Alles wat u moet weten over het gebruik van Gravita PSU Boekhouden V5

In dit artikel

Gravita PSU Boekhouden V5 software op een net bureau, met stadsgezicht op de achtergrond.” title=”Een persoon gebruikt Gravita PSU Boekhouden V5 software op een net bureau, met stadsgezicht op de achtergrond.” class=”awimage” />

Het bijhouden van een nauwkeurige boekhouding kan een ingewikkelde klus zijn. Gelukkig ben ik niet de enige die hiermee worstelt; ik heb hetzelfde probleem ervaren en ben op zoek gegaan naar een oplossing.

In mijn speurtocht stuitte ik op Gravita PSU Boekhouden V5, een programma dat boekhouden toegankelijk maakt met onmisbare functies en een intuïtieve interface. Duik in deze blog om te ontdekken hoe PSU Boekhouden jouw administratie kan vereenvoudigen!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een strak en modern kantoorbureau met stadsgezicht op achtergrond.

Samenvatting

 • Gravita PSU Boekhouden V5 maakt boekhouden toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden met zijn gebruikersvriendelijke interface en uitgebreide handleidingen.
 • Het programma biedt veel functionaliteiten zoals automatische btw – aangiftes, het importeren van bankbestanden, en telebankieren, wat tijd bespaart en de kans op fouten vermindert.
 • De multiplatform versie van PSU Boekhouden V5 maakt het mogelijk om altijd en overal aan je boekhouding te werken, op verschillende apparaten zoals een tablet, laptop of smartphone.
 • PSU Boekhouden V5 is continu in ontwikkeling met regelmatige updates voor verbeterde functies en beveiliging, waarbij recente updates belangrijke verbeteringen met zich meebrengen.
 • Door de koppelbare modules kan je de functionaliteit van het programma uitbreiden op maat van jouw specifieke bedrijfsbehoeften voor een nog efficiëntere boekhouding.

Wat is Gravita PSU Boekhouden V5?

Gravita PSU Boekhouden V5 is een geavanceerd boekhoudprogramma dat ontworpen is om financiële administratie toegankelijk en efficiënt te beheren, of je nu een beginner bent of een doorgewinterde boekhouder.

Het biedt een scala aan functionaliteiten die het navigeren door de wereld van cijfers en rapporten vereenvoudigt.

Windows versie

Ik gebruik Gravita PSU Boekhouden V5 op mijn Windows-computer en het is een fluitje van een cent. Dit boekhoudprogramma is ideaal voor ondernemers die net beginnen en geen ervaring hebben met boekhouden, maar het biedt ook veel voor administratiekantoren die op zoek zijn naar krachtige software.

Met de Windows versie werk ik eenvoudig mijn kas en bank bij, maak ik back-up en restore punten aan en kan ik zelfs xml-audit files uitwisselen met de banken zoals ABN AMRO, Triodos Bank, Van Lanschot, en Deutsche Bank.

Wat mooi is aan deze versie, is dat een upgrade naar de multiplatformversie van PSU Boekhouden V5 altijd mogelijk is. Dus als ik ooit besluit om over te stappen op een ander besturingssysteem, kan ik mijn vertrouwde boekhoudsoftware gewoon meenemen.

En nu ik klaar ben met het schrijven over de Windows versie, laat ik je kennismaken met de voordelen van de multiplatform versie van Gravita’s boekhoudprogramma.

Multiplatform versie

Mijn ervaring met PSU Boekhouden V5 multiplatform heeft mijn werk echt veranderd. Voordat ik deze versie had, was ik gebonden aan één apparaat om mijn boekhouding bij te houden. Nu log ik in vanaf mijn tablet, laptop of zelfs mijn smartphone en heb direct toegang tot al mijn financiële gegevens, waar ik ook ben.

Het gemak dat dit biedt is ongekend, vooral tijdens vergaderingen met klanten of wanneer ik thuis werk.

De flexibiliteit van de PSU Factuur Multiplatform is ook een enorm pluspunt. Het aanpassen van de lay-out van facturen en offertes gaat zonder moeite, en dat zorgt voor een professionele uitstraling naar mijn klanten toe.

Die geïntegreerde handleiding maakt het bovendien eenvoudig om nieuwe functies te leren gebruiken zonder tijd te verliezen. Mijn administratie is overzichtelijker dan ooit en ik spendeer nu minder tijd aan boekhouden en meer aan mijn eigenlijke werk.

Met alle belangrijke informatie beschikbaar op verschillende platforms, ga ik nu verder in op de belangrijkste kenmerken van PSU Boekhouden V5.

Een strak en modern kantoorbureau met stadsgezicht op achtergrond.

Belangrijkste kenmerken van PSU Boekhouden V5

De kern van Gravita PSU Boekhouden V5 schuilt in zijn uitgebreide functionaliteiten, die zelfs voor beginners goed te navigeren zijn en de boekhouding efficiënter maken. Het systeem is ontwikkeld met de focus op intuïtieve bediening, waarbij elk aspect is ontworpen om uw financiële administratie naar een hoger niveau te tillen.

Gebruiksgemak voor beginners en gevorderden

PSU Boekhouden V5 is echt een uitkomst voor iedereen die met boekhouding aan de slag wil, ongeacht je ervaringsniveau. Met een duidelijke handleiding en praktische instructiefilms voel ik mij als beginner goed ondersteund.

De stap-voor-stap video’s tonen me precies hoe ik transacties moet invoeren en overzichten kan creëren.

Voor de meer ervaren boekhouders zoals ik zijn er standaard rekeningen en dagboeken direct klaar voor gebruik. Het programma daagt uit tot weloverwogen gebruik maar beloont dit met krachtige functies die het werk aanzienlijk vereenvoudigen.

CSV-bestanden importeren, rapportages maken of werken met vaste activa; PSU Boekhouden V5 maakt het allemaal mogelijk zonder hoofdbrekens.

Overzichtfunctie

De overzichtfunctie van Gravita PSU Boekhouden V5 is echt een uitkomst voor mij. Met één klik krijg ik een helder beeld van alle belangrijke informatie. Rapporten, balansen en resultatenrekeningen staan overzichtelijk bij elkaar.

Dit bespaart mij zeeën van tijd en maakt het mogelijk om snel geïnformeerde beslissingen te nemen. Ik kan accentueren hoe handig deze functie is: met deze feature behoud ik altijd het overzicht over mijn financiën zonder verdwaald te raken in details.

Het gemak waarmee ik door mijn boekhouding navigeer sinds ik deze functie gebruik, is opmerkelijk. Het maakt het afhandelen van mijn financiële administratie veel efficiënter. De volgende functie die ik ga verkennen is gegevensopslag en overdracht, wat ongetwijfeld ook een positieve impact zal hebben op mijn workflow.

Gegevensopslag en overdracht

In Gravita PSU Boekhouden V5 zit ik helemaal goed als het gaat om mijn data veilig op te slaan en over te dragen. Het systeem controleert automatisch alle gegevens bij het importeren, wat betekent dat ik op beide oren kan slapen omdat mijn boekhouding correct en veilig wordt beheerd.

Geen gedoe meer met onverwachte foutjes of data die verloren gaat.

Dit programma werkt niet alleen op Windows XP, maar is ook beschikbaar voor Apple-gebruikers, wat betekent dat ik mijn werk gemakkelijk kan meenemen, ongeacht welk apparaat ik gebruik.

Met PSU Boekhouden V5 houd ik de touwtjes van mijn financiële data stevig in handen, wat mij de controle geeft om mijn bedrijf efficiënt te runnen zonder zorgen over gegevensverlies of -corruptie.

Inclusief PSU Telebankieren

Met PSU Telebankieren inbegrepen bij Gravita PSU Boekhouden V5 wordt het beheren van financiële zaken een stuk eenvoudiger. Je kan automatisch betalingen uitvoeren, zoals de handige optie voor Girotel on-line, wat veel tijd bespaart.

Het is heel praktisch; met een paar muisklikken heb je jouw banktransacties klaarstaan om te verwerken.

Telebankieren wordt nog makkelijker dankzij de beschikbare instructiefilms. Deze video’s laten zien hoe je bankbestanden importeert en regels toepast voor een gestroomlijnd overzicht van jouw financiën.

Met deze functies houd ik mijn boekhouding altijd up-to-date en overzichtelijk zonder dat ik verdwaal in technische details.

Beschikbare extra’s

Naast het gemak van PSU Telebankieren, biedt Gravita’s PSU Boekhouden V5 een reeks beschikbare extra’s die de boekhouding nog efficiënter maken. Deze toevoegingen versterken het programma en dragen bij aan een volledige boekhoudoplossing. Hieronder staan de extra’s die je kunt verwachten:

 • Concept offertes en facturen: Begin snel met het opstellen van offertes en facturen, waarbij je later de details kunt aanpassen. Dit bespaart tijd en laat je flexibel werken.
 • Informatie over boekhouding: Blijf op de hoogte met nuttige informatie binnen handbereik. Met deze kennis kun je betere financiële beslissingen nemen.
 • Importeren van beginbalans: Start moeiteloos met een nieuw boekjaar door snel je beginbalans in te voeren. Dit zorgt voor een vloeiende overgang tussen boekjaren.
 • Flexibiliteit in dagboeken: Pas je dagboeken aan jouw specifieke behoeften aan. Gebruik verschillende soorten dagboeken voor diverse transacties om je administratie te optimaliseren.
 • Gratis helpdesk: Loop nooit vast dankzij toegang tot deskundige ondersteuning. Bij vragen of problemen krijg je snel hulp aangeboden.
 • Instructiefilms: Leer door te kijken met handige video’s die uitleggen hoe je functies moet gebruiken en problemen oplost.
 • Handleiding en cursusmateriaal: Vergroot je kennis met grondig uitgewerkte handleidingen en cursussen waardoor jij PSU Boekhouden V5 meester wordt.
Een professionele zakenvrouw gebruikt de Gravita PSU Boekhouding V5 software op haar kantoor.

Systeemvereisten voor PSU Boekhouden V5

Om PSU Boekhouden V5 soepel te laten draaien, is het belangrijk dat je computer aan bepaalde eisen voldoet. Je hebt minimaal een computer met Windows 7 of hoger nodig. Zeker, voor optimale prestaties is het aan te raden om met Windows 10 of 11 te werken.

Voor deze software moet er ten minste 4 GB RAM in je systeem zitten en voldoende schijfruimte om alle data veilig op te slaan.

Zorg ervoor dat je ook beschikt over een stabiele internetverbinding, dit is vooral cruciaal voor PSU Telebankieren en updates. Een goede grafische kaart zorgt ervoor dat alle visuele aspecten van de software helder en scherp worden weergegeven.

Vergeet niet, regelmatige updates van het systeem en de software zelf dragen bij aan een veilige en efficiënte boekhoudervaring.

Koppelbare modules en hun voordelen

Ik gebruik Gravita PSU Boekhouden V5 al een tijdje en heb veel baat bij de koppelbare modules. Deze slimme toevoegingen maken mijn werk efficiënter en overzichtelijker.

 • Verbetering van efficiëntie: De modules helpen taken te automatiseren waardoor ik sneller en nauwkeuriger kan werken.
 • Verhoogde nauwkeurigheid: Door automatisering vermindert de kans op menselijke fouten, wat leidt tot betrouwbaardere financiële rapporten.
 • Op maat gemaakte functionaliteit: Elke module is ontworpen om specifieke boekhoudbedrijven te ondersteunen, zodat ik precies vind wat ik nodig heb voor mijn onderneming.
 • Tijdsbesparing: Taken die veel tijd kosten, zoals facturatie en aanmaanprocedures, worden vereenvoudigd door deze krachtige modules.
 • Kostenbesparend: Het integreren van deze modules in het boekhoudsysteem bespaart op lange termijn ook geld doordat minder manuele inspanningen vereist zijn.
 • Makkelijk aan te leren: Met behulp van duidelijke handleidingen kan ik snel leren hoe ik de modules optimaal inzet.
 • Betere gegevensbeheer: Ik houd gemakkelijk controle over mijn financiën met geavanceerde databeheerfuncties binnen de verschillende modules.

Updates en hun belangrijkheid

6. Updates en hun belangrijkheid: Om Gravita PSU Boekhouden V5 optimaal te laten functioneren, zijn updates essentieel; ze zorgen voor nieuwe functies, verbeterde beveiliging en naadloze compatibiliteit met andere systemen – blijf lezen om te ontdekken hoe deze updates jouw boekhoudervaring kunnen transformeren.

Recente updates

Het blijft belangrijk om jouw Gravita PSU Boekhouden V5 up-to-date te houden. Recent heeft de software enkele cruciale updates ondergaan die je niet mag missen.

 • Update naar versie V5.24:
 • Lancering van PSU Voorraad V5.07:

Telebankieren: Instructiefilms en voordelen

Telebankieren met PSU Boekhouden V5 maakt mijn financiële administratie een stuk overzichtelijker. Ik vind het importeren van bankbestanden nu heel eenvoudig dankzij de duidelijke instructiefilms.

Deze handige video’s laten stap voor stap zien hoe ik mijn banktransacties kan inladen en automatisch kan laten verwerken. Dat bespaart mij een hoop tijd en zorgt voor minder fouten in mijn boekhouding.

De voordelen van telebankieren via dit programma zijn enorm. Facturen boek ik moeiteloos in, wat mij helpt om mijn financiën beter te beheren. Ook neem ik met gemak de controle over mijn betalingen en incasso’s, wat mijn cashflow ten goede komt.

Met de gebruiksvriendelijke handleiding heb ik altijd snel antwoord op mijn vragen, waardoor ik me geen zorgen meer maak over het uitvoeren van complexe bankzaken.

Hulp en ondersteuning bij het gebruik van PSU Boekhouden

Naast de handige instructiefilms over telebankieren, zorgt PSU Boekhouden V5 ervoor dat je nooit vastloopt met je administratie. Als ik ergens niet uitkom, kan ik altijd vertrouwen op de gratis helpdesk die klaarstaat om te helpen.

Ze weten precies hoe ze me snel weer op weg kunnen helpen, of het nu gaat om een technische vraag of iets specifieks over boekhouden.

Voor wie liever zelfstandig aan de slag gaat met leren en ontdekken, zijn er gedetailleerde handleidingen beschikbaar. De 84 pagina’s tellende gids loopt stap voor stap door het hele boekhoudproces en is een onmisbare bron van informatie.

En voor degenen die zich richten op facturering, biedt een aparte handleiding van 60 pagina’s weer alle ins en outs die nodig zijn. Toch liever hands-on leren? Dan is er nog de boekhoudcursus die al mijn vragen beantwoordt en waardevolle vaardigheden leert.

Mocht ik speciale data willen importeren, dan vraag ik gewoon het speciaal daarvoor ontworpen importprogramma aan – geheel kosteloos. Ik weet wel dat ik voorzichtig moet zijn met dit soort programma’s; een kleine fout kan al snel grote problemen opleveren.

Gelukkig staan de experts van PSU altijd klaar om te assisteren.

De voordelen van PSU Boekhouden voor boekhouders

Terwijl ondersteuning belangrijk is, laten we niet vergeten dat PSU Boekhouden V5 ook specifiek is ontworpen om het leven van boekhouders makkelijker te maken. Het softwarepakket staat bekend om zijn nauwkeurigheid en efficiëntie, wat essentieel is voor professionals die betrouwbare resultaten moeten leveren.

Met de geïntegreerde functies zoals automatische btw-aangiftes en de koppeling met diverse banken, besparen boekhouders kostbare tijd die ze aan andere belangrijke taken kunnen besteden.

Het programma blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en geeft boekhouders de mogelijkheid om financiële rapporten snel te genereren. Dit helpt niet alleen bij het nauwkeurig bijhouden van de financiële gezondheid van bedrijven, maar ook bij het verstrekken van strategisch advies aan klanten op basis van real-time data – een toegevoegde waarde die klanten zeer waarderen.

Daarnaast stelt PSU Boekhouden V5 boekhouders in staat om hun werkprocessen te stroomlijnen, wat leidt tot een hogere productiviteit en uiteindelijk een betere dienstverlening.

Meer Informatie over Gravita PSU Boekhouden V5

Ik merk dat je, als je op zoek bent naar nog meer details over Gravita PSU Boekhouden V5, best een kijkje kunt nemen in de uitgebreide handleiding. Deze handleiding helpt je om alle functies van het programma te ontdekken en optimaal te gebruiken, van het overboeken van grootboekmutaties tot het maken van concept offertes met PSU Boekhouden V5 Factuur.

Met de instructiefilms krijg je bovendien snel een goed beeld van hoe alles werkt. Het is echt een praktische ondersteuning voor zowel beginners als gevorderden in boekhouding.

Het programma biedt verschillende versies aan: er is zelfs een light versie voor wie minder uitgebreide functionaliteiten nodig heeft. Daarnaast is de software geschikt voor diverse platforms, wat het gebruik ervan heel flexibel maakt.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, want die is met € 149,- ex btw zeker competitief. Wat volgt na deze schat aan informatie? Nou, in de volgende sectie gaan we het hebben over de afronding en alles samenvatten in de conclusie.

Conclusie

Ontdek nu de voordelen van Gravita PSU Boekhouden V5 voor uw onderneming. Dit programma staat als een huis met zijn krachtige functionaliteiten en eenvoud van gebruik. Vraagt u zich af hoe snel u aan de slag kunt? Met PSU wordt boekhouden verrassend eenvoudig en bespaart u kostbare tijd.

Realiseer u de impact die efficiënte boekhoudsoftware kan hebben op uw financiële beheer. Voor verdere verdieping biedt Gravita talloze handleidingen en instructiefilms. Laat deze kans niet liggen om uw administratie naar een hoger niveau te tillen!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de belangrijkste functies van Gravita PSU Boekhouden V5?

Gravita PSU Boekhouden V5 biedt onder meer facturatie, voorraadbeheer en financiële rapportages.

2. Is Gravita PSU Boekhouden V5 makkelijk in gebruik voor beginners?

Ja, de software is ontworpen met een gebruiksvriendelijke interface die eenvoudig te navigeren is voor beginners.

3. Kan ik mijn huidige boekhouddata importeren in Gravita PSU Boekhouden V5?

U kunt uw bestaande boekhouddata gemakkelijk importeren in Gravita PSU Boekhouden V5 voor een vlotte overgang.

4. Zijn mijn gegevens veilig bij het gebruik van Gravita PSU Boekhouden V5?

Uw financiële data is beveiligd met geavanceerde encryptie en beveiligingsfuncties in Gravita PSU Boekhouden V5.

5. Biedt Gravita PSU Boekhouden V5 ondersteuning bij technische problemen?

Ja, er is technische ondersteuning beschikbaar om u te helpen bij eventuele problemen met Gravita PSU Boekhouden V5.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven