Alles wat je moet weten over het inhuren van een online boekhouder | 2024

In dit artikel

Als ondernemer weet ik dat het bijhouden van de boekhouding een hele kluif kan zijn. Gelukkig ben ik niet de enige die hiermee worstelt; ik heb gezien dat dit een veelvoorkomende uitdaging is en heb onderzoek gedaan naar de beste oplossingen.

In dit artikel laat ik je zien hoe een online boekhouder je leven makkelijker kan maken, met inbegrip van de voordelen en hoe je deze kunt inzetten voor je financiële administratie.

Ontdek hoe vrijheid in boekhouden ook jouw realiteit kan worden.

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Online boekhouders kunnen goedkoper zijn dan traditionele accountants en helpen ondernemers zoals ik om ons te concentreren op bedrijfsgroei, zonder ons zorgen te maken over de financiële administratie.
 • Door gebruik te maken van online boekhoudsoftware biedt een online boekhouder nauwkeurige monitoring van de financiën, wat de kans op fouten vermindert en overal toegang tot financiële gegevens mogelijk maakt.
 • De werkwijze van een online boekhouder is gericht op efficiëntie: digitale verwerking van transacties, realtime financieel overzicht voor samenwerking en tijdige belastingaangifte door kennis van de laatste fiscale regels.
 • Tarieven voor het inhuren van een online boekhouder variëren, met basisdiensten voor ZZP’ers vanaf ongeveer €120 per maand tot uitgebreidere pakketten voor MKB’ers die tot €400 per maand kunnen kosten.
 • Een online boekhouder kan diensten op maat bieden die aansluiten bij de unieke behoeften van jouw bedrijf, met duidelijke en eenvoudige rapportages zonder ingewikkeld vakjargon.
 • Verfijn je boekhoudpraktijken met deze gedetailleerde vergelijking en overweeg dit systeem voor de beste resultaten.

De voordelen van het inhuren van een online boekhouder

Een opgeruimd bureau in een modern kantoor met computer en financiële documenten.

Een online boekhouder inschakelen levert me direct financiële voordelen op, omdat het vaak goedkoper is dan een traditionele accountant. Mijn boekhoudpakket is volledig digitaal en dit betekent lagere kosten voor mij omdat er bijvoorbeeld geen fysieke archiefruimte nodig is.

Door mijn financiële zaken uit te besteden, kan ik me volledig focussen op het laten groeien van mijn zaak, terwijl ik weet dat de cijfers kloppen en netjes geordend zijn.

Mijn online boekhouder gebruikt slimme software die alles nauwkeurig bijhoudt. Ik besef dat er hierdoor veel minder kans is op fouten in mijn belastingaangiften of financiële rapportages.

Het mooie is dat ik overal toegang heb tot mijn financiële data – of ik nu op kantoor ben of onderweg. Dat geeft een enorme flexibiliteit. Bovendien kan ik altijd contact opnemen via mail of de website met een vraag, en krijg ik snel antwoord.

Voor zzp’ers en vof’s is het essentieel om goed inzicht te hebben in hun bedrijfsresultaat, en dat is precies wat online boekhouden biedt.

Alles over de werkwijze van een online boekhouder

Een persoon werkt aan financiële documenten in een moderne kantooromgeving.

De werkwijze van een online boekhouder is gericht op gemak en overzicht. Ik zorg ervoor dat jouw financiële administratie altijd bijgewerkt en toegankelijk is.

 • Ik start met het instellen van een online boekhoudprogramma speciaal voor jouw onderneming, waarin we beide toegang hebben tot de gegevens.
 • Alle transacties worden digitaal verwerkt; jij uploadt je bonnetjes en facturen via een app of e-mail, en ik verwerk ze in het systeem.
 • Samenwerken gaat soepel doordat we realtime de financiële status kunnen bekijken, wat helpt bij belangrijke besluitvormingen.
 • Regelmatig controleer ik de boekhouding om fouten te voorkomen en geef ik advies waar je jouw voordeel mee kunt doen.
 • Voor de aangifte inkomstenbelasting verzamel ik alle benodigde documenten en zorg ik voor een tijdige en correcte indiening.
 • Als vaste boekhouder blijf ik op de hoogte van wijzigingen in fiscale regels zodat jouw bedrijf altijd aan de wet voldoet, vooral als je een vof runt.
 • Transparante communicatie is mijn prioriteit; je krijgt heldere rapportages over je financiën zonder ingewikkelde jargon.

De tarieven van een online boekhouder

Een opgeruimd bureau met computer, calculator en financiële documenten.

Als ondernemer is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de kosten voor het inhuren van een online boekhouder. Het kan nogal verschillen, dus ik zorg altijd voor een transparant overzicht. Hieronder vind je een HTML-tabel met de gemiddelde tarieven die online boekhouders rekenen, variërend van diensten voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) tot complete boekhoudpakketten.

Dienstverlening Gemiddelde Tarieven Opmerkingen
Basistarief voor ZZP’ers €120 per maand Dit omvat vaak het verwerken van facturen en de btw-aangifte.
Complete boekhouding voor ZZP’ers €150 – €250 per maand Een vast tarief voor het uitbesteden van de gehele boekhouding, inclusief jaarrekening.
Klein MKB €200 – €400 per maand Inclusief uitgebreidere diensten zoals tussentijdse rapportages.
Extra diensten Op aanvraag Bijvoorbeeld advies, belastingplanning of ondersteuning bij controles.

Houd rekening met de mogelijkheid van maatwerk en mogelijke bijkomende kosten voor aanvullende diensten. Elk bedrijf is uniek, en een online boekhouder kan een op-maat-gemaakt pakket aanbieden dat past bij de specifieke behoeften van jouw onderneming.

Conclusie

Het besluit staat vast: een online boekhouder in dienst nemen opent nieuwe deuren voor mijn bedrijf. Gemak en efficiency zijn sleutelwoorden, want boekhoudsoftware maakt het leven zoveel eenvoudiger.

Toegang tot up-to-date financiële data waar ik ook ben, dat is de kracht van online boekhouden. Zelfs de mogelijkheid om samen te werken met mijn boekhouder wordt moeiteloos. Nieuwe technologieën en methoden imponeren mij dagelijks met hun potentieel.

Ik eindig met een oproep: zet deze tools in voor groei en innovatie binnen je vof.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.