf en biedt mogelijkheden om extra functies toe te voegen.
 • Ondersteuning: 9 – De klantenservice reageert snel en er is goede ondersteuning beschikbaar via e-mail, telefoon en chat.

Voordelen van E-boekhouden.nl

Uitgebreide functionaliteiten voor boekhouding, facturatie en meer.

 • Gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners zonder boekhoudkundige achtergrond.
 • Snelle en responsieve klantenondersteuning.
 • Mogelijkheid voor boekhouders om toegang te krijgen tot de boekhouding.
 • Kostenbesparend met een gratis proefperiode van 15 maanden voor starters.

Nadelen van E-boekhouden.nl

 • Geen vermelding van integratie met cloudopslag.
 • Geen specifieke vermelding van ondersteuning via social media.

Eindconclusie: E-boekhouden.nl is een uitstekend gratis boekhoudprogramma voor kleine ondernemers en startende bedrijven. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide functionaliteiten en snelle klantenondersteuning is het een waardevol hulpmiddel voor efficiënt boekhouden en factureren.

Jortt: Boekhouden met een glimlach!

Jortt is een online boekhoudprogramma dat zich onderscheidt door zijn geavanceerde automatisering en gebruiksvriendelijke interface. Met Jortt kun je binnen enkele minuten per maand je boekhouding bijwerken, dankzij de hulp van de Boekhoudbot. Deze bot verwerkt tot wel 99% van alle bij- en afschrijvingen, waardoor je als ondernemer veel tijd bespaart.

Het programma biedt een compleet boekhoudpakket met functies zoals een factuurtool, realtime bankkoppelingen, activabeheer, en de mogelijkheid om btw-aangiften, rapporten en jaarrekeningen te genereren. Met Jortt heb je altijd inzicht in je financiële situatie en kun je efficiënt samenwerken met je klanten via het portal.

Ervaringen met Jortt tonen aan dat gebruikers zeer tevreden zijn. Ze waarderen de eenvoudige bediening, de automatisering en de proactieve ondersteuning van de klantenservice. Het programma heeft verschillende prijzen en awards ontvangen, waaronder de MKB Proof Award en de WINMAG Pro Editor’s Choice.

Ervaringen met Jortt

Gebruikers zijn enthousiast over Jortt en ervaren het als een verademing. Ze vinden het programma eenvoudig in gebruik en de automatisering zorgt ervoor dat ze met een glimlach hun boekhouding kunnen doen. De klantenservice wordt ook gewaardeerd vanwege de snelle en behulpzame ondersteuning.

Jortt is een programma dat de boekhouding voor je doet. Met een Boekhoudbot die je boekhouding verwerkt, controleert én je proactief fiscaal advies geeft.

Jortt gebruiker

Beoordeling Jortt

 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 – Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en vereenvoudigt het boekhoudproces aanzienlijk.
 • Klantenservice: 9 – Gebruikers zijn positief over de snelle en behulpzame klantenservice van Jortt.
 • Functionaliteiten: 9 – Jortt biedt een compleet boekhoudpakket met geavanceerde automatisering en handige tools.
 • Betrouwbaarheid: 9 – Het programma heeft zich bewezen als betrouwbaar en stabiel.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 9 – Gebruikers vinden de prijs gerechtvaardigd gezien de geboden functionaliteiten en service.

Eindscore: 9

Voordelen

 • Geavanceerde automatisering met de Boekhoudbot
 • Eenvoudig in gebruik en tijdbesparend
 • Compleet boekhoudpakket met diverse functies
 • Snelle en behulpzame klantenservice
 • Proactieve ondersteuning en fiscaal advies

Nadelen

 • Mogelijk minder geschikt voor complexe boekhoudingen met specifieke vereisten

Jortt biedt ondernemers een efficiënte en geautomatiseerde manier om hun boekhouding te doen. Met een gebruiksvriendelijke interface, geavanceerde automatisering en een uitstekende klantenservice, is Jortt een betrouwbare partner voor zowel boekhouders als ondernemers. Houdt er wel rekening mee, dat gratis online boekhouden met Jortt zijn beperkingen heeft t.o.v. een betaald abonnement.  Onze ervaringen lees je in dit uitgebreide Jortt review

MoneyMonk

MoneyMonk is een eenvoudig online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor ZZP’ers. Met MoneyMonk kun je je volledige administratie beheren zonder gedoe, zodat je zicht en grip hebt op je financiën. Het programma biedt een breed scala aan functies, waaronder facturatie, urenregistratie, debiteuren- en crediteurenoverzicht en meer.

MoneyMonk

Met MoneyMonk kun je professioneel ogende facturen maken in je eigen huisstijl en deze per e-mail versturen. Het biedt ook de mogelijkheid om je uren, ritten en bonnetjes eenvoudig bij te houden. Bovendien kun je met één klik je btw-aangiftes verzenden en samenwerken met je boekhouder.

ZZP’ers beoordelen MoneyMonk met een hoge score van 9.7. Ze waarderen de inzichten die het programma biedt, de tijdsbesparing, de gebruiksvriendelijkheid en de goede klantenservice. MoneyMonk helpt ZZP’ers met weinig financiële ervaring om hun administratie netjes bij te houden en geeft hen rust en gemoedsrust.

Ervaringen met MoneyMonk:

De ervaringen van ZZP’ers met MoneyMonk benadrukken de voordelen van het programma, zoals het verkrijgen van inzicht, tijdsbesparing en gebruiksvriendelijkheid. Dennis Figge, een Customer Journey Expert, merkt op dat MoneyMonk ontzettend gebruiksvriendelijk is en hem helpt om zijn administratie netjes bij te houden, zelfs met weinig financiële ervaring. Deze ervaringen laten zien dat MoneyMonk een waardevol hulpmiddel is voor ZZP’ers om hun financiën efficiënt en professioneel te beheren.

Het heeft mij heel veel inzicht gegeven, bespaart mij veel tijd en het ziet er professioneel uit.

Leonie Haas, Brand Marketeer op MoneyMonk.nl

Beoordeling MoneyMonk

 • Functionaliteit: 8 – Het programma biedt essentiële functies zoals facturatie, urenregistratie en debiteuren- en crediteurenoverzicht, maar mist voorraadbeheer en enkele andere functies.
 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 – MoneyMonk is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te navigeren, zelfs voor ZZP’ers met weinig financiële ervaring.
 • Veiligheid en gegevensbescherming: 8 – Het programma biedt voldoende beveiligingsmaatregelen, maar er is geen specifieke vermelding van integratie met cloudopslag of beschikbaarheid van een API.

Voordelen van MoneyMonk

 • Eenvoudig in gebruik en speciaal ontworpen voor ZZP’ers.
 • Professioneel ogende facturen in eigen huisstijl.
 • Uitgebreide rapportages voor beter inzicht.
 • Goede klantenservice en persoonlijke ondersteuning.
 • Gratis opstartservice om je te helpen bij het inrichten van je administratie.

Nadelen van MoneyMonk

 • Ontbreken van enkele functies, zoals voorraadbeheer en UBL-factuur.
 • Geen beschikbaarheid van een API.

Eindscore: 8.3/10

MoneyMonk is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor ZZP’ers. Het biedt essentiële functies om je financiën op orde te krijgen en inzicht te krijgen in je bedrijfsprestaties. Hoewel het enkele functies mist en beperkte integratiemogelijkheden heeft, is het een waardevolle keuze voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke oplossing voor hun boekhouding. Ben je nog in de pre-start fase? Dan is dit de beste gratis oplossing voor jou!

Visma eAccounting: Eenvoudig online boekhouden voor elk type ondernemer

Met Visma eAccounting heb je als ondernemer een gebruiksvriendelijk en compleet online boekhoudprogramma tot je beschikking. Het biedt diverse functies, zoals urenregistratie, projectmanagement, rittenregistratie, balans- en resultatenrekening, voorraadbeheer, debiteuren- en crediteurenoverzicht, en nog veel meer. Bovendien kun je onbeperkt facturen maken, periodiek factureren en UBL-facturen versturen. Het programma ondersteunt ook online betalingen en het verzenden van facturen per e-mail. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor herinneringen en aanmaningen, offertes maken, scan en herken, en het importeren van bankafschriften.

Visma e-Accounting

Ervaringen met Visma eAccounting

Visma eAccounting wordt gewaardeerd om zijn gebruiksvriendelijkheid en responsieve klantenservice. Hans Gabriels noemt de support van Visma eAccounting “kort en goed geholpen”, wat aangeeft dat de klantenservice snel en efficiënt reageert. Hoewel er ook enkele minder positieve ervaringen zijn, waarbij klanten bepaalde functies missen of problemen ondervinden met de service, is het over het algemeen positief.

Korte lijnen, snel en goed geholpen.

Bron: Visma eAccounting reviews

Beoordeling Visma eAccounting

 • Gebruiksvriendelijkheid: 8 – Het programma is over het algemeen gebruiksvriendelijk en biedt handige functies voor boekhouding en facturatie.
 • Klantenservice: 7 – Hoewel er enkele negatieve ervaringen zijn, is de klantenservice over het algemeen responsief en behulpzaam.
 • Functionaliteiten: 8 – Visma eAccounting biedt een breed scala aan functies die geschikt zijn voor verschillende ondernemersbehoeften.
 • Betrouwbaarheid: 7 – Er zijn enkele klachten geweest over ontbrekende functies en problemen met de service, maar over het algemeen functioneert het programma goed.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 7 – Visma eAccounting biedt redelijke prijzen voor de geboden functionaliteiten.

Eindscore: 7.4

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk en compleet boekhoudprogramma
 • Diverse functies voor boekhouding, facturatie en administratie
 • Responsieve klantenservice
 • Mogelijkheid tot uitbreiding met modules en koppelingen
 • Realtime inzicht in belangrijke cijfers van je onderneming

Nadelen

 • Enkele klachten over ontbrekende functies en problemen met de service
 • Sommige klanten ervaren moeilijkheden bij het opzeggen van het abonnement

Visma eAccounting biedt een gebruiksvriendelijk en compleet online boekhoudprogramma met diverse functionaliteiten. Hoewel er enkele klachten zijn geweest over ontbrekende functies en problemen met de service, zijn de meeste gebruikers tevreden over de responsieve klantenservice en de mogelijkheden van het programma. Met real-time inzicht en handige functies helpt Visma eAccounting ondernemers hun administratie op orde te houden en betere beslissingen te nemen.

Tellow: Eenvoudig boekhouden voor zzp’ers

Tellow is een boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor zzp’ers. Met Tellow kun je gemakkelijk en snel je boekhouding bijhouden, waardoor je meer tijd overhoudt voor ondernemen. Het programma biedt verschillende functies en heeft verschillende abonnementsopties om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

Ervaringen met Tellow

Volgens gebruikersreviews op klantenvertellen.nl zijn veel gebruikers tevreden over Tellow. Ze vinden het programma overzichtelijk, makkelijk en snel. De support wordt echter als zwak ervaren, met lange wachttijden en problemen die niet snel worden opgelost. Sommige gebruikers merken op dat er steeds meer functies naar duurdere abonnementen worden verplaatst, waardoor de waarde van het basisabonnement afneemt.

Fijn pakket, alleen slechte support. Het pakket werkt prettig en werd steeds met nieuwe functies geüpdatet. Helaas is de support erg slecht bereikbaar en worden problemen niet snel opgelost.

Bron: klantenvertellen.nl

Beoordeling Tellow

 • Gebruiksvriendelijkheid: 7
 • Klantenservice: 5
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 8
 • Functionaliteit: 8
 • Betrouwbaarheid: 9

Eindscore: 7.4

Voordelen van Tellow

 • Eenvoudig en overzichtelijk boekhoudprogramma
 • Handige functies zoals urenregistratie en projectmanagement
 • Mogelijkheid tot onbeperkt aantal facturen en periodiek factureren
 • Geautomatiseerde boekhoudkoppeling met bankafschriften
 • Toegang voor boekhouder en ondersteuning via e-mail, telefoon, chat en social media

Nadelen van Tellow

 • Zwakke klantenservice en lange wachttijden voor support
 • Steeds meer functies verplaatst naar duurdere abonnementen
 • Problemen worden niet altijd snel opgelost
 • Beperkte integratiemogelijkheden en geen beschikbare API

Hoewel de Tellow ervaring over het algemeen als een gebruiksvriendelijk en functioneelis, zijn er enkele punten van zorg met betrekking tot de support en prijsstelling. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen bij het evalueren van het programma en te bepalen of het voldoet aan jouw specifieke behoeften en budget.

15 maanden gratis boekhouden?

Ja, je leest het goed! E-boekhouden.nl biedt maar liefst 15 maanden gratis boekhouden. Dit is een geweldige kans om te profiteren van de vele voordelen van dit geavanceerde boekhoudprogramma, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kosten. En als de gratis periode voorbij is, zijn hun abonnementen nog steeds zeer betaalbaar. Dus waar wacht je nog op? Probeer het vandaag nog!

30 dagen gratis boekhoudsoftware

Ben je nog niet zeker van je zaak? Geen probleem! Veel boekhoudprogramma’s bieden een gratis proefperiode van 30 dagen aan. Dit geeft je de kans om de software uit te proberen, de functies te ontdekken en te bepalen of het programma bij jouw bedrijfsbehoeften past. En als je besluit dat het programma niet geschikt voor je is, kan je gewoon stoppen – geen verplichtingen, geen kosten.

Wat is een boekhoudprogramma en waarom heb je er een nodig als ZZP’er?

Een boekhoudprogramma is een softwareoplossing die ontworpen is om de financiële administratie van een bedrijf te beheren. Het kan verschillende functionaliteiten bevatten, zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, facturatie, het beheren van debiteuren en crediteuren, belastingaangifte, en soms zelfs urenregistratie. Voor ZZP’ers kan het gebruik van een boekhoudprogramma een wereld van verschil maken in hun dagelijkse operaties.

Als zelfstandig ondernemer heb je veel rollen te vervullen. Naast het leveren van je dienst of product, moet je ook je boekhouding beheren, facturen verzenden en je belastingaangifte doen. Dit kan veel tijd in beslag nemen, tijd die je wellicht liever zou besteden aan het groeien van je bedrijf. Met een boekhoudprogramma kun je veel van deze taken automatiseren, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere aspecten van je bedrijf.

Een boekhoudprogramma kan ook helpen bij het voorkomen van fouten in je boekhouding. Fouten kunnen leiden tot ernstige problemen, zoals onjuiste belastingaangiften of zelfs boetes. Door een boekhoudprogramma te gebruiken, worden berekeningen automatisch uitgevoerd, wat de kans op fouten vermindert.

Daarnaast geeft een boekhoudprogramma je een duidelijk overzicht van je financiële situatie. Je kunt eenvoudig zien hoeveel je verdient en uitgeeft, welke klanten nog niet hebben betaald, en hoeveel belasting je moet betalen. Dit kan je helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over je bedrijf.

In een notendop, een boekhoudprogramma is een onmisbaar hulpmiddel voor elke ZZP’er. Het bespaart je tijd, helpt fouten te voorkomen, en geeft je waardevolle inzichten in je financiën.

Voor- en nadelen van gratis boekhoudprogramma’s

Gratis boekhoudprogramma’s kunnen een aantrekkelijke optie zijn voor ZZP’ers, vooral voor degenen die net beginnen of een beperkt budget hebben. Maar zoals bij elk product, komen gratis boekhoudprogramma’s met hun eigen set van voor- en nadelen.

Voordelen van gratis boekhoudprogramma’s

 1. Kostenbesparing: Het meest voor de hand liggende voordeel is kostenbesparing. Als ZZP’er kunnen de kosten snel oplopen en elk beetje dat je kunt besparen kan een groot verschil maken. Met een gratis boekhoudprogramma kun je de kosten voor de boekhouding minimaliseren.
 2. Eenvoudig in gebruik: Veel gratis boekhoudprogramma’s zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, waardoor ze perfect zijn voor beginners. Ze hebben vaak een intuïtieve interface en eenvoudige functies die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn.
 3. Toegankelijkheid: Gratis boekhoudprogramma’s zijn meestal cloud-gebaseerd, wat betekent dat je je boekhouding vanaf elke locatie met internettoegang kunt beheren. Dit biedt een grote flexibiliteit, vooral voor ZZP’ers die vaak onderweg zijn.

Nadelen van gratis boekhoudprogramma’s

 1. Beperkte functies: Hoewel gratis boekhoudprogramma’s je kunnen helpen met de basis, bieden ze vaak beperkte functies in vergelijking met betaalde versies. Dit kan betekenen dat je niet in staat bent om bepaalde taken uit te voeren of dat je moet upgraden naar een betaald plan om toegang te krijgen tot geavanceerdere functies.
 2. Advertenties: Om hun diensten gratis aan te kunnen bieden, tonen sommige boekhoudprogramma’s advertenties in hun interface. Dit kan afleidend zijn en de efficiëntie van je werk beïnvloeden.
 3. Minder klantenservice: Gratis boekhoudprogramma’s bieden vaak beperkte of geen klantenservice. Als je tegen een probleem aanloopt, kan het moeilijk zijn om hulp te krijgen.
 4. Gegevensbeveiliging: Hoewel dit niet altijd het geval is, kunnen sommige gratis boekhoudprogramma’s minder robuuste beveiligingsmaatregelen hebben dan hun betaalde tegenhangers.

In conclusie, terwijl gratis boekhoudprogramma’s zeker hun voordelen hebben, zoals kostenbesparing en gebruiksgemak, komen ze ook met enkele mogelijke nadelen. Het is belangrijk om deze af te wegen tegen de behoeften en het budget van je bedrijf voordat je een beslissing neemt.

Betaald boekhoudprogramma: Is het zijn geld waard?

De keuze tussen een gratis of betaald boekhoudprogramma hangt sterk af van de specifieke behoeften van je bedrijf. Gratis boekhoudprogramma’s kunnen een uitstekende oplossing zijn voor ZZP’ers die net starten of voor degenen met een zeer eenvoudige boekhouding. Ze bieden basisfuncties zoals facturering, eenvoudige uitgavenbeheer en soms zelfs belastingaangifte.

Enkele aanbieders, zoals e-Boekhouden en Visma, bieden zelfs een volledig functionerend boekhoudpakket aan voor respectievelijk 15 en 12 maanden zonder betaling. Aan de andere kant hebben aanbieders zoals Jortt en Tellow altijd gratis pakketten, maar deze zijn modulair opgebouwd. Dat betekent dat als je bedrijf groeit of je geavanceerdere functies nodig hebt, je wellicht tegen beperkingen aanloopt.

Betaalde boekhoudprogramma’s, daarentegen, bieden over het algemeen een breder scala aan functies en mogelijkheden. Ze kunnen ondersteuning bieden voor complexere boekhoudkundige taken, zoals inventarisbeheer, payroll, diepgaande financiële rapportage, en zelfs projectmanagement in sommige gevallen. Ze bieden ook vaak betere klantenservice en technische ondersteuning, wat een groot voordeel kan zijn als je tegen een probleem aanloopt of als je gewoon een vraag hebt over hoe je iets moet doen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet elk bedrijf deze geavanceerdere functies nodig heeft. Als je een freelancer of ZZP’er bent met een relatief eenvoudige boekhouding, dan zou een gratis programma meer dan genoeg kunnen zijn voor jouw behoeften.

Wat betaalde programma’s uniek maakt, zijn hun uitgebreide functies en de mogelijkheid om te schalen naarmate je bedrijf groeit. Voor grotere bedrijven of bedrijven met complexe boekhoudkundige behoeften kan de investering in een betaald programma de kosten waard zijn.

Het belangrijkste is om je behoeften te beoordelen en verschillende boekhoudprogramma’s te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Het is altijd een goed idee om gebruik te maken van de gratis proefperiodes die de meeste boekhoudprogramma’s aanbieden. Op deze manier kun je een gevoel krijgen voor het programma en zien of het bij jouw bedrijf past voordat je je ertoe verbindt.

Boekhouden met Excel: een gratis alternatief?

Excel is een programma dat al jaren wordt gebruikt voor boekhouden en kan zeker dienen als een gratis alternatief voor boekhoudsoftware. Het is een krachtige tool met vele functies die nuttig kunnen zijn voor boekhouding, zoals geavanceerde calculaties, grafieken en de mogelijkheid om grote hoeveelheden data te beheren.

Toch zijn er enkele voordelen aan het gebruik van specifieke boekhoudsoftware die Excel niet kan bieden. Ten eerste, boekhoudprogramma’s zijn vaak makkelijker in gebruik en hebben functies die speciaal ontworpen zijn voor boekhouding, zoals automatische BTW berekeningen en facturatie. Dit kan een hoop tijd besparen en fouten voorkomen, vooral voor mensen die geen ervaring hebben met boekhouden.

Daarnaast is het bijhouden van je administratie in Excel vaak tijdrovender dan in een boekhoudprogramma. Dit komt omdat je in Excel alles handmatig moet invoeren en bijhouden, terwijl boekhoudprogramma’s vaak de mogelijkheid hebben om automatisch gegevens te importeren en te categoriseren.

Een ander nadeel van Excel is het gebrek aan ondersteuning. Hoewel er veel tutorials en handleidingen online te vinden zijn, bieden boekhoudprogramma’s vaak directe ondersteuning bij problemen of vragen.

Tot slot, hoewel Excel in principe gratis is, is het onderdeel van het Microsoft Office pakket, wat niet gratis is. Er zijn wel gratis alternatieven zoals Google Spreadsheets, maar deze bieden vaak niet dezelfde functionaliteiten als Excel.

Samengevat, hoewel Excel een krachtige tool kan zijn voor boekhouden, zijn er vele voordelen aan het gebruik van een specifiek boekhoudprogramma. Deze zijn vaak gebruiksvriendelijker, tijdbesparender en bieden meer ondersteuning.

Het kiezen van een gratis boekhoudprogramma zzp?

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor jouw ZZP-bedrijf is een essentiële stap in het beheren van je financiën. Het juiste programma kan je helpen tijd te besparen, fouten te verminderen en een duidelijk overzicht te krijgen van je financiële situatie. Hier zijn enkele factoren om in overweging te nemen bij het maken van je keuze:

 1. Gebruiksgemak: Als ZZP’er heb je waarschijnlijk niet veel tijd om je te verdiepen in complexe boekhoudkundige software. Zoek naar een programma dat gebruiksvriendelijk is en een intuïtieve interface heeft. Probeer indien mogelijk een gratis proefversie van de software om te zien of je deze gemakkelijk kunt navigeren.
 2. Functies: Het is belangrijk dat de software voldoet aan je specifieke zakelijke behoeften. Heb je bijvoorbeeld een functie nodig om je uren bij te houden, facturen te versturen of je btw-aangifte te doen? Maak een lijst van de functies die je nodig hebt en zorg ervoor dat het programma dat je kiest deze kan leveren.
 3. Prijs: Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de goedkoopste optie te gaan, moet je ervoor zorgen dat je krijgt waar je voor betaalt. Duurdere softwarepakketten bieden vaak meer geavanceerde functies en betere klantenservice. Overweeg je budget en wat je bereid bent te betalen voor bepaalde functies en diensten.
 4. Klantenservice: Ondanks dat boekhoudprogramma’s ontworpen zijn om eenvoudig te gebruiken, kunnen er momenten zijn waarop je hulp nodig hebt. Het is belangrijk om een provider te kiezen die uitstekende klantenservice biedt, of dat nu via e-mail, telefoon of live chat is.
 5. Integraties: Als je al gebruik maakt van andere tools voor je bedrijf, zoals een factureringsprogramma of een CRM-systeem, zorg er dan voor dat je boekhoudsoftware daar naadloos mee kan integreren.
 6. Toekomstbestendigheid: Als ZZP’er is het de bedoeling dat je bedrijf groeit. Zorg er daarom voor dat de software die je kiest, kan meegroeien met je bedrijf. Dit betekent dat het eenvoudig moet zijn om extra functies toe te voegen of om te upgraden naar een uitgebreider pakket als dat nodig is.

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is een persoonlijke keuze en wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de ander. Neem de tijd om je onderzoek te doen, gratis proefversies te proberen en beoordelingen te lezen voordat je een beslissing neemt. Zo ben je ervan verzekerd dat je het programma kiest dat het beste bij jouw specifieke behoeften past.

Conclusie

Boekhoudsoftware is een essentiële tool voor elke ZZP’er. Of je nu kiest voor een gratis boekhoudprogramma, betaalde software, of zelfs Excel, de sleutel is het vinden van een systeem dat past bij jouw zakelijke behoeften. Neem de tijd om je opties te onderzoeken en gebruik de links in dit artikel om meer te leren over de verschillende boekhoudprogramma’s die beschikbaar zijn. Maak gebruik van de gratis proefperiodes en ontdek welk programma het beste bij jou past. Jouw financiële toekomst hangt ervan af, dus kies verstandig!

Ten Slotte

Uiteindelijk kom je er maar op 1 manier achter of het boekhoudprogramma bij je past. En of het voor je werkt. Meld je daarom direct aan. En begin met gratis boekhouden. (Je krijgt er geen spijt van)

Veel gestelde vragen

Wat is een gratis boekhoudprogramma voor ZZP’ers?

Een gratis boekhoudprogramma voor ZZP’ers is een softwaretoepassing die ontworpen is om zelfstandigen zonder personeel te helpen met hun boekhouding. Deze programma’s kunnen helpen bij het beheren van facturen, uitgaven, belastingaangiften, en andere financiële taken zonder kosten.

Zijn alle boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers gratis?

Nee, niet alle boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers zijn gratis. Er zijn echter wel veel gratis opties beschikbaar, evenals programma’s die een gratis proefperiode aanbieden.

Wat zijn de voordelen van een gratis boekhoudprogramma voor ZZP’ers?

De voordelen van een gratis boekhoudprogramma voor ZZP’ers zijn onder andere kostenbesparing, eenvoud in het bijhouden van inkomsten en uitgaven, en hulp bij het indienen van belastingaangiften.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een gratis boekhoudprogramma voor ZZP’ers?

Hoewel gratis boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers vele voordelen hebben, kunnen ze ook beperkingen hebben, zoals minder functies of advertenties in de software.

Kan ik Excel gebruiken als gratis boekhoudprogramma voor mijn ZZP-bedrijf?

Ja, Excel kan als een gratis boekhoudprogramma worden gebruikt, maar het mist veel van de geautomatiseerde functies en het gebruiksgemak van specifieke boekhoudsoftware.

Hoe kies ik het beste gratis boekhoudprogramma voor mijn ZZP-bedrijf?

Hoe kies ik het beste gratis boekhoudprogramma voor mijn ZZP-bedrijf?

Zijn gratis boekhoudprogramma’s veilig voor mijn onderneming?

Over het algemeen zijn gratis boekhoudprogramma’s veilig voor gebruik in je ZZP-bedrijf. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het programma dat je kiest betrouwbaar is en goede beveiligingsmaatregelen heeft.

Hoe lang kan ik een gratis boekhoudprogramma voor ZZP’ers gebruiken?

De duur dat je een gratis boekhoudprogramma voor ZZP’ers kunt gebruiken, varieert per programma. Sommige programma’s zijn altijd gratis met beperkte functionaliteiten, terwijl andere een gratis proefperiode aanbieden van 30 dagen tot 3 maanden.

Kan ik overstappen naar een betaald boekhoudprogramma als mijn ZZP-bedrijf groeit?

Ja, als je ZZP-bedrijf groeit en je meer geavanceerde functies nodig hebt, kun je altijd overstappen naar een betaald boekhoudprogramma. Veel gratis programma’s bieden betaalde versies met extra functies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen