Complete Gids voor Imuis Boekhouden: Alles wat je moet weten

In dit artikel

Boekhouden kan een hoofdpijn zijn voor veel ondernemers en zzp’ers. Gelukkig heb ik zelf ook die uitdaging gekend en vond iMuis Boekhouden als een efficiënte oplossing. In dit artikel deel ik inzichten over hoe deze software jouw financiële administratie kan vereenvoudigen.

Lees verder en ontdek alles wat je moet weten!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon werkt op een laptop in een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Samenvatting

 • iMuis Boekhouden is een online boekhoudpakket speciaal ontworpen voor ondernemers en zzp’ers, waarmee je overal en altijd je financiën kunt beheren.
 • Door automatisering zoals bankkoppelingen en incasso mogelijkheden bespaar je tijd en verminder je fouten in de financiële administratie.
 • Het platform biedt verschillende functies tegen transparante maandelijkse kosten, met basispakketten vanaf €17,50 exclusief BTW.
 • iMuis Online is gebruiksvriendelijk en toegankelijk, ook voor ondernemers zonder uitgebreide boekhoudkennis, en ondersteuning is altijd beschikbaar via MUIS Software.
 • Met extra modules kan iMUIS Online meegroeien met je bedrijf, wat het een geschikte keuze maakt voor zowel startende als ervaren ondernemers.

Wat is iMuis Boekhouden?

Na de introductie is het belangrijk om exact te begrijpen wat iMuis Boekhouden inhoudt. iMuis Boekhouden, ook bekend als iMUIS Online, is een krachtig boekhoudpakket ontworpen voor ondernemers, zzp’ers en boekhouders die een volledige financiële administratie willen beheren.

Met dit platform kun je overal en altijd toegang krijgen tot je boekhouding, omdat alles online opgeslagen wordt.

Het systeem stelt gebruikers in staat om facturen te versturen, betalingen te verwerken en financiële rapportages te maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over back-ups; iMUIS Online zorgt automatisch voor het veilig opslaan van jouw data.

Dit bespaart tijd en minimaliseert de kans op fouten, waardoor je efficiënter kunt werken aan het groeien van je bedrijf. De software is veelzijdig en gebruiksvriendelijk, waardoor het samenwerken met je boekhouder of team soepel verloopt.

Een persoon werkt op een laptop in een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Belangrijkste voordelen van iMuis software

3. Belangrijkste voordelen van iMuis software: iMuis Online transformeert de manier waarop je jouw financiële administratie beheert door slimme automatisering en gebruiksgemak, waardoor je als ondernemer kostbare tijd bespaart.

Ontdek hoe deze boekhoudtool met naadloze bankkoppelingen en incassomogelijkheden het verschil maakt voor zzp’ers en MKB’ers.

Verbeterde financiële administratie

Mijn boekhouding beheren met iMuis software verandert alles. De standaard basisadministratie die wordt meegeleverd, maakt het ongelooflijk makkelijk om mijn financiën op orde te houden.

Ik heb de controle en zie meteen hoe mijn bedrijf ervoor staat, zonder dat ik verloren raak in stapels papierwerk. Het is of een last van mijn schouders valt; ik kan me nu richten op het ondernemen zelf.

De module iMUIS Online Financieel is een gamechanger voor mijn dagelijkse administratie. Ik kan nu eenvoudig zelf online mijn boekhouding doen, waar en wanneer ik maar wil. Dit gemak is niet voorbehouden aan grote bedrijven; als ZZP’er profiteer ik er net zo goed van.

Boekhoudpakketten zoals deze maken het mogelijk voor ondernemers zoals ik om efficiënt en effectief te werken, financieel helemaal up-to-date te zijn en tijd over te houden voor wat echt telt: mijn klanten en de groei van mijn bedrijf.

Automatisering met behulp van bankkoppelingen

Met iMuis Boekhouden stel je eenvoudig een bankkoppeling in. Dagelijks worden jouw bankafschriften automatisch verwerkt in de boekhouding. Dit zorgt ervoor dat je tijdwinst boekt en fouten voorkomt.

Elke mutatie verschijnt meteen op de juiste plek, wat jou een hoop uitzoekwerk bespaart.

Het handmatig invoeren van bankgegevens is verleden tijd dankzij de bankkoppelingen van iMuis. Je bespaart niet alleen veel tijd, maar ook de kosten die normaal gepaard gaan met administratieve taken verminderen aanzienlijk.

Deze efficiëntieslag maakt de boekhouding een stuk minder frustrerend en laat jou focus houden op andere belangrijke zaken binnen jouw onderneming.

Incasso mogelijkheden

Met de incasso mogelijkheden van iMUIS Online hoef ik me geen zorgen te maken over laat betalende klanten. Het systeem stelt me in staat automatische incasso’s in te stellen, wat een enorme tijdswinst betekent.

Openstaande facturen innen gaat nu sneller en is veel minder stressvol. Als ik ooit twijfel over hoe ik dit het beste kan aanpakken, kan ik gewoon mijn accountant raadplegen voor advies, want zij weten precies hoe de software werkt en kunnen mij helpen alles uit de incasso functionaliteit te halen.

Deze handige tool voor het beheren van mijn financiën maakt online samenwerken met mijn accountant ook eenvoudiger. Zo houd ik meer tijd over voor andere belangrijke zaken, zoals het groeien van mijn bedrijf als zzp’er.

Nu we het toch hebben over bedrijfsgroei, laten we eens kijken naar de functionaliteiten en kosten van iMuis online boekhouden, wat ons naadloos brengt bij het volgende onderdeel van deze gids.

Een ondernemer beheert financiële gegevens met iMuis software in een moderne kantooromgeving.

Functionaliteiten en kosten van iMuis online boekhouden

Als iemand die volledig is ondergedompeld in de wereld van financiën, begrijp ik hoe essentieel het is om een boekhoudsysteem te hebben dat niet alleen accuraat is, maar ook gebruiksvriendelijk en kosteneffectief. iMUIS Online vinkt al deze vakjes aan en meer. Hier is een overzicht van de belangrijkste functies en kosten.

Functie Omschrijving Kosten per maand (excl. BTW)
Financiële administratie Beheer je administratie efficiënt met overzichtelijke rapportages en dashboards. €17,50
Bankkoppelingen Automatiseer je banktransacties door directe koppelingen met je bankrekeningen. €5,00
Incasso’s Vereenvoudig je facturatieproces met geautomatiseerde incassoprocedures. €5,00
Kijkfunctie Biedt inzicht in je debiteuren en crediteuren, altijd en overal. Inbegrepen in pakket
Mutaties bijwerken Werk je boekingen realtime bij en houd je administratie actueel. Inbegrepen in pakket
Rekeningschema Consulteer en pas het rekeningschema van je administratie aan naar wens. Inbegrepen in pakket
Ondersteuning en handleidingen Krijg hulp bij vragen of problemen via de uitgebreide support van MUIS Software. Inbegrepen in pakket
Systeemvereisten Zorg dat je systeem voldoet aan de eisen voor optimale prestaties van de software. Geen extra kosten

Het is duidelijk dat iMUIS Online een goede keuze is voor ondernemers die op zoek zijn naar een toegankelijke en betaalbare manier om hun boekhouding te beheren. Het platform biedt een scala aan functies, ondersteund door een heldere prijsstructuur, waardoor het een slimme investering is voor elke ondernemer.

Uitgebreide Gids voor iMuis Boekhouden

Na het verkennen van de functionaliteiten en kosten, duiken we nu dieper in de wereld van iMUIS Online met een uitgebreide gids. Leer stap voor stap alles over de mogelijkheden van deze krachtige boekhoudsoftware.

 • Begin met het opzetten van een heldere financiële structuur binnen iMUIS Online. Creëer verschillende grootboekrekeningen voor een georganiseerd overzicht.
 • Stel bankkoppelingen in om je transacties automatisch te synchroniseren met je boekhouding, waardoor handmatig werk verleden tijd wordt.
 • Profiteer van de incassomogelijkheden door herhaalde betalingen en openstaande facturen gemakkelijk te beheren zonder veel moeite.
 • Maak gebruik van de iMUIS Online Kijkfunctie om betrouwbare rapportages uit te draaien en direct inzicht te krijgen in je financiële status.
 • Pas self billing toe, ideaal voor zzp’ers, waardoor factureren sneller en efficiënter verloopt omdat klanten zelf hun facturen kunnen aanmaken.
 • Ontdek hoe iMuis software zich aanpast aan jouw groeiende bedrijf door extra modules toe te voegen naarmate je meer functionaliteit nodig hebt.
 • Integreer met Incura als je in de zorg werkt, voor een naadloze koppeling tussen cliëntbeheer en boekhouden.

Hoe kan iMuis software je helpen met boekhouden?

iMUIS software maakt mijn financiële administratie een stuk overzichtelijker en efficiënter. Ik kan bijvoorbeeld eenvoudig facturen versturen, banktransacties beheren en bonnen scannen, waardoor ik altijd inzicht heb in mijn actuele financiën.

Het bespaart mij veel tijd omdat veel processen geautomatiseerd zijn. Zo koppel ik mijn bankrekening aan het systeem en worden betalingen automatisch verwerkt. Dit vermindert de kans op fouten en geeft mij een duidelijk beeld van mijn inkomsten en uitgaven.

Gebruiksgemak staat centraal bij iMUIS Online; ik kan overal toegang krijgen tot mijn boekhouding, want het werkt zowel op mijn lokale computer als via het internet. Voor een zzp’er zoals ik is dat ideaal, want ik werk vaak onderweg of op verschillende locaties.

De kosten voor de diensten zijn helder en betaalbaar, met pakketten die beginnen bij €17,50 per maand. Ook is er een handleiding beschikbaar die mij stap voor stap door het programma leidt.

Als ik hulp nodig heb, staat MUIS Software altijd klaar om mij te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ik alles uit de software haal wat erin zit.

Conclusie

Duiken we in de wereld van iMuis Boekhouden, dan zien we een schat aan mogelijkheden. Met de gepresenteerde inzichten kun je jouw boekhouding transformeren en efficiënter maken. Het is niet enkel praktisch; het levert ook aanzienlijke tijdsbesparing op.

De kracht van dit systeem ligt in de capaciteit om complexe financiële taken te vereenvoudigen. Verder biedt de gids je alle handvatten voor een vliegende start. Laten we stappen zetten naar een gestroomlijnde administratie die ons ondersteunt bij het behalen van zakelijk succes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Imuis Boekhouden precies?

Imuis Boekhouden is een boekhoudprogramma speciaal ontwikkeld voor zzp’ers en kleine ondernemers, waarmee je efficiënt en eenvoudig je financiële administratie kunt beheren.

2. Hoe verschilt Imuis Boekhouden van andere software zoals King Software?

Imuis Boekhouden richt zich sterk op gebruiksgemak en specifieke functies voor zzp’ers, terwijl King Software een breder scala aan bedrijfsoplossingen biedt, waardoor het geschikt is voor een grotere verscheidenheid aan bedrijfsgroottes.

3. Kan Imuis Boekhouden mij helpen bij de belastingaangifte?

Ja, met Imuis Boekhouden kun je eenvoudig financiële rapportages opstellen die je nodig hebt voor je belastingaangifte, wat tijd bespaart en zorgt voor nauwkeurigheid in je aangiftes.

4. Is het ingewikkeld om over te stappen naar Imuis Boekhouden als ik momenteel ander boekhoudsoftware gebruik?

Het overstappen naar Imuis Boekhouden is niet ingewikkeld. Het programma is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en biedt ondersteuning om de overgang zo soepel mogelijk te maken voor zzp’ers die overstappen van andere systemen zoals King Software.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven