Snelstart administratie overdragen: Een eenvoudige handleiding

In dit artikel

Heb je ooit geworsteld met het idee om je SnelStart administratie over te dragen? Je bent niet de enige; ook ik heb deze uitdaging gehad en weet dat er een eenvoudige oplossing bestaat.

In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe jij jouw administratie soepel kunt overdragen, zonder hoofdpijn. Blijf lezen, het wordt makkelijker dan je denkt!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een zelfverzekerd persoon kopieert bestanden van een computer naar een USB-drive in een moderne kantooromgeving.

Samenvatting

 • Als hoofdgebruiker van een SnelStart account kun je gemakkelijk je administratie overdragen, zelfs aan je boekhouder of accountant.
 • Vergeet niet, voor de overdracht van beide online en lokale administraties is het maken van een back-up essentieel voor de veiligheid.
 • Na het overdragen van een SnelStart administratie moet je mogelijk koppelingen met banken of andere systemen opnieuw instellen.
 • De nieuwe eigenaar kan direct met de online administratie werken als zij het inOrde of Accountant pakket hebben.
 • Het overdrachtsproces wordt ondersteund door SnelStart’s helpdesk, die klaarstaat om te helpen bij vragen of problemen.

Overdracht van een online administratie in SnelStart

Na het verkennen van de introductie, duiken we dieper in hoe je jouw online administratie in SnelStart kunt overdragen. Het is een gestroomlijnd proces dat enkele eenvoudige stappen vereist.

 • Ik zorg eerst voor een volledige back – up van mijn administratie. Dit is cruciaal voor het geval er iets misgaat tijdens de overdracht.
 • Vervolgens ga ik naar het tabblad ‘Administratie’ binnen SnelStart 12, waar ik de optie vind om een administratie vrij te geven.
 • Ik selecteer mijn online administratie die ik wil overdragen en klik op ‘ overdracht starten‘.
 • Voordat ik verderga, controleer ik of mijn primaire e – mailadres correct is. SnelStart gebruikt dit om communicatie rondom de overdracht te verzenden.
 • Nu kies ik wie de nieuwe eigenaar wordt door hun e-mailadres in te voeren. Die persoon krijgt een uitnodiging om de administratie te aanvaarden.
 • Belangrijk om te weten: als de nieuwe eigenaar het pakket inOrde of Accountant heeft, kunnen zij direct met deze online administratie werken.
 • We kijken ook wat er met eventuele koppelingen gebeurt. Bijvoorbeeld, integraties met Dropbox blijven meestal intact na de overdracht.
 • Als alles goed staat ingesteld nodig ik de nieuwe eigenaar uit via SnelStart web, en hou daarbij hun rol en toegangsrechten in gedachten.
 • Gedurende dit hele proces blijf ik beschikbaar voor vragen vanuit SnelStart of van de nieuwe eigenaar om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
Een persoon die online administratie in SnelStart overdraagt, zittend aan een bureau met een computer, met stadsfotografie op de achtergrond.

Overdracht van een lokale administratie in SnelStart

Ik sta op het punt de overdracht van een lokale administratie in SnelStart te regelen. Dit verloopt anders dan bij een online administratie maar is niet minder eenvoudig.

 • Eerst zorg ik ervoor dat ik een back – up maak van mijn huidige lokale administratie. Een veiligheidskopie is cruciaal voor het geval er iets misgaat.
 • Vervolgens ga ik naar het tabblad ‘Administratie’ in mijn SnelStart 12 programma. Hier vind ik alle opties rondom mijn administratieve bestanden.
 • Daar kies ik de functie ‘ administratie vrijgeven‘. Deze handeling ontkoppelt de huidige gebruiker van de administratie.
 • Zodra dit is voltooid, verstuur ik de back-up naar de nieuwe gebruiker, vaak via een beveiligde methode zoals versleutelde e-mail of een beveiligd transferplatform.
 • De ontvangende persoon moet dan in zijn eigen SnelStart omgeving naar ‘administraties’ gaan en daar kiezen voor ‘back-up terugzetten’.
 • Hij selecteert daarna het bestand dat hij van mij heeft ontvangen en volgt de stappen om deze in zijn systeem te laden.
 • Ik adviseer altijd dubbel te checken of alle data correct is overgezet – beter een extra controle dan achteraf problemen ontdekken!
 • Tot slot informeer ik mijn accountant of boekhouder over deze wijziging als zij toegang moeten hebben tot de nieuwe locatie van de administratie.
Een overzichtelijke SnelStart 12-programma-interface met administratieve bestanden en gebruiksvriendelijke navigatie.

Handleiding voor het overdragen van SnelStart administratie

Ontdek hoe je efficiënt jouw SnelStart administratie kunt overdragen met een heldere stap-voor-stap handleiding die je moeiteloos door het proces leidt.

Wie kan een administratie overdragen?

Als hoofdgebruiker van een SnelStart account heb ik de macht om mijn administratie over te dragen. Dit is een verantwoordelijke taak, want het gaat om belangrijke financiële gegevens.

Met het pakket inOrde regel ik dat gemakkelijk: ik kan de eigendom van mijn administratie aan een andere gebruiker doorgeven.

Mijn boekhouder of accountant betrekken bij de administratie? Geen probleem. Met het Accountant pakket werk ik moeiteloos samen en draag ik rechtstreeks de administratie over. Ook rechten verstrekken tot mijn online administratie doe ik in een paar klikken, zodat mijn accountant altijd up-to-date is met de laatste cijfers.

Wat gebeurt er met de koppelingen?

Na het overdragen van mijn administratie in SnelStart merk ik dat bepaalde koppelingen niet meer werken. Zo vervallen bijvoorbeeld de handige bankkoppelingen die ik had ingesteld. Dit betekent wat extra werk voor mij, want ik zal deze koppelingen opnieuw moeten instellen zodra de overdracht voltooid is.

Ook andere softwarekoppelingen zoals die met webshops of kassasystemen, zoals CS Cart inHandel Connect en de koppeling tussen Twelve kassa en SnelStart, zullen opnieuw geactiveerd moeten worden.

Het is belangrijk dat ik zelf als klant mijn administratie weer opnieuw aanmeld binnen het pakket Accountant, om alles weer vlot te laten lopen. Het is daarbij essentieel dat ik als hoofdgebruiker van het SnelStart-account de online overdracht accepteer; een extra gebruiker kan dit niet doen.

Voor een koppeling met Act! SnelStart log ik in op de website, selecteer ik mijn administratie en klik ik op het tabblad ‘Koppelingen’ om alles weer in te stellen. Dit houdt in dat ik even de tijd zal moeten nemen om alles weer up-to-date te krijgen.

Conclusie

Heb je ooit gedacht dat administratie overdragen ingewikkeld was? SnelStart bewijst het tegendeel met een gestroomlijnd proces. Zelfs als je geen expert bent, kun je met het inKaart pakket tot SnelStart 12 moeiteloos aan de slag.

Denk aan de tijd die je bespaart door online samenwerking en automatisering. Vraag je af hoeveel efficiënter jouw bedrijfsvoering zou kunnen zijn met deze kennis. Vergeet niet dat SnelStart’s helpdesk klaarstaat om je te ondersteunen.

Laat deze kans niet liggen om je boekhouding een stuk eenvoudiger te maken!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe maak ik een back-up van mijn Snelstart administratie?

Om een back-up te maken van uw Snelstart administratie, gaat u naar het tabblad ‘Administratie’ in uw boekhoudprogramma en volgt u de instructies voor het veilig opslaan van uw gegevens op een externe locatie of SQL-server.

2. Wat moet ik doen om mijn administratie over te zetten naar een andere gebruiker?

Voor het overdragen van uw administratie aan een andere gebruiker, stelt u deze online samenwerkingsgereed door de juiste toegangsrechten in te stellen en de gegevens te delen via het boekhoudprogramma.

3. Kan ik samenwerken met mijn accountant aan de Snelstart administratie?

Ja, door online samen te werken binnen Snelstart kunt u gemakkelijk en veilig uw administratiegegevens delen met uw accountant, waardoor u beiden toegang heeft tot real-time financiële informatie.

4. Is het mogelijk om de Snelstart administratie vanaf elke locatie te beheren?

Absoluut, met Snelstart kunt u waar dan ook toegang krijgen tot uw administratie, mits u een internetverbinding heeft, wat zorgt voor meer flexibiliteit en efficiëntie in het beheer van uw boekhoudkundige taken.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven