MoneyMonk iDeal Betaallink Betaalknop toevoegen aan je Factuur

In dit artikel

Het verbaasde mij, dat de betaallink niet automatisch met mijn MoneyMonk factuur werd meegestuurd. Ik had toch goed gelezen, dat dit een standaard feature van dit boekhoudprogramma zou zijn. Hoe zit het dan? En dat is het! In een paar stappen kunnen jouw klanten je betalen via de iDeal betaalknop in je MoneyMonk factuur.

MoneyMonk iDeal betaallink

Hoe kun jij je Mollie-account aan MoneyMonk koppelen?

Je Mollie-account kun je op de volgende manier koppelen:

 1. Ga naar: ‘ Bank / Kas
 2. Klik op: ‘ Rekeningen beheren
 3. Klik vervolgens op de knop ‘ + Rekening toevoegen…
 4. Kies voor ‘ Mollie
 5. Klik nu op de button ‘ Mollie koppelen‘ en doorloop het proces voor autorisatie.

Nadat je het proces hebt doorlopen is je Mollie account gekoppeld. In MoneyMonk is voor je Mollie account een nieuw bankboek aangemaakt.

MoneyMonk aan Mollie koppelen voor iDeal betaallink
Navigeer naar: Bank / Kas → Rekeningen Beheren om je Mollie rekening toe te voegen. Als je dit hebt gevonden, wijst de rest zich vanzelf.

Hoe werkt een MoneyMonk betaallink?

Een betaallink is een unieke link die je naar je klant stuurt, waarmee deze met enkele kliks zijn betaling kan verrichten. Veelal gebruik je hiervoor de betaaldienst van Mollie. Deze kun je koppelen aan je MoneyMonk-account. Zodat je betaallinks met je facturen mee kunt versturen.

De MoneyMonk betaallink voor iDeal activeren in e-mails ?

Om iDeal-betalingen te kunnen accepteren via je betaallink, dien je een Mollie-account te hebben en deze te koppelen aan MoneyMonk. Daarnaast moet je Mollie-account natuurlijk ook iDeal-betalingen accepteren. Als dit allemaal geregeld is, kun je de iDeal-betaalknop toevoegen aan je e-mails door de variabele ‘{knop.ideal}’ in je sjabloon te plakken.

 1. Ga in het dashboard via je naam naar ‘ Administratie instellingen‘ → ‘ Verkoop
 2. Klik op: ‘ Sjablonen
 3. Klik vervolgens op: ‘ e-mailteksten
 4. Voeg de iDeal betaalknop toe door de volgende variabele: ‘ {knop.ideal}‘ in je sjabloon te plakken.
 5. Sla dit e-mailsjabloon op.

Ter verduidelijking onderstaande afbeeldingen:

MoneyMonk iDeal betaalknop toevoegen
Navigeer naar ‘Administratie instellingen’ → ‘Verkoop’
MoneyMonk iDeal betaalknop toevoegen aan Factuur
Plak {knop.ideal} waar je de betaalknop wilt plaatsen

Wat zijn de kosten voor het gebruik van de MoneyMonk betaallink?

Mollie rekent 0,29 cent per transactie voor een iDeal-betaling via de betaallink. Dit is de goedkoopste optie. Voor andere betaalmethoden gelden andere tarieven. De meestbekende noem ik hier:

 • iDeal betalingen: €0,29 per transactie.
 • Bancontact betalingen: €0,25 per transactie.
 • Visa betalingen: €0,25 per transactie + 1,8% transactiekosten.
 • Mastercard betalingen: €0,25 per transactie + 1,8% transactiekosten.
 • PayPal betalingen: €0,10 per transactie + 3,25% transactiekosten.
 • Klarna betalingen: €0,35 per transactie + 2,99% transactiekosten.
 • Giropay betalingen: €0,35 per transactie.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze tarieven gelden voor de standaard tarieven van Mollie en dat er mogelijk aanvullende kosten in rekening worden gebracht door jouw bank of andere partijen. Houd er ook rekening mee dat de tarieven kunnen veranderen en dat het daarom altijd verstandig is om de actuele tarieven op de website van Mollie te controleren.

Hoe kun je een factuur versturen zonder iDeal logo’s?

Als je een factuur verstuurt via MoneyMonk en je klant de factuur alleen online kan bekijken, dan worden er iDeal-logo’s automatisch getoond. Dit is om het vertrouwen van jouw klant in de echtheid van de factuur te vergroten en om het aantal spam meldingen laag te houden. Het is daarom niet mogelijk om deze logo’s te verwijderen.

Als je niet wilt dat de logo’s mee verstuurd worden, kun je ervoor kiezen om de factuur niet online te delen met je klant, maar bijvoorbeeld per post te versturen. Je kunt er ook voor kiezen om de factuur per e-mail te versturen, maar dan zonder de betaallink of de iDeal-betaalknop. In plaats daarvan kun je in de begeleidende tekst aangeven dat de betaling per bankoverschrijving kan worden voldaan. Hierdoor worden er geen iDeal-logo’s getoond en kan je klant de betaling toch op een veilige en betrouwbare manier voldoen.

Hoe weet je dat de MoneyMonk iDeal betaalknop werkt?

Je kunt op verschillende manieren controleren of de iDeal-betaalknop werkt. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen om dit te doen, natuurlijk heb je de stappen al doorlopen om MoneyMonk aan Mollie te koppelen. Hierbij heb je er ook op gelet, dat binnen je Mollie account de optie betalen via iDeal aanstaat en dat de betaalknop is toegevoegd aan de factuur.

Als dit allemaal klopt, kun je het volgende doen om te controleren of de betaallink werkt:

 1. Ga naar ‘Verkoop’ en selecteer één van je facturen met het sjabloon waarbij je de iDeal-knop hebt toegevoegd.
 2. Klik op ‘Verzend per e-mail’. In een pop-up wordt nu een voorbeeld e-mail met daarin de iDeal-knop getoond.
 3. Klik op de iDeal-knop in de voorbeeld e-mail. Je wordt doorgestuurd naar de online-pagina van de factuur.
 4. Kies op deze pagina opnieuw voor ‘Betaal via iDeal’.
 5. Er opent een pop-up. Kies je bank en klik op ‘Volgende’.

Als de iDeal-knop naar behoren werkt, word je nu doorgestuurd naar de betaalpagina van de betreffende bank en kun je de factuur daar betalen. Als er problemen optreden bij het betalen of als de iDeal-knop niet werkt, kun je contact opnemen met de klantenservice van MoneyMonk of Mollie voor verdere ondersteuning.

Conclusie

Met behulp van een betaallink bij je factuur kun je het betalen voor je klanten een stuk makkelijker maken. Via MoneyMonk kun je makkelijk betaallinks meesturen met je factuur. Om dit te kunnen bewerkstelligen heb je een Mollie account nodig. De kosten hiervoor zijn 0,29 cent per transactie bij betaling via iDeal.

Naast dit gemak kent deze software er nog vele voordelen die het boekhouden makkelijker maken, zo kun je samenwerken met je boekhouder. In mijn complete MoneyMonk review lees je hierover alles. Zo wordt het voor jou als ondernemer nog makkelijker om je klanten te laten betalen.

Veelgestelde vragen

Kun je MoneyMonk koppelen aan iDeal?

Ja, je kunt MoneyMonk koppelen aan iDeal. Hiermee kun je een betaallink of betaalknop aan je emails en facturen toevoegen. Het activeren van iDeal gaat vrij eenvoudig en makkelijk. Hiervoor heb je een Mollie account nodig.

Wat is een iDeal betaallink?

Een iDeal betaallink is een link die je naar je klanten kunt sturen waarmee ze direct een betaling kunnen doen via iDeal. Het is een handige manier om het betalingsproces voor je klanten te vereenvoudigen, omdat ze niet meer handmatig het bedrag en de betaalgegevens hoeven in te voeren. In plaats daarvan klikken ze simpelweg op de link en volgen ze de instructies om de betaling te voltooien. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een openstaande factuur te betalen, of om een betaling te doen voor een product of dienst die je als ondernemer aanbiedt. Via betaalproviders zoals Mollie is het mogelijk om iDeal betaallinks te genereren en te versturen.

Wat is Mollie?

Mollie is een payment service provider die het mogelijk maakt om online betalingen te accepteren. Het bedrijf is opgericht in 2004 en is gevestigd in Amsterdam. Mollie biedt verschillende betaalmethoden aan, waaronder iDeal, PayPal, creditcard, Apple Pay en Klarna. Het is dus een belangrijke speler op het gebied van online betalingen en wordt veel gebruikt door webshops, online dienstverleners en andere bedrijven die online betalingen willen accepteren. Mollie zorgt ervoor dat de betalingen veilig en snel verlopen, en dat de betalingsgegevens goed worden afgeschermd. Als ondernemer kun je gebruik maken van de diensten van Mollie door een account aan te maken en de gewenste betaalmethoden te activeren. Zo kunnen klanten op een veilige en betrouwbare manier betalingen aan je doen.

Bronvermelding

 • MoneyMonk.nl
 • Mollie.com
 • Eigen ervaring

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven