Boekhoudspot.nl: Boekhouden in de media

Boekhouding komt natuurlijk uitgebreid voor in de media. Logisch, voor een groot deel van de samenleving is het een belangrijk aspect. Iedereen is er wel op de een of andere manier mee betrokken als zzper, vof of b.v.

Boekhoudspot.nl doet geregeld een update uit de media berichten.

Boekhouden in de media

Aangifte-angst onder ZZP’ers: Een Realiteit in Coronatijd

Uit een artikel van BNR Webredactie, gepubliceerd op 28 april 2021, blijkt dat twee derde van de ZZP’ers nog geen belastingaangifte heeft gedaan. Deze aarzeling wordt toegeschreven aan de complexiteit en veranderingen door de coronacrisis en de daarbij horende steunmaatregelen. Thomas Vles, CEO van Tellow, benadrukt dat veel ZZP’ers bang zijn om fouten te maken in hun aangifte, vooral door de extra belastingheffing die hun partners mogelijk treffen. Dit fenomeen wordt ‘aangifte-angst’ genoemd.

Lees het volledige artikel op BNR.nl voor meer inzichten.

De Zorgen van ZZP’ers: Belastingaangifte en Financiële Kennis

Een ander perspectief wordt geboden in een artikel op Emerce.nl, waaruit blijkt dat 20% van de ZZP’ers vreest voor de juistheid van hun belastingaangifte over 2020. Dit artikel, gepubliceerd op 31 maart 2021, onthult dat veel ZZP’ers onvoldoende financiële kennis hebben om hun aangifte correct in te vullen. Interessant is dat ondanks deze kennislacune, een derde van de ZZP’ers ervoor kiest om de aangifte zelf te doen, zonder hulp van een boekhouder of belastingconsulent. Dit artikel belicht ook de genderkloof in de perceptie van boekhoudkundige taken en de toenemende interesse in digitale boekhoudtools.

Voor het volledige verhaal, bezoek Emerce.nl.

ZZP’ers en Belastingaangifte: Een Zorgwekkende Situatie

Een artikel op MT/Sprout, bijgewerkt op 31 maart 2021, benadrukt de zorgen van ZZP’ers met betrekking tot hun belastingaangifte. Door de coronasteunmaatregelen is er extra aandacht nodig bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Dit heeft geleid tot onrust onder zelfstandige ondernemers. Uit een onderzoek onder 737 Nederlandse ZZP’ers, uitgevoerd door boekhoudapp Tellow, blijkt dat 20% van hen vreest voor de juistheid van hun aangifte over 2020. Een gebrek aan financiële kennis speelt hierbij een grote rol. Opvallend is dat ondanks deze onzekerheid, een aanzienlijk deel van de ZZP’ers ervoor kiest om de aangifte zelf te doen, zonder professionele hulp. Voor meer details, lees het volledige artikel op MT/Sprout.

Tellow’s Groeiambities in Nederland

In een artikel van Redactie Accountancyvanmorgen, gepubliceerd op 24 februari 2021, wordt de expansie van de Nederlandse boekhoudtool Tellow belicht. Met een significante investering van het Deense moederbedrijf Ageras, streeft Tellow ernaar zijn gebruikersbasis te verdubbelen en zijn doelgroep uit te breiden van ZZP’ers naar kleine bedrijven. CEO Thomas Vles van Tellow heeft plannen om de concurrentie aan te gaan met gevestigde spelers in de markt en het productaanbod te verbreden met nieuwe tools, zoals een urenregistratie-tool en een toepassing voor inkomstenbelastingberekeningen. Dit artikel geeft een interessant inzicht in de groeistrategieën van Tellow in de Nederlandse markt.

Lees het volledige verhaal op Accountancy Vanmorgen.

Jasper Horstink van MoneyMonk: Boekhouden als Sleutel tot Succes

Op MT/Sprout, in een artikel bijgewerkt op 12 november 2020, deelt Jasper Horstink, eigenaar van MoneyMonk, zijn visie op boekhouden. Volgens Horstink gaat boekhouden verder dan alleen verantwoording afleggen aan de Belastingdienst; het is een essentieel onderdeel voor het succes van een onderneming. MoneyMonk, een boekhoudtool speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers, biedt niet alleen boekhoudkundige functionaliteiten maar ook inzichten in de bedrijfsvoering door middel van data-analyse. Horstink benadrukt het belang van eenvoud en toegankelijkheid in boekhoudsoftware, zodat ook ondernemers zonder financiële achtergrond hun administratie effectief kunnen beheren. Dit artikel geeft een kijkje in de filosofie achter een van de snelst groeiende boekhoudtools voor ZZP’ers.

Voor het volledige verhaal, bezoek MT/Sprout

Scroll naar boven