Hoe kan ik mijn SnelStart administratie offline zetten in SnelStart 12?

In dit artikel

Ben je het ook zat dat je altijd online moet zijn om je SnelStart administratie te beheren? Ik snap je helemaal, want ik zat in hetzelfde schuitje, totdat ik diep dook in de mogelijkheden van SnelStart 12.

In dit artikel onthul ik de stappen die je kunt nemen om je administratie offline te zetten, zodat je ook zonder internetverbinding aan de slag kunt. Lees verder en ontdek hoe je jouw boekhouding in eigen hand houdt!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een modern laptop met de SnelStart 12-interface omringd door offline symbolen.

Samenvatting

 • Zorg altijd voor een back – up van je huidige SnelStart administratie voor je veranderingen aanbrengt.
 • Het maken van een nieuwe lokale administratie in SnelStart 12 stelt je in staat zonder internetverbinding te werken.
 • Doorloop zorgvuldig de stappen zoals beschreven om te garanderen dat alle gegevens correct worden overgezet en ingesteld.
 • Test de functionaliteit van je nieuwe online of lokale administratie voordat je ermee aan de slag gaat.
 • De optie om offline te werken in SnelStart 12 geeft je meer vrijheid en controle over wanneer en waar je werkt.

Redenen waarom offline werken niet mogelijk is in SnelStart 12

Technische beperkingen staan in de weg als ik probeer SnelStart 12 offline te gebruiken. Het programma vereist bijvoorbeeld een verbinding met hun services platform tijdens het inloggen, waardoor ik niet zomaar zonder internet aan de slag kan.

Dit beperkt mijn vrijheid om overal te werken, vooral op plekken waar mijn internetverbinding zwak is of waar ik helemaal geen toegang tot het internet heb.

Daarnaast is er nog een flinke horde: de poort 1433, cruciaal voor lokale netwerkverbindingen, is niet toegankelijk in deze versie. Dit maakt het onmogelijk om een directe verbinding met een SQL-server op te zetten, wat nodig is voor het offline werken met databases.

Ook kan ik mijn online administratie niet gewoon overzetten naar een lokale optie binnen SnelStart 12. Het lijkt erop dat de software met opzet zo is ontworpen dat alles in de cloud gebeurt, wat de mogelijkheden voor offline gebruik verder beperkt.

Een gefrustreerd persoon probeert te werken op een laptop zonder internettoegang in de stad.

Stappenplan voor het Offline Zetten van je SnelStart Administratie

3. Stappenplan voor het Offline Zetten van je SnelStart Administratie: Heb je besloten om de stap te zetten naar offline werken met je financiële gegevens? Ik leid je door een helder proces om je SnelStart administratie veilig en efficiënt lokaal op te slaan, zonder dat er waardevolle informatie verloren gaat.

Naar een nieuwe online administratie

Ik ontdekte dat het verplaatsen van mijn SnelStart administratie naar een nieuwe online omgeving verrassend eenvoudig is. Er zijn een paar duidelijke stappen die ik volgde om dit voor elkaar te krijgen.

 • Open eerst de SnelStart app of log in op SnelStart Web via je internetbrowser.
 • Klik vervolgens op het tabblad ‘Administratie’ waar je overzicht hebt van al jouw administraties.
 • Kies de optie ‘Nieuwe online administratie toevoegen’ als je met een frisse start wilt beginnen, of selecteer ‘Bestaande administratie toevoegen’ als je een bestaande bedrijfsvoering online wilt zetten.
 • Voer alle benodigde gegevens in, zoals de naam van de administratie, en volg de aangegeven stappen voor het aanmaken of importeren van jouw gegevens.
 • Maak altijd een back – up van je huidige lokale administratie. Dit kun je doen door deze te exporteren naar bijvoorbeeld Dropbox, zodat je altijd een kopie hebt mocht er iets misgaan.
 • Controleer na het uploaden of alles correct is overgezet en test of alle functionaliteiten naar behoren werken binnen de SnelStart app.
 • Als laatste stap is het essentieel te controleren of alle gebruikers die toegang nodig hebben, ook daadwerkelijk kunnen inloggen op de nieuwe online administratie. Geef hen indien nodig de juiste toegangsrechten.

Naar een nieuwe lokale administratie

Ik weet hoe belangrijk het is om zelf de controle te hebben over mijn administratie. Daarom deel ik graag hoe ik een nieuwe lokale administratie in SnelStart 12 aanpak:

 • Open eerst SnelStart 12 en ga naar het tabblad Administratie.
 • Kies voor ‘Een nieuwe administratie toevoegen’ om te beginnen met een schone lei.
 • Besluit of je vanaf nul wilt starten of dat je een bestaande administratie als basis gebruikt.
 • Maak, indien nodig, een back – up van je huidige online administratie voor extra veiligheid.
 • Selecteer de optie ‘lokale administratie’ uit de beschikbare keuzes.
 • Volg de instructies op het scherm om de lokale administratie op te zetten op jouw computer of server.
 • Controleer zorgvuldig alle gegevens die je invoert, zodat alles correct is ingesteld.
 • Rond af door de nieuw aangemaakte lokale administratie zorgvuldig te testen.
Een opgeruimd kantoor met een computer, financiële papieren en een veilige kluis.

Conclusie

Om mijn SnelStart administratie offline te halen, volg ik eenvoudige stappen die mij helpen veilig te werken. Deze handelingen garanderen dat ik altijd een back-up achter de hand heb, voor het geval dat.

Ze zorgen ervoor dat mijn financiële data beschermd blijft, zelfs als ik niet online kan zijn. De mogelijkheid om mijn administratie lokaal te beheren, geeft mij de vrijheid om overal te werken, met of zonder internet.

Laat deze tips jouw administratieve processen versoepelen en je onderneming efficiënter maken!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe maak ik een back-up van mijn SnelStart 12 administratie?

Je kunt eenvoudig een back-up maken van je SnelStart 12 administratie door in te loggen en de optie ‘Back-up maken’ te kiezen.

2. Is het nodig om in te loggen om een back-up te maken in SnelStart 12?

Ja, je moet inloggen om toegang te krijgen tot je administratie en een back-up te kunnen maken.

3. Kan ik mijn administratie offline gebruiken nadat ik een back-up heb gemaakt?

Nadat je een back-up hebt gemaakt, kun je jouw SnelStart 12 administratie offline zetten en gebruiken zonder online te zijn.

4. Hoe herstel ik mijn administratie vanuit een back-up in SnelStart 12?

Om je administratie te herstellen, ga je naar de optie ‘Back-up terugzetten’ na het inloggen in SnelStart 12 en volg je de instructies om je gegevens terug te zetten.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen