Keurmerk betrouwbaar boekhouden

Betrouwbaar boekhouden; waarom is het belangrijk? En waarom is er een keurmerk voor in het leven geroepen. Dit is een onderwerp dat elke ZZP’er en klein MKB’er zou moeten aanspreken. Laten we eens kijken wat dit keurmerk inhoudt, wie het uitgeeft, en waarom het zo belangrijk is.

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

keurmerk betrouwbaar boekhouden

Wat is het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden?

Het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden is een initiatief van onderzoeksbureau GBNED. Dit keurmerk is in het leven geroepen om een soort kwaliteitsstempel te geven aan boekhoudsoftware. Sinds het begin van deze eeuw heeft GBNED al tientallen boekhoudpakketten beoordeeld, zowel lokale als online software.

In 2016 hebben ze een normenkader opgesteld, specifiek gericht op de beoordeling van standaard boekhoudsoftware voor ZZP’ers en het klein MKB.

Begin 2017 werd het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden geïntroduceerd voor software die op alle aspecten voldoende scoort.

Wie geeft dit keurmerk uit?

Het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden wordt uitgegeven door onderzoeksbureau GBNED. Dit bureau heeft een lange geschiedenis in het beoordelen van boekhoudsoftware. Hun expertise en ervaring zorgen ervoor dat ze een betrouwbare bron zijn voor het beoordelen van de kwaliteit van boekhoudsoftware.

Waarom is het belangrijk?

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware is cruciaal voor elke ondernemer. Het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden helpt hierbij door een duidelijke standaard te zetten. Software die dit keurmerk draagt, is beoordeeld op verschillende aspecten zoals functionaliteit, gebruiksgemak, en veiligheid. Dit geeft ondernemers de zekerheid dat ze een product kiezen dat betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.

Conclusie

Het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden is een belangrijk hulpmiddel voor elke ZZP’er en klein MKB’er die op zoek is naar goede boekhoudsoftware. Het biedt een garantie van kwaliteit en betrouwbaarheid, iets wat in de huidige tijd van digitale boekhouding onmisbaar is.

Scroll naar boven