MoneyMonk en Boekhouder

De perfect match? Uitleg & ervaring

In dit artikel

Boekhouder toevoegen aan MoneyMonk? Kan het, en hoe werkt het? En lacht je accountant MoneyMonk vierkant uit, of is de perfect match? Direct weet je precies hoe jij je boekhouder toevoegt en of hij wat kan met de rapporten uit dit pakket. Om het af te maken de ongezouten mening van mijn MoneyMonk boekhouder over deze samenwerking.

Samenvatting van belangrijkste punten

 • Je accountant toevoegen doe je hier: “Administratie instellingen” > “Gebruikers” > “+Gebruiker toevoegen“.
 • Je boekhouder krijgt hiermee toegang tot je boekhouding, maar je kunt er ook voor kiezen een Auditfile uit te draaien.
 • Al de belangrijke gegevens die je boekhouder nodig heeft, worden door MoneyMonk gegenereerd in overzichtelijke rapporten.
 • De ervaring van mij en mijn accountant in de samenwerking met MoneyMonk is goed: soepel, overzichtelijk, vloeiend en compleet.

Kan je boekhouder of accountant meekijken in MoneyMonk?

Ja, boekhouders en accountants kunnen inderdaad meekijken in MoneyMonk. Dit betekent dat ze toegang krijgen tot de administratie van de gebruiker en alle financiële gegevens kunnen bekijken die in de administratie zijn ingevoerd.

Boekhouder toevoegen aan MoneyMonk: Hoe werkt dat?

Het toevoegen van een boekhouder of accountant aan de administratie op MoneyMonk is eenvoudig.

Boekhouder toevoegen aan MoneyMonk: Hoe werkt dat?

Totale tijd: 5 minuten

Navigeer naar administratie instellingen

Boekhouder MoneyMonk toevoegen: Stap 1 - nagiveer naar administratieinstellingen

Om te beginnen, moet de gebruiker linksonder of linsboven in het menu op de naam klikken en vervolgens kiezen voor “Administratie instellingen” > “Gebruikers” > “+Gebruiker toevoegen”. Vervolgens kan de gebruiker aangeven dat het om een boekhouder of accountant gaat en de contactgegevens invoeren.

Gebruiker toevoegen

Gebruiker toevoegen en rol aanklikken

Met voornaam, achternaam en email adres verstuur je de uitnodiging naar je boekhouder. Vink wel even aan dat het om je boekhouder of accountant gaat. Druk op opslaan en je bent klaar.

Wat krijgt de boekhouder?

De boekhouder of accountant krijgt dan een e-mail met een uitnodiging om deel te nemen aan de administratie. Als de boekhouder of accountant al een MoneyMonk-account heeft, kan hij of zij inloggen met de bestaande gegevens. Anders kan de boekhouder of accountant een nieuw account aanmaken met de uitnodiging.

Hoe kun je gegevens uitwisselen met je accountant?

Om gegevens uit te wisselen met je boekhouder of accountant in MoneyMonk, zijn er twee opties:

 • het gebruik van een Auditfile
 • of het delen van toegang tot de administratie

Wat is een Auditfile

Een Auditfile is een computerbestand dat een overzicht van de financiële feiten van je administratie bevat.

Hoe download je de MoneyMonk auditfile

Om een Auditfile te downloaden in MoneyMonk, klik je op je naam linksonder of linkboven in het menu en kies je vervolgens voor “Rapportages” > “XML Auditfile”. Het bestand kan worden opgeslagen op je computer en verstuurd worden naar je boekhouder of accountant.

Administratie delen met je accountant

Een andere optie is om je boekhouder of accountant toegang te geven tot jouw administratie op MoneyMonk. Om dit te doen, voeg je de boekhouder of accountant toe als gebruiker zoals eerder beschreven. Nadat hij of zij is toegevoegd, kan de boekhouder of accountant alle relevante rapportages en data direct uit jouw administratie downloaden.

Door gebruik te maken van de Auditfile en/of het delen van toegang tot de administratie, zorg je ervoor dat je boekhouder of accountant altijd beschikt over de juiste financiële gegevens en documentatie om zijn of haar werk goed te kunnen doen.

Is MoneyMonk geschikt voor je boekhouder of accountant?

Ja, MoneyMonk is zeer geschikt voor samenwerking met je boekhouder of accountant. Je kunt je boekhouder of accountant gemakkelijk toevoegen als gebruiker in MoneyMonk, zonder extra kosten. Zo kan hij of zij alle relevante rapportages en data direct uit jouw administratie downloaden. Dit is vooral handig omdat je boekhouder of accountant altijd beschikt over de juiste financiële gegevens en documentatie om zijn of haar werk goed te kunnen doen.

Er zijn specifieke rapportages beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor boekhouders en accountants. Dit zijn onder andere de XML Auditfile 2.0, grootboekmutatiekaart, saldibalans, proefbalans, balans, winst- en verliesrekening, inkomstenbelasting en BTW-rapportages per tijdvak. Hierdoor heb je als boekhouder of accountant alle informatie die je nodig hebt binnen handbereik.

Kortom, MoneyMonk biedt functionaliteiten die speciaal ontworpen zijn voor de samenwerking tussen boekhouders en accountants.

Nog geen boekhouder? Je kunt je accountant via MoneyMonk vinden

Nog geen boekhouder of accountant? De zoektocht naar de juiste boekhouder kan een aardige kluif zijn. Gelukkig heeft MoneyMonk een samenwerking met erkende adviseurs die gespecialiseerd zijn in het werken met MoneyMonk. Op de Adviseurs-pagina van de MoneyMonk-website vind je een overzicht van deze adviseurs en kun je filteren op bijvoorbeeld locatie of expertise. Zo kun je snel een adviseur vinden die bij jou en je onderneming past. Voeg de adviseur vervolgens als gebruiker toe in MoneyMonk en hij of zij kan direct aan de slag met jouw administratie. hier

Welke rapportages kun je als boekhouder of accountant uit MoneyMonk halen?

 • XML Auditfile 2.0 (XAF-formaat): Een computerbestand met een overzicht van de financiële feiten van de administratie, geschikt voor het uitwisselen van gegevens met je boekhouder of accountant.
 • Grootboekmutatiekaart (CSV- & PDF-formaat): Een overzicht van de mutaties die hebben plaatsgevonden in de grootboekrekeningen.
 • Saldibalans (CSV- & PDF-formaat): Een overzicht van de saldi van alle grootboekrekeningen op een bepaald moment.
 • Proefbalans (CSV- & PDF-formaat): Een overzicht van alle grootboekrekeningen met hun saldo’s aan het einde van een periode, zoals een boekjaar.
 • Balans (CSV- & PDF-formaat): Een overzicht van de bezittingen, schulden en het eigen vermogen van een onderneming op een bepaald moment.
 • Winst- & Verliesrekening (CSV- & PDF-formaat): Een overzicht van de omzet, kosten en winst of verlies van een onderneming over een bepaalde periode, zoals een boekjaar.
 • Inkomstenbelasting: Een overzicht van de belasting die betaald moet worden over de winst van een onderneming.
 • BTW-rapportages per tijdvak (PDF-formaat): Een overzicht van de BTW die betaald of teruggevraagd moet worden over een bepaalde periode, zoals een kwartaal.
 • Openstaande verkoopfacturen (CSV-formaat): Een overzicht van de verkoopfacturen die nog openstaan, dus nog niet betaald zijn door klanten.
 • Openstaande inkoopfacturen (CSV-formaat): Een overzicht van de inkoopfacturen die nog openstaan, dus nog niet betaald zijn aan leveranciers.

Deze rapportages zijn speciaal ontworpen voor boekhouders en accountants, zodat zij snel en gemakkelijk alle relevante informatie uit de administratie kunnen halen.

MoneyMonk en boekhouder: Hoe is de samenwerking? Mijn ervaring

Aangezien ik in mijn netwerk een accountant heb kunnen vinden, heb ik deze toegevoegd aan mijn MonyMonk account. Dit ging soepel en gemakkelijk. Nu delen we gegevens soepel. En kan ik hem ten alle tijden iets vragen, waarop hij met real-time info kan antwoorden, aangezien hij zo de verschillende rapporten in kan kijken.

De ervaring van mijn boekhouder met MoneyMonk

De eerste woorden van mijn boekhouder bij het zien van MoneyMonk waren: “mooi, makkelijk en compleet” Verder hoef ik hier weinig aan te voegen lijkt mij. De samenwerking tussen mijn accountant en MoneyMonk verloopt soepel en gemakkelijk.

Kortom, de samenwerking tussen MoneyMonk en mijn boekhouder verloopt soepel en efficiënt. Ik ben zeer tevreden over het programma en kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een gebruiksvriendelijk en efficiënt boekhoudprogramma dat goed samenwerkt met boekhouders en accountants.

In mijn MoneyMonk review bespreek ik mijn ervaring met dit boekhoudprogramma tot in de diepte.

Conclusie

Als conclusie kan ik zeggen dat de samenwerking tussen MoneyMonk en boekhouders en accountants heel goed verloopt. Het programma biedt alle benodigde functionaliteiten om de administratie efficiënt bij te houden en de rapportages die het programma aanbiedt zijn zeer handig voor boekhouders en accountants. Zowel ikzelf als mijn boekhouder zijn zeer tevreden over het programma en kunnen het aanbevelen aan andere ondernemers en boekhouders. Ik hoop dat deze informatie jullie heeft geholpen bij het maken van een keuze voor een geschikt boekhoudprogramma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven