De beste gratis zakelijke software tools voor ondernemers: gratis software zakelijk

In dit artikel

Als ondernemer weet ik hoe uitdagend het kan zijn om zonder kosten efficiënte software te vinden voor je bedrijf. Geloof me, je bent niet de enige die streeft naar productiviteit zonder de bank te breken; er zijn legio opties beschikbaar.

Mijn zoektocht heeft geleid tot een schat aan gratis tools die van onschatbare waarde kunnen zijn voor jouw onderneming. Ontdek ze hieronder en geef je zakelijke processen een boost!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een moderne kantooromgeving met laptops, planten en stadsgezicht door het raam.

Samenvatting

 1. Kies compatibele software die naadloos samenwerkt met bestaande systemen en mobiele apps om technische problemen te voorkomen.
 2. Ga voor gebruikersvriendelijke interfaces die zonder veel training te gebruiken zijn, waardoor je tijd bespaart en de productiviteit verhoogt.
 3. Let op goede klantenservice en ondersteuning, vooral bij gratis software, om dagelijkse operationele uitdagingen snel aan te kunnen pakken.
 4. Probeer gratis versies van boekhoud – en projectmanagementtools zoals Quickbooks Online en Asana, die efficiëntie toevoegen aan je zakelijke processen.
 5. Gebruik Google Documenten voor gratis documentbeheer dat real-time samenwerking bevordert en zorgvuldig de voor- en nadelen af tegen je bedrijfsbehoeften.

Belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van zakelijke software

Als ondernemer sta je voor een enorme uitdaging wanneer je zakelijke software moet kiezen. Het is cruciaal dat de tool niet alleen aansluit op jouw behoeften, maar ook naadloos integreert met jouw huidige werkprocessen en systemen.

Compatibiliteit met bestaande systemen

Ik kijk altijd goed of nieuwe software wel past bij de programma’s die ik al gebruik. Je wilt tenslotte niet dat je kostbare tijd verliest met het oplossen van technische problemen omdat twee systemen niet goed met elkaar werken.

Compatibiliteit is dus een sleutelfactor; het zorgt ervoor dat alles soepel loopt en dat gegevens makkelijk overzetbaar zijn. Of ik nu werk op een Windows laptop, een iPhone onderweg of met een Android tablet, ik verwacht dat de gratis zakelijke software zich moeiteloos aanpast en integreert.

Het is ook belangrijk te beseffen dat sommige gratis tools goed kunnen aansluiten bij grotere pakketten zoals Office 365 of Google Drive. Dit kan het delen van documenten en het samenwerken aan projecten sterk vereenvoudigen.

Ik houd mijn ogen dus open voor oplossingen die niet alleen op zichzelf krachtig zijn, maar ook waarde toevoegen door naadloze integratie met wat ik al heb. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten bij het overzetten van informatie tussen verschillende applicaties.

Functionaliteit

Functionaliteit in zakelijke software betekent dat het alle nodige gereedschappen biedt om mijn werkzaamheden efficiënt uit te voeren. Of het nu gaat om projectbeheer, boekhouding of communicatie, ik wil zeker weten dat de software die ik kies, zonder gedoe aansluit op mijn bedrijfsvoering.

Deze software moet bijvoorbeeld een scala aan opties hebben om mijn financiële administratie bij te houden of naadloos integreren met e-maildiensten zoals Gmail voor soepele communicatie.

Kies ik voor een gratis boekhoudpakket, dan verwacht ik functies die specifiek ontworpen zijn voor zzp’ers en kleine bedrijven, zoals het kunnen versturen van facturen en het beheren van uitgaven.

Bij een projectmanagement tool let ik op de mogelijkheid om taken toe te wijzen en voortgang bij te houden, terwijl een documentbeheer systeem als Google Documenten mij moet toestaan om documenten eenvoudig te delen en samen te werken.

Zo waarborg ik dat elke softwaretool daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft voor mijn bedrijf.

Gebruiksgemak

Bij de keuze voor de beste zakelijke software kijk ik altijd naar het gebruiksgemak. Het moet intuïtief genoeg zijn zodat ik en mijn team snel aan de slag kunnen zonder uren kwijt te zijn aan trainingen of het uitpluizen van handleidingen.

Een gebruiksvriendelijke interface maakt het mogelijk om efficiënter te werken en verhoogt de productiviteit.

Ik let erop dat de software naadloos aansluit op mobiele apps en op verschillende platformen functioneert, zoals iOS en MacOS, maar ook op Linux of via een internet browser zoals Edge.

Dit is vooral handig omdat ik vaak onderweg ben en toegang nodig heb tot mijn werk vanaf elk apparaat. Gemakkelijke inlogmethodes, zoals met een e-mailadres of via een social media account zoals Facebook, geven ook een pluspunt.

Hierdoor kan ik snel wisselen tussen apparaten zonder steeds opnieuw te moeten inloggen.

Klantenservice en ondersteuning

Ik benadruk altijd het belang van stevige klantenservice en ondersteuning bij het kiezen van zakelijke software. Goede service maakt namelijk een wereld van verschil voor je dagelijkse bedrijfsvoering.

Klantenservice software, zoals Freshdesk, helpt niet alleen bij het efficiënt organiseren en managen van klantcontacten, maar draagt ook bij aan het versterken van de klantloyaliteit.

Een betrouwbare klantenservice staat voor mij voorop omdat vragen snel en effectief beantwoord moeten worden. Met systemen zoals Zoho CRM, die trouwens gratis beschikbaar zijn voor ondernemers, zorg ik ervoor dat geen enkele klantvraag onopgemerkt blijft.

Dit soort tools biedt mij de mogelijkheid om klantvragen vanuit verschillende communicatiekanalen te beheren, waardoor de service-ervaring voor mijn klanten naadloos verloopt.

Diverse groep professionals werkt samen op digitale interface in modern kantoor.

Overzicht van Gratis Zakelijke Software Tools

Het kiezen van de juiste zakelijke software kan een uitdaging zijn. Gelukkig biedt de website Boekhoudspot een handig overzicht van gratis tools die jouw onderneming verder kunnen helpen.

 • Google Documenten: Dit is een krachtige online tekstverwerker die het mogelijk maakt om documenten te maken, bewerken en samen te werken waar je ook bent. Google Docs scoort hoog op enterprise content management dankzij de integratie met Dropbox en andere diensten.
 • Asana: Een projectmanagement tool waarmee je taken kunt plannen, organiseren en structureren. Asana helpt teams efficiënter te werken door werkzaamheden duidelijk in kaart te brengen.
 • Trello: Deze app gebruikt borden, lijsten en kaarten om projecten te organiseren en prioriteiten te stellen. Trello wordt geprezen om zijn gebruiksgemak en is ideaal voor zowel individuele zzp’ers als grotere teams.
 • Quickbooks Online: Dit boekhoudprogramma is speciaal ontworpen voor zzp’ers en kleine bedrijven. Het helpt je met het beheren van je financiën en kan zelfs gekoppeld worden aan je boekhouder.
 • Slack: Dit platform verandert de manier waarop teams communiceren. Met features als chatrooms, chatten, videobellen en plaatsing in lijsten bevordert Slack de productiviteit door alle communicatie centraal te stellen.
 • Open source opties: Er bestaan talloze open source programma’s die perfect passen bij verschillende zakelijke behoeften zonder extra kosten.
Een klein bedrijfsteam werkt samen aan een project in een moderne kantooromgeving.

Beste Gratis Zakelijke Software: Asana

Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar tools die mijn werk efficiënter maken, en Asana staat bovenaan mijn lijst met gratis zakelijke software die echt het verschil maakt. Deze tool transformeert teamprojecten in een helder overzicht, waarbij taken en deadlines niet alleen zichtbaar maar ook beheersbaar worden.

Functies & Beschrijving (Asana)

Asana maakt mijn leven als ondernemer een stuk overzichtelijker. Met deze tool beheer ik al mijn projecten, taken en deadlines op een efficiënte manier. Ik merk dat mijn bedrijfsprocessen veel sneller lopen, wel 42% volgens de statistieken.

De interface is gebruiksvriendelijk en helpt mij taken te prioriteren en alles gestroomlijnd te houden. Zonder poespas zet ik mijn ideeën om in actieplannen.

Dit projectmanagementprogramma biedt meer dan alleen basistools; het integreert moeiteloos met een scala aan apps. Hierdoor creëer ik geautomatiseerde processen die de workflow bevorderen.

Of het nu gaat om kleine taken of grote projecten, Asana houdt alles bij. En het beste van alles? Er is een gratis versie beschikbaar die geweldig werkt voor zzp’ers zoals ik. Met Asana behoud ik altijd het overzicht, of ik nu werk vanaf mijn Mac OS X of onderweg ben na het downloaden van de app uit de Microsoft Store.

Voor- en nadelen (Asana)

Laten we nu de voor- en nadelen van Asana bekijken om een duidelijk beeld te krijgen van hoe deze tool kan bijdragen aan de efficiëntie en productiviteit van je onderneming.

Voordelen Nadelen
Intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om werk te beheren en te prioriteren. De gratis versie heeft beperkte functionaliteiten vergeleken met de betaalde versies.
Aangepast aan de behoeften van diverse teams om samenwerking te stimuleren. Kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers door de vele opties en functies.
Gratis versie beschikbaar, ideaal voor kleinere teams die met een beperkt budget werken. Betaalde versies kunnen duur zijn voor startups en kleine ondernemingen.
Biedt tal van integraties met andere apps zoals Slack en Google Agenda. Sommige integraties zijn alleen beschikbaar in de betaalde versies.
Leerplatform met tips en tricks voor optimaal gebruik. Ondersteuning is beperkter in de gratis versie, wat uitdagingen kan opleveren.

De balans tussen de voordelen en nadelen van Asana is cruciaal voor ondernemers. Het biedt een flexibele oplossing voor teambeheer en projectplanning, maar het is belangrijk om bewust te zijn van beperkingen, vooral als je de gratis versie gebruikt.

Beste Gratis Projectmanagement Software: Trello

Als ondernemer begrijp ik dat het effectief managen van projecten cruciaal is voor succes. Daarom ben ik enthousiast om jullie kennis te laten maken met Trello, een tool die projectmanagement overzichtelijk en toegankelijk maakt, zelfs voor de drukste zzp’ers.

Functies & Beschrijving (Trello)

Met Trello regel ik al mijn projecten op een visuele manier. Het werkt volgens het Kanban systeem, waardoor taken en voortgang in één oogopslag duidelijk zijn. Ik kan gemakkelijk bestanden toevoegen, checklists maken en automatisering instellen voor elk project.

Of ik nu werk aan een groot project of iets kleins, de simpele interface maakt het altijd overzichtelijk.

Het organiseren van mijn werkzaamheden is met Trello handig en flexibel. Ik gebruik de aangepaste velden om mijn projectmanagement echt magisch beheersbaar te maken. Er is zelfs een gratis pakket beschikbaar dat, ondanks de beperkte features, nog steeds hoog scoort bij zzp’ers zoals ik.

En om altijd in contact te blijven met mijn team, ga ik verder met de volgende handige tool in de lijst: de beste gratis zakelijke chatdienst.

Voor- en nadelen (Trello)

Het gebruik van Trello heeft mijn manier van projectmanagement aanzienlijk veranderd. De tool is gebaseerd op het Kanban-systeem en biedt veel flexibiliteit en eenvoud, maar zoals alle tools heeft het ook zijn beperkingen. Hieronder vind je een beknopt overzicht van de voor- en nadelen van Trello.

Voordeel Nadeel
Eenvoudige interface Beperkte functionaliteit in gratis versie
Overal projecten beheren Kan overweldigend zijn bij veel borden en taken
Samenwerking in teams Integraties vaak voorbehouden aan betaalde versie
Mogelijkheid tot automatiseren van taken Beperkingen in bestandsopslag en -grootte
Flexibele organisatie van taken Schaalbaarheid soms een uitdaging

Een handige eigenschap is dat gebruikers borden kunnen aanmaken om projecten te organiseren en taken te automatiseren, wat de efficiëntie verhoogt. Echter, de beperkte mogelijkheden in de gratis versie van Trello kunnen voor sommige ondernemers een struikelblok vormen. Door gebruikerservaringen te delen, krijgen we een realistisch beeld van wat Trello te bieden heeft. Zo vormt Trello een waardevolle optie voor diegenen die niet willen investeren in dure projectmanagement software.

Beste Gratis Boekhoudprogramma: Quickbooks Online

Ondernemers opgelet: Quickbooks Online biedt een krachtige, gratis boekhoudoplossing die jullie financiële administratie kan revolutionaliseren. Ontdek hoe dit programma met zijn uitgebreide functies jullie boekhouding efficiënter en overzichtelijker kan maken, zonder dat het iets kost.

Functies & Beschrijving (Quickbooks Online)

Quickbooks Online maakt het voor mij super eenvoudig om mijn facturering en uitgaven bij te houden, allemaal vanuit de cloud. Met een paar klikken verstuur ik aangepaste facturen naar klanten en houd ik mijn inkomsten en uitgaven nauwkeurig bij.

Dat is perfect voor het managen van mijn bedrijfsfinanciën zonder gedoe. Dankzij de integratiemogelijkheden met andere platformen is mijn uitgavenbeheer gestroomlijnd en biedt het extra waarde voor mijn bedrijf.

Ik heb ervaren dat Quickbooks Online een echt alles-in-één pakket is; het helpt me mijn onderneming moeiteloos te laten groeien. De gratis proefperiode van 30 dagen gaf me voldoende tijd om te verkennen hoe het programma presteert.

Het is handig dat ik de prijzen, reviews en scores kan checken op Capterra, dat geeft me vertrouwen in de kwaliteit van de software met de hoogste score.

Voor- en nadelen (Quickbooks Online)

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware is essentieel voor het soepel laten verlopen van je financiën. Quickbooks Online is een populaire keuze onder ondernemers en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en effectiviteit bij het beheren van kleine bedrijven. Hieronder heb ik de voor- en nadelen van deze software op een rijtje gezet.

Voordeel Nadeel
Gebruiksvriendelijk dashboard en interface Gratis versie heeft beperkte functionaliteiten
Integratie met andere apps en diensten Soms complex voor complete boekhoudleken
Real-time toegang tot financiële gegevens Betalende versie nodig voor geavanceerde rapportages
Automatische back-ups en data-encryptie Klantenservice kan beter buiten kantooruren
Handige mobiele app voor onderweg Vereist een constante internetverbinding

Met deze informatie kun je beter inschatten of Quickbooks Online past bij jouw zakelijke behoeften. Vergeet niet dat het evalueren van software een continue proces is. Je bedrijfsbehoeften kunnen veranderen, en het is belangrijk om software te kiezen die met je meegroeit.

Beste Gratis Documentbeheer Software: Google Documenten

Als ondernemer weet ik dat overzicht houden in documentatie essentieel is voor een vloeiende bedrijfsvoering. Google Documenten biedt een naadloze oplossing voor documentbeheer zonder kosten, zodat je altijd en overal toegang hebt tot je bestanden en samenwerking stimuleert.

Functies & Beschrijving (Google Documenten)

Met Google Documenten werk ik altijd en overal aan mijn tekstbestanden. Het is een online tekstverwerker die bijzonder handig is voor mijn zakelijke behoeften. Ik gebruik mijn persoonlijke Google-account om toegang te krijgen of schakel over naar Google Workspace wanneer ik meer geavanceerde functies nodig heb.

De mogelijkheid om samen met collega’s aan documenten te werken verandert echt hoe we projecten aanpakken. Iedereen kan tegelijkertijd wijzigingen doen en commentaar geven, wat samenwerking soepeler maakt.

Het mooie is dat Google Documenten veel weg heeft van Word en andere Office-applicaties, maar dan met het gemak van cloudopslag. Ik hoef me geen zorgen te maken over het opslaan en versturen van bestanden; alles wordt automatisch opgeslagen.

Google Workspace biedt me een complete oplossing voor documentbeheer en kantoorautomatisering. Google Documenten heeft zich echt bewezen als een onmisbare tool voor mij als ondernemer, vooral vanwege het eenvoudige delen en de ingebouwde mogelijkheden voor samenwerking.

Voor- en nadelen (Google Documenten)

Nu we de functies van Google Documenten hebben verkend, laten we eens dieper ingaan op wat het nou echt zo’n goede keuze maakt, maar ook waar je mogelijk tegenaan kunt lopen. Gratis en toegankelijk voor iedereen, dat is een enorme plus van Google Documenten. Je kunt zonder kosten prachtige documenten maken, voorzien van grafieken en sjablonen, en dat allemaal binnen een gebruiksvriendelijke omgeving. De kracht zit in de realtime samenwerking; je team kan tegelijkertijd werken aan hetzelfde document, wat de productiviteit verhoogt en miscommunicatie vermindert.

Toch zijn er kanttekeningen. Ondanks dat het makkelijk te gebruiken is, kunnen privacy en gegevensbeveiliging zorgen opleveren voor sommige gebruikers. Aangezien het cloudgebaseerd is, ben je afhankelijk van een internetverbinding om toegang te krijgen tot je werk. Dit betekent ook dat er momenten kunnen zijn waarop de dienst tijdelijk niet beschikbaar is door onderhoud of storingen. Het is belangrijk deze afwegingen mee te nemen in je keuze voor Google Documenten als jouw documentbeheersysteem.

Beste Gratis Zakelijke Chat Software: Slack

8. Beste Gratis Zakelijke Chat Software: Slack.

In de wereld van snelle bedrijfscommunicatie is het noodzakelijk om een tool te hebben die niet alleen efficiënt, maar ook gebruiksvriendelijk is. Slack vervult deze behoefte perfect en biedt ondernemers een krachtig platform voor instant messaging, samenwerking tussen teams en de integratie met talloze andere apps, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Functies & Beschrijving (Slack)

Slack brengt mijn hele team bij elkaar in een handige app. Het is een kanaalgebaseerd platform, wat betekent dat conversaties netjes georganiseerd zijn in verschillende kanalen. Dit maakt het makkelijk om relevante discussies en bestanden terug te vinden.

Als ik snel iets moet delen of discussiëren, is Slack veel efficiënter dan e-mail. De gratis versie biedt al veel mogelijkheden voor kleine teams, zoals toegang tot de laatste 10.000 berichten en integratie met andere tools.

Daarmee houd ik gesprekken contextueel en productief.

Ik gebruik Slack niet alleen op mijn computer; er zijn ook mobiele apps die ervoor zorgen dat ik onderweg verbonden blijf. Dit platform is ontworpen om de samenwerking binnen bedrijven te stimuleren.

Of het nu gaat om het plannen van schema’s of het delen van documenten, alles gebeurt op één plek. En veiligheid? Slack zorgt ervoor dat onze gesprekken privé en beschermd zijn.

Nu weet je meer over Slack, laten we eens kijken naar de voor- en nadelen.

Voor- en nadelen (Slack)

Slack biedt voor kleine teams een gratis versie aan. Deze versie heeft wel beperkte opslagruimte en functionaliteiten, maar de mogelijkheid om onbeperkt berichten te versturen is een groot pluspunt. Voor wie meer wil, is er het standaardabonnement dat extra functies en meer opslagruimte biedt. Het is ideaal om te weten dat je Slack ook kunt koppelen aan andere tools zoals Mopinion’s feedback software, waardoor je werkprocessen naadloos in elkaar overlopen.

Echter, veranderingen zijn op komst met betrekking tot de kosten voor zakelijke accounts en de inhoud van het gratis pakket per 1 september. Dit kan belangrijk zijn voor ondernemers die hun uitgaven goed in de gaten moeten houden. Hoewel Slack door velen wordt geprezen vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid, is het goed om te vergelijken met andere platforms, zoals Microsoft Teams, om te bepalen welke tool het beste past bij jouw bedrijf. Laten we nu eens kijken naar de volgende tool in onze lijst.

Conclusie

Na het verkennen van verschillende gratis tools, zie ik dat de juiste software ondernemers enorm kan helpen. Deze tools maken taken beheren, boekhouden en communiceren efficiënter en effectiever.

Ze leveren een aanzienlijke bijdrage aan de groei van je bedrijf door tijd en geld te besparen. Vergeet niet extra informatie op te zoeken als je je bedrijfsprocessen verder wilt optimaliseren.

Mijn advies is dus: start vandaag nog met het inzetten van deze geweldige gratis zakelijke tools en zie je onderneming bloeien!

Veelgestelde Vragen

1. Welke gratis software kan helpen bij boekhouding voor mijn bedrijf?

Wave Accounting biedt een gratis en gebruikersvriendelijke oplossing voor kleine ondernemers.

2. Is er een kosteloze tool voor projectmanagement?

Asana heeft een gratis versie die uitstekend geschikt is voor het beheren van projecten en taken.

3. Wat voor gratis CRM-software is er beschikbaar?

HubSpot CRM is gratis en helpt bij het efficiënt beheren van klantrelaties.

4. Bestaat er gratis software voor tijdregistratie?

Toggl biedt een eenvoudige en gratis tool om de tijd die je aan projecten besteedt bij te houden.

5. Kunnen ondernemers gratis e-mailmarketing software vinden?

Mailchimp’s gratis abonnement voorziet in basis e-mailmarketing functies voor kleine bedrijven.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen