Eenvoudig online factureren en boekhouden: Tips en Tools voor Zelfstandige Ondernemers

In dit artikel

Als zelfstandig ondernemer weet ik hoe overweldigend de financiële administratie soms kan zijn. Gelukkig ben ik niet de enige en heb ik, net als velen van jullie, gezocht naar oplossingen die het leven makkelijker maken.

In dit artikel deel ik handige tips en tools voor eenvoudig online factureren en boekhouden, waarmee je tijd bespaart en fouten vermindert. Lees snel verder voor financiële rust en controle!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een jonge professional werkt aan financiën in een modern kantooromgeving.

Samenvatting

 • Kies een online boekhoudprogramma dat past bij je behoeften en budget; er zijn opties die starten vanaf gratis tot ongeveer €16 per maand.
 • Overweeg programma’s zoals SnelStart, Vixum, en Moneybird voor specifieke functies zoals mobiele apps, automatische btw-aangifte of een geïntegreerde betaalrekening.
 • E – Boekhouden.nl en DigiBTW zijn populaire keuzes onder zzp’ers voor eenvoudige facturatie en boekhouding met mogelijkheid tot uitbreiding naar urenregistratie en kilometerregistratie.
 • Samenwerken met een boekhouder of accountant kan extra voordelen bieden, zoals inzichten in belastingregels en strategische financiële planning.
 • Het overstappen naar een nieuw boekhoudprogramma wordt makkelijker gemaakt door overstapservices en PEPPOL-netwerkcompatibiliteit voor veiliger factureren.

Voordelen van Online Boekhouden voor Zelfstandige Ondernemers

Met online boekhouden heb ik altijd en overal toegang tot mijn financiële situatie. Of ik nu thuis ben of onderweg, met een paar klikken zie ik hoe mijn zaken er financieel voor staan.

Dit gemak bespaart mij zeeën van tijd en geeft mij de vrijheid om me te focussen op wat echt belangrijk is voor mijn bedrijf.

Factureren wordt een fluitje van een cent. Ik maak en verstuur binnen no-time professionele facturen, rechtstreeks vanaf mijn laptop of smartphone. Geen gedoe meer met Excel-sheets of verouderde software.

En door de automatische koppelingen met externe systemen, zoals mijn bankrekening, worden betalingen razendsnel verwerkt en is mijn administratie altijd up-to-date zonder extra moeite.

Hierdoor houd ik de kosten voor mijn boekhouding laag en kan ik investeren in groei. Nu we de voordelen hebben verkend, laten we eens kijken hoe je het beste online boekhoudprogramma voor jouw onderneming kunt kiezen.

Een zelfstandige aan het werk op zijn rommelige bureau met boekhoudsoftware.

Hoe Kies Je het Beste Online Boekhoudprogramma?

Bij het selecteren van het ideale online boekhoudprogramma voor jouw onderneming kom je voor een belangrijke keuze te staan: welke features passen bij je bedrijf, en hoe zwaar laat je kosten meewegen? Ik neem je mee door de cruciale stappen en overwegingen die je helpen om een programma te kiezen dat niet alleen kostenefficiënt, maar ook toekomstbestendig is.

Overweging van kosten

Kosten spelen een grote rol bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Ik wil niet te veel betalen, maar ik heb wel iets nodig dat goed werkt. Gelukkig hoeft online boekhouden niet duur te zijn; het maakt de boekhoudkosten nauwelijks hoger, terwijl het wel voor veel gemak zorgt.

Met programma’s zoals die van e-Boekhouden.nl kan ik zelfs gratis starten, wat ideaal is voor ondernemers die hun geld slim willen inzetten.

Voor een bedrag dat vaak niet hoger is dan €16 per maand bieden sommige programma’s alles wat ik als zzp’er nodig heb: van een mobiele app tot uitstekende klantenservice. Dit betekent dat ik mijn boekhouding overal kan bijhouden en snel hulp krijg als ik die nodig heb.

En met een gratis proefperiode kan ik het systeem eerst testen, zodat ik zeker weet dat het bij mijn manier van werken past – of dat nu ‘uurtje factuurtje’ is of een andere methode.

Overstappen naar een ander programma

Het kiezen voor een nieuw boekhoudprogramma voelt soms als een grote stap. Ik herinner me de zorg over gegevensverlies of ingewikkelde overzetprocedures. Maar, laat ik je geruststellen; veel programma’s bieden tegenwoordig naadloze overstapservices aan.

Ze nemen je bij de hand om jouw historische data veilig en efficiënt te migreren.

Zorg dat je nieuwe software compatibel is met het PEPPOL-netwerk om eenvoudiger te factureren. Dit maakt het mogelijk om direct binnen het beveiligde netwerk te factureren naar andere zzp’ers en accountants.

Met deze functie bespaar je tijd en voorkom je fouten in de jaarrekening. Het overstappen wordt zo niet alleen makkelijker, maar ook een slimme zet voor de toekomst van je onderneming.

Een zakeneigenaar vergelijkt online boekhoudsoftwareopties op een modern kantoor.

Aanbevolen Online Boekhoudprogramma’s

In mijn queeste om het boekhouden zo simpel mogelijk te maken, ben ik op zoek gegaan naar de crème de la crème onder de online boekhoudprogramma’s speciaal afgestemd op ons, zelfstandige ondernemers.

Deze toppers maken niet alleen je administratie een fluitje van een cent, maar geven ook je efficiëntie en overzicht een enorme boost.

SnelStart Boekhoudsoftware

Ik gebruik SnelStart boekhoudsoftware en ben er echt over te spreken! Het is ideaal voor zzp’ers zoals ik, maar ook mkb-bedrijven, boekhouders en accountants vinden hun weg in dit systeem.

Met deze software vereenvoudig ik moeiteloos mijn administratieve taken. Het stelt mij in staat om op een efficiënte manier facturen te versturen en mijn boekhouding bij te houden.

Bovendien zijn de uitgebreide functies een echte uitkomst voor zowel eenmanszaken als BV’s.

De mogelijkheid tot het maken van koppelingen met andere systemen is goud waard. Hierdoor bespaar ik tijd die ik beter kan besteden aan mijn core business. Dankzij SnelStart kan ik met een paar klikken een overzichtelijke factuur uit mijn e-mail laten rollen en heb ik altijd grip op mijn financiën.

Het beheren van mijn boekhoudkundige zaken voelt niet langer als een last, maar als een gestroomlijnd onderdeel van mijn bedrijfsvoering.

Vixum voor ZZP’ers

Naast SnelStart biedt ook Vixum een oplossing op maat voor zzp’ers die willen besparen op tijd en moeite. Met Vixum werk ik mijn boekhouding razendsnel bij, zelfs zonder diepgaande boekhoudkennis.

Het platform is gebruiksvriendelijk en stelt mij in staat de boekhouding binnen slechts 10 minuten per week te regelen. Het is echt ontworpen met ons, zzp’ers, in gedachten.

Dankzij functies zoals automatische btw-aangifte, facturatie en een heldere winst- en verliesrekening houd ik moeiteloos mijn financiën op orde. Vixum verandert de manier waarop ik naar boekhouden kijk: het wordt geïntegreerd vanuit mijn agenda, waardoor het natuurlijk aanvoelt om de administratie bij te houden als onderdeel van mijn dagelijkse workflow.

Dit zorgt ervoor dat ik me volledig kan richten op wat ik het liefste doe, namelijk mijn eigen bedrijf runnen.

Moneybird: Boekhoudpakket en Betaalrekening in Één

Met Moneybird heb ik een krachtige tool in handen die mijn zzp-boekhouden een fluitje van een cent maakt. Dit programma combineert een boekhoudpakket met een eigen betaalrekening, die compleet gratis is.

Ik maak facturen aan, verstuur ze automatisch en houd mijn urenregistratie bij zonder hoofdbrekens. De oprichters van Moneybird snapten precies waar ondernemers zoals ik behoefte aan hadden: simpliciteit en efficiëntie.

Door in te loggen op Moneybird, krijg ik direct een duidelijk beeld van mijn financiën en kan ik zonder zorgen transacties verwerken. Rapportages genereren gaat snel, waardoor ik altijd up-to-date ben met de cijfers.

En is het toch niet helemaal wat ik zoek? Dan kan ik het abonnement eenvoudig opzeggen. Moneybird geeft me alle functies die ik nodig heb om mijn financiën te beheren, zonder dat ik verdwaal in ingewikkelde software of verborgen kosten.

Eenvoudig Online Factureren en Boekhouden

Ik gebruik e-Boekhouden.nl en ik moet zeggen, het maakt mijn leven een stuk makkelijker. Met meer dan 500.000 gebruikers in Nederland is het een populaire keuze en dat is geen toeval.

Het programma laat me toe om niet alleen te factureren en boekhouden, maar ook uren te registreren – allemaal op één plek. Voor ondernemers en zzp’ers zoals ik, die waarde hechten aan tijd en efficiëntie, is dit echt een uitkomst.

Bovendien, DigiBTW heeft me overtuigd met hun specifieke focus op zzp’ers. Hun proefperiode geeft me de ruimte om te ontdekken hoe eenvoudig online boekhouden kan zijn. Van automatische boekingen tot btw-aangifte, alles verloopt soepel zonder dat ik me zorgen hoef te maken over de details.

Het is duidelijk dat de eerste 15 maanden cruciaal zijn voor mijn onderneming, en met deze tools houd ik mijn administratie strak en professioneel onder controle.

Samenwerking met Boekhouder of Accountant: Is het Nodig?

Terwijl ik mijn online facturering en boekhouding beheer, merk ik dat samenwerken met een professional extra voordelen kan bieden. Het kan zijn dat een boekhouder of accountant net die specialistische kennis heeft die mijn bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Zij zijn op de hoogte van de meest recente belastingregels en kunnen mij tijd besparen met complexe administratieve taken zoals de btw-aangifte.

Een goede samenwerking met een boekhouder of accountant kan ook financiële inzichten bieden die ik zelf misschien over het hoofd zie. Samengewerkt wordt er aan een financieel dashboard waarmee mijn bedrijfsprestaties in de gaten gehouden kunnen worden.

Dit helpt bij het maken van strategische beslissingen voor de toekomst van mijn onderneming. Ik moet wel afwegen of deze extra service opweegt tegen de kosten, maar voor mij als zzp’er kan het uitbesteden van mijn boekhouding heel waardevol zijn.

Veelgestelde Vragen Over Online Boekhouden

Na het bespreken van de samenwerking met boekhouders, zal ik nu ingaan op enkele veelgestelde vragen over online boekhouden. Ik hoor vaak dat zzp’ers vragen hebben over dit onderwerp en ik help je graag verder met mijn kennis.

 • Is online boekhouden verplicht voor mij als zzp’er? Ja, als zelfstandige ondernemer moet je een duidelijke administratie bijhouden. De Belastingdienst stelt dit verplicht, en een online boekhoudprogramma kan hier perfect bij helpen.
 • Kan ik overstappen van mijn huidige boekhoudprogramma naar e-Boekhouden.nl? Absoluut, overstappen is meestal geen probleem. e-Boekhouden.nl biedt vaak ondersteuning om de overgang soepel te laten verlopen.
 • Wat als ik technische problemen heb met mijn boekhoudsoftware? Geen zorgen, bij e – Boekhouden.nl kun je altijd inloggen en contact opnemen met de klantenservice voor hulp.
 • Biedt e – Boekhouden.nl ook ondersteuning voor kilometerregistratie? Zeker weten! Kilometerregistratie is een belangrijke functie die in het pakket zit.
 • Waar vind ik meer informatie of een handleiding voor het gebruik van e – Boekhouden.nl? Op hun website vind je uitgebreide handleidingen en er is ook een mobiele app beschikbaar waarmee je snel boekhoudtaken kunt uitvoeren.
 • Hoe weet ik welk boekhoudprogramma het beste past bij mijn bedrijf? Kijk naar wat jouw bedrijf nodig heeft en vergelijk functies en kosten. e-Boekhouden.nl staat bekend als zeer compleet en gebruiksvriendelijk.
 • Kan ik mijn boekhouder toegang geven tot mijn online administratie? Jazeker, dit maakt samenwerken heel makkelijk. Je boekhouder kan direct meekijken en adviseren waar nodig.

Conclusie

Met de juiste tools en een beetje oefening wordt online boekhouden een fluitje van een cent voor zelfstandige ondernemers. Deze methodes besparen je niet alleen tijd, maar maken je bedrijf ook efficiënter.

Door gebruik te maken van programma’s als E-Boekhouden.nl en DigiBTW houd je makkelijk grip op je financiën. De wereld van online factureren en boekhouden staat bol van mogelijkheden om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Laat deze kans niet liggen en stap vandaag nog over op slimme boekhoudoplossingen die je bedrijf vooruit helpen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van online factureren voor zzp’ers?

Online factureren biedt zzp’ers een snelle en efficiënte manier om betalingen te beheren, waardoor ze tijd besparen die ze in hun bedrijf kunnen investeren.

2. Welke tools kunnen zelfstandige ondernemers gebruiken voor eenvoudig boekhouden?

Er zijn verschillende gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma’s en apps beschikbaar die zzp’ers helpen bij het bijhouden van inkomsten, uitgaven en belastingaangiftes.

3. Hoe zorgt online boekhouden voor beter overzicht in de financiën?

Online boekhouden geeft zelfstandige ondernemers real-time inzicht in hun financiële situatie, waardoor ze slimmere beslissingen kunnen nemen voor hun bedrijf.

4. Is online factureren en boekhouden veilig voor zzp’ers?

Ja, moderne online factuur- en boekhoudtools gebruiken geavanceerde beveiligingsmaatregelen om de financiële data van zelfstandige ondernemers te beschermen.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen