Makkelijk boekhoudprogramma

5x Eenvoudigste boekhoudsoftware

In dit artikel

Ondernemer? Dan wil je zo weinig mogelijk tijd aan je boekhouding besteden. En, toch altijd je realtime inzicht in je cijfers. Een makkelijk boekhoudprogramma is hiervoor de oplossing. Naast zeeën van tijd, bespaar je uiteraard ook een flinke som geld. Maar, wat maakt een boekhoudprogramma eigenlijk gemakkelijk? En welke moet je kiezen? Dat lees je hier.

Makkelijk boekhoudpgrogramma

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Samenvatting van de Belangrijkste punten

 • Gemak en eenvoud zijn de sleutelwoorden bij boekhoudprogramma’s. Dankzij het enorme aanbod is het moeilijk kiezen, wat het beste voor je is.
 • MoneyMonk, Bunni, Jortt, zijn uitstekende eenvoudige en makkelijke opties voor zzp-ers.
 • Met e-Boekhouden, Jortt en Visma eAccounting kun je achterover hangen als je wat meer van je boekhoudprogramma verwacht.
 • Een makkelijk boekhoudprogramma heeft een intuïtieve interface, automatische gegevensinvoer, een mobiele app, een automatische bankkoppeling en functies die passen bij jouw bedrijf. Dus; check voordat je begint wat jij nodig hebt van je boekhouding.

De populairste en Makkelijkste boekhoudprogramma’s

Gemak en eenvoud zijn de sleutelwoorden van zowel ieder boekhoudprogramma. Het is als aanbieder moeilijk hierin onderscheidend te zijn. Wat dat betreft hoef je dus niet bang te zijn dat je een moeilijke keuze maakt. Het mooie is, dat de meeste boekhoudprogramma’s ook nog eens een gratis proefperiode hebben. Wel kan je een verkeerde keuze maken. Daarom, is het verstandig te kijken naar wat je verwachtingen zijn van je online boekhoudbuddy.

Super gemakkelijk boekhouden voor dienstverlenende zzp-er met deze software

Als ZZP-er heb je het wel het moeilijkst om een eenvoudig en makkelijk boekhoudprogramma te kiezen… Er zijn er namelijk nogal wat! Om je wat werk te besparen, hieronder onze persoonlijke favorieten.

MoneyMonk

Dit gebruiksvriendelijke programma biedt alles wat je nodig hebt voor een vlotte en eenvoudige boekhouding. Met online facturatie, btw-aangifte, urenregistratie en bankkoppelingen, kun je snel en efficiënt werken zonder teveel gedoe.

Het beste is: na de gratis proefperiode van 30 dagen kun je al goedkoop aan de slag met MoneyMonk!

Maar dat is niet alles. Het gemak en de klantenservice van MoneyMonk zijn subliem. Hierdoor geniet MoneyMonk een hoge klanttevredenheid en een uitstekende reputatie.

Bespaar tijd en moeite met MoneyMonk en ervaar zelf hoe eenvoudig boekhouden kan zijn.

Bunni

Maak kennis met het gemak van Bunni. Dit moderne boekhoudprogramma biedt meer dan alleen facturatie en btw-aangifte. Als startende zzp’er kun je gebruik maken van de juiste functionaliteiten zoals urenregistratie, projectmanagement en rapportages. Het mooie is: je kunt al vanaf 9,- per maand aan de slag met Bunni!

Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde ondernemer, Bunni is gemakkelijk in gebruik en biedt een gebruiksvriendelijke interface. Bovendien is het niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ziet het er ook nog eens fantastisch uit met het hoge cartoongehalte van logo en design. Het is geen wonder dat klanten deze software met een goede score waarderen!

Met Bunni houdt je met gemak je boekhouding op orde.

Jortt

Jortt is ontworpen met het oog op automatisering en gemak. Alles binnen deze boekhoudsoftware is geautomatiseerd, waardoor je tijd, energie en moeite bespaart. En alsof dat nog niet genoeg is, is Jortt ook nog eens op de hoogte van alle regels van de Belastingdienst. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over fouten in je boekhouding en dat je altijd aan de regels voldoet.

Dankzij Jortt is boekhouden nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Jortt en bespaar tijd en stress bij het regelen van je boekhouding!

Jortt

30 dagen gratis proberen

Eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma’s voor kleine bedrijven (mkb)

Jortt

Jortt is van alle markten thuis. Wanneer je iets dieper in je buidel tast, heb beschikking tot alle functionaliteiten die je nodig hebt in het midden en klein bedrijf. Helemaal leuk is dat je hiervoor ook nog eens een boekhoudbot tot je beschikking krijgt. Deze mist geen mutatie. En zo ben je altijd goed bij… Bye, bye, boekhouder?

e-Boekhouden

Is al jaren de nr. 1. en is allround misschien wel de sterkste boekhoudprogramma.

Met een breed scala aan functies, zoals voorraadbeheer en facturatie, biedt E-boekhouden alles wat je nodig hebt om je boekhouding snel en gemakkelijk te regelen. Het programma beschikt ook over verschillende koppelingen met webwinkels en betalingsproviders, waardoor het perfect is voor starters die hun boekhouding willen koppelen met hun webwinkelbeheer.

Met E-boekhouden bespaar je niet alleen tijd en moeite, maar kun je ook gerust zijn dat alles op een efficiënte manier wordt geregeld. Of je nu een startende ondernemer bent of een ervaren professional, E-boekhouden is de perfecte oplossing voor jouw onderneming. Mag e-Boekhouden jouw leven vergemakkelijken? Ga vandaag nog aan de slag met E-boekhouden en ontdek het gemak van deze gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware!

Visma e-Accounting

Visma eAccounting is nog zo’nn fantastisch boekhoudprogramma voor ondernemers met een webshop of e-commerce bedrijf. Dit programma biedt verschillende koppelingen die ervoor zorgen dat jij je boekhouding gemakkelijk en snel kunt bijhouden. Het gebruiksgemak van deze boekhoudsoftware is indrukwekkend.

Dankzij de deskundige ondersteuning waarop je terug kunt vallen, kun je met een gerust hart aan de slag. Bovendien werkt het programma veilig en kun je realtime inzicht krijgen in je bedrijfsgegevens. Ontdek nu zelf de voordelen van dit geweldige boekhoudprogramma met de gratis proefperiode!

Makkelijk met een Gratis proefperiode: Deze moet je hebben!

Voor het geval, je het niet had gemerkt. Nog even het volgende uitgelicht: Gratis proberen. Al deze aanbieders van boekhoudsoftware, doen er alles aan om de keuze zo eenvoudig en simpel mogelijk voor je te maken.

Een gratis proefperiode is hiervoor de laatste troef die ze uitspelen.

Met zowel Bunni, MoneyMonk en Jort als en e-Boekhouden kun je gratis aan de slag.

Wat maakt een boekhoudprogramma makkelijk?

Een makkelijk boekhoudprogramma zorgt ervoor dat jij je je financiën gemakkelijk en intuïtief kunt bijhouden. Er zijn verschillende eigenschappen die een boekhoudprogramma makkelijk en eenvoudig maken:

Intuïtieve interface

Een eenvoudige interface die zelfs beginners kunnen begrijpen is essentieel voor een makkelijk boekhoudprogramma. Het dashboard en de navigatie moeten duidelijk en logisch georganiseerd zijn, zodat je snel en efficiënt door het programma kunnen navigeren.

Automatische gegevensinvoer

Een ander belangrijk kenmerk van een makkelijk boekhoudprogramma is de automatische gegevensinvoer. Het programma moet in staat zijn om gegevens automatisch te verwerken en te categoriseren, waardoor handmatige invoer tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel hun transacties en facturen bijhouden, zonder dat je hiervoor veel tijd kwijt bent.

Online “in the cloud” software

Tegenwoordig zijn de cloud-gebaseerde online boekhoudprogramma’s populair omdat ze toegankelijk zijn vanaf elke locatie en elk apparaat. Dit betekent dat jij je boekhouding kunt bijhouden vanaf je computer, tablet of smartphone.

Het voordeel hiervan is dat je geen zorgen meer hebt over de opslag. Want alle gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud. Computercrash of hardwarefout is dus geen reden meer tot stress!

Boekhoudsoftware met een mobiele app

Een mobiele app is een andere belangrijke eigenschap van een gemakkelijk boekhoudprogramma. Met een mobiele app kunnen gebruikers hun boekhouding onderweg bijhouden en facturen versturen en ontvangen vanaf hun smartphone of tablet. Dit is vooral handig voor ondernemers die vaak onderweg zijn en geen toegang hebben tot hun computer.

Prijs

De prijs zegt wel niet zoveel over de eenvoud van je boekhoudprogramma. Je wilt als je eenmaal bent aangemeld en begonnen niet voor onverwachte verassingen komen te staan. Zoals functionaliteiten waarvoor je extra moet betalen. De meeste makkelijke boekhoudprogramma’s hebben een eerlijke prijsopbouw naar bijvoorbeeld jouw omzet, of naar gebruikte functionaliteiten. Het is handig dit van te voren goed te bekijken.

Automatische bankkoppeling

Een makkelijk boekhoudprogramma moet in staat zijn om banktransacties automatisch te importeren en te categoriseren, zodat jij jouw bankrekeningen kunnen integreren met je boekhoudprogramma. Dit bespaart tijd en moeite bij het handmatig invoeren van transacties. Een automatische bankkoppeling behoort tegenwoordig tot de standaard. Waarbij het enige verschil is, dat het soms een betaalde optie is. Maar, meestal is het gratis.

Functies voor het mkb

Als mkb heb je heel andere eisen aan eenvoudige boekhoudsoftware dan een zzp-er. Het is pas makkelijk als je de functionaliteiten die je nodig hebt, gemakkelijk kunt gebruiken. Denk hierbij aan functie zoals; het bijhouden van voorraad, een koppeling aan een betaalsysteem, of loonadministratie.

Eenvoudige boekhoudsoftware

Tot slot moet een makkelijk boekhoudprogramma eenvoudig te gebruiken zijn. Dit betekent dat het programma niet te complex mag zijn en dat jij als gebruiker snel en gemakkelijk je weg moet kunnen vinden. Het programma moet een intuïtieve interface hebben en duidelijke instructies, zodat jij snel kunt leren hoe je het programma dient te gebruiken.

Wanneer een boekhoudprogramma al deze punten goed heeft geïntegreerd, kun je het makkelijk noemen. Maar, er is meer, als zzp-er, ben je geen mkb-er, of stichting. Gemak is pas gemak, wanneer het bij jouw wensen past. Daarover lees je hieronder meer.

Het makkelijkste boekhoudprogramma kiezen: Hier let je op!

Je software moet aansluiten alsof het voor je gemaakt is, net als een op maat gemaakt pak, moeten eerst de maten worden opgenomen. In het geval van een simpel boekhoudprogramma, kijk je onder andere naar je onderneming.

Functionaliteiten die het beste passen bij jouw bedrijf

Elk bedrijf heeft specifieke behoeften. Kies een makkelijk boekhoudprogramma dat de functies biedt die het beste bij jouw bedrijf passen, zoals het bijhouden van voorraad, facturatie- en betalingsbeheer, en het genereren van financiële rapporten. Zo krijg je meer inzicht in je bedrijf en kun je betere beslissingen nemen.

Enkele punten om op te letten zijn;

 • Kun je makkelijk offertes maken, of kun je zonder?
 • Kun je eenvoudig facturen opstellen, versturen en opvolgen?
 • Heb je een koppeling met een betaalsysteem nodig voor je winkel of webshop?
 • Heb je voorraden die je simpel wilt kunnen bijhouden?
 • Heb je personeel in dienst? Dan denk je aan loonadministratie
 • Wil je zelf de belastingaangifte doen met duidelijke gegevens? Of moet het met 1 druk op de knop?
 • Welke rapportages heb je nodig?
 • Etc.

Tarieven en contracten

Zoals eerder genoemd, is prijs ook belangrijk bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Vergelijk de tarieven en contracten van verschillende boekhoudprogramma’s om te zien welke het beste bij jouw budget past. Let ook op eventuele verborgen kosten en extra’s, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Overigens, de prijzen liggen over het algemeen erg dicht bij elkaar. En de verschillen zijn over het algemeen relatief klein.

Overwegingen voor ZZP’ers

Als ZZP’er wil je een boekhoudprogramma dat eenvoudig te gebruiken is en past bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Kijk naar boekhoudprogramma’s met flexibele tarieven, zodat je alleen betaalt voor de functies die je nodig hebt. Zo bespaar je geld en heb je meer tijd om je te focussen op je bedrijf, zoals hierboven uitgelegd bij; Functionaliteiten die het beste passen bij jouw bedrijf.

Zelf boekhouden of uitbesteden?

De makkelijkste weg is toch wel het uitbesteden van je boekhouding. Of doe je het liever zelf? Lastige vraag, beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Laten we hier eens naar kijken;

Voor en nadelen van zelf boekhouden vs uitbesteden

Als je zelf je boekhouding doet, heb je volledige controle over je financiën en kun je op elk moment van de dag je financiële situatie inzien. Het is een goede manier om inzicht te krijgen in je bedrijf en te weten waar je geld naartoe gaat. Maar zelf boekhouden kan ook tijdrovend zijn en veel energie van je vergen, wat afleidt van andere belangrijke taken.

Uitbesteden van je boekhouding kan de druk op jouw schouders verminderen en geeft je meer tijd om je te concentreren op andere belangrijke zaken. Een boekhouder heeft bovendien meer kennis en ervaring en kan je helpen bij het vermijden van fouten en het minimaliseren van risico’s. Het nadeel is dat je minder controle hebt over je financiën en het kan duurder zijn dan zelf boekhouden.

Kostenbesparing

Een van de grootste voordelen van zelf boekhouden is de kostenbesparing. Je bespaart geld op de kosten van het inhuren van een boekhouder en kunt je financiën beter beheren door zelf verantwoordelijk te zijn voor je boekhouding. Als je een klein bedrijf hebt met weinig transacties en een eenvoudige boekhouding, kan zelf boekhouden een goede optie zijn.

Aan de andere kant kan het uitbesteden van je boekhouding ook kostenbesparend zijn. Een boekhouder heeft meer kennis en ervaring en kan je helpen bij het minimaliseren van risico’s en het vermijden van fouten. Dit kan uiteindelijk leiden tot besparingen op boetes en onnodige uitgaven.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen zelf boekhouden of uitbesteden af van je specifieke situatie. Overweeg de voor- en nadelen van beide opties en kies wat het beste is voor jou en jouw bedrijf. Of je nu zelf boekhoudt of het uitbesteedt, zorg ervoor dat je financiën altijd up-to-date zijn en dat je een duidelijk beeld hebt van de financiële gezondheid van je bedrijf. Met de juiste aanpak kun je succesvol zijn in het runnen van je bedrijf, ongeacht welke optie je kiest. Dus maak de keuze die het beste past bij jouw bedrijf en ga voor succes!

Conclusie

Gelukkig zijn er veel boekhoudprogramma’s beschikbaar die het leven van ondernemers gemakkelijker kunnen maken. Het kiezen van het juiste makkelijke boekhoudprogramma kan echter lastig zijn, omdat er zoveel keuze is. Gelukkig bieden veel programma’s gratis proefperioden aan, zodat je het programma kunt uitproberen voordat je een beslissing neemt.

Als ZZP-er, ben je helemaal blij met MoneyMonk Bunni of Jortt. Wil je wat meer als MKB, of met een webshop. Dan zijn; e-Boekhouden en Visma gevestigde namen. Met de boekhoudbot van Jortt zit je helemaal goed, zij hebben gemak tot een meesterwerk gemaakt.

Belangrijke kenmerken van een boekhoudprogramma

Een boekhoudprogramma moet gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken zijn. Belangrijke kenmerken zijn een intuïtieve interface, automatische gegevensinvoer en online en mobiele toegang.

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om te letten op de functionaliteiten die het beste bij jouw bedrijf passen, de prijzen en contracten, en of het programma past bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Gelukkig bieden veel programma’s gratis proefperioden aan.

Dus; Wil jij direct beginnen jouw boekhouding gemakkelijker te maken?

Meldt je direct gratis aan, test en vergelijk zelf. En kies de sofware die jou het beste past!

Succes!

Veelgestelde vragen

Wat is een eenvoudig boekhoudprogramma?

Een eenvoudig boekhoudprogramma is ontworpen voor ondernemers zonder boekhoudkundige achtergrond. Het biedt een intuïtieve, gemakkelijk te gebruiken interface en is meestal betaalbaar. Het heeft essentiële functies voor het bijhouden van financiële transacties en het genereren van rapporten. Dankzij vergaande automatisering, kun je bijna niets fout doen.

Hoeveel kost een makkelijk boekhoudprogramma?

De kosten van een makkelijk boekhoudprogramma variëren, maar liggen niet zo heel ver uit elkaar. Naast een veelal gratis proefperiode, zijn de instap abonnementen er vanaf 5 tot 15 Euro per maand. Een stapje hoger geniet je meer gemak, en soms ook direct een aangewezen boekhouder. Dan ligt de prijs tussen de 25 en 70 Euro per maand.

Is een gratis boekhoudprogramma voldoende?

Een gratis boekhoudprogramma kan voldoende zijn als je een klein bedrijf hebt met weinig transacties. Het kan echter beperkt zijn in functies en functionaliteit en biedt mogelijk niet de beveiligings- en ondersteuningsfuncties die je nodig hebt als je bedrijf groeit.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om te letten op factoren als prijs, functionaliteit, gebruikersinterface en ondersteuning. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de compatibiliteit met jouw bedrijfsprocessen.

Kan ik zonder boekhoudervaring een boekhoudprogramma gebruiken?

Ja, met de juiste software kun je zonder boekhoudervaring een boekhoudprogramma gebruiken. Het is echter wel belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het leren van de basisprincipes van boekhouden. De boekhoudsoftware is zo ingericht dat je met een opstart webinar van ongeveer een half uur al zelfstandig aan de slag kutn.

Hoe kan ik makkelijk overstappen naar een ander boekhoudprogramma?

Als je wilt overstappen naar een ander boekhoudprogramma, zorg er dan voor dat je alle belangrijke gegevens exporteert en opslaat voordat je overstapt. Over het algemeen is dit vrij eenvoudig. Omdat er veel gestandaardiseerd is. Elke aanbieder heeft wel een overstap hulp.

Heb ik een boekhouder of accountant nodig?

Of je een boekhouder of accountant nodig hebt, hangt af van jouw specifieke situatie en behoeften. Als je een complex bedrijf hebt of moeite hebt met het bijhouden van jouw financiën, kan het inschakelen van een boekhouder of accountant aan te raden zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven