Stap-voor-stap handleiding voor inloggen bij ons administratie – ons administratie inloggen | 2024

In dit artikel

Heb je moeite met inloggen in Ons Administratie? Je bent niet de enige, want ook ik stond ooit voor dit digitale doolhof. Gelukkig heb ik me er grondig in verdiept en een glasheldere handleiding samengesteld.

Deze gids loodst je door het inlogproces en zorgt voor veilig gebruik van je gegevens. Lees snel verder en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Gebruik altijd de juiste en beveiligde URL om in te loggen op Ons Administratie om je tegen phishing en andere hackpogingen te beschermen.
 • Stel een sterk wachtwoord in met een mix van letters, cijfers en speciale tekens en activeer tweestapsverificatie voor extra beveiliging van je account.
 • Volg zorgvuldig de voorgestelde inlogstappen en gebruik de ‘wachtwoord vergetenVRAAGTEKEN’ functie indien nodig om efficiënt toegang te krijgen tot je Ons Administratie-account.
 • Activeer de automatische vergrendeling na inactiviteit op je apparaat om je gegevens veilig te stellen wanneer je niet aan het werk bent.
 • Houd je kennis up-to-date over Ons Administratie door regelmatig e-learning modules te volgen en hiermee je vaardigheden te verbeteren.
 • Vergelijk en kies de boekhoudsoftware die je workflow verbetert, hier.

Wat is Ons Administratie?

Een groep geestelijke gezondheidsprofessionals werkt op hun computers.

Ons Administratie is een essentieel onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg. Het stelt mij en mijn collega’s in staat om digitaal toegang te krijgen tot belangrijke werkprocessen.

Met deze tool creëren we gebruikersprofielen, zodat iedere medewerker kan werken met de applicaties die voor hem of haar van belang zijn. Het beheren van deze accounts is eenvoudig en veilig, wat de efficiëntie binnen onze GGZ-instelling aanzienlijk verhoogt.

Het systeem ondersteunt ons bij het regelen van autorisaties en zorgt ervoor dat we altijd toegang hebben tot actuele cliëntgegevens. Dit maakt het mogelijk om sneller en nauwkeuriger zorg te kunnen bieden.

Met Ons Administratie heb ik mijn eigen digitale sleutels tot de informatie die ik nodig heb om mijn werk goed te doen. Nu we weten wat Ons Administratie is, laten we eens kijken hoe we er gemakkelijk in kunnen loggen.

Hoe in te loggen op Ons Administratie

Een moderne kantoorwerkplek met computer, notebook en stad uitzicht.

Om toegang te krijgen tot de beheerdersfuncties van Ons Administratie, is het essentieel dat je weet hoe je correct inlogt. Laten we samen door dit proces lopen zodat jij zonder problemen aan de slag kunt gaan met jouw administratieve taken.

Inloggen met jouw account

Om toegang te krijgen tot alle gemakken van Ons Administratie heb ik mijn eigen account nodig. Ik ben blij dat ik mijn gebruikersnaam, wachtwoord en tweestapsverificatie (2FA) bij de hand heb als ik inlog.

 1. Bezoek de inlogpagina van Ons Administratie via mijn betrouwbare internet service provider.
 2. Voer mijn gebruikersnaam in die gekoppeld is aan mijn e – mail adres.
 3. Typ het wachtwoord in dat ik heb aangemaakt en zorg dat het sterk en uniek is.
 4. Vervul de tweestapsverificatie indien gevraagd, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.
 5. Klik op ‘Inloggen’ om toegang te krijgen tot mijn administratieve gegevens.
 6. Mocht de site mij niet herkennen, dan controleer ik of cookies zijn ingeschakeld en probeer het opnieuw.
 7. Gebruik teamviewer voor hulp op afstand als er technische problemen zijn waar ik zelf niet uitkom.
 8. Zorg ervoor dat ik regelmatig inlog, zodat mijn account actief blijft en niet automatisch wordt vergrendeld.

Het Ons-account: wachtwoord aanmaken en aanpassen

Een veilige toegang tot ons administratie is cruciaal, vooral in de geestelijke gezondheidszorg. Daarom is het belangrijk dat je jouw Ons-account goed beveiligt met een sterk wachtwoord. Hier volgt hoe je dat aanpakt:

 • Ga naar de inlogpagina van Ons Administratie en klik op ‘Account aanmaken’ als je nog geen account hebt.
 • Vul jouw persoonlijke gegevens in en kies een unieke gebruikersnaam voor jouw nieuwe account.
 • Bedenk een sterk wachtwoord met een mix van letters, cijfers en speciale tekens. Dit verhoogt de veiligheid van jouw account aanzienlijk.
 • Na het invoeren van de vereiste informatie, wordt er gevraagd om 2FA ( tweefactorauthenticatie) in te stellen. Dit biedt een extra laag beveiliging bij elke loginpoging.
 • Bevestig jouw registratie via de e-mail die verzonden wordt naar het door jou opgegeven e-mailadres.
 • Klik op ‘Wachtwoord vergeten?’ op de inlogpagina van Ons Administratie.
 • Geef je gebruikersnaam op en volg de instructies om via jouw geregistreerde e – mailadres een nieuw wachtwoord in te stellen.
 • In Conscribo kun je ook rechtstreeks wijzigingen doorvoeren aan je gebruikersaccount en wachtwoord indien nodig.

Automatische vergrendeling na inactiviteit

Na het instellen van je wachtwoord, is het belangrijk om over de automatische vergrendeling na inactiviteit te leren. Deze functie zorgt ervoor dat je Windows pc zichzelf automatisch blokkeert als je even weg bent.

Het geeft je gemoedsrust, omdat je weet dat niemand anders toegang heeft tot jouw Ons Administratie-gegevens als jij niet actief aan het werk bent.

Zet de Dynamisch vergrendelen functie aan en jouw apparaat zorgt voor extra veiligheid door zichzelf op slot te doen na een periode van inactiviteit. De Yale slim sloten laten zien hoe zo’n systeem in de praktijk werkt; na een bepaalde tijd zonder activiteit wordt de toegang beperkt.

Dit is een slimme manier om je informatie binnen Ons Administratie veilig te houden, vooral als je in de ggz werkt en met gevoelige data omgaat.

Veiligheidstips voor het gebruik van Ons Administratie

4. Veiligheidstips voor het gebruik van Ons Administratie: Ik zal je essentiële tips laten zien voor een veilige omgang met Ons Administratie, zodat jouw informatie beschermd blijft terwijl je alles uit het systeem haalt.

Controleer de inlog-URL

Zorg altijd dat je de juiste URL gebruikt om in te loggen op Ons Administratie. Een verkeerde URL kan leiden naar een valse website waar kwaadwillenden jouw gegevens proberen te stelen.

Deze vorm van fraude, ook wel phishing genoemd, is een veelvoorkomend probleem in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en andere sectoren.

Ik let goed op dat de inlog-URL begint met ‘https’, wat aangeeft dat mijn verbinding beveiligd is. Ook controleer ik of er geen rare tekens of woorden in de URL staan die niet thuishoren in het webadres van Ons Administratie.

Zo bescherm ik mijzelf tegen mogelijke hackpogingen en zorg ik ervoor dat mijn privégegevens veilig blijven.

Stap-voor-stap handleiding voor inloggen bij ons administratie

Als ik bij Ons Administratie wil inloggen, volg ik altijd een vaste reeks stappen. Een duidelijke handleiding helpt mij en mijn collega’s om snel en foutloos toegang te krijgen tot ons systeem.

 1. Open je webbrowser en ga naar de officiële inlogpagina van Ons Administratie.
 2. Controleer of de URL die je gebruikt beveiligd is om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn.
 3. Voer je gebruikersnaam in; dit is meestal het e – mailadres waarmee je staat geregistreerd.
 4. Type vervolgens het wachtwoord dat je hebt aangemaakt of ontvangen van de systeembeheerder.
 5. Sla niet de stap over om het ‘blijf ingelogd’-vakje aan- of uit te vinken op basis van het apparaat dat je gebruikt. Gebruik deze optie niet op openbare computers.
 6. Klik op ‘inloggen’ om toegang te krijgen tot jouw Ons Administratie – account.
 7. Als ik mijn wachtwoord vergeten? ben, gebruik ik de ‘wachtwoord vergeten?’-functie om via mijn e-mail een nieuw wachtwoord in te stellen.
 8. Na succesvolle login beland ik rechtstreeks in mijn dashboard waar ik medewerkergegevens kan beheren of cliëntinformatie kan bekijken.

Conclusie

De stap-voor-stap handleiding maakt inloggen bij Ons Administratie kinderspel. Door praktische en efficiënte tips aan te reiken, bespaart u tijd en moeite. Het belang van veilige en correcte toegang tot uw gegevens is niet te onderschatten.

Extra hulp of informatie vind je in onze uitgebreide bronnen. Met deze kennis bent u helemaal klaar om veilig aan de slag te gaan met Ons Administratie.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.