Alles wat je moet weten over knab boekhouden voor zzp’ers

In dit artikel

Als zzp’er kan het bijhouden van je boekhouding voelen als een complexe klus, waarvan je weet dat het moet, maar waar je tegenop ziet. Gelukkig sta ik in dezelfde schoenen en heb ik ontdekt dat het Knab Boekhoudpakket onze redding kan zijn; met de eenvoudige opzet is financiële kennis niet eens nodig.

Mijn artikel neemt je mee door de slimme functies en geeft praktische tips om je administratie als een pro te beheren. Lees verder en laat de stress van cijfertjes los!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een goed georganiseerd kantoor met Knab-accountingpakket en moderne inrichting.

Samenvatting

 • Het Knab Boekhoudpakket is speciaal gemaakt voor zzp’ers en maakt het beheren van je financiën eenvoudig met functies zoals uren- en rittenregistratie en het scannen van bonnen.
 • Voor een bedrag van €12 per maand, na een gratis eerste maand, krijg je met het Knab Boekhoudpakket toegang tot een uitgebreide boekhoudtool die je ondersteunt bij je administratie.
 • Je kunt overal waar je bent aan je boekhouding werken dankzij de mobiele app en de software is gemakkelijk te koppelen met je Knab bankrekening en andere online boekhoudpakketten.
 • De gebruiksvriendelijkheid van het pakket zorgt ervoor dat ook zzp’ers zonder financiële achtergrond hun weg vinden in de boekhouding.
 • Met de bijgeleverde startersgids van Knab leer je snel hoe je optimaal gebruikmaakt van fiscale voordelen en hoe je efficiënt belastingaangifte doet.

Kenmerken van het Knab Boekhoudpakket voor ZZP’ers

Het Knab Boekhoudpakket voor ZZP’ers is een gebruiksvriendelijke tool die het beheren van financiën en boekhoudkundige taken vereenvoudigt, zodat je meer tijd kunt besteden aan het laten groeien van je bedrijf.

Met dit pakket krijg je niet alleen inzicht in je zakelijke financiën, maar ook hulpmiddelen om efficiënter aan belastingverplichtingen te voldoen.

Functies en voordelen

Ik heb het Knab Boekhoudpakket zelf getest en ben echt onder de indruk van de functies en voordelen. Voor slechts € 1,50 per maand krijg je een krachtig hulpmiddel voor jouw ZZP administratie.

 • Makkelijk koppelen met online boekhouden: Dit programma werkt naadloos samen met 12 verschillende online boekhoudpakketten, waardoor mijn administratie altijd actueel is zonder extra moeite.
 • Urenregistratie tot op de minuut nauwkeurig: Met de ingebouwde urenregistratie zorg ik ervoor dat ik voldoe aan het urencriterium om voor bepaalde belastingvoordelen in aanmerking te komen.
 • Scannen en uploaden van bonnen: Bonnetjes bewaren wordt kinderspel omdat ik ze direct kan scannen en uploaden naar mijn boekhouding.
 • Gebruiksvriendelijkheid staat voorop: Zelfs zonder financiële achtergrond vind ik mijn weg binnen het programma dankzij de intuïtieve interface.
 • Tijd besparen op administratie: Ik spendeer minder tijd aan mijn financiën omdat veel processen geautomatiseerd zijn, wat efficiënter is dan zelf alles bij te houden in Excel.
 • Overal toegankelijk via app of browser: Of ik nu op mijn telefoon kijk of via mijn laptop werk, de app en online omgeving zijn synchroon en altijd bij de hand.
 • Rittenregistratie voor zakelijke kilometers: Elke zakelijke rit registreer ik eenvoudig, zodat geen kilometer onbenut blijft voor mijn belastingaangifte.

Tarieven en voorwaarden

Nu we de functies en voordelen van Knab Boekhouden hebben besproken, is het tijd om de tarieven en voorwaarden onder de loep te nemen. Knab hanteert een transparant tarief voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een gestroomlijnde boekhoudoplossing. Met een vast bedrag per maand krijg je toegang tot het volledige boekhoudpakket. Hieronder staat een overzicht van de kosten en de belangrijkste voorwaarden:

Tarief Voorwaarden
€12 per maand Eerste maand gratis
Geen verborgen kosten Maandelijks opzegbaar
Inclusief boekhoudsoftware Toegankelijk voor alle ZZP’ers
24/7 klantenservice Ondersteuning bij aanvragen en gebruik

Zoals je kunt zien, staat Knab voor duidelijkheid en gemak, zonder verrassingen achteraf. De maandelijkse kosten zijn inclusief gebruik van de software en ondersteuning waar je die nodig hebt. Bovendien maakt de eerste gratis maand het gemakkelijk om het platform te verkennen zonder directe kosten.

Een zelfstandige professional werkt op een opgeruimd kantoor met de Knab boekhoudsoftware open op de computer.

Hoe werkt het Knab Boekhoudprogramma?

Het Knab Boekhoudprogramma is een slimme tool die je als zzp’er helpt om eenvoudig en efficiënt jouw financiën te beheren; van het aanvragen tot dagelijks gebruik, het proces is ontworpen om jouw administratie te stroomlijnen en je inzicht te geven in je financiële situatie.

Met een paar klikken heb je alles onder controle, waardoor je meer tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is in je onderneming.

Het aanvragen van het boekhoudpakket

Aan de slag gaan met het Knab Boekhoudpakket is een fluitje van een cent. Ik leg je nu uit hoe je dit handige hulpmiddel voor jouw zzp-boekhouding eenvoudig aanvraagt.

 • Bezoek allereerst de website van Knab Zakelijk om meer te weten te komen over het boekhoudpakket.
 • Klik vervolgens op de knop ‘ gratis proberen‘ om gebruik te maken van de 1 maand proefperiode.
 • Vul jouw persoonlijke gegevens in, zoals je naam, adres en contactinformatie om een account aan te maken.
 • Verifieer je identiteit met behulp van een paspoort of ID kaart; dit is een standaard procedure voor financiële diensten.
 • Kies daarna voor het koppelen van jouw zakelijke rekening bij Knab aan het boekhouden app voor een geïntegreerde ervaring.
 • Download de app via Google Play als je een Android – toestel gebruikt zodat je onderweg jouw boekhouding kunt beheren.
 • Upload jouw bedrijfslogo en persoonlijke instellingen in de app om het programma af te stemmen op jouw onderneming.

Het gebruik van de boekhoudsoftware

Als zzp’er moet ik mijn boekhouding op orde hebben en het Knab Boekhoudprogramma maakt dit een stuk eenvoudiger. Ik gebruik deze software om tijd te besparen en tegelijkertijd mijn financiën nauwkeurig bij te houden.

 • Registratie van uren en ritten: Ik hou moeiteloos mijn gewerkte uren en zakelijke ritten bij, wat essentieel is voor mijn aangifte inkomstenbelasting.
 • Bonnen scannen: Met een simpele scan voeg ik bonnetjes toe aan mijn administratie, waardoor ik nooit meer een bon kwijtraak.
 • Bankkoppeling: Mijn Knab-rekeningen heb ik direct gekoppeld aan het programma, waardoor al mijn transacties automatisch gesynchroniseerd worden.
 • Overzichtelijke administratie: Alle gegevens staan overzichtelijk in één systeem, zodat ik altijd weet waar ik financieel sta.
 • Koppelen aan andere programma’s: Het boekhoudprogramma werkt naadloos samen met andere systemen, wat de efficiency verhoogt.
Een opgeruimd bureau met de Knab accounting program op het computerscherm.

De rol van het Knab Boekhoudpakket in je ZZP administratie

Het Knab Boekhoudpakket maakt het leven van de zzp’er een stuk makkelijker. Ik regel al mijn financiën snel en efficiënt, van het bijhouden van uren tot het beheren van inkomsten en uitgaven.

Met dit pakket heb ik altijd en overal toegang tot mijn boekhouding via de app of website, handig voor onderweg of als ik snel iets moet opzoeken.

Dit systeem biedt me een compleet dashboard dat direct laat zien hoe ik er financieel voor sta. Ik scan mijn bonnen en de software verwerkt ze automatisch. Zo houd ik moeiteloos mijn fiscale zaken op orde en ben ik altijd klaar voor de belastingaangifte.

Het Knab Boekhoudpakket is echt een onmisbare tool in mijn administratie als zzp’er.

Meer informatie over Knab Boekhouden voor ZZP’ers

Als zelfstandige wil ik graag snel aan de slag kunnen met mijn boekhouding. Daarom is het handig dat ik met de Knab boekhouden app overal en altijd mijn financiën kan beheren. Ik maak gewoon een foto van mijn bonnen en voer mijn ritten in via mijn telefoon.

Deze gebruiksvriendelijkheid spaart me niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat ik altijd en overzicht heb van mijn inkomsten en uitgaven.

De startersgids die Knab aanbiedt, helpt mij als beginnende zzp’er enorm. Ik leer er alles wat ik moet weten over belastingaangiftes en fiscale voordelen. Zulke informatie is goud waard als je net begint.

Ook het feit dat ik de software kan koppelen met mijn bank zorgt voor een gestroomlijnde btw-aangifte. Dit betekent minder stress rondom belastingtijd en meer focus op het groeien van mijn zaak.

Conclusie

Knab Boekhouden verandert de manier waarop je als zzp’er met financiën omgaat, door het simpel en overzichtelijk te maken. Met een maandelijkse kost van €12 en de eerste maand gratis, is het een betaalbare oplossing voor jouw boekhouding.

De stappen naar succesvol zelfstandig ondernemen zijn helder uitgezet, van KVK-nummer tot belastingaangifte. Dit boekhoudpakket biedt je alle tools om zonder zorgen je administratie te beheren.

Ontdek extra tips en informatie op de website, die als gids dient voor jouw financiële reis. Dit alles bij elkaar helpt je efficiënt je bedrijf te runnen en geeft ruimte om te focussen op wat echt telt: jouw onderneming laten groeien.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is knab boekhouden voor zzp’ers?

Knab boekhouden voor zzp’ers is een financiële dienst die zelfstandige ondernemers helpt hun financiën eenvoudig en efficiënt te beheren.

2. Hoe kan ik als zzp’er starten met knab boekhouden?

Begin met knab boekhouden door je aan te melden via de website en je bedrijfsgegevens in te vullen, waarna je direct jouw financiën kunt gaan organiseren.

3. Kan ik mijn fiscaal partner betrekken bij mijn knab boekhouding?

Ja, je kunt fiscale gegevens delen met je fiscaal partner door hen toegang te geven tot jouw knab boekhouding, wat samenwerking vereenvoudigt en optimaliseert.

4. Hoe blijf ik op de hoogte van updates in mijn knab boekhouding als zzp’er?

Ontvang updates en belangrijke informatie over je knab boekhouding direct via e-mail notificaties, zodat je altijd up-to-date bent met jouw financiële status.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven