In dit artikel

jortt vs moneymonk

Jortt vs MoneyMonk Ultieme vergelijking: Wie is de beste?

In dit artikel

Welk online boekhoudprogramma is de beste: MoneyMonk of Jortt? Met beide pakketten hebben we ervaring. En we kennen ze door en door. Voor een goede vergelijking draaiden we onze hand dus niet om. Wie is er beter? Dat is afhankelijk van het type ondernemer dat je bent. Lees snel verder in deze ultieme vergelijking van Jortt vs MoneyMonk. Kies jouw favoriet en stroomlijn je boekhouding.

Samenvatting: Belangrijkste punten

Als zzp‘er is MoneyMonk de Go-to. Het is goedkoop en voorziet je in een totaal oplossing.

Voor andere rechtsvormen of zzp’ers die serieuze omzet draaien, dan is Jortt de beste keuze. Het pakket is uitgebreider en afhankelijk van het pakket dat je kiest, kun je zelf 99% van alles automatiseren.

Beide pakketten komen met een app. De app van MoneyMonk is zeer uitgebreid en je kunt je complete boekhouding inzien op je telefoon of tablet. Ook facturen versturen kun je via de app doen. De app van Jortt is daarentegen wat beperkt. Bij de tweede kun je enkel bonnen inscannen.

In beide gevallen wordt je veel werk uit handen genomen. Belastingaangiftes gaan gemakkelijk.

Jortt is hierin het toppunt. Dankzij de koppeling met de Belastingdienst., kun je online je BTW-aangifte doen, zonder dat je de portal van de Belastingdienst hoeft te gebruiken. Super makkelijk dus.


Jortt

Meer de diepte in: Jortt review

Of probeer Jortt gratis: Nu aanmelden

MoneyMonk

Meer de diepte in: MoneyMonk review

Of Probeer MoneyMonk gratis: Nu aanmelden

Voor wie is Jortt geschikt?

Jortt is een uitgebreid boekhoudpakket. Je kunt het namelijk krijgen in vier verschillende vormen. Dit houdt in dat je uit vier verschillende abonnementen kunt kiezen. Van een simpel gratis pakket, tot aan het uitgebreidste pakket dat alle optie heeft.

Daarom kan Jortt eigenlijk door alle soorten ondernemingen en rechtsvormen gebruikt worden. Of je nu een startende zzp’er bent of je hebt een BV met enkele medewerkers.

Het uitgebreid pakket van Jortt geeft je namelijk ook de mogelijkheid om loonadministratie te verwerken. Dit wordt grotendeels geautomatiseerd en je kunt je bezig houden met belangrijke zaken binnen je onderneming.

Omdat Jortt zoveel verschillende pakketten aanbiedt kunnen we wel stellen dat dit pakket geschikt is voor het gehele midden- en kleinbedrijf en zzp’ers.

Voor wie is MoneyMonk geschikt?

MoneyMonk is een online boekhoudprogramma dat ook meerdere opties heeft. Net als bij Jortt heb je bij MoneyMonk ook de keuze uit vier verschillende pakketten. Van een gratis pakket tot aan het uitgebreidste, betaalde pakket.

MoneyMonk is een online boekhoudpakket dat specifiek ontwikkeld is voor zzp’ers en eenmanszaken. Wanneer je een bedrijf hebt dat ook medewerkers heeft, dan is MoneyMonk minder geschikt voor je.

Op de website van MoneyMonk kun je ook lezen dat het een boekhoudprogramma voor zzp’ers is. Voor alle zzp’ers, in welke branche je zit, is MoneyMonk geschikt.

MoneyMonk is dus een boekhoudpakket dat alleen geschikt is voor zzp’ers en eenmanszaken. Niet voor andere rechtsvormen.

Over Jortt

Jortt

Jortt is een boekhoudprogramma dat anders is dan veel andere boekhoudprogramma’s. Jortt is namelijk een bedrijf dat af wil van het standaard boekhouden, waarbij heel veel werkzaamheden mensenwerk zijn.

Jortt gelooft namelijk dat boekhouden veel beter gedaan kan worden door computers. Computers kunnen namelijk veel sneller rekenen en maken geen rekenfouten.

Dit Nederlandse bedrijf ziet zichzelf als een pionier die het online boekhouden wilt gaan veranderen. Met alle technologieën van tegenwoordig moet boekhouden simpel worden.

De Jortt boekhoudbot

Dit automatiseren en uit hand nemen van werkzaamheden wilt Jortt bereiken met de Jortt boekhoudbot. Dit is een AI die controleert of je de gegevens goed ingevuld hebt.

De Jortt boekhoudbot maakt altijd gebruik van de laatste regels en wetten als het gaat om belasting. De regels van de Belastingdienst willen nog wel eens wijzigingen en daar wordt deze bot meteen van op de hoogte gesteld.

Wanneer je binnen je boekhouding iets niet goed ingevuld hebt, dan zal de Jortt boekhoudbot een afwijking registreren. Je krijgt een melding dat de gegevens niet kloppen en dat je deze moet aanpassen.

De Jortt boekhoudbot wordt dus steeds slimmer, waardoor het in de toekomst nog veel meer werk uit handen kan nemen. Dit althans de toekomstvisie die Jortt heeft. Ambitieus en toekomstbestendig voor de ondernemers van vandaag en morgen.

Boekhouden met een glimlach is ook de slagzin van dit bedrijf.

Over MoneyMonk

Jortt en MoneyMonk verschillen als het gaat om visie wel een beetje van elkaar. MoneyMonk is een boekhoudpakket voor zzp’ers dat nog wel op de ouderwetse manier boekhoudt, maar ook heel goed in staat is om gemak te bieden.

MoneyMonk heeft dan geen bot die de gegevens controleert, maar is wel een heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform.

Omdat MoneyMonk echt puur gericht is op zzp’ers, heb je als zzp’er ook niet veel toeters en bellen nodig. De eenvoud die MoneyMonk biedt is ook gelijk de grote kracht van dit bedrijf. 

MoneyMonk is een Nederlands bedrijf dat boekhouden eenvoudig wilt maken voor zzp’ers.  Als ondernemer kun je de tijd dan nuttiger besteden en ben je niet uren bezig met de boekhouding. 

Wat zijn de verschillen tussen Jortt en MoneyMonk?

Om de juiste keuze te kunnen maken om Jortt of MoneyMonk te gaan gebruiken is het belangrijk dat je weet wat de verschillen zijn. Daarom een overzicht wat de globale verschillen zijn. De verschillen in functionaliteiten volgen later in dit bericht.

Slimme functies

Slimme functies komen we overal tegen. Computers kunnen steeds meer werk van ons overnemen. Boekhoudsoftware wordt dus ook steeds slimmer.

Beide boekhoudpakketten hebben geprobeerd hun software zo slim mogelijk te maken. 

Het is het ene pakket iets beter gelukt, dan het andere. Laten we gaan kijken waarom.

MoneyMonk

De bankkoppeling die je kunt maken met je zakelijke rekening, die is allang niet nieuw meer. Wel kun je bij MoneyMonk heel eenvoudig een koppeling leggen met je bankrekening. 

De bankkoppeling moet je wel elke dertig dagen vernieuwen. Je krijgt dan vanzelf een melding binnen MoneyMonk als de koppeling bijna verloopt. Dit is een extra beveiliging die door MoneyMonk ingebouwd is.

De volgende slimme functie binnen MoneyMonk is het btw-overzicht. Elk kwartaal maakt de software automatisch een btw-overzicht. Alle inkomende en uitgaande facturen worden door de software verzameld.

Je krijgt dus elk kwartaal een heel duidelijk overzicht van hoeveel btw je moet afdragen, maar ook hoeveel btw je terug kunt krijgen.

De laatste slimme, handige functie die zit in de app van MoneyMonk. Hiermee kun je bonnetjes inscannen en deze worden door de software automatisch herkent.

De gegevens die op het bonnetje staan worden door de software uitgelezen. Je hoeft dus niet alle bonnetjes meer handmatig over te typen. 

Jortt

Jortt is een eigenwijs bedrijf en wilt anders zijn dan anderen. Daarom heeft Jortt ook volledig ingezet op slimme functies. De slimme functies moeten de komende jaren alleen nog maar slimmer worden.

De bankkoppeling hoeven we het niet meer over te hebben. Deze heb je bij Jortt ook. Hetzelfde geldt voor een app waarmee je bonnetjes kunt scannen die herkend worden. 

Door deze visie gaat Jortt ook veel verder met de slimme functies. De eerdergenoemde boekhoudbot maakt dit namelijk allemaal mogelijk. Afhankelijk van welk pakket je kiest, kun je tot wel 99% van de administratie automatiseren.

Een andere hele slimme en makkelijk functie binnen Jortt dat is de elektronische btw-aangifte. Jortt gaat namelijk verder dan alleen de gegevens voor de btw-aangifte klaarzetten.

Je kunt vanuit Jortt namelijk rechtstreeks btw-aangifte doen en alle gegevens worden automatisch doorgestuurd naar de Belastingdienst. Geen gedoe meer met de portal van de Belastingdienst.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Jortt en MoneyMonk

Deze twee verschillende online boekhoudprogramma’s hebben ook veel overeenkomsten. In de basis hebben ze hetzelfde doel en dat is ondernemers helpen met het doen van de boekhouding.

Allereerst hebben we de app. Met beide apps ben je in staat om foto’s van bonnetjes te maken en dat de software de gegevens hiervan herkent.  Wel moet ik zeggen dat de app van Jortt wat aan de beperkte kant is.

Daar waar je bij Jortt alleen foto’s kunt maken en deze kunt versturen, kun je bij MoneyMonk eigenlijk je gehele boekhouding inzien en aanpassen.

Ook de overzichtelijke menustructuur van beide boekhoudprogramma’s lijken erg veel op elkaar. Ze zijn overzichtelijk en je kunt heel makkelijk navigeren tussen de verschillende onderdelen.

Hoe goed is de klantenservice van MoneyMonk en Jortt?

Klantenservice is voor ieder bedrijf heel belangrijk. Mensen kopen een product bij een bedrijf, maar willen na het aanschaffen ook kunnen rekenen op service. Dit geldt natuurlijk ook voor de boekhoudprogramma’s van Jortt en MoneyMonk.

Klantenservice is iets wat beide bedrijven erg belangrijk vinden. Het is daarom erg nuttig om te weten hoe je nu met beide bedrijven in contact kunt komen en waar je met je vragen terecht kunt.

Jortt

Jortt heeft als eerste een hele uitgebreide support-bar gemaakt. Dit is een enorme verzameling van onderwerpen. Allemaal onderwerpen waar mensen regelmatig vragen over stellen.

Voordat je dus de vragen rechtstreeks bij Jortt neerlegt, is het aan te raden dat je eerst de support-bar raadpleegt. Hier worden heel veel vragen al beantwoord. Voor veel processen zijn er uitgebreide stappenplannen gemaakt. Bijvoorbeeld als je je boekhouding wilt koppelen met Mollie Payments. 

Wanneer de vraag niet beantwoord kan worden via de support-bar, dan heb je ook nog twee andere mogelijkheden om contact op te nemen met Jortt. Je kunt namelijk een mail sturen, maar bij Jortt kun je ook nog gewoon bellen.

Een mail sturen kun je natuurlijk 24/7 doen. Bellen kan bij Jortt op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

MoneyMonk

Als het gaat om klantenservice, dan is het bij MoneyMonk net iets beperkter. Dit komt, doordat MoneyMonk niet zoiets heeft als de support-bar die Jortt wel heeft.

Wanneer je bij MoneyMonk een vraag hebt, dan kun je ze altijd mailen, maar op werkdagen kun je ze ook bellen van 09:00 tot 12:30 en van 13:30 tot 17:30 uur. De ervaring leert wel dat de klantenservice van MoneyMonk heel erg snel is met reageren. Dat is een hele belangrijke factor. 

Functionaliteiten vergelijken tussen Jortt en MoneyMonk

KenmerkMoneyMonkJortt
Kosten per maand (€)7,5 – 25,000 -17,50 – 22,50 – 34,5,
Korting✅*
Gratis proefperiode30 dagen30 dagen gratis met beperkte functies
Administratief
Urenregistratie
Project-management
Rittenregistratie
Balans & resultatenrekening
Voorraadbeheer
Debiteure❌verzicht
Crediteure❌verzicht
Factureren
Onbeperkt aantal facturen
Periodiek factureren
UBL-factuur
Klant kan online betalen
Factuur versturen per e-mail
Factuur versturen per post
Herinneringen en aanmaningen
Automatische incasso
Offertes maken
Online offerte laten ondertekenen
Bestanden/documenten
Scan en herken
Mail en herken
Bestanden uploaden
Scannen met mobiele app
Bank
Automatische boekhoudkoppeling
Bankafschriften importeren
Automatisch boekingsvoorstel
Verzamelbetaling export
Bezittingen
Bezittingen module
Automatisch afschrijven
BTW
Btw overzicht
1-klik btw aangifte versturen✅ *
ICP opgave✅ *
Overig
API beschikbaar
Intergratie met Cloud opslag
Toegang voor boekhouder
Ondersteuning
E-mail
Telefonisch
Chatten
Social media
Jortt of MoneyMonk? specificaties vergelijken

* = afhankelijk van abonnement

MoneyMonk vs Jortt: Verschil in functionaliteiten

Het dashboard

Wanneer je een account aangemaakt hebt bij Jortt of MoneyMonk en je logt in, dan kom je op je persoonlijke dashboard terecht. De dashboards van deze twee online boekhoudprogramma’s verschillen behoorlijk van elkaar. 

Wanneer je bij Jortt inlogt, dan zul je zien dat het een erg vol en druk dashboard is. Je ziet heel veel gegevens op je scherm. Ondanks dat het dashboard erg vol is heeft Jortt er wel voor gezorgd dat het overzichtelijk blijft.

Als je naar het dashboard van MoneyMonk kijkt, dan zul je zien dat deze een stuk eenvoudiger en rustiger is. Je ziet de belangrijkste gegevens van je onderneming staan, maar dat is ook alles.

MoneyMonk dashboard
Het Dashboard van MoneyMonk
Jortt review dashboard
Het Dashboard van Jortt

De menustructuur

De menustructuur, die verschilt eigenlijk vrij weinig van elkaar. Jortt en MoneyMonk hebben er allebei voor gekozen om links in beeld het menu te plaatsen. 

Je zult wel zien dat het menu bij Jortt wat kleiner is. Je hebt daar minder keuzemogelijkheden. Bij MoneyMonk is de menustructuur wat langer. Wat wel fijn is bij MoneyMonk dat is dat het menu zijn eigen scroller heeft. Je kunt dus eenvoudig door het menu scrollen. 

Btw-aangifte

Dit is iets waar elke ondernemer mee te maken krijgt. Het grootste gedeelte van de ondernemers doet dit elke kwartaal. Je maakt dan de balans op en kijkt hoeveel btw je moet afdragen en hoeveel je terug kunt vragen.

Het doen van de btw-aangifte zonder dat je een online boekhoudprogramma hebt is een hels karwei. Je moet alle factureren (in- en uitgaand) verzamelen en ook alle bonnetjes moet je verzamelen. Al deze gegevens moet je weer invoeren in de portal van de Belastingdienst. 

Of je nu Jortt of MoneyMonk gebruikt. Beide pakketten geven je de mogelijkheid om een btw-aangifte op te maken. Wanneer je alle gegevens goed invult, dan komt er vanzelf een getal uitrollen. 

Gebruik je Jortt? Dan heb je de uitgebreidste functies als het gaat om de btw-aangifte. Jortt heeft namelijk ook een elektronische koppeling met de Belastingdienst. Dit zorgt ervoor dat je via je Jortt dashboard direct aangifte kunt doen.

Andere functionaliteiten

De andere functionaliteiten, zoals offertes, project aanmaken en klanten beheren werken eigenlijk ongeveer hetzelfde bij Jortt en MoneyMonk. Natuurlijk zal de lay-out wel een beetje verschillen, maar in grote lijnen lijkt het erg op elkaar.

Dit komt ook vooral, doordat beide pakketten zich eigenlijk op dezelfde doelgroep richten. Door zich te onderscheiden in kleine dingen blinken ze uit.

Prijsvergelijk Jortt vs MoneyMonk: Wat krijg ik voor mijn geld?

Je hebt nu gelezen wat alle mogelijkheden zijn van Jortt en MoneyMonk. Om je een overzichtelijk beeld te geven van alles, hebben we een overzicht gemaakt van deze twee online boekhoudpakketten.

MoneyMonk

Zoals al eerder gezegd heeft MoneyMonk vier verschillende pakketten. Laten we gaan kijken naar wat deze vier pakketten kosten en wat je per pakket krijgt. Al verschillen de functionaliteiten per pakket niet zo heel veel bij MoneyMonk.

Pre-start: Dit is de gratis abonnementsvorm die je bij MoneyMonk kunt gebruiken. Dit abonnement is alleen goed te gebruiken als projectmanagement wilt gaan doen. Je krijgt namelijk bij deze gratis abonnementsvorm geen toegang tot alle boekhoudfuncties van MoneyMonk.

Kosten: Gratis

Inbegrepen functies:

  • Onbeperkte toegang tot alle projectmanagement tools;
  • Registreer voorbereidingsuren;
  • Nog geen betaalgegevens nodig.

Start: Dit is het goedkoopste, betaalde abonnement dat je bij MoneyMonk af kunt sluiten. Deze abonnementsvorm hou je tot je boven een omzet van tienduizend euro per jaar komt. Daarna moet je overstappen naar een duurdere abonnementsvorm.

Kosten: € 7,50 exclusief btw per maand

Inbegrepen functies:

  • Onbeperkt toegang tot alle MoneyMonk functies;
  • Maandelijks opzegbaar;
  • Geef je boekhouder gratis toegang;
  • Gratis, automatische bankkoppeling.

Growth: Wanneer je onderneming tussen de tienduizend en dertigduizend euro omzet zit, dan moet je een duurder abonnement nemen bij MoneyMonk. Als je onderneming groeit en je komt boven de tienduizend euro omzet, dan zal MoneyMonk automatisch de abonnementsvorm aanpassen.

Kosten: € 15,00 exclusief btw per maand

Inbegrepen functies:

  • Onbeperkt toegang tot alle MoneyMonk functies;
  • Maandelijks opzegbaar;
  • Geef je boekhouder gratis toegang;
  • Gratis, automatische bankkoppeling;
  • Voeg extra gebruiker toe voor € 15,00 per maand.

Pro: Dit pakket is als het gaat om functionaliteiten exact hetzelfde als het Growth pakket. Het enige verschil is dat, wanneer je boven de dertigduizend euro omzet per jaar komt, je dit pakket moet gaan gebruiken. 

Kosten: € 25,00 exclusief btw per maand

Inbegrepen functies:

  • Onbeperkt toegang tot alle MoneyMonk functies;
  • Maandelijks opzegbaar;
  • Geef je boekhouder gratis toegang;
  • Gratis, automatische bankkoppeling;
  • Voeg extra gebruik toe voor € 15,00 per maand.

Daarnaast heb je bij MoneyMonk ook de mogelijkheid om het gehele pakket dertig gratis te proberen. Is dertig niet genoeg? Neem dan contact op met de klantenservice. Bijna iedereen krijgt de mogelijkheid om de proefperiode met enkele weken te verlengen. 

Jortt

Ook Jortt maakt gebruik van vier verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Wel worden de prijzen en functionaliteiten per abonnement bij Jortt anders bepaald, dan bij MoneyMonk. Belangrijk dus om dit allemaal goed door te lezen.

Jortt gratis: Ook Jortt heeft een gratis pakket voor iedereen. Met dit pakket ben je niet in staat om echt te gaan boekhouden, dus het schiet al snel tekort voor veel ondernemers. Als je alleen projectadministratie wilt doen, dan kun je heel goed uit de voeten met het gratis pakket van Jortt. 

Kosten: gratis

Inbegrepen functies:

  • Facturen en offertes maken in je eigen huisstijl;
  • Urenregistratie;
  • Projectadministratie;
  • Op laptop, telefoon en tablet werken;
  • Je eigen jortt.shop webshop.

Jortt ZZP: De naam van dit pakket verklapt al voor welke ondernemingen deze het beste geschikt is. Zzp’ers en eenmanszaken hebben genoeg aan dit goedkoopste pakket dat Jortt aanbiedt. Mocht je onderneming later alsnog uit zijn voegen groeien, dan kun je altijd nog overstappen op een duurder abonnement. 

Kosten: € 17,50 exclusief btw per maand

Inbegrepen functies:

  • 250 boekingen per maand;
  • Boekhoudbot ZZP;
  • Tot 70% van het proces geautomatiseerd;
  • Elektronische btw-aangifte op zeventien gecontroleerd;
  • Gratis, automatische bankkoppeling;
  • Basisrapportage
  • Scan app voor iOS en Android;
  • Periodieke facturen.

Jortt MKB: Eigenlijk ieder bedrijf binnen het midden- en kleinbedrijf in Nederland kan gebruikmaken van dit pakket. Het is het op een na duurste pakket van Jortt en is geschikt voor alle rechtsvormen in Nederland.

Kosten: € 22,50 exclusief btw per maand

Inbegrepen functies:

  • Onbeperkt aantal boekingen;
  • Boekhoudbot MKB;
  • Tot wel 80% van het proces geautomatiseerd;
  • Elektronische btw-aangifte op 21 punten gecontroleerd; 
  • Gratis, automatische bankkoppeling;
  • Scan app voor iOS en Android;
  • Periodieke facturen;
  • Open API-koppeling mogelijk.

Jortt Plus: Dit is het duurste en het uitgebreidste pakket dat Jortt heeft. Dit pakket wordt gebruik door ondernemers die alles uit handen willen geven en de boekhouder willen vervangen. Dit kan met het Jortt Plus pakket. Je hoeft zelf bijna niet meer te doen en je kunt de tijd in je onderneming nuttiger besteden.

Kosten: € 34,50 exclusief btw per maand

Inbegrepen functies:

  • Alles van Jortt MKB;
  • Tot wel 99% van het proces geautomatiseerd;
  • Automatisch incasseren;
  • Geavanceerde rapportage;
  • Labels voor projecten en kostenplaatsen;
  • In app chat en notities;
  • Jortt opstartservice.

Daarnaast heeft Jortt ook een 30 dagen proefperiode. In deze periode kun je alle functies proberen en ontdekken of Jortt bij je onderneming past.

MoneyMonk vs Jortt: De voor- en nadelen van deze systemen

Beide pakketten zijn natuurlijk voor verschillende rechtsvormen goed geschikt. Het is daarom goed om te weten wat de voor- en nadelen zijn van Jortt en MoneyMonk.

Je weet als geen ander hoe je onderneming is en welke wensen je hebt als het gaat om een boekhoudpakket.

Jortt

  • Wie automatiseren zegt, die zegt Jortt. De grote kracht van Jortt is toch wel het automatiseren. Met het systeem van Jortt ben je in staat om tot 99% van alle processen te automatiseren, zodat je je bezig kunt houden met andere zaken.
  • Het aantal gebruikers dat maakt bij Jortt ook niet uit. Je kunt onbeperkt gebruikers toe blijven voegen zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Handig als je medewerkers toegang wilt verschaffen tot de boekhouding.
  • Het enige, echte nadeel dat bij Jortt te ontdekken is dat is de app. De app is heel beperkt en je kunt er eigenlijk alleen foto’s van bonnetjes mee maken, voordat deze automatisch verstuurd worden. Een uitgebreidere app zou een waardevolle toevoeging zijn.

MoneyMonk

  • MoneyMonk is een boekhoudsysteem dat perfect is voor zzp’ers en eenmanszaken.
  • Voor alle andere rechtsvormen is dit pakket eigenlijk niet geschikt en dat kan gelijk gezien worden als een nadeel.
  • De overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid is toch wel het grote voordeel van dit systeem. Het zit kinderlijk eenvoudig in elkaar en eigenlijk iedereen kan met MoneyMonk aan de slag gaan. 
  • Ook met de prijs is MoneyMonk heel sterk. Vooral beginnende ondernemers hoeven helemaal niet veel geld uit te geven aan dit systeem. Tot een omzet van tienduizend euro betaal je slechts € 7,50 per maand. Dit kan iedere ondernemer wel missen. 

Met wie heb ik de beste ervaring? Jortt of MoneyMonk?

Ik heb de beste ervaringen met MoneyMonk. Dit, omdat mijn onderneming nog niet zo heel lang bestaat en ik als eenmanszaak geregistreerd ben. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat ik geen uitgebreid pakket nodig heb.

Met MoneyMonk kan ik de informatie verwerken die ik wil verwerken en meer dan dat hoeft ook niet. De boekhouding, administratie en btw-aangifte gaan allemaal erg eenvoudig. Als zzp’er heb ik dus de beste ervaring met MoneyMonk.

Conclusie: Ben je met Jortt of MoneyMonk het beste geholpen?

Ben je een startende zzp’er en heb je een boekhoudpakket nodig? Dan raad ik je aan om te kiezen voor MoneyMonk. Dit pakket werkt zeer eenvoudig, heel makkelijk te bedienen en vooral voor iedereen te begrijpen.

Als zzp’er kun je dit heel lang blijven gebruiken. Enige kanttekening is dat, wanneer je omzet groeit, dan zal het abonnement ook steeds duurder worden. Natuurlijk zijn de kosten erg te overzien wanneer je meer dan € 30.000 omzet draait per jaar.

Is je onderneming een andere rechtsvorm en heb je misschien al medewerkers in dienst? Dan is Jortt een hele goede oplossing. Je kunt namelijk een heel groot deel automatiseren en je kunt ook de loonadministratie toevoegen.

Tot Slot

Onderaan de streep heb je aan beide pakketten een goede partner voor je boekhouding.

Maar, het beste kun je het zelf ervaren. Daarom kun je het beste beide pakketten gratis proberen. Zowel MoneyMonk als Jortt bieden de mogelijkheid om alle functies 30 dagen gratis te proberen. Je hebt dus niets verliezen of je nu kiest voor MoneyMonk of Jortt.

Foto van Wouter (Ervaringsdeskundige)

Wouter (Ervaringsdeskundige)

Wouter Buijs (1984) zette zijn eerste stappen in de boekhouding al in zijn tienertijd. Facturatie met MS Excel en Word smaakten naar meer. Dit moest toch makkelijker kunnen? Zijn passie ligt in het helpen van mensen naar meer vrijheid. Goede inzicht in de cijfers van je bedrijf is daar een onderdeel van. Volg Wouter op Instagram of LinkedIn. Of mail naar: hallo@boekhoudspot.nl. Telefoonnummer: 033-2022144