Rompslomp Review

Onze eerlijke Rompslomp ervaringen! 2023

In dit artikel

Wat is Rompslomp nu precies? Wat zijn de functies? Wat kost het? En hoe onderscheidt Rompslomp zich van de vele andere online boekhoudprogramma’s voor zzp’ers. In deze Rompslomp review vind je alle informatie en functies die je moet weten. Na het lezen van deze review weet jij precies wat het Rompslomp boekhoudprogramma wel en niet kan.

Weinig tijd? Hier de snelle samenvatting

Rompslomp Review: Onze eerlijke Rompslomp ervaringen! 2023

Het doel van Rompslomp is het boekhouden eenvoudig en toegankelijk maken. Met een eigen huisstijl die heel eenvoudig is, kan iedereen de boekhouding doen. Rompslomp biedt een gratis proefperiode van dertig dagen, waarin je alle functies uit kunt proberen. Je kunt een koppeling leggen met elke bank in Nederland, zodat je ook realtime alle financiële gegeven bij de hand hebt. 

Prijs: 5,75 - 28,75

Prijs valuta: Euro

Besturingssysteem: All

Applicatiecategorie: Boekhoudsoftware

Waardering redacteur:
4.5

Voordelen

 • Eenvoudig: Heel makkelijk te bedienen.
 • Prijs: Verschillende pakketten met gemiddelde prijs.
 • Compleetheid: Heel veel functies. Zo uitgebreid dat de btw-aangifte automatisch kan

Nadelen

 • Klantenservice laat soms te wensen over
 • Geen scan en herken functie voor bonnetjes
 • Verborgen kosten voor automatische bankkoppeling en extra gebruikers

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Rompslomp review

Rompslomp

30 dagen gratis proberen

Voor wie is Rompslomp geschikt?

Rompslomp laat iedere ondernemer kennis maken met een boekhoudprogramma dat iedereen gebruiken kan. Rompslomp is een online boekhoudprogramma dat eenvoudig en makkelijk te gebruiken is. Dit is erg belangrijk, want je wilt als ondernemer zo min mogelijk tijd besteden aan de boekhouding, maar je wilt dingen als facturatie wel goed doen.

Met Rompslomp kun je de een prima administratie bijhouden. Om deze software te begrijpen hoeft je echt geen boekhoudkundige te zijn. Dat is het mooie ervan, want bijna geen enkele kleine ondernemer heeft veel verstand van boekhouden. 

Voor wie is Rompslomp niet geschikt?

Wanneer je een wat grote onderneming hebt, dan is Rompslomp niet geschikt. Dit online boekhoudprogramma is hiervoor gewoon te simplistisch. Voor een eenmanszaak is dit de kracht van Rompslomp. Voor de wat grotere bedrijven is dit een tekortkoming.

Heb jij een grotere onderneming die bijvoorbeeld al redelijk wat personeel in dienst heeft, dan kun je beter kijken naar een pakket dat uitgebreider is. Een uitgebreider pakket betekent wel dat deze ook duurder is.

Wat is Rompslomp

Rompslomp is een bedrijf dat door enkele jonge ondernemers opgericht is. De oprichters zijn zelf enkele jaren geleden begonnen met ondernemen. Trots als ze waren dat ze hun eerste factuur mochten sturen, merkten ze al gauw dat ondernemen ook een hele hoop rompslomp met zich meebrengt.

Om orde in de chaos te kunnen scheppen zochten ze naar een boekhoudprogramma. De boekhoudpakketten die Jaap en Niels, de oprichters van Rompslomp ontdekten, voldeden allemaal niet aan hun verwachtingen. Deze vaak offline boekhoudpakket waren te ingewikkeld en niet te begrijpen voor de doorsnee ondernemer.

Dit was de reden voor Jaap en Niels om een boekhoudpakket te maken dat voor iedereen te begrijpen was en zo werd Rompslomp ontwikkeld. In 2022 werd Rompslomp onderdeel van het grotere Visma. Rompslomp opereert nog wel gewoon onder haar eigen naam en binnen de onderneming maken ze zelf ook nog gebruik van hun eigen pakket.

Mijn ervaring met Rompslomp: Is het gebruiksvriendelijk?

Om je een goed beeld te geven van de boekhoudsoftware van Rompslomp, is het natuurlijk erg belangrijk om te weten wat alle mogelijkheden zijn. Wij hebben daarom dit boekhoudpakket uitgebreid bekeken. Daarom ga ik je onze ervaringen delen met dit boekhoudprogramma voor kleine ondernemers.

Laten we snel gaan kijken naar de mogelijkheden die dit pakket biedt.

rompslomp review

Het Dashboard

Als je een account aangemaakt hebt bij Rompslomp en je logt in, dan kom je meteen op het dashboard terecht. Net als bij veel andere boekhoudprogramma’s is hier gekozen voor een herkenbare structuur. Binnen dit dashboard zie je in een oogopslag de belangrijkste gegeven van je onderneming.

Het mooie van dit overzicht vind ikzelf de omzetgrafiek. Deze grafiek laat heel mooi zien hoeveel omzet je onderneming heeft gedraaid over een bepaalde periode. Je kunt de omzet per week, per maand en per kwartaal bekijken in deze grafiek. Hier lees je erg makkelijk af of je omzet aan het groeien of aan het krimpen is. 

Binnen dit dashboard heb je ook een klein overzicht van de laatste facturen die je gemaakt hebt. Je ziet ze niet allemaal, maar de meest recente facturen die je aangemaakt hebt. Zo heb je ook duidelijk in beeld welke facturen je pas verstuurd hebt. Daarnaast zie je ook nog een balansoverzicht en zie je de voorlopige winst- en verliesrekening in beeld.

Binnen dit overzicht kun je ook nog naar beneden scrollen. Verderop op de pagina vind je vooral nieuws over Rompslomp. Ook vind je hier een directe link naar de supportpagina, als je een probleem ervaart of vragen hebt.

Links in beeld vind je het menu van Rompslomp. De functies die hierin te vinden zijn, vind je verderop in dit bericht. 

Bonnetjes

Als ondernemer heb je ook veel te maken met bonnetjes. Of het nu gaat om brandstof voor de bus, of je hebt iets in de winkel gekocht. Bonnetjes moet je altijd bewaren om straks de btw terug te kunnen vragen. De bonnetjes kun je helaas niet inscannen met de app en automatisch laten vertalen.

Heel veel boekhoudsoftware biedt deze mogelijkheid wel, maar Rompslomp dus niet. Je kunt het bonnetje wel in de virtuele schoenendoos doen, zodat je ze nooit meer kwijt raakt. Wel heb je altijd extra werk met het overnemen van de gegevens van het bonnetje.

Facturen

Facturen betalen en versturen moet je als ondernemer natuurlijk ook heel veel. In het menu vind je het kopje facturen en hier kun je nieuwe facturen aanmaken. Onder het kopje facturen maak je alleen verkoopfacturen. Inkoopfacturen komen ergens anders te staan. In tegenstelling tot sommige andere programma’s zoals MoneyMonk, die dit onder hetzelfde kopje noemen.

Als je een nieuwe factuur aanmaakt, dan krijg je meteen een standaard indeling in huisstijl te zien. Deze komt standaard vanuit Rompslomp, maar deze kun je naar wens aanpassen. Je kunt er een herinnering aan vast plakken. Je kunt bestanden toevoegen. Je kunt hem koppelen met ritten en uren en een proforma factuur maken behoort ook tot de opties.

Als het gaat om het maken van facturen heb je dus erg veel mogelijkheden. 

Boekhouden

Alle functionaliteiten binnen dit pakket zorgen ervoor dat je een sluitende boekhouding hebt voor je onderneming. Van offertes maken, tot factureren. Van urenregistratie tot inboeken. Je krijgt een overzichtelijke boekhouding die sluitend is voor de btw-aangifte, die je elk kwartaal moet doen.

Boekhouden wordt dus een heel stuk eenvoudiger, wanneer je gebruikt maakt van dit stukje software. 

Werkt Rompslomp eenvoudig?

Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven, dan moet je eerst het programma gebruikt hebben. Veel gebruikers van Romslomp zijn van mening dat dit programma echt eenvoudig werkt. Je hebt geen kennis van boekhouding nodig om hier al je administratie in bij te houden. Van kleine ondernemers tot aan freelancers. Rompslomp werkt voor hen allemaal eenvoudig.

Om je veel uitzoekwerk te besparen hebben wij al voor je gekeken hoe Rompslomp werkt. Daarom ga ik je hieronder vertellen wat de mogelijkheden zijn van dit programma. Kun je Rompslomp gratis gebruiken? Wat zijn de voor- en nadelen van dit programma? Zo weet jij straks precies wat de mogelijkheden zijn.

Rompslomp inloggen

Inloggen doe je uiteraard heel eenvoudig via Rompslomp.nl. Via de website kun je een account aanmaken. Wanneer je dit account aangemaakt hebt, dan kun je eenvoudig met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Dit is uiteraard vrij eenvoudig en werkt overal zo.

De functionaliteit: Zijn de functies van Rompslomp goed?

De functies. Daar draait het eigenlijk om in deze review. Welke functies heeft deze software allemaal en wat maakt deze functies zo handig? Gebruikers van Rompslomp krijgen namelijk toegang tot best wel veel functies. Een uitgebreid pakket is natuurlijk erg fijn, maar het kan ook zijn dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hieronder een overzicht van de functies binnen Rompslomp.

KenmerkenRompslomp
Kosten
Kosten per maand (€)0 – 5,75 – 17,50
Korting2 maanden gratis (16%) bij jaarlijkse betaling
Gratis proefperiode30 dagen
Administratief
Urenregistratie
Project-management
Rittenregistratie
Balans & resultatenrekening
Voorraadbeheer
Debiteure❌verzicht
Crediteure❌verzicht
Factureren
Onbeperkt aantal facturen
Periodiek factureren
UBL-factuur
Klant kan online betalen
Factuur versturen per e-mail
Factuur versturen per post
Herinneringen en aanmaningen
Automatische incasso
Offertes maken
Online offerte laten ondertekenen
Bestanden/documenten
Scan en herken
Mail en herken
Bestanden uploaden
Scannen met mobiele app
Bank
Automatische boekhoudkoppeling
Bankafschriften importeren
Automatisch boekingsvoorstel
Verzamelbetaling export
Bezittingen
Bezittingen module
Automatisch afschrijven
BTW
Btw overzicht
1-klik btw aangifte versturen
ICP opgave
Overig
API beschikbaar
Intergratie met Cloud opslag
Toegang voor boekhouder
Ondersteuning
E-mail
Telefonisch
Chatten
Social media
Rompslomp functionaliteiten in een overzicht

Offertes

Bijna alle ondernemers zullen ook offertes moet gaan maken. Niet iedereen koopt meteen iets bij je. Vooral als je in de dienstverlening of installatietechniek zit, dan willen veel klanten eerst weten wat het allemaal gaat kosten. Als je gebruik van Rompslomp maakt, dan krijg je ook de mogelijkheid om offertes op te stellen.

Voordat je gaat beginnen met het maken van offertes, is het wel aan te raden, dat je eerst contacten aanmaakt. Contacten koppel je namelijk aan de offertes, zodat meteen de juiste gegevens op de offerte komen te staan. Met een druk op de knop zet je de offerte om naar en factuur en kan je klant heel eenvoudig de factuur betalen.

Uitgaven

Het is binnen je onderneming ook heel belangrijk om de uitgaven goed in beeld te hebben. Vooral als je meerdere leveranciers hebt, krijg je te maken met heel veel facturen. Deze facturen wil je op een centrale plek opslaan, zodat de software voor je uitrekent hoeveel uitgaven je hebt gedaan.

Rompslomp is een boekhoudprogramma dat een hele uitgebreide uitgaven functie heeft. Je kunt namelijk alle inkoopfacturen die je krijgt inboeken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je uitgaven op aparte kostenrekeningen te boeken. Zo houd je ook een goed overzicht als je meerdere rekeningen gebruikt.

Van facturen boven de € 450 exclusief btw kunnen we niet meer de btw in een keer terugvragen. Deze investeringen moet we namelijk activeren. Wanneer je facturen inboekt die boven dit bedrag zitten, dan herkent de software dit vanzelf. De software is daardoor ook in staat om meteen een automatische berekening voor de afschrijving te maken.

Uren- en rittenregistratie

Of je met allebei te maken krijgt, dat ligt helemaal aan in welke markt je zit. Daarom kun je ze allebei afzonderlijk bijhouden. Ben je bijvoorbeeld een loodgieter die zzp’er is, dan ben je ook veel met je bedrijfsbus onderweg. Je wilt goed bijhouden hoeveel kilometer je moet rijden, zodat je ook de kilometervergoeding mee kunt rekenen op de factuur.

Ook is het mogelijk dat je opdrachten aanneemt, waarbij je op regie werkt. Dus elk uur dat je werkt, wordt betaald. Je kunt de uren heel nauwkeurig bijhouden met de timer die je bij de uren- en rittenregistratie hebt. Dit is voor jezelf erg makkelijk, maar zo hoeft je ook niet een te groot bedrag te rekenen voor je klant. Dit is wel zo netjes.

Contacten

Binnen je onderneming, heb je te maken met allerlei verschillende contacten. Klanten waar je voor werkt, maar ook leveranciers waar jij producten inkoopt om te gebruiken. Het is belangrijk dat je contacten aanmaakt. Hiermee heb je een heel overzichtelijk beeld van, met wie jij allemaal samenwerkt. 

Dat Rompslomp gebruik maakt van een KvK-koppeling maakt dit alles erg makkelijk. Via Rompslomp kun je namelijk heel veel gegevens automatisch in laten vullen. Als je het KvK-nummer invoert van de onderneming waar je mee samenwerkt, dan worden heel veel gegevens automatisch ingevuld. Dingen als contactpersonen en telefoonnummers moet je naderhand nog zelf invullen. 

Schoenendoos

Dit klinkt misschien een beetje gek voor een boekhoudpakket, maar heel veel mensen gebruik een schoenendoos om bonnetjes in te bewaren. Vaak gelden deze dingen als garantiebewijs en dan wil je ze niet kwijtraken. Zo heb je binnen Rompslomp, dus ook een schoenendoos. Natuurlijk een virtuele schoenendoos, maar de functie is eigenlijk hetzelfde.

In deze schoenendoos kun je bestanden bewaren die je niet kwijt moet raken. Veelal bewaart men dus foto’s van bonnetjes die niet kwijt mogen raken. Dit kan zijn, omdat er nog iets betaald moet worden, maar ook om de administratie compleet te houden. Als je ooit een controle krijgt van de Belastingdienst krijgt, dan moet je wel aan kunnen tonen dat je de administratie op orde hebt.

Betalingen

Dit is een handige functie die bijhoudt welke betalingen nog openstaan. Hierin vind je een overzicht van alle facturen die je als ondernemer nog moet betalen. Als je de datums goed invult bij de inkoopfacturen, dan krijg je vanzelf te zien welke factuur, wanneer voldaan moet worden. Zo vergeet je nooit een factuur te betalen.

Ook heb je een real-time koppeling met je bankrekening. Hierdoor heb je altijd de laatste stand van zaken van de zakelijke rekening van je onderneming. Ook heb je de mogelijkheid om de gegevens te exporteren naar Excel-lijsten. Deze overzichtelijke lijsten geven je een goed beeld van alle uitgaven die je doet.

Boekhouding

Onder het kopje ‘Boekhouding’ links in het menu vind je alle belangrijke gegevens van je onderneming. Als je alle gegevens juist ingevuld hebt, dan verschijnen hier heel veel cijfers. Via hier krijg je allereerst de balans van je bedrijf te zien. Daarnaast kun je de (voorlopige) winst- en verliesrekening hier zien.

Mocht je een onderneming hebben, waarbij je ook een voorraadbeheer bij moet houden, dan kun je dit ook bijhouden onder dit tabblad. Hier kun je verschillende producten toevoegen en een prijs aan vasthangen. Zo zie je ook meteen voor hoeveel euro aan producten je op voorraad hebt liggen, binnen je onderneming.

Btw

Iedere ondernemer in Nederland krijgt ermee te maken. Of je dit wilt of niet, maar je moet ook btw afdragen. In Nederland is het zo dat we twee belastingtarieven hanteren. 9% en 21% belasting. Het doel van Rompslomp is om alles zo eenvoudig mogelijk te houden. Je hebt binnen het btw tabblad al een heel aantal opties die je kunt gebruiken.

Als je de administratie goed bijhoudt, dan wordt op deze plek bijgehouden hoeveel btw je moet gaan betalen. De meeste ondernemers doen ieder kwartaal btw-aangifte. Met dit overzicht zie je dus, heel duidelijk wat je af moet dragen. Binnen dit tabblad heeft Rompslomp nu ook een add-on. Hiermee kun je de btw-aangifte rechtstreeks vanuit Rompslomp versturen. Geen gedoe meer dus met de portal van de Belastingdienst.

Facturen en bonnetjes hebben we het al over gehad, dus die laat ik in dit overzicht voor wat het is. Er zijn namelijk nog veel meer functies te ontdekken als je het boekhoudprogramma Rompslomp gebruikt. 

rompslomp review

Keuzehulp voor het beste Rompslomp boekhoudpakket

Als je voor Rompslomp gekozen hebt, dan heb je de mogelijkheid om uit drie verschillende pakketten te kiezen. Je kunt namelijk kiezen voor Rompslomp Plus, Pro en Premium. Waarbij uiteraard Premium het uitgebreidste, maar ook het duurste pakket is. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden die je per pakket hebt.

Plus: € 5,75 per maand

Het Plus pakket is een pakket dat je kiest, als je niet echt een hele uitgebreide administratie hoeft bij te houden. Je kunt met het Plus pakket een urenregistratie bijhouden en uitgaven makkelijk inboeken. Daarnaast kun je facturen versturen met dit pakket, maar dat is ook alles wat je ermee kunt. Voor een gemiddelde onderneming zal dit pakket als snel tekort schieten en moet je naar een ander pakket.

Pro: € 17,25 per maand (meest gekozen)

Het Pro pakket van Rompslomp is het meest gekozen pakket. Dit pakket voldoet ook bij het overgrote deel van de ondernemers waar dit pakket zich op richt. Als klein bedrijf of kleine zelfstandige ondernemer, heb je alle functionaliteiten voor een sluitende boekhouding tot je beschikking. Hiermee kan bijna iedere ondernemer uit de voeten en de kosten vallen erg mee. Een winst- en verliesrekening en een btw-aangifte zijn zo gemaakt.

Premium € 28,75 per maand

Het Premium pakket is echt voor de geavanceerde gebruiker. Bij een eenmanszaak zal dit pakket niet vaak gebruikt worden, omdat het veel functies bevat die je niet nodig hebt. Heb je personeel in dienst en heb je behoefte aan meerdere administraties? Dan is het Premium pakket de oplossing binnen Rompslomp.

Wat kost Rompslomp? De pakketten op een rijtje

Voor een overzichtelijk beeld van alle kosten, vind je hieronder een rijtje met wat het nu precies allemaal kost:

 • Rompslomp Plus = € 5,75 exclusief btw per maand.
 • Rompslomp Pro = € 17,25 exclusief btw per maand.
 • Rompslomp Premium = 28,75 exclusief btw per maand.
 • Extra administraties toevoegen = € 11,50 exclusief btw per maand.
 • Extra medewerker toegang geven = € 5,75 exclusief btw per maand.
rompslomp review

Rompslomp biedt een gratis pakket! 

Dit is een hele fijne optie die Rompslomp biedt. Voordat je überhaupt een keuze moet maken, kun je eerste gebruik maken van het gratis pakket dat Rompslomp biedt. Facturen en offertes maken kun je eerst uit proberen om te kijken of dit pakket echt bij jou en je onderneming past.

Met het gratis pakket kun je dertig dagen lang gebruikmaken van alle functies die Rompslomp biedt. Door de mogelijkheid om dit pakket gratis uit te proberen ontdek je alle functies die dit pakket biedt. Binnen dertig dagen kun je absoluut oordelen of dit pakket goed bij je past of niet.

Als de dertig dagen proefperiode voorbij is, dan word je pakket automatisch overgezet naar het gratis pakket. De mogelijkheden van het gratis pakket zijn echt heel beperkt, maar men doet dit om te voorkomen dat je je administratie kwijtraakt. 

Na de dertig dagen zit je helemaal nergens aan vast. Het wordt niet automatisch verlengd naar een betaald pakket of iets dergelijks. De proefperiode van 30 dagen loopt automatisch af en jij bepaalt of je verder wilt of niet.

Kun je Rompslomp wel makkelijk stopzetten?

Het kan natuurlijk gebeuren dat het pakket na een tijdje niet meer bij je past. Of je hebt het niet meer nodig, omdat je je onderneming stopgezet hebt. Wanneer je er geen gebruikt meer van wilt maken, dan maakt Rompslomp hier geen probleem van. Je kunt namelijk je abonnement heel eenvoudig opzeggen.

Opzeggen kan per maand en dit kun je heel eenvoudig doen door een mail te sturen. Rompslomp zal geen vragen stellen en zet het abonnement stop, wanneer jij dat wilt.

Wat is er goed aan Rompslomp? De voordelen

Elk pakket is anders en dus heeft ook elk pakket zijn unieke eigenschappen. Daarom hebben we van Rompslomp de voordelen op een rijtje gezet. Zo heb jij in een oogopslag alle voordelen van dit pakket in beeld.

 • Houd per factuur bij of hij betaald is of niet.
 • Verstuurd facturen automatisch per mail.
 • Je kunt je eigen logo op de facturen zetten, wel zo mooi.
 • Je kunt periodieke facturen versturen.
 • Download de facturen met een druk op de kop als PDF.
 • Keuze uit verschillende pakketten, dus voor iedereen is er een geschikt pakket.

Wat kan er beter? Rompslomp nadelen

Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. Zo zijn er bij Rompslomp ook enkele nadelen te vinden. Al moet ik zeggen dat deze nadelen niet zo heel groot zijn en dat ze niet tegen de voordelen opwegen, maar als Nederlander hebben we altijd wat te klagen.

 • Automatische bankkoppeling kost € 5 extra.
 • Btw-aangifte pas mogelijk vanaf Pro pakket. 
 • Aantal boekhoudingen is zonder extra kosten beperkt.
 • Niet telefonisch bereikbaar voor support.

Met welke banken is een bankkoppeling mogelijk?

Net als bij veel andere boekhoudprogramma’s, heb je bij Rompslomp ook de mogelijkheid om een bankkoppeling te leggen. Zo koppel je je boekhouding aan je zakelijke rekening en heb je realtime inzichten van je financiën. De bankkoppeling is mogelijk met alle banken die je in Nederland hebt, maar voor de volledigheid hieronder een overzicht:

 • ING;
 • Rabobank;
 • ABN-AMRO;
 • KNAB;
 • Triodos;
 • SNS;
 • ASN;
 • RegioBank;
 • Bunq.

Hoe is de Rompslomp app?

Wanneer je de website van Rompslomp kent, dan zul je dit allemaal terug gaan zien in de app. Rompslomp heeft namelijk een app ontwikkeld die precies lijkt op de website. In tegenstelling tot sommige andere boekhoudprogramma’s is de app van Rompslomp echt heel compleet. Alles wat je met via de website kunt, dat kun je ook via de app.

Van het maken van facturen en offertes tot aan het bekijken van je btw-gegevens. Alles kun je inzichtelijk krijgen met de app. Als je bijvoorbeeld met het OV onderweg bent of je moet ergens wachten. De app biedt altijd de mogelijkheid om even met de boekhouding aan de slag te kunnen gaan. Zo worden de verloren minuten ook nog nuttig.

Online boekhoudprogramma alternatieven

In een wereld waarin steeds meer dingen digitaal gebeuren zijn er uiteraard nog meer aanbieders van online boekhoudsoftware. Sterker nog, Rompslomp is lang niet de enige die deze software aanbiedt. We kunnen alleen een eerlijk oordeel over Rompslomp geven, als we ook de andere pakketten bekeken hebben. 

Wij van Boekhoudspot hebben meer dan één pakket bekeken en daarom weten we de verschillen tussen de pakketten ook goed.

Rompslomp vs Visma

Visma is een pakket dat zich vooral richt op de grotere bedrijven met meerdere medewerkers, veel klanten en een hele uitgebreide boekhouding. Rompslomp daarentegen richt zich juist op de kleine ondernemer en bedrijven met enkele medewerkers. Is je onderneming echt groot? Dan schiet Rompslomp al gauw tekort.

Uiteraard kun je Visma gaan gebruiken als zelfstandige ondernemer, maar dan krijg je heel veel functies binnen het pakket die je eigenlijk niet nodig hebt. Deze functies gebruik je niet, maar je betaalt er wel voor. Rompslomp is wat minder uitgebreid en daarom beter geschikt voor de kleine zelfstandige.

Rompslomp vs MoneyMonk

MoneyMonk is zo’n boekhoudprogramma dat erg te vergelijken is met Rompslomp. Ze zijn allebei ontwikkeld om kleine bedrijven te helpen met de boekhouding, zodat ze zo min mogelijk tijd kwijt zijn hierdoor. Rompslomp is in tegenstelling tot MoneyMonk wel iets uitgebreider. De app is uitgebreider en ook de functies binnen het programma zijn gewoon uitgebreider.

Rompslomp geeft je net wat meer mogelijkheden op boekhoudgebied, maar hier betaal je dan ook weer voor. MoneyMonk bepaalt de prijs aan de hand van de omzet die je draait. Rompslomp bepaalt de prijs aan de hand van het pakket dat je kiest. Hoe meer functionaliteiten je wilt, hoe meer je gaat betalen. Prijstechnisch is MoneyMonk dus wel een stukje beter.

Rompslomp vs Bunni

Bunni is een relatief nieuwe speler op de markt, als het gaat om online de boekhouding te voeren. Als we kijken naar het goedkoopste pakket van Rompslomp, dan doet deze onder voor het pakket in dezelfde prijsklasse van Bunni. Je kunt met het vergelijkbare pakket van Bunni gewoon meer, terwijl je ongeveer dezelfde prijs betaalt. 

Het grote verschil in het voordeel van Rompslomp, zit in de mobiele app. De mobiele app van Bunni is namelijk nog volop in ontwikkeling en is dus nog erg beperkt. Je kunt er voor nu nog niet zo heel veel mee, maar ze zijn er druk mee bezig. De app van Rompslomp is daarentegen overcompleet waarin je alles kunt regelen. 

Rompslomp vs e-Boekhouden

E-Boekhouden hanteert net als Rompslomp meerdere abonnementsvormen. Bij e-Boekhouden bepaalt de compleetheid van het pakket ook wat de prijs is die je betaalt. De prijzen van e-Boekhouden kun je vergelijken met die van Bunni. Het is dus heel iets goedkoper dan Rompslomp. Daarentegen is de overcomplete app van Rompslomp ook wat waard.

De proefperiode, die is bij e-Boekhouden wel heel anders. Bij Rompslomp kun je het pakket ‘slechts’ dertig dagen gratis proberen. Dit is een fractie van de 15 maanden dat je e-Boekhouden kunt proberen. Bij e-Boekhouden heb je dus veel langer de tijd om te ontdekken of het pakket echt bij je past.

Rompslomp vs Moneybird

Romslomp en Moneybird zijn ook weer aardig vergelijkbaar. Het zijn allebei pakketten die zich richten op de kleine zelfstandige en het niet ingewikkelder willen maken dan nodig. Prijstechnisch liggen deze twee pakketten erg dicht bij elkaar. Qua kosten maakt het niet zoveel uit welk pakket je kiest.

Bij Rompslomp is wel zo dat je extra gebruikers en meerdere administraties bij moet kopen. Dit heb je bij Moneybird niet. Wel is het zo, dat je bij Moneybird beperkter bent qua het aantal gebruikers. Als je je boekhouder of accountant toegang wilt verlenen, dan moet je van tevoren wel even goed kijken welke voorwaarden hieraan verbonden zijn.

Andere Rompslomp ervaringen van gebruikers

Rompslomp ervaring – Bron: Trustpilot

Rompslomp is een pakket met behoorlijk wat gebruikers. Wij van Boekhoudspot zijn dus niet de enige die een mening hebben over dit pakket. Net als bij heel veel andere dingen zijn er ook slechte ervaringen van mensen. Slechte ervaringen zijn op zichzelf niet zo heel erg, maar het is vooral belangrijk hoe de klantenservice hiermee omgaat.

Het meeste gaat natuurlijk goed bij dit bedrijf. Soms gaan er helaas dingen mis, want waar gewerkt wordt, daar worden soms fouten gemaakt. Uiteraard is het overgrote deel van de mensen erg tevreden over Rompslomp. Als je naar de verschillende review websites gaat, dan kom je ook heel veel positieve ervaringen tegen.

Goede ervaringen met Rompslomp

De beste ervaring die gebruikers hebben met Rompslomp, dat is en blijft de gebruiksvriendelijkheid. Mensen van allerlei leeftijden en met allerlei soort bedrijven, van klein tot groot, met ervaring en zonder ervaring kunnen allemaal Rompslomp gebruiken.

Als tweede lees je regelmatig dat ondernemers heel erg te spreken zijn over de mobiele app van Rompslomp. Deze is heel uitgebreid, als je het vergelijkt met veel andere aanbieders. In een tijd waarin we veel met onze mobiel regelen, is een goedwerkende, uitgebreide app een hele waardevolle toevoeging.

De prijs is gemiddeld en dit wordt door velen ook gezien als een pluspunt. Ook de bank en iDeal integratie binnen dit pakket wordt met open armen ontvangen. Hierdoor kunnen ondernemers klanten heel eenvoudig, veilig en foutloos laten betalen.

Slechte ervaringen met Rompslomp

De slechte ervaringen die we regelmatig tegenkomen, dat is de klantenservice. Wij hebben er zelf nog geen ervaring mee, maar verschillende gebruikers klagen over de lange doorlooptijden van de tickets die je aanmaakt. Heb je geen problemen met de software, dan zal je hier ook geen last van hebben.

Verborgen kosten is ook een slechte ervaring die regelmatig terugkomt. Hierbij wordt gedoeld op de extra kosten die wij eerder in dit bericht al genoemd hebben. De € 5 extra voor een automatische bankkoppeling en de € 5,75 om een medewerker toe te voegen. Deze worden niet duidelijk op de website van Rompslomp vermeld. 

Helpt de klantenservice van Rompslomp je verder?

Uiteraard zijn er ook goede ervaringen met de klantenservice van Rompslomp. Op een sommige gevallen na, worden de meeste gebruikers goed geholpen. Het enige nadeel vinden wijzelf, dat je het bedrijf niet telefonisch kunt bereiken. Voor korte vragen die snel opgelost moeten worden is een telefoonnummer wel makkelijk, maar helaas.

Alles gaat via de mail of het antwoordformulier dat je online in kunt vullen. Dit moet eerst de hele molen door, voordat iemand er een antwoord op kan geven. Het kan soms dus best een dag duren, voordat je het antwoord krijgt. 

Wat zeggen andere boekhoudexperts?

Qua boekhoudexperts zijn er nog meer mensen en bedrijven die een mening hebben over Rompslomp. Wij van Boekhoudsport zijn namelijk niet de enige die dit pakket uitgebreid bekeken hebben. Daarom hieronder een korte samenvatting van enkele andere experts die hun ongezouten mening geven over Rompslomp.

De Rompslomp ervaring van Zakelijkgroeien.nl

De mensen achter Zakelijkgroeien.nl weten uiteraard waar ze het over hebben. Volgens hen is eenvoud de grote kracht van Rompslomp. Het is simpel te bedienen, makkelijk te begrijpen en eigenlijk iedereen kan zijn boekhouding doen met dit programma. Zelfs iemand die bijna geen ervaring heeft met een laptop kan leren boekhouden met dit stukje software.

Qua prijs is dit programma zeker niet de goedkoopste zijn ze van mening. Wel is het volgens Zakelijkgroeien.nl belangrijk dat je de kosten tegen de baten afzet. Rompslomp kost misschien wat meer, maar het neemt je ook echt veel werk uit handen. Dan kun jij bezig zijn met ondernemen in plaats van met heel veel boekhouden.

De Rompslomp ervaring van ZZPDaily

Ook ZZPDaily deelt de mening van eenvoud. Het is een boekhoudprogramma waarvan de gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Het dashboard is eenvoudig, het pakket sober en dus helemaal vrij van, ja, allerlei rompslomp. Verder is deze website erg te spreken over de duidelijkheid en compleetheid van de functies binnen dit pakket.

Het maken van facturen gaat erg eenvoudig. Ook kun je heel goed de gewerkte uren bijhouden met de ingebouwde timer. Tot op de minuut nauwkeurig kun je dit bijhouden. Dit is fijn voor jezelf, maar ook eerlijk tegenover de klant. Het enige puntje dat hier terugkomt, dat is de klantenservice. Deze mag in de toekomst nog een stukje beter en sneller. 

Boekhouden.com deelt Mark’s Rompslomp ervaring

Boekhouden.com mist eigenlijk een heel belangrijk ding binnen de app. Bij bijna alle online boekhoudprogramma’s kun je met de app bonnetjes scannen en deze worden dan, automatisch verwerkt zonder dat je de gegevens over moet typen. Deze mogelijkheid biedt Rompslomp niet en dat is wel erg jammer. Als je een bonnetje wilt verwerken, dan moet je de gegevens alsnog zelf overtypen.

Ook op deze website komt de gebruiksvriendelijkheid weer terug. Dit programma is door iedereen te gebruiken. Rompslomp is hét boekhoudpakket voor mensen die weinig kaas hebben gegeten van cijfertjes en die nog niet zoveel met een laptop werken. 

Conclusie: Is Rompslomp een goed boekhoudprogramma voor zzp’ers?

Zo, we zijn aan het einde gekomen van onze Rompslomp review en is het een goed boekhoudprogramma voor zzp’ers? Op deze vraag kan ik een volmondig ja geven. Voor elke kleine zelfstandige of kleine onderneming met enkele medewerkers is dit softwarepakket aan te raden. Je kunt alles bijhouden wat je bij moet houden voor een sluitende boekhouding. 

Echter is het pakket lekker simpel gehouden en krijg je geen ingewikkelde functies die je toch niet begrijpt en ook niet gaat gebruiken. Voor de wat grotere ondernemingen schiet deze software wel snel tekort. Dan zul je het toch moeten zoeken bij de wat grotere, duurdere bedrijven die uitgebreidere pakketten leveren.

Ten Slotte

Uiteindelijk kom je er maar op 1 manier achter of Rompslomp ook voor jou het beste boekhoudprogramma is. En dat is door ermee aan de slag te gaan. Je kunt deze software 30 dagen gratis proberen. Dus, meld je direct aan via onderstaande link. En begin geheel vrijblijvend en gratis met je boekhouding en ontdoe jezelf van alle rompslomp… Of, ga je er juist mee in zee. Anyway; Je ondernemers leven wordt een stuk gemakkelijker.

Rompslomp

30 dagen gratis proberen

FAQ over Jortt

Is Rompslomp geschikt voor de Kleine Ondernemer (KOR)

Ja, Rompslomp is geschikt voor bedrijven die binnen de KOR vallen. Als je binnen de KOR valt hoeft je geen btw-aangifte te doen. Je betaalt tenslotte geen btw en kunt niets terugvragen. Hierdoor heb je ook niet het duurste pakket van Rompslomp nodig

Hoe kan ik bij Rompslomp inloggen?

Inloggen doe je heel eenvoudig door naar de website te gaan. Je maakt hier een account aan met je mailadres en wachtwoord en je kunt altijd en overal inloggen.

Hoe kan ik een grootboekrekening toevoegen?

Een grootboekrekening kun je heel eenvoudig toevoegen onder het tabblad ‘Boekhouding’. Je legt de koppeling met je zakelijke bankrekeningnummer en je grootboekrekening is klaar om te gebruiken.

Hoe kom ik in contact komen met de support van Rompslomp?

Contact kun je alleen opnemen via de mail of via het contactformulier op de website. Bellen is helaas niet nodig en de ervaring leert dat je wel even geduld moet hebben, voordat je mail of bericht beantwoord wordt.

Is er een Rompslomp demo?

Ja. Rompslomp kun je dertig dagen gratis proberen. Na dertig dagen wordt je abonnement automatisch overgezet naar de gratis versie en zit je nergens aan vast. 

Kan mijn boekhouder in mijn Rompslomp account?

Je kunt binnen dit pakket een account aanmaken voor andere gebruikers. Dit kost wel € 5,75 per gebruiker per maand extra. Via zo’n account kun je je boekhouder ook toegang verlenen.

Heb ik naast Rompslomp nog een boekhouder nodig?

Als je alle gegeven netjes en op tijd invoert in dit programma, zou je het zonder een boekhouder kunnen doen. Echt is het wel verstandig om je boekhouder mee te laten kijken. Die heeft er toch veel mee verstand van.

Is Rompslomp veilig?

Ja. Rompslomp is 100% veilig. Alle gegevens zijn streng beveiligd en de ook de koppeling met je zakelijke rekening voldoet aan alle eisen die de Europese Unie hieraan stelt.

Hoe flexibel is Rompslomp? Is Rompslomp opzeggen makkelijk?

Opzeggen is heel makkelijk te doen door een mail te sturen. Opzeggen kan maandelijks en zonder lastige vragen.

Bronvermelding

 • Zakelijkgroeien.nl
 • jortt.nl Gratis aanmelden
 • Boekhouden.com
 • ZZPDaily.nl
 • Rompslomp.nl
 • MoneyBird.nl
 • Visma.nl
 • Boekhoudspot.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven