Snelstart boekhoudprogramma handleiding: Alles wat je moet weten over het gebruik van een boekhoudprogramma

In dit artikel

Heb je te maken met de hoofdpijn van boekhouding en zoek je een manier om het makkelijker te maken? Ik begrijp je volkomen; ook ik stond ooit voor die uitdaging, totdat ik SnelStart ontdekte – een boekhoudpakket dat meer dan 100.000 ondernemers al helpt.

Deze gids geeft je heldere stappen en nuttige tips om jouw financiële administratie simpel en efficiënt in te richten met SnelStart. Lees verder en maak boekhouden een fluitje van een cent!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een opgeruimd en goed georganiseerd kantoorbureau met een computer en een rekenmachine.

Samenvatting

 • SnelStart is een veelzijdig boekhoudprogramma dat door meer dan 100.000 ondernemers wordt gebruikt, geschikt voor zzp’ers tot grotere bedrijven.
 • De installatie en het inrichten van de administratie met SnelStart is eenvoudig en kan tijd besparen door processen zoals facturatie en banktransacties te automatiseren.
 • Verschillende pakketten zijn beschikbaar vanaf €18,00 per maand, afgestemd op diverse behoeften en groeiplannen van ondernemingen.
 • Belangrijk voor nieuwe gebruikers is het correct instellen van de administratie, het benutten van automatiseringsopties en het regelmatig updaten van de software.
 • SnelStart biedt ondersteuning via een klantvriendelijke helpdesk en online communities waar ervaringen en tips gedeeld worden.

Snel overzicht van SnelStart boekhoudprogramma

Als ondernemer weet ik hoe belangrijk het is om een betrouwbaar boekhoudprogramma te hebben. SnelStart springt eruit door zijn gebruiksgemak en veelzijdigheid. Of je nu zzp’er bent of een groeiend bedrijf leidt, de software schaalt met je mee.

Van het opstellen van facturen tot het bijhouden van je financiële situatie, SnelStart zorgt ervoor dat je zonder hoofdbrekens je boekhouding kunt beheren. Ook als startende ondernemer vind je snel je weg dankzij de intuïtieve interface.

De software ondersteunt alle gangbare functies die je verwacht van moderne boekhoudsoftware. Zo kun je eenvoudig relaties en artikelen beheren, wat een zegen is voor mijn tijdmanagement.

Bovendien kun je met SnelStart zelfs als aow-gerechtigde leeftijd hebt bereikt nog steeds efficiënt je financiën regelen, wat aantoont dat leeftijd geen barrière vormt voor gebruiksgemak.

Met functionaliteiten die verzekeringen en lijfrente omvatten, weet ik dat mijn administratie volledig én correct is. Verder is het programma compatibel met Windows 10, waardoor ik altijd en overal toegang heb tot mijn administratie.

Een zakelijke eigenaar gebruikt SnelStart-software in een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Snelstart boekhoudprogramma handleiding: Alles wat je moet weten

Laten we dieper duiken in de wereld van SnelStart en ontdekken hoe dit programma jouw boekhouding zowel eenvoudiger als effectiever kan maken. Van het installatieproces tot het dagelijks beheren van je financiën, ik loop met je door alle essentiële stappen heen.

Installeren van SnelStart

Installeren van SnelStart

 • Ga naar de website van SnelStart en download de nieuwste versie van het programma.
 • Zorg ervoor dat je computer voldoet aan de systeemeisen die gesteld worden voor een soepele werking.
 • Start het installatiebestand en volg nauwgezet alle stappen in de installatiewizard. Hierbij kies je ook waar op je computer het programma geïnstalleerd moet worden.
 • Accepteer de licentievoorwaarden; lees deze door, zodat je weet wat jouw rechten en plichten zijn als gebruiker.
 • Kies voor een standaardinstallatie of pas aan waar nodig; soms wil je bijvoorbeeld bepaalde componenten niet installeren.
 • Wacht tot de installatie voltooid is; dit kan enkele minuten duren afhankelijk van je computer.
 • Start SnelStart op na installatie om te controleren of alles correct werkt.
 • Configureer nu jouw administratie in SnelStart volgens de richtlijnen. Dit betekent dat jij bedrijfsinformatie zoals NAW-gegevens en BTW-nummer invult.
 • Stel gebruikersaccounts in wanneer er meerdere mensen met het boekhoudprogramma gaan werken. Zo blijven alle gegevens veilig en gescheiden per gebruiker.

Het opzetten en activeren van je administratie

Om te beginnen met SnelStart 12, is het cruciaal je administratie goed in te richten. Dit legt de fundering voor een gestroomlijnde boekhouding en verminderd frustraties. Hier is hoe ik mijn administratie opzet en activeer:

 • Download eerst SnelStart 12 van de officiële website en installeer het programma op je computer.
 • Open daarna het programma en maak een nieuw bedrijfsbestand aan voor jouw onderneming.
 • Voer vervolgens alle basisgegevens in, zoals bedrijfsnaam, adresgegevens, btw – nummer en bankrekeningnummers.
 • Stel hierna je verkoopfactuur sjablonen in, zodat je facturen er professioneel uitzien en alle benodigde informatie bevatten.
 • Richt dan je grootboekrekeningen goed in; deze zijn essentieel voor een overzichtelijke boekhouding.
 • Koppel vervolgens je bankrekeningen voor automatische verwerking van banktransacties om tijd te besparen.
 • Controleer alle gegevens dubbel voordat je overgaat tot activatie van je administratie binnen het programma.
Een opgeruimd en goed georganiseerd kantoorbureau met een computer en een rekenmachine.

Belangrijke aspecten van boekhouden met SnelStart

Een goed ingerichte administratie vormt de ruggengraat van mijn bedrijf. Met SnelStart richt ik alles efficiënt in, van debiteurenbeheer tot aan de btw-aangifte. Het programma biedt duidelijke overzichten en rapportages, waardoor ik altijd weet hoe mijn bedrijf er financieel voor staat.

Ik scan bonnen direct in, wat een hoop tijd bespaart en de kans op fouten vermindert. Hierdoor blijft mijn administratie altijd up-to-date en overzichtelijk.

Het kiezen van het juiste pakket is ook cruciaal voor optimale boekhouding. SnelStart heeft pakketten die afgestemd zijn op de verschillende behoeften van ondernemers zoals zzp’ers en kleine bedrijven.

Voor slechts €18,00 per maand start ik met een pakket dat past bij mijn bedrijfsvoering. Ik profiteer van functies zoals onbeperkt factureren en makkelijke integratie met mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering, wat zorgt voor een strakke financiële bedrijfsvoering zonder onnodige boetes of verrassingen.

Tips voor de startende ondernemer met SnelStart

Als startende ondernemer wil ik mijn boekhouding goed aanpakken. SnelStart geeft mij de tools om dit vanaf het begin af aan goed te doen.

 1. Focus op het inregelen van je administratie: Zorg ervoor dat je administratie correct is ingesteld. Dit bespaart tijd en voorkomt problemen in de toekomst.
 2. Maak gebruik van automatisering: Laat SnelStart terugkerende taken automatiseren, zoals factureren en het verwerken van banktransacties.
 3. Houd je financiën bij: Controleer regelmatig je financiële overzichten binnen SnelStart zodat je altijd een actueel beeld hebt van je bedrijf.
 4. Verdiep je in de rapportagemogelijkheden: Ontdek hoe SnelStart gedetailleerde rapporten kan genereren die jou helpen betere zakelijke beslissingen te nemen.
 5. Blijf leren en update regelmatig: Volg tutorials, webinars en blijf op de hoogte van updates om alles uit SnelStart te halen wat mogelijk is.
 6. Start met eenvoudige boekhouding: Begin simpel en breidt geleidelijk uit als jouw kennis toeneemt; zo houd je het overzichtelijk voor jezelf.
 7. Leg contact met andere gebruikers: Zoek naar online communities, zoals Facebook-groepen, waarin zzp’ers elkaar tips geven over het gebruik van SnelStart.
 8. Stel realistische doelen voor groei: Maak een duidelijk plan voor hoe SnelStart kan helpen bij het behalen van jouw zakelijke ambities.
 9. Werk samen met een professional: Overweeg om een accountant of boekhouder in de arm te nemen voor complexere vraagstukken binnen SnelStart.

Veelgestelde vragen over SnelStart

Ik krijg veel vragen over hoe SnelStart precies werkt en wat het kan betekenen voor ondernemers. Gebruikers zijn vaak benieuwd naar de kosten, hoe ze moeten inloggen en welke ondersteuning beschikbaar is.

Ik verzeker je dat het niet ingewikkeld is! SnelStart heeft een klantvriendelijke helpdesk die klaarstaat om je te helpen met elk probleem. Vooral als je start met boekhouden, wil je snel antwoorden.

Daarom kun je bij de supportafdeling terecht voor al je vragen.

Mijn ervaring zegt dat een goede administratie essentieel is en daarom licht ik graag toe hoe je SnelStart effectief instelt. Met meer dan 100.000 ondernemers die het programma gebruiken, vind ik het belangrijk om ervaringen te delen en tips te geven.

Op de website kun je reviews lezen van gebruikers die je voor gingen. Zo krijg je een helder beeld van het programma voordat je begint. En heb je hulp nodig bij het downloaden of activeren van SnelStart? Dan staat de helpdesk paraat om je stap voor stap te begeleiden.

Conclusie

Met de SnelStart handleiding in je hand, zet je grote stappen richting moeiteloos boekhouden. Je hebt gezien hoe eenvoudig het is om te beginnen en alle functionaliteiten te benutten.

Vraag jezelf af: “Hoe kan ik deze efficiënte tools inzetten om mijn bedrijf vooruit te helpen?” Realiseer je het potentieel dat boekhouden met SnelStart biedt; een wereld van orde en overzicht ligt aan je voeten.

Duik verder in de materie met extra bronnen en blijf scherp op nieuwe updates voor nog succesvoller ondernemen. Laat dit het moment zijn waarop je besluit jouw administratie naar een hoger niveau te tillen – met SnelStart als je krachtige partner.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Snelstart boekhoudprogramma?

Een Snelstart boekhoudprogramma is een digitaal systeem waarmee je gemakkelijk jouw financiën kunt beheren en inzichtelijk maken.

2. Hoe kan ik mijn financiën verzekeren van fouten met een boekhoudprogramma?

Door regelmatig controles uit te voeren en de gegevens correct in te voeren, kun je de kans op fouten minimaliseren en jouw financiën betrouwbaar houden.

3. Kan ik met het boekhoudprogramma ook facturen en betalingen beheren?

Ja, met een Snelstart boekhoudprogramma kun je eenvoudig facturen aanmaken, versturen en betalingen bijhouden.

4. Is een Snelstart boekhoudprogramma moeilijk te leren gebruiken?

Nee, het programma is ontworpen om gebruikersvriendelijk te zijn, zodat zelfs zonder veel ervaring iedereen het kan gebruiken om zijn boekhouding te beheren.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen