Het belang van een goed geörganiseerde boekhouding ken je als ondernemer wel! Graag vergemakkelijk je deze tijd rovende klus. Gelukkig zijn er boekhoudprogramma’s zoals Jortt. Deze helpen je er graag bij. Maar is het de moeite waard om voor Jortt te kiezen? Is de boekhoudbot werkelijk zo slim en makkelijk? In dit Jortt review lees je er alles over. Je leert de belangrijkste functies en voordelen van dit boekhoudprogramma kennen. Direct Is Jortt de perfect match met jouw onderneming? Dat weet je direct. Lees snel verder.
Belangrijkste punten: samenvatting
Voor wie is Jortt geschikt?
Het boekhoudpakket van Jortt uit deze review kun je krijgen in 4 verschillende vormen. Door deze verschillende vormen kunnen heel veel ondernemers gebruik maken van dit online boekhoudpakket. Afhankelijk van hoe groot jouw onderneming is, kun je bepalen welk pakket het meest geschikt is.
Wanneer je net als ondernemer begint, dan hoeft je nog geen duur boekhoudpakket te hebben wat heel veel dingen automatiseert. Je moet wennen aan het feit, dat je een ondernemer bent en probeert nog wegwijs te worden in de wereld van het ondernemen. Het goedkoopste pakket van Jortt voldoet dan prima.
Heb jij een onderneming met meerdere medewerkers en heb je een hoop administratie te verwerken? Jouw omzet is dan van dusdanige omvang, dat jij je een duurder pakket kunt veroorloven. Met de duurdere pakketten van Jortt kun je veel meer automatiseren, zodat jij met andere dingen bezig kunt zijn binnen jouw onderneming.
Jortt is dus eigenlijk geschikt voor iedere onderneming binnen het midden- en kleinbedrijf. Of je nu fysieke of digitale diensten levert of je hebt een webshop. Wanneer je mensen in dienst hebt, dan heb je ook de mogelijkheid om de loonadministratie via Jortt te laten lopen.
Wat is Jortt?
Jortt is online boekhoudsoftware, waarbij de focus ligt op gebruikersgemak. Bij Jortt wilde men ervoor zorgen dat jij eenvoudig de boekhouding kunt doen, zonder dat je daar heel veel tijd aan moet besteden. In deze Jortt review gaan we hier ook uitgebreid naar kijken.
Op de website van Jortt kom je ook slogans tegen als ‘wij maken boekhouden gaaf’ en ‘boekhouden met een glimlach’. Natuurlijk wil je zo min mogelijk tijd besteden aan de boekhouding, maar de uren die je er aan besteedt, wil je het met plezier doen.
Jortt is een boekhoudprogramma dat een heel aantal menselijke taken van jou over kan nemen. De automatisering binnen Jortt zorgt ervoor dat jij een minimale hoeveelheid tijd aan de boekhouding besteedt.
Bij Jortt zit ook een boekhoudbot ingebouwd. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar deze bot is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Wordt er een wet aangepast? Dan weet de bot van Jortt dit ook vrijwel meteen en past hij zijn controlegedrag aan.
De bot uit deze Jortt review geeft jou namelijk een signaal, wanneer je nog taken open hebt staan die snel afgerond moeten worden. Door de automatisering binnen Jortt betaal je ook nooit teveel belasting. De bot weet alle regels en bepaalt precies hoeveel belasting jij moet betalen. Zo hoeft de Belastingdienst geen schatting te doen en valt het voor jouw onderneming het meest voordelig uit.
Jortt review: Gebruikerservaring met Jortt.nl
Je hebt nu gelezen wat Jortt is en voor wie het geschikt is. Of het ook echt bij jou past, dat moet blijken uit de mogelijkheden die jij hebt. Voor Boekhoudspot heb ik de software van Jortt uitgebreid getest en hierover een uitgebreide review geschreven.
Dashboard en vormgeving
Na het aanmaken van jouw account, kun je inloggen op de website van Jortt. Na het inloggen kom je op de startpagina terecht en dit is gelijk het dashboard. Het dashboard dat tevoorschijn komt is behoorlijk vol, maar het is wel overzichtelijk. Erg belangrijk dat het dashboard overzichtelijk is.
Op dit dashboard zie je meteen alle belangrijke statistieken van jouw onderneming. Op het dashboard komen meteen jouw to-do’s in beeld. Op die manier kan je in één oog opslag zien, wat je per categorie nog moet doen.
Ook jouw financiële statistieken zie je in één oogopslag op dit volle, maar overzichtelijke dashboard. Je ziet meteen voor hoeveel euro aan facturen, je dit jaar verstuurd hebt, hoeveel hiervan nog niet betaald is en hoeveel van deze facturen verlopen zijn. Zo kun je meteen zien, wie je allemaal een herinnering moet sturen.
Een winst- en verliesrekening opstellen, dat doet Jortt ook voor jou. Als jij alle data goed invult, dan rolt er vanzelf een resultatenrekening uit. Heel belangrijk om aan het einde van het jaar de balans op te kunnen maken. Ook krijg je met 2 grafieken jouw kosten, opbrengsten en omzet in beeld.
De navigatie binnen het dashboard werkt ook makkelijk. Als je een wat kleiner scherm hebt, dan wordt het scherm van Jortt als ware in tweeën gedeeld. Het kleine navigatiemenu links in beeld krijgt zijn eigen scroller. Hierdoor verschuift niet het hele beeld als jij scrolt in dit gedeelte.
Jortt dashboard. Hier kom je binnen na je eerste aanmelding
Het gemak van de bankkoppeling
Bij jouw onderneming, heb jij uiteraard ook een zakelijke rekening. Om gebruik te kunnen maken van de automatisering van Jortt, dan heb je wel een bankkoppeling nodig. Hiermee geef je Jortt toestemming om een beveiligde verbinding aan te leggen tussen Jortt en jouw bankrekening.
De koppeling met jouw bankrekening is vrij eenvoudig tot stand te brengen. Dit doe je binnen de software van Jortt en je gebruikt daarbij natuurlijk ook de app van jouw bank. Zo kun je een real-time boekhouding bijhouden.
De koppeling zal niet voor eeuwig zijn. Dit is een extra ingebouwde beveiliging. Na een bepaalde tijd zal de koppeling worden opgeheven en moet je hem opnieuw leggen. Hieronder vind je een overzicht van de banken in Nederland, die je kunt koppelen met het boekhoudprogramma van Jortt uit deze review:
- Bunq
- Knab
- Rabobank
- ABN AMRO
- ING
- Volksbank
- SNS
- Regiobank
- ASN
- Triodos
Je ziet dat met vrijwel alle Nederlandse banken een koppeling gelegd kan worden.
Facturatie- en offertemodule
Als ondernemer heb je natuurlijk dagelijks te maken met facturen die aan jouw betaald moeten worden en andersom. Afhankelijk van wat voor een onderneming jij hebt, is het ook niet ondenkbaar dat jij offertes moet maken. Deze wil je allemaal overzichtelijk bij elkaar hebben, maar werkt deze module fijn bij de software van Jortt uit deze review?
Binnen de facturatie- en offerte module heb je 3 mogelijkheden tot jouw beschikking. Allereerst zie je de facturen. Hier kun je allereerst ‘gewone’ facturen maken. Dit zijn facturen die geen vaste verzenddatum hebben en geen vast bedrag hebben.
Tevens kun je ook periodieke facturen aanmaken. Dit zijn facturen die iedere maand terugkomen en altijd hetzelfde bedrag hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld abonnementen zijn of huurovereenkomsten die je met huurders hebt lopen.
Ook offertes kun je binnen deze module maken en overzichtelijk opslaan. Je maakt een overzichtelijke offerte voor jouw klant die in één oogopslag kan zien wat het kost. Is jouw klant akkoord met de offerte? Dan kun je hem met één muisklik omzetten naar een factuur.
Dan zie je binnen deze module ook nog het kopje ‘artikelen’. Dit is vooral handig als je regelmatig dezelfde producten of diensten verkoopt. Dit kun je dan als artikel opslaan binnen Jortt. Zo hoeft je niet elke keer alles opnieuw in te vullen als hetzelfde product verkocht wordt.
Facturatie module van Jortt.nl
Projecten en uren bijhouden
Deze module vind je ook links in het menu. Veel ondernemers hebben altijd te maken met projecten. Bijvoorbeeld een timmerman die als ZZP’er aan het werk is. De ene dag is hij op bouw ‘X’ en de andere dag is hij op bouw ‘Y’. Per project wil je de administratie natuurlijk wel op orde hebben.
Daarom kun je binnen deze module verschillende projecten aanmaken. Je kunt zoveel projecten aanmaken als je wilt. Oude projecten die afgesloten zijn kun je met één muisklik naar het archief verplaatsen. Zo zie je ze niet meer in jouw overzicht, maar ben je ze ook niet helemaal kwijt. Je weet nooit, waar je het ooit nog voor nodig hebt.
Binnen deze projecten heb je de mogelijkheid om uren bij te houden. Afhankelijk van wat jij met de opdrachtgever afgesproken hebt, kan het zijn dat je de uren bij moet houden. Heb je een vaste prijs voor een project afgesproken? Dan kun je deze ook binnen deze module verwerken.
Tevens heb je de mogelijkheid om hier ook jouw onkostenregistratie per project bij te houden. Als je met jouw bedrijfsauto naar de bouw moet, dan reken je uiteraard ook kilometervergoeding. Deze kun je bij de onkosten invullen.
Btw-aangifte doen met Jortt
Als ondernemer heb je ook te maken met de btw-aangifte. De meeste ondernemers moeten elk kwartaal hun btw-aangifte doen. Als je hiervoor alle facturen moet verzamelen en alles in de portal van de Belastingdienst in moet vullen, dan wordt dit een tijdrovende aangelegenheid.
Binnen Jortt heb je ook de mogelijkheid om de btw-aangifte te doen. Wanneer je deze module links in het menu opent en je begint de btw-aangifte, dan krijg je een scherm te zien dat heel veel gelijkenissen heeft met de portal van de Belastingdienst.
In dit scherm kun je alle gegevens invullen die de Belastingdienst nodig heeft. Afhankelijk van het abonnement dat je hebt wordt het formulier op meerdere dingen gecontroleerd. Is het formulier goed? Dan kun je deze aangifte elektronisch indienen bij de Belastingdienst. Geen gedoe meer met de portal van de Belastingdienst.
BTW-aangifte doen met Jortt
Gratis ervaren of Jortt wat voor jouw onderneming is?
Wil jij gratis proberen of de boekhoudsoftware van Jortt uit deze review wat voor jou en jouw onderneming is? Die mogelijkheid biedt Jortt namelijk ook. Je kunt geheel gratis 30 dagen de software proberen.
Je kunt dan gebruik maken van bijna alle functionaliteiten die de betaalde versie ook heeft. Logischerwijs kun je met de gratis versie geen btw-aangifte doen. Dit vergt uiteraard wat informatie uitwisseling en dit gaat niet met een gratis account.
Hoe werkt Jortt? Onze ongezouten mening
Alle functionaliteiten van Jortt die ik hierboven beschreven heb, die hebben wij van Boekhoudspot ook geprobeerd. Maakt Jortt de boekhouding doen echt leuk? Is het echt boekhouden met een glimlach of zijn dit leuke slogans?
Functionaliteiten en mogelijkheden
Het dashboard van Jortt is inderdaad erg vol, maar wel overzichtelijk. Toen ik inlogde op mijn account werd ik, hierdoor echt aangenaam verrast. Ondanks dat het zo vol is heb ik wel in één oogopslag alle belangrijke data van mijn onderneming in beeld. Het overzichtelijke menuutje links in beeld voegt ook echt wat toe.
De koppeling met jouw (zakelijke) bankrekening is ook zo gelegd. Het kost even wat moeite door de bekende veiligheidsmaatregelen, maar dat is ook helemaal niet erg. Het gaat tenslotte om jouw geld. Wanneer de koppeling gelegd is kun je heel eenvoudig jouw bankboek uitlezen binnen Jortt en facturen koppelen aan een factuurnummer.
Projecten aanmaken en hier alle uren en onkosten in bijhouden gaat echt kinderlijk eenvoudig. Je maakt een nieuw project aan en de rest wijst zich eigenlijk vanzelf. Ook klanten aanmaken en koppelen aan een project gaat net zo eenvoudig. Dit zorgt ervoor dat het je helemaal niet veel tijd kost.
De btw-aangifte werkt eigenlijk hetzelfde als de portal van de Belastingdienst. Al moet ik zeggen dat het scherm van Jortt stukken overzichtelijker is. Je kunt al je inkomsten invullen. Binnen Nederland, binnen de EU en buiten de EU.
Als je alle gegevens goed ingevuld hebt, dan heb je naast jouw btw-aangifte ook jouw ICP-aangifte heel eenvoudig gemaakt. De Belastingdienst krijgt op deze manier alle benodigde informatie en hierdoor zal jij nooit teveel belasting betalen. Dat wilt natuurlijk niemand.
API koppelingen
Deze nuttige functionaliteit heeft Jortt ook meegenomen. Met verschillende diensten kun je namelijk een API koppeling leggen. Met een API (Application Programming Interface) koppeling leg je bijvoorbeeld een koppeling met iDeal, Mollie of automatische incasso systemen. Zo gaat heel veel vanzelf en behoud jij het overzicht.
Conclusie over de Jortt functionaliteiten
Kort en bondig kan ik zeggen dat de functionaliteiten van Jortt mij oprecht aangenaam hebben verrast. De software doet ook echt wat Jortt belooft dat het doet. Wel is het belangrijk dat jij alle gegevens goed invult en controleert. Jortt kan deze gegevens natuurlijk niet controleren. Als jij foute gegevens invoert, dan zal Jortt ook met foute informatie gaan rekenen.
De Jortt jaarrekening: Is deze overzichtelijk?
Een aantal dingen moet je als ondernemer echt doen. Een jaarrekening maken is één van die dingen. Op de jaarrekening staan alle inkomsten, uitgaven en het resultaat van dat jaar. Is het een positief resultaat? Dan kun je gaan investeren. Is het een negatief resultaat? Dan moet je gaan bijsturen en bezuinigen.
Binnen de software van Jortt uit deze review heb je ook de mogelijkheid om een jaarrekening te maken. Via de boekhoudbot van Jortt kun je de jaarrekening laten genereren. Als jij alle gegevens verzameld hebt en juist ingevuld hebt, dan komt de jaarrekening er zo uitrollen. Overzichtelijk en eenvoudig.
De jaarrekening die de software van Jortt maakt voldoet ook aan alle eisen. Als ZZP’er of VOF hoeft je jouw jaarcijfers niet bekend te maken. Heb je een B.V. of N.V., dan ben je verplicht om elk jaar jouw jaarcijfers door te geven aan de Kamer van Koophandel. Dit kan dus eenvoudig met de jaarrekening die je uit Jortt haalt.
Jortt en inkomstenbelasting (ib); Is dit makkelijk?
Als je een onderneming hebt, dan is het ook belangrijk dat je naast jouw btw-aangifte ook inkomstenbelasting (ib) doet. Uiteindelijk betaal jij jezelf uit vanuit jouw onderneming en over dit bedrag moet belasting betaald worden. Net als iemand die bij een werkgever in dienst is.
Als je alle gegevens goed ingevuld hebt, dan is het doen van de ib eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt immers alle cijfers goed ingevuld en weet precies hoeveel winst jij gemaakt hebt. De uiteindelijke winst die overblijft, dat is het bedrag dat voor de Belastingdienst belastbaar is. Daarom kan investeren soms interessanter zijn dan uitbetalen.
Het doen van de inkomstenbelasting binnen Jortt is heel eenvoudig en in 3 stappen te doen:
- Allereerst laat je de boekhoudbot van Jortt alle gegevens controleren. Wanneer er afwijkingen in de cijfers zijn, dan zal jij een melding krijgen van de boekhoudbot.
- Als alle cijfers kloppen, dan kun je deze gegevens overnemen naar de website van de Belastingdienst.
- Als laatste is het belangrijk dat je de jaarrekening print of digitaal opslaat. Deze moet je te allen tijde goed bewaren.
Welk Jortt abonnement moet ik kiezen?
Om alle ondernemers en alle rechtsvormen van hun diensten te kunnen voorzien heeft Jortt verschillende abonnementen. Elk abonnement heeft zijn eigen functies. Hoe duurder het abonnement is, hoe meer mogelijkheden jij hebt. De prijzen van de abonnementen zijn per maand en exclusief btw.
Keuzehulp: Welk Jortt abonnement is het beste voor mijn onderneming?
Om jouw te helpen met het maken van de juiste keuze hebben we de keuzehulp gemaakt. Met een aantal vragen die jij voor jezelf moet beantwoorden, kun jij zo dadelijk het juiste abonnement uit deze Jortt review kiezen.
- Wil je alleen facturen en offertes maken?
- Ja: Dan kun je uit met Jortt gratis.
- Nee: Dan heb je minimaal Jortt ZZP nodig.
- Wil je tot 70% van het systeem automatiseren?
- Ja: Dan is Jortt ZZP voldoende.
- Nee: Dan moet je kiezen voor Jortt MKB of Jortt Plus.
- Wil je tot 80% van het systeem automatiseren?
- Ja: Dan heb je minimaal Jort MKB nodig.
- Nee: Minder? Dan kies je voor Jortt ZZP. Meer? Dan kies je voor Jortt Plus.
- Wil je één bankrekening koppelen?
- Ja: Dan heb je genoeg aan Jortt ZZP.
- Nee: Je moet dan kiezen voor Jortt MKB of Jortt Plus.
- Is de basisrapportage voldoende?
- Ja: Jortt ZZP voldoet dan helemaal aan jouw wensen.
- Nee: Dan heb je Jortt MKB of Jort Plus nodig.
- Wil je automatisch kunnen incasseren?
- Ja: Dan heb je Jortt Plus nodig.
- Nee: Je kunt dan uit de voeten met Jortt MKB of Jortt ZZP.
- Wil je de boekhouder helemaal vervangen?
- Ja: Dan is Jort Plus de enige goede oplossing.
- Nee: Je kunt dan kiezen voor Jortt MKB of Jortt ZZP.
- Is simpele basisrapportage genoeg?
- Ja: Je hebt dan genoeg aan Jortt ZZP
- Nee: Dan moet je kiezen voor Jortt MKB of Jortt Plus
- Wil je de meest uitgebreide rapportage?
- Ja: Jortt Plus is dan de enige goede optie die je hebt.
- Nee: Jortt MKB of Jortt ZZP zijn dan voldoene.
Wat kost Jortt? De abonnementskosten op een rijtje
Wanneer je voor Jortt uit deze review kiest, dan heb je 4 mogelijkheden qua abonnementsvormen. Deze vind je hieronder:
Gratis:
Uren, projecten en facturen. Boekhoudfuncties alleen de eerste 30 dagen: €0,-/maand
Jortt ZZP:Boekhoudprogramma voor ZZP’ers en eenmanszaken: €17,50/maand
Jortt MKB:
Boekhoudprogramma voor midden- en kleinbedrijf en alle rechtsvormen: €22,50/maand
Jort Plus:
Voor grotere bedrijven die bijna niets meer zelf willen doen: €34,50/maand
Wat kost Jortt? prijzenoverzicht.
Korting op Jortt?
Echte korting kun je bij Jortt uit deze review niet krijgen. Wel heb je de mogelijkheid om de eerste 30 dagen alle boekhoudfuncties te gebruiken. Je moet dan een account aanmaken en kunt gewoon voor het gratis programma kiezen.
Binnen dit gratis programma kun je 30 dagen lang alle boekhoudfuncties gebruiken. Op die manier kom je erachter of Jortt wat voor je is en welke functies jij belangrijk vindt. Zo kun je ook voor een deel bepalen welke abonnementsvorm voor jou de beste is.
Zit je ergens aan vast?
Je hebt een abonnement afgesloten, dus je zit wel vast aan een betalingsverplichting die hierbij komt kijken. Wel is het zo dat je elke maand jouw abonnement stop kunt zetten. Ben jij dus van mening dat je Jortt niet meer nodig hebt? Dan kun je maandelijks opzeggen.
Wanneer je dit besluit, dan is het wel aan te raden dat je jouw abonnement downgrade naar ‘Gratis’. Zo blijven al jouw gegevens bewaard en kun je deze nog terugvinden. Kies je ‘Verwijderen’, dan worden ook letterlijk al jouw gegevens verwijderd. Dit is niet aan te raden omdat je veel dingen verplicht, lang moet bewaren van de Belastingdienst.
Wat is er goed aan Jortt? Alle voordelen op een rijtje
- Allereerst is Jortt overzichtelijk en duidelijk. Het dashboard is vol, maar in één oogopslag heb je wel meteen alle gegevens in beeld die belangrijk zijn. De strakke, makkelijke menustructuur zorgt er ook voor dat je alle knoppen snel kunt vinden.
- De intelligente boekhoudbot van Jortt maakt het boekhouden echt makkelijk. Alle ingevulde gegevens worden getoetst aan de laatste belastingwetten. Ziet de boekhoudbot een afwijking? Dan krijg jij een melding en weet je dat je nog wat aan moet passen.
- Overal te gebruiken. Omdat Jortt naast de web versie ook een app heeft kun je er altijd mee werken. Ben je aan het wachten of zit je in de bus? Dan kun je bonnen heel eenvoudig uploaden en meteen naar jouw Jortt inbox sturen.
Jortt review nadelen? Wat kan er beter?
Eigenlijk hebben wij weinig nadelen kunnen vinden bij Jortt.
- Een klein dingetje hebben we wel een opmerking over. Bij Jortt kun je namelijk alleen maandelijks betalen. Veel andere boekhoudprogramma’s bieden vaak de mogelijkheid om jaarlijks te betalen.
- De app is minder uitgebreid dan die van andere aanbieders
Bij een jaarlijkse betaling krijg je dan korting. Als je jaarlijks betaalt, dan krijg je bijvoorbeeld één maand gratis. Deze mogelijkheid heb je bij Jortt helaas niet.
Wat kun je met de Jortt App?
De mobiele app die je bij jouw Jortt abonnement krijgt is erg summier. Heb je onderweg bijvoorbeeld uitgaven, dan kun je meteen een foto van de bon maken en deze naar jouw Jortt inbox sturen.
Het is niet zo dat de Jortt app zo uitgebreid is dat je er alles mee kunt doen. Je kunt niet de hele boekhouding bekijken met de app. Dit terwijl veel concurrenten van Jortt deze mogelijkheid wel bieden. Een uitgebreidere app van Jortt is dus echt nog een verbeterpunt.
Zijn er alternatieven voor Jortt?
Omdat boekhouden tegenwoordig heel veel online gebeurt zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders. De concurrentie in deze markt is groot en dus proberen bedrijven als Jortt zich te onderscheiden van hun concurrenten.
Daarom hieronder een vergelijking van Jortt ten opzichte van andere online boekhoudsoftware.
Jortt vs E-boekhouden
Jort richt zich op alle rechtsvormen. Van een ZZP’er tot aan een B.V. met meerdere medewerkers. E-boekhouden daarentegen richt zich vooral op de kleinere bedrijven. Als jij dus een wat groter bedrijf hebt, dan schiet E-boekhouden al gauw tekort vergeleken met Jort.
Qua prijs verschillen ze wel een beetje. E-boekhouden is een stukje goedkoper, dan Jortt. Staat wel tegenover dat je bij Jortt een maandabonnement hebt en bij E-boekhouden een jaarabonnement afsluit.
Qua mobiele app loopt E-boekhouden echt stukken voor. De app van Jortt is beperkt tot het inscannen van bonnetjes, daar waar je bij E-boekhouden veel meer gegevens kunt zien binnen de app.
Jortt vs Visma eAccounting
Visma is ook een bekende naam op het gebied van online boekhouding. Visma is een pakket dat zich vooral richt op grotere bedrijven. In tegenstelling tot Jortt, die zich richt op alle bedrijven. Dit zorgt ervoor dat het pakket van Visma voor ZZP’ers te uitgebreid is.
In het pakket van Visma zitten heel veel functies die je als ZZP’er nooit zult gaan gebruiken. Hierdoor zal je tussen veel functies moeten zoeken om de juiste te vinden. Het programma van Visma oogt dus een stuk rommeliger dan die van Jortt.
Qua prijs is Visma iets goedkoper dan Jortt. Staat wel tegenover dat bij Visma minder dingen geautomatiseerd kunnen worden vergeleken met Jortt. Bij Jortt betaal je dus wat meer, maar hoeft je zelf dus minder te doen.
Jortt vs Informer online
Het laatste alternatief dat we tegenkomen, dat is Informer online. Beide aanbieders hebben een goed programma, maar pakken dingen verschillend aan. Wel is het zo dat zowel Jortt als Informer zich richten op ZZP’ers en het midden- en kleinbedrijf.
Bij Jortt betaal je een vast bedrag en daar komen geen extra kosten bij. Als je het pakket van Informer gebruikt, dan nemen de kosten toe wanneer het aantal transacties toeneemt. Bij Informer online betaal je dus naar hoe groot jouw onderneming is. Bij Jortt kan het zijn dat je betaalt voor functies die je eigenlijk niet gebruikt.
Bij Jortt heb je een gratis programma. Deze mogelijkheid heb je bij Informer Online niet. Wel biedt dit pakket 50% korting aan voor startende ondernemers en 100% korting voor stichtingen. Het zijn dus 2 goede pakketten. Afhankelijk van jouw rechtsvorm is de ene beter, dan de andere.
Ander alternatief
Een ander alternatief waar tussen het veelal moeilijk kiezen is, is MoneyMonk. Jortt of MoneyMonk hebben beiden een goede reputatie voor zzp-ers. Maar, over het algemeen kies je als MKB sneller voor Jortt. In de vergelijking is er veel meer over te vinden.
Ervaringen Jortt: Wat zeggen andere gebruikers?
Jortt ervaringen – Bron: TrustPilot
Hoewel Jortt een gevestigde naam is, geniet het niet het aantal positieve reviews dat je zou verwachten. Het gemiddelde van 4,5/ 5 komt van 24 reviews. Het gootste deel hiervan is uiteraard positief.
De lovende woorden gaan voornamelijk richting service, snelheid en gemak. Ook de software krijgt heel wat pluimen.
Hieronder 1 van de TrustPilot reviews:
Fantastische software en service
Ik gebruik nu ongeveer 3 jaar Jortt. Zo nu en dan heb ik vragen rondom mijn boekhouding, de helpdesk is hierin fantastisch en kijkt mee in de boekhouding. Door Jortt is zelfstandig de inkomstenbelasting invullen voor mijn bedrijf geen enkel probleem meer!
Martijn
Slechte ervaringen Jortt
Uiteraard gaat er ook eens iets mis. In de manier hoe een bedrijf omgaat met de “gevallen spaanders”, kun je opmaken met wat voor bedrijf je te maken hebt. Laten we daarom ook eens kijken naar de minder goede en/of slechte ervaringen met Jortt.
Bij verschillende reviewwebsites worden nog wel eens slechte ervaringen gedeeld en zo ook over Jortt.
Uit Google reviews:
Hier is een review te vinden over een klant die ontevreden is met de bankrekeningkoppeling. Normaal moet je één keer in de dertig dagen de koppeling vernieuwen, maar deze klant moet dit elke week doen, wordt hier een beetje moe van en overweegt een ander pakket te gaan zoeken.
Jortt is een bedrijf dat netjes reageert. In de reactie wordt uitgelegd dat ze bezig zijn met de koppeling te verbeteren. Hij wordt steeds stabieler, maar helaas willen dit soort dingen zo nu en dan nog voor komen. Tevens wordt er een mailadres afgegeven om rechtstreeks te kunnen communiceren om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.
De volgende negatieve review die we in Google tegenkomen gaat ook over de bankkoppeling. Een klant van Jortt ervaart dubbele boekingen waardoor de boekhouding onoverzichtelijk wordt. Hij geeft aan dat de klantenservice na 3 dagen nog niet gereageerd heeft.
Ook in dit geval neemt Jortt rustig de tijd om te reageren. Allereerst wordt aangegeven dat bankkoppelingen erg complex zijn. Ook is Jortt op het moment van schrijven bezig met het migreren naar een nieuw platform. Migraties brengen altijd problemen met zich mee. Bij de meest Jortt’ers gaat de migratie meteen goed, maar helaas bij deze klant niet. Jortt verzekerd deze klant ervan dat ook zijn migratie opgelost gaat worden.
Je kunt zien dat ook bij een bedrijf als Jortt niet altijd alles goed gaat. Ook daar kunnen fouten gemaakt worden, kunnen ze tegen technische problemen aan lopen of door overmacht in een spagaat zitten.
Toch neemt dit bedrijf klanttevredenheid hoog op. Op een review wordt nagenoeg altijd gereageerd en Jortt probeert de problemen zo snel mogelijk op te lossen.
Wat zeggen andere boekhoudexperts over Jortt?
Uiteraard zijn wij van Boekhoudspot niet de enige expert die een mening heeft over Jortt. Meerdere boekhoudexperts hebben een mening over Jortt.
Het is ook belangrijk om de meningen van andere experts te weten. Daarom heb ik voor jou de meningen van een aantal andere experts samengevat en hieronder voor je verzameld.
De Jortt review van ZZPDaily
ZZPDaily is een website die van alles vertelt over de boekhouding voor ZZP’ers. Zo hebben zij ook Jortt geprobeerd. Jortt vertelt dat ze als nieuwkomer het boekhouden leuker willen maken. Bij ZZPDaily zijn ze aangenaam verrast, aangezien deze bewering toch ook echt wel lijkt te kloppen.
Facturen maken gaat heel eenvoudig. Offertes maken is een fluitje van een cent en bonnetjes inscannen gaat ook prima. Het duurt iets langer, maar niet te lang. Toch werkt scan en herkenfunctie lang niet altijd en moet je gegevens alsnog overtypen.
Jortt heeft een hele uitgebreide facturatiemodule, maar bevat geen rittenmodule en dit is een vreemde gewaarwording. Verder is het algemene oordeel zeer goed voor zo’n jonge speler op de markt en heeft het zeer veel potentie. De functies die ontbreken kunnen nog komen, want dit bedrijf is constant bezig met het verbeteren van hun product.
De Jortt review van Onderneming.nl
Onderneming.nl heeft een uitgebreide mening over de functionaliteiten van Jortt. Het erkend ook dat Jortt een jonge speler op de markt is, maar heel erg veel potentie heeft. Het dashboard is druk maar overzichtelijk. In het menu kunnen sommige lettertjes wat te klein ogen, waardoor het geheel priegelig wordt.
Wat Onderneming.nl heel goed omschrijft is de summiere mobiele app die Jortt heeft. Deze ervaring delen wij bij Boekhoudspot ook absoluut. Het enige dat je eigenlijk kunt is bonnetjes inscannen en deze automatisch naar jouw account laten sturen. Dit mag nog een stuk uitgebreider worden.
Vergeleken met sommige andere boekhoudprogramma’s heeft Jortt relatief hoge kosten. Hier staat wel tegenover dat je een zeer uitgebreid pakket krijgt dat door elke ondernemer te gebruiken is.
Zelfboekhouden.com: Mark’s ervaring met Jortt
Mark van Zelfboekhouden.com heeft niets anders, dan lovende reacties als het gaat om Jortt. Zelfboekhouden.com geeft aan dat Jortt één van de beste boekhoudprogramma’s van dit moment is.
De functionaliteiten zijn zeer uitgebreid en Jortt kan gebruikt worden door alle ondernemers. Van een kleine eenmanszaak tot aan een B.V. met meerdere medewerkers.
Jortt Review: Conclusie
Hiermee zijn we aan het einde gekomen van de Jortt Review van Boekhoudspot.nl. Nadat we Jortt uitgebreid geprobeerd hebben en alle functionaliteiten geprobeerd hebben, kunnen we een goede conclusie opmaken over dit relatief nieuwe boekhoudprogramma.
Wij zijn dus ook erg positief verrast door de boekhoudsoftware van Jortt. We moeten zeggen dat het dashboard erg vol is, maar dat Jortt dit wel overzichtelijk heeft weten te houden. De menustructuur is erg eenvoudig en je kunt heel snel schakelen tussen de modules. Ook verzamel je heel eenvoudig alle gegevens, die je nodig hebt voor de btw-aangifte en de inkomstenbelasting.
De mobiele app van Jortt die is wat ons betreft erg summier. Het zou voor ons heel veel toevoegen als je met de app meer zou kunnen doen, dan alleen bonnetjes inscannen en versturen. De app mag van ons veel uitgebreider, zodat je de boekhouding ook in kunt zien op je telefoon.
Ook missen we de ritten module. Terwijl andere functies heel uitgebreid zijn kunnen we niet even een ritje registreren. Kleine dingetjes die erg makkelijk zijn, maar wat niet is kan nog komen. Jortt luistert naar haar klanten en is constant bezig met het verbeteren van hun product.
Onze overall conclusie is, dus ook dat Jortt echt een goed en uitgebreid boekhoudprogramma is dat zijn geld ook absoluut waard is.
Is Jortt een aanrader?
Kort en bondig kan ik zeggen ‘ja’. Jortt heeft bijna alle functionaliteiten die elke ondernemer nodig heeft. Ook wordt het constant doorontwikkeld, dus zullen er ook nieuwe functies bij komen.
Een uitkomst voor iedere ondernemer. Groot of klein.
FAQ over Jortt
Hoe kan ik bij Jortt inloggen?
Bij Jortt kun je heel eenvoudig inloggen door naar de website te gaan. Wanneer jij een account aangemaakt hebt, kun je eenvoudig met jouw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen
Hoe kan ik een Jortt grootboekrekening toevoegen?
Binnen de software van Jortt kun je categorieën aanmaken binnen de kosten en de opbrengsten. Dit zijn dus jouw grootboekrekeningen.
Hoe kom ik in contact met de support van Jortt?
Jortt kun je op verschillende manieren benaderen. Deze organisatie heeft gelukkig nog een telefoonnummer. Ook kun je contact met ze opnemen via je de website of via de mail.
Is er een Jortt demo?
Een demo heeft Jortt in de vorm van een 30 dagen gratis proefperiode. Hiermee kun je 30 dagen gratis alle functionaliteiten gebruiken en ontdekken of Jortt wat voor jou is.
Kan mijn boekhouder in mijn Jortt account?
Als je een boekhouder hebt, dan kun je binnen jouw Jortt account een extra gebruiker aanmaken. Hier kun je dan jouw boekhouder aan koppelen, zodat hij met zijn eigen gegevens in kan loggen op jouw Jortt account.
Heb ik naast Jortt nog een boekhouder nodig?
Alleen met het duurste pakket van Jortt kun je zonder een boekhouder. Bij alle andere pakketten heb je nog wel een boekhouder nodig.
Is Jortt veilig?
Ja. Jortt is 100% veilig. Het is een financieel product en moet, dus aan hele strenge eisen voldoen. Ook de koppeling met jouw bankrekening is 100% veilig en 100% waterdicht.
Kan ik Jortt makkelijk opzeggen?
Jortt werkt op basis van een maanabonnement. Elke maand kun je opzeggen en dit gaat heel makelijk.
Hoe zet ik de bankkoppeling op?
De koppeling met jouw bankrekening gaat bij alle banken via de mobiel bankieren app. Na de nodige veiligheidsmaatregelen is de koppeling eenvoudig gelegd.
Bronvermelding
- jortt.nl
- zzpdaily.nl
- zelfboekhouden.com
- onderneming.nl