Alles wat je moet weten over Moneybird boekhouden voor kleine bedrijven

In dit artikel

Boekhouden kan voor kleine ondernemers voelen als een wirwar van cijfers en regels. Ik weet hoe het is, want ook ik heb me door die brij heen moeten worstelen. Dit artikel is jouw reddingsboei: het biedt heldere inzichten in Moneybird, een boekhoudpakket dat speciaal ontworpen is voor de behoeften van kleine bedrijven.

Duik erin en ontdek hoe jij de financiën van je bedrijf simpel houdt!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een opgeruimd kantoor met financiële documenten, een laptop en koffie.

Samenvatting

 • Moneybird is een gebruiksvriendelijk online boekhoudprogramma ontworpen voor de behoeften van kleine bedrijven en ZZP’ers, waarmee je gemakkelijk je financiën beheert en overal toegang hebt tot je boekhouding via de mobiele app.
 • Het programma biedt automatisering van financiële processen, zoals de scan & herken functie, automatische bankkoppelingen en realtime updates van transacties, waardoor je tijd bespaart en minder kans hebt op fouten in je administratie.
 • Met Moneybird kun je eenvoudig facturen creëren en versturen, een geïntegreerde betaalrekening gebruiken en een duidelijk overzicht houden van inkomsten, uitgaven en de financiële gezondheid van je bedrijf.
 • Er zijn verschillende prijsmodellen beschikbaar bij Moneybird, waaronder een gratis versie met beperkte mogelijkheden en betaalde abonnementen die meer functies bieden voor zowel startende als groeiende bedrijven.
 • Klanten zijn vaak zeer tevreden over het gebruik van Moneybird, met name vanwege de eenvoud, tijdbesparing en het gemak waarmee ze hun boekhouding kunnen voeren, wat bijdraagt aan het succesvol runnen van hun onderneming.

Wat is Moneybird boekhouden?

Moneybird boekhouden maakt het leven van kleine ondernemers een stuk makkelijker. Dit online programma zorgt ervoor dat ik snel en efficiënt mijn financiële zaken kan regelen. Met handige functies zoals scan & herken en automatische bankkoppelingen bespaar ik kostbare tijd die ik anders aan mijn administratie kwijt zou zijn.

Ik hoef me geen zorgen te maken over de juistheid van mijn belastingaangiften, want Moneybird geeft me de tools om dit zelfverzekerd en correct te doen.

Het programma is gebruiksvriendelijk, waardoor ik met weinig boekhoudkundige kennis toch een duidelijk overzicht houd van mijn inkomsten en uitgaven. Zelfs als ik onderweg ben, kan ik via de mobiele app mijn boekhouding bijhouden.

Het biedt een zorgeloze manier van online boekhouden die perfect aansluit bij de dynamiek van mijn kleine bedrijf. Nu ben ik klaar om de vele voordelen te ontdekken die Moneybird voor mijn onderneming kan bieden.

Een opgeruimd kantoor met financiële documenten, een laptop en koffie.

Voordelen van Moneybird voor kleine bedrijven

Kleine ondernemers zullen het gemak en de efficiëntie van Moneybird in hun financiële administratie snel ontdekken. Deze online tool transformeert traditionele boekhouding naar een gestroomlijnd proces dat tijd bespaart en inzicht verschaft.

Gebruiksgemak

Ik heb gemerkt dat eenvoudigheid key is voor elke ondernemer. Daarom heeft Moneybird ervoor gezorgd dat hun boekhoudprogramma ontzettend gebruiksvriendelijk is. Met een paar klikken kun je al inkomsten en uitgaven bijhouden, wat enorm veel tijd bespaart.

Je hoeft geen expert te zijn om aan de slag te gaan; het dashboard is overzichtelijk en wijst zichzelf de weg. Dit maakt het ideaal voor starters die snel wegwijs willen worden in hun financiële administratie.

Het versturen van facturen is ook geen hoofdpijnklus meer. Je selecteert simpelweg de klant, voegt de gegevens van je dienst of product toe en met één druk op de knop ligt de factuur in de mailbox van je klant.

Voor vragen staat er altijd een helpdesk klaar, en je kunt zelfs starten met een gratis proefperiode om te testen hoe soepel Moneybird werkt. Als abonnee krijg je toegang tot alle functies zonder verborgen kosten, wat mij als ondernemer veel vertrouwen geeft in het beheren van mijn omzetbelasting en boekhouding zonder externe boekhouder.

Geautomatiseerde boekhouding

Naast het gebruiksgemak tilt Moneybird boekhouden naar een hoger niveau met de kracht van automatisering. Vroeger was ik uren kwijt aan het handmatig invoeren van transacties en controleren van facturen, maar nu gebeurt dat allemaal automatisch.

Ik hoef me geen zorgen meer te maken over het vergeten van belangrijke boekingen of het bijwerken van mijn administratie; Moneybird houdt alles voor me bij. Uitgaven en inkomsten worden naadloos gesynchroniseerd, waardoor ik realtime inzicht heb in mijn financiële situatie.

Dit bespaart me niet alleen tijd, maar ook de kopzorgen die bij boekhouden horen.

Met deze slimme automatisering zorgt Moneybird ervoor dat mijn bonnen en facturen direct worden verwerkt en gekoppeld aan de juiste posten. Het systeem herkent terugkerende transacties en kan zelfs voorspellen waar een uitgave onder valt, wat de kans op fouten aanzienlijk vermindert.

Als kleine ondernemer geeft het me gemoedsrust en meer tijd om me te richten op wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien. En mocht je vragen hebben, dan staat e-boekhouden.nl altijd klaar met een antwoord op je e-mailadres, dus je staat er nooit alleen voor.

Geïntegreerde betaalrekening

Terwijl we de geautomatiseerde boekhouding van Moneybird hebben verkend, laten we ons nu richten op een revolutionaire toevoeging: de geïntegreerde betaalrekening. Stel je voor dat je boekhoudpakket en je bankrekening naadloos samenwerken.

Moneybird maakt dit mogelijk door ondernemers de kans te geven om binnen een paar klikken zowel hun boekhouding als een zakelijke rekening te starten. Dit betekent dat je financiële transacties direct zichtbaar zijn in je administratie, wat een accurate en bijgewerkte blik op je financiën geeft.

Deze integratie is een gamechanger – geen gedoe meer met het handmatig importeren van banktransacties. Elke betaling of ontvangst wordt realtime in jouw Moneybird-account getoond.

Waar mogelijk worden ze automatisch gekoppeld aan de juiste facturen of kosten. Dat scheelt een hoop tijd en vermindert de kans op fouten. Met deze gestroomlijnde aanpak houd ik mijn financiën altijd scherp in het oog en kan ik me focussen op het laten groeien van mijn bedrijf.

Een kleine ondernemer beheert vrolijk zijn financiën in een modern kantoor.

Functionaliteiten van Moneybird

Moneybird prikkelt de interesse met een scala aan functionaliteiten die het bijhouden van je financiën vereenvoudigen – ontdek hoe deze tools jouw bedrijfsvoering kunnen stroomlijnen.

Overzicht van financiële situatie

Ik zorg ervoor dat ik altijd een helder overzicht heb van mijn financiële situatie, en Moneybird maakt dit verrassend eenvoudig. Met een duidelijke balans en resultatenrekening zie ik in één oogopslag hoe mijn bedrijf ervoor staat.

Het is essentieel om te weten of ik voldoende geld verdien om alle kosten te dekken, en gelukkig helpt Moneybird mij om dit inzichtelijk te krijgen.

Het bijhouden van facturen vormt de basis van mijn administratie en draagt bij aan een duidelijk financieel beeld. Ik heb gemerkt dat een geordende financiële administratie mij helpt structuur aan te brengen in mijn onderneming.

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en ondersteunende tools van het programma kan ik de financiële gezondheid van mijn bedrijf effectief managen en optimaliseren.

Verkoop van producten of diensten

Verkopen via Moneybird is een fluitje van een cent. Ik kan zonder moeite producten of diensten aanbieden direct vanuit het boekhoudpakket. Dat betekent geen gedoe met het opzetten van een separate webshop; alles is geïntegreerd, wat tijd en geld bespaart.

Met Moneybird Online Verkopen heb ik die functionaliteit altijd bij de hand. Het maakt mijn leven als ondernemer echt een stuk eenvoudiger.

Facturen versturen na verkoop is ook super overzichtelijk. Ik creëer verkoopfacturen die meteen gekoppeld zijn aan de juiste producten of diensten. Met de handige features in Moneybird gaat dit snel en foutloos, waardoor ik me weer kan richten op wat echt belangrijk is: mijn business laten groeien.

Hoe gebruik je Moneybird voor e-boekhouden?

Moneybird voor e-boekhouden inzetten is een fluitje van een cent. Ik neem je mee door de stappen die nodig zijn om jouw administratie te digitaliseren.

 • Maak eerst een Moneybird – account aan op hun website. Je vult je bedrijfsgegevens in en kiest het pakket dat bij je past.
 • Rond de instellingen af door betalingsmethodes en boekhoudkundige categorieën toe te voegen, zodat alles klaarstaat voor gebruik.
 • Begin met het invoeren van inkoopfacturen door deze simpelweg te uploaden of door gebruik te maken van de handige Scan & Herken functie.
 • Verkoopfacturen aanmaken gaat snel; vul de benodigde gegevens in en laat Moneybird automatisch een professionele factuur genereren.
 • Koppel je bankrekening aan Moneybird om betalingen te matchen met openstaande posten, wat zorgt voor real-time financieel inzicht.
 • Volg de urenregistratiemodule om gewerkte uren bij te houden en deze direct op facturen toe te passen.
 • Gebruik de rapportagefuncties om periodiek je winst – , verliesrekening en balansoverzicht op te stellen, wat helpt bij het nemen van zakelijke beslissingen.
 • Stel herinneringen in voor openstaande facturen en laat Moneybird automatisch herinneringen versturen naar klanten.
 • Ontvang e – facturen via Simpler Invoicing rechtstreeks binnen je administratie, zonder extra importstappen.

Kosten en prijzen van Moneybird

Geldzaken spelen een cruciale rol in het beheren van een succesvol klein bedrijf, en het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is daarbij essentieel. Met Moneybird heb ik een boekhoudpakket ontdekt dat niet alleen efficiënt is, maar ook transparant in zijn kostenstructuur. De prijsverandering die per 1 oktober 2022 werd ingevoerd, helpt Moneybird om te blijven investeren in hun dienstverlening en financieel gezond te blijven. Als ondernemer waardeer ik dit streven naar duurzaamheid en kwaliteit.

Hieronder geef ik je een overzicht van de kosten en prijsmodellen van Moneybird, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat je kunt verwachten. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en voor de meest actuele informatie kun je het beste de website van Moneybird raadplegen.

Abonnement Omschrijving Prijs (per maand)
Gratis Beperkt aantal facturen en offertes € 0,-
Starter Geschikt voor startende ZZP’ers Vanaf € 10,-
Profi Voor de kleine tot middelgrote bedrijven Vanaf € 25,-
Zakelijk Volledige functionaliteit voor MKB Vanaf € 50,-

De exacte prijs kan variëren afhankelijk van de gekozen functionaliteiten en het aantal gebruikers dat je aan je account wilt toevoegen. Als ZZP’er wil je misschien niet meteen het duurste pakket; de Starter-optie kan dan al heel adequaat zijn. Kleinere bedrijven zullen wellicht meer baat hebben bij de Profi of Zakelijk opties, zeker als er behoefte is aan geavanceerdere functies.

Investeer in een degelijk boekhoudpakket zoals Moneybird, want als ondernemer weet ik hoe belangrijk het is om een duidelijk financieel overzicht te houden en op elk moment van de dag up-to-date te zijn. Dit is een waardevolle investering die je helpt om je bedrijf op de juiste koers te houden.

Klantbeoordelingen en reviews van Moneybird

Terwijl we de kosten en prijzen van Moneybird hebben besproken, kan het echte waardeoordeel het beste van gebruikers zelf komen. Klanten die Moneybird inzetten voor hun boekhouding zijn vaak erg tevreden.

Hun recensies benadrukken vooral de gebruiksvriendelijkheid en hoeveel tijd ze besparen. Dit is goud waard voor drukke ondernemers. Ik hoor steeds weer dat de overstap naar Moneybird een van de slimste zakelijke beslissingen was die ze hebben gemaakt.

Ook wordt Moneybird regelmatig geprezen als een uitstekende keuze voor startende ondernemers. De tool zit vol met handige boekhoudtips die beginnende bedrijven helpen hun financiën op orde te krijgen.

Persoonlijk heb ik ervaren hoe makkelijk het platform mijn facturatie en administratie heeft gemaakt. En ik sta niet alleen in deze beleving; vele andere entrepreneurs zijn bereid om de extra kosten voor Moneybird te betalen omdat het hen helpt hun bedrijf soepeler te laten draaien.

Alternatieven voor Moneybird

8. Alternatieven voor Moneybird: Terwijl Moneybird een uitstekende keuze kan zijn, bestaan er ook andere boekhoudplatformen die interessante functies bieden – een verkenning waard voor wie de beste fit voor zijn kleine onderneming zoekt.

e-Boekhouden.nl

Mijn ervaring met e-Boekhouden.nl laat zien dat dit platform echt het meest gebruikte boekhoudprogramma van Nederland is. Met functies voor projectregistratie en uren bijhouden, helpt het mij orde op zaken te stellen.

Dit cloud-based systeem zorgt ervoor dat ik overal toegang heb tot mijn boekhouding, wat ongelooflijk handig is.

Ik ontdekte dat e-Boekhouden.nl uitgebreider is dan Moneybird. Het biedt niet alleen facturatie en boekhouding, maar maakt ook het online boekhouden en factureren eenvoudig. Getest op gebruiksgemak en kosten, biedt het een solide basis voor elk klein bedrijf dat zijn financiën serieus neemt.

Visma eAccounting

Ontdek ik Visma eAccounting, dan zie ik meteen de mogelijkheden voor mijn onderneming. Met een gratis proefperiode van 30 dagen kan ik alle functionaliteiten uitproberen zonder een cent te betalen.

Dat biedt me de kans om te zien hoe het programma werkt en of het bij mijn bedrijf past. Deze genereuze aanbieding maakt Visma eAccounting bijzonder aantrekkelijk, vooral omdat het ook nog eens gratis is voor starters.

Dit boekhoudprogramma vergelijk ik vaak met Moneybird, vanwege de overeenkomsten in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Facturen sturen, inkoopfacturen toevoegen en mijn administratie online beheren gaat als een zonnetje met Visma eAccounting.

Zo blijft er meer tijd over voor wat echt belangrijk is: het laten groeien van mijn bedrijf.

MoneyMonk

Naast Visma eAccounting is er nog een interessante optie voor dienstverlenende zzp’ers en kleine bedrijven: MoneyMonk. Dit Nederlandse online boekhoudprogramma heeft zich gespecialiseerd in ondernemers met een omzet onder de €30,000 per jaar.

Het biedt een intuïtieve interface die boekhouden makkelijker maakt, zelfs als je geen ervaring hebt. Met MoneyMonk krijgt de boekhouder ook toegang tot alle nodige functies, zonder dat er direct extra kosten aan verbonden zijn.

MoneyMonk heeft een sterke reputatie opgebouwd en wordt vaak als de beste keuze aangeraden voor basisboekhouding, zeker in vergelijking met Moneybird. De gebruiksvriendelijkheid staat centraal en het programma is ontworpen om je tijd te besparen.

Het helpt bij het stroomlijnen van je financiën, zodat je als ondernemer meer tijd overhoudt voor je core business. Zzp’ers en kleine bedrijven vinden in MoneyMonk een betrouwbare partner die met hen meegroeit.

Uitgebreide Gids voor Moneybird Boekhouden

Ik help je stap voor stap om Moneybird volledig te benutten voor jouw boekhouding. Eerst maak je een account aan en koppel je jouw zakelijke bankrekening. Dit zorgt ervoor dat alle banktransacties automatisch worden geïmporteerd in het systeem.

Handig, want zo houd je gemakkelijk inkomsten en uitgaven bij zonder elke transactie handmatig te moeten invoeren.

Vervolgens ga je aan de slag met factureren. Binnen Moneybird kun je eenvoudig professionele facturen creëren en versturen. De sjablonen zijn aanpasbaar, dus ik zorg ervoor dat mijn facturen altijd passen bij de huisstijl van mijn bedrijf.

Ook het toevoegen van inkoopfacturen en bonnen is een fluitje van een cent; Ik fotografeer ze gewoon en voeg ze direct toe aan mijn administratie.

Nu ik mijn boekhouding op orde heb, ben ik klaar om verder te kijken naar hoe ik mijn bedrijf nog efficiënter kan beheren.

Conclusie

Moneybird maakt boekhouden toegankelijk voor elke kleine ondernemer. Het zet ingewikkelde financiële taken om in een fluitje van een cent, altijd met duidelijke instructies en slimme automatisering.

Geldzaken regel je moeiteloos en efficiënt, waardoor je meer tijd overhoudt voor het runnen van jouw bedrijf. De impact van goed boekhoudbeheer op het succes van je zaak is immens.

Met Moneybird heb je de sleutel tot organisatorische groei zonder gedoe in handen. Zet vandaag nog die stap naar financiële helderheid en ontdek hoe jouw bedrijf kan floreren!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Moneybird boekhouden precies?

Moneybird boekhouden is een online boekhoudprogramma dat speciaal ontworpen is om kleine bedrijven te helpen met hun financiële administratie.

2. Waarom zouden kleine bedrijven Moneybird moeten gebruiken?

Kleine bedrijven kiezen voor Moneybird omdat het boekhouden eenvoudiger maakt, tijd bespaart en inzicht geeft in financiën door middel van duidelijke overzichten en rapporten.

3. Kan ik makkelijk overstappen naar Moneybird?

Ja, overstappen naar Moneybird is eenvoudig. Het programma biedt hulpmiddelen en ondersteuning om je huidige administratie soepel en snel te importeren.

4. Is er ondersteuning beschikbaar als ik vragen heb over het gebruik van Moneybird?

Zeker, Moneybird biedt uitgebreide ondersteuning voor gebruikers inclusief handleidingen, veelgestelde vragen en klantenservice voor al je vragen over het boekhoudsysteem.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven