Hoe kan ik een nieuwe administratie aanmaken in Twinfield? – Stap voor stap uitleg

In dit artikel

Het opzetten van een nieuwe administratie kan aanvoelen als een complex labyrint. Ook ik stond ooit voor deze uitdaging, maar met mijn ervaring en een grondige duik in de materie heb ik nu helder zicht op de procedure.

In dit artikel leid ik je door de vereenvoudigde stappen om zonder hapering een nieuwe administratie in Twinfield op te zetten. Blijf lezen, het is makkelijker dan je denkt!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een schone, georganiseerde werkplek met een computer, bestanden en een notitieblok.

Samenvatting

 • Begin met inloggen op Twinfield en gebruik de Multi Factor Authenticatie voor extra veiligheid.
 • Kies of maak een nieuwe administratie aan binnen jouw accountancy – omgeving en vul alle benodigde gegevens in.
 • Een testadministratie kan je helpen om zonder risico nieuwe instellingen en functionaliteiten uit te proberen.
 • Volg de stappen zorgvuldig bij het instellen van een nieuwe administratie, inclusief het aanmaken van grootboekrekeningen.
 • Controleer na het aanmaken van je administratie altijd of alle gegevens correct zijn overgezet en goed functioneren.

Stap-voor-stap uitleg over het aanmaken van een nieuwe administratie in Twinfield

Als ondernemer of boekhouder weet ik hoe belangrijk een soepele administratie is, en met Twinfield kan ik dit eenvoudig zelf beheren. Ik zal je meenemen door het proces van het opzetten van een nieuwe administratie, zodat je snel aan de slag kunt met jouw financiële data.

Inloggen met je Twinfield inloggegevens

Ik heb gemerkt dat inloggen bij Twinfield veranderd is door de introductie van Multi Factor Authenticatie. Dit maakt het proces veiliger en zorgt ervoor dat mijn financiële data binnen Wolters Kluwer systemen goed beveiligd blijft.

 • Bezoek eerst de officiële Twinfield website om het inlogproces te starten.
 • Voer daarna mijn gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina.
 • Een pop – up voor Multi Factor Authenticatie verschijnt nu, zoals vereist door Twinfield voor extra veiligheid.
 • Kies vervolgens uit de beschikbare opties voor verificatie. Ik kan gebruik maken van een smartphone app of een code ontvangen per sms.
 • Volg nauwkeurig de instructies voor het gekozen middel van authenticatie. Indien ik kies voor een app, scan ik misschien een QR-code of voer ik een gegenereerde token in.
 • Na succesvolle verificatie krijg ik toegang tot mijn accountancyomgeving binnen Twinfield boekhouden.
 • Nu sta ik klaar om alle aspecten van mijn boekhouding te beheren, met de zekerheid dat compliance gewaarborgd is.

Kiezen van de administratie die aan jouw accountancy-omgeving gekoppeld moet worden

Het kiezen van de juiste administratie voor je accountancy-omgeving is cruciaal. Twinfield biedt flexibele opties om dit eenvoudig te doen. Hier is hoe je dit aanpakt:

 • Log in op Twinfield met jouw persoonlijke inloggegevens.
 • Ga naar het overzichtsscherm waar alle beschikbare administraties worden getoond.
 • Bekijk welke administraties al gekoppeld zijn aan jouw omgeving.
 • Bepaal of je een bestaande administratie wilt kiezen of een nieuwe wilt aanmaken.
 • Voor een nieuwe administratie klik je op ‘Nieuwe Administratie’.
 • Voer de benodigde informatie in, zoals bedrijfsnaam en financiële gegevens.
 • Kies de juiste instellingen die passen bij het type bedrijf van de administratie.
 • Activeer Twinfield GO als je onderweg toegang tot deze administratie nodig hebt.
 • Controleer of alle gegevens correct zijn ingevuld om problemen later te voorkomen.
 • Bevestig de keuze door op ‘Administratie Aanmaken’ of ‘Opslaan’ te klikken.

Het aanmaken van een nieuwe administratie

Het creëren van een nieuwe administratie in Twinfield is makkelijker dan je denkt. Ik neem je mee door de stappen heen om dit zonder problemen te bereiken.

 • Log in met mijn Twinfield – account, wat de toegangspoort is tot het opzetten van een nieuwe administratie.
 • Selecteer de optie ‘Administratie toevoegen’ in het menu, dat zich meestal aan de linkerkant van het scherm bevindt.
 • Vul de administratiecode in die uniek is voor elke nieuwe administratie; deze code helpt bij het organiseren en scheiden van verschillende administraties.
 • Klik op ‘Volgende’ waarna er een scherm verschijnt waar ik extra informatie over de administratie kan invullen zoals bedrijfsnaam en financiële details.
 • Stel mijn voorkeuren in voor hoe ik wil dat mijn boekhoudpakket werkt, inclusief rapportageformats en belastinginstellingen.
 • Controleer alle ingevoerde gegevens nogmaals voor nauwkeurigheid en bevestig vervolgens de aanmaak van mijn nieuwe administratie door op ‘Bewaar’ te klikken.
Iemand die financiële documenten organiseert in een rommelig kantoor met uitzicht op de stad.

De voordelen van een testadministratie in Twinfield

Een testadministratie in Twinfield is een krachtig hulpmiddel voor elke ondernemer. Het laat me toe om in een veilige omgeving te experimenteren met verschillende instellingen zonder mijn echte gegevens te beïnvloeden.

Dit is ideaal om nieuwe functies te testen of medewerkers te trainen zonder dat er fouten in de live administratie sluipen.

Met een demo administratie krijg ik een goed beeld van hoe alles werkt voordat ik wijzigingen doorvoer in mijn eigenlijke boekhouding. Ik kan verschillende scenario’s simuleren en zien wat de financiële impact zou zijn.

Dit helpt me bij het nemen van betere bedrijfsbeslissingen omdat ik gebaseerd ben op concrete gegevens uit de testomgeving. Bovendien zorgt het ervoor dat mijn echte administratie schoon en accuraat blijft.

Een ondernemer analyseert financiële gegevens in een modern kantoor.

Gedetailleerde Handleiding voor het Aanmaken van een Nieuwe Administratie in Twinfield

Nu we de voordelen van een testadministratie hebben besproken, gaan we dieper in op het opzetten van een echte administratie. Eerst verzamel ik de benodigde informatie zoals de administratiecode.

Dan log ik in op Twinfield en navigeer naar het gedeelte waar ik een nieuwe administratie kan aanmaken. Hier vul ik alle vereiste velden in, inclusief de unieke code die de administratie identificeert.

De volgende stap is het instellen van grootboekrekeningen, die ik nauwkeurig aanmaak en koppel aan de juiste categorieën.

Vervolgens controleer ik of alle gegevens correct zijn ingevoerd en of er geen dubbele rekeningen bestaan. Met alles op zijn plek, sla ik de nieuwe administratie op. Dit proces zorgt ervoor dat mijn boekhoudkundige data goed georganiseerd blijft en eenvoudig toegankelijk is voor toekomstige boekingen en analyse.

Het is essentieel om deze stappen zorgvuldig te volgen voor een heldere financiële structuur binnen Twinfield.

Afronding en volgende stappen na het aanmaken van een nieuwe administratie

Zodra ik mijn nieuwe administratie heb aangemaakt in Twinfield, controleer ik of alle gegevens correct zijn overgezet. Ik zorg ervoor dat mijn administratiecode bij de hand is en kijk of de administratie juist gekoppeld is aan mijn accountancy-omgeving.

Dit is belangrijk om zonder problemen verder te kunnen werken. Daarna moet ik nagaan of alles goed functioneert door middel van een testadministratie, waarbij ik de functionaliteiten en processen doorloop.

Ik neem ook de tijd om te leren hoe ik mijn balans kan consolideren, een vaardigheid die essentieel is voor het beheren van meerdere administraties. Met behulp van het beschikbare stappenplan ga ik vervolgens aan de slag om mijn administratie te optimaliseren en efficiënt bij te houden.

Hiermee leg ik een solide basis om mijn financiële zaken gestructureerd te managen. Met deze kennis in het achterhoofd, ben ik klaar om door te gaan naar het volgende onderdeel: de conclusie van dit artikel.

Conclusie

Met de heldere instructies die we hebben besproken, heb je de sleutel in handen om zelfstandig een nieuwe administratie in Twinfield op te zetten. Het proces is ontworpen om toegankelijk en efficiënt te zijn, waardoor je snel aan de slag kunt.

Het aanmaken van een test- of demo-administratie biedt uitstekende mogelijkheden om het systeem te leren kennen zonder risico’s. De impact van een goed opgezette administratie kan groot zijn: het scheelt tijd en geeft inzicht in je financiën.

Voor verdere verdieping staan er aanvullende bronnen en handleidingen voor je klaar. Durf de stap te zetten en ervaar de voordelen van Twinfield voor jouw onderneming of accountancy-activiteiten.

Veelgestelde Vragen

1. Waar vind ik de optie om een nieuwe administratie aan te maken in Twinfield?

Je vindt de optie voor het aanmaken van een nieuwe administratie in het hoofdmenu onder ‘Administraties’.

2. Moet ik specifieke informatie klaar hebben voordat ik een administratie aanmaak?

Ja, zorg dat je bedrijfsgegevens en financiële informatie bij de hand hebt voordat je begint.

3. Hoe lang duurt het om een nieuwe administratie aan te maken in Twinfield?

Het aanmaken van een nieuwe administratie kan binnen enkele minuten voltooid zijn.

4. Kan ik zelf een administratienummer kiezen in Twinfield?

Ja, je kunt tijdens het proces een eigen administratienummer toewijzen.

5. Is er hulp beschikbaar als ik problemen ondervind bij het aanmaken van een administratie?

Twinfield biedt online hulpbronnen en klantenservice om je te assisteren bij het aanmaken van een administratie.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen