Hoe voeg ik snelstart extra administratie toe in mijn boekhoudprogramma?

In dit artikel

Als ondernemer loop je soms tegen het probleem aan: hoe voeg ik een extra administratie toe in SnelStart? Ik zit in hetzelfde schuitje, maar na veel uitzoekwerk heb ik ontdekt hoe dit snel en eenvoudig kan, zelfs met mogelijke kosten.

In dit artikel neem ik je stap voor stap mee door het proces van SnelStart om een extra boekhouding toe te voegen. Lees verder en ontdek hoe je jouw boekhouding efficiënter maakt!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een opgeruimde werkplek met laptop, software en georganiseerde kantoorbenodigdheden in een druk kantoor.

Samenvatting

 • Met SnelStart voeg je eenvoudig en snel een nieuwe administratie toe door naar het tabblad ‘Administratie’ te gaan en op ‘Toevoegen’ te klikken.
 • Het kiezen van online of lokale administratie en het invoegen van een bestand van je accountant zijn sleutelopties bij het opzetten van een nieuwe administratie in SnelStart.
 • Extra kosten zijn verbonden aan het toevoegen van nieuwe administraties in SnelStart, die afhangen van het aantal benodigde administraties.
 • Beheren en organiseren van je administraties doe je gemakkelijk via SnelStart Web, waar je overal toegang hebt tot je financiën.
 • Veiligheid en back-ups zijn belangrijk; maak regelmatig een back-up van je administratie en zorg voor goede beveiligingsmaatregelen.

Toevoegen van een nieuwe administratie in SnelStart

Het opzetten van een nieuwe administratie in SnelStart is een klus die je met enkele klikken klaart, waarmee je jouw boekhouding direct goed organiseert. Ik neem je mee door het proces, zodat je snel en efficiënt extra overzicht in je financiën creëert.

Stappen om een nieuwe administratie toe te voegen

Het toevoegen van een nieuwe administratie in mijn SnelStart is simpel en overzichtelijk. Volg deze stappen en je hebt zo een extra administratie draaien.

 1. Open SnelStart en ga naar het tabblad ‘Administratie’. Vind hier de optie ‘Administraties’ en klik op de knop ‘Toevoegen’.
 2. Nu krijg je de keuze: wil je een online of lokale administratie starten? Beslis wat het beste voor jou werkt.
 3. Kies je voor een online administratie via SnelStart Web, dan kun je direct aan de slag met het pakket inOrde.
 4. Heb je een kant-en-klaar bestand ontvangen van je accountant? Voeg dit bestand eenvoudig toe in SnelStart bij de administratielijst.
 5. Geef jouw nieuwe administratie direct een duidelijke naam, zodat je deze makkelijk terugvindt.
 6. Als extra gebruikers nodig zijn, navigeer dan naar ‘ Gebruikers‘ onder hetzelfde tabblad en klik op ‘Nieuw’ om iemand toe te voegen.
 7. Controleer na elke stap of alle informatie correct is ingevuld om problemen te voorkomen.
Een persoon stelt een nieuw boekhoudsysteem in op een computer in een modern kantoor.

Toevoegen van een extra administratie in SnelStart

Ontdek in dit deel hoe simpel het is om jouw SnelStart boekhoudprogramma te verrijken met een extra administratie, wat ongetwijfeld een meerwaarde zal zijn voor jouw financiële management.

Kosten van het toevoegen van een extra administratie

Het is belangrijk om te weten dat extra administraties toevoegen in SnelStart niet gratis is. Voor elke nieuwe administratie die ik wilde opzetten, moest ik rekening houden met extra verbruikskosten.

Deze kosten kwamen bovenop het pakket dat ik al had gekozen voor mijn boekhouding; dit is iets waar je als ondernemer of accountant niet omheen kunt. Afhankelijk van de hoeveelheid administraties die nodig zijn, kan dit de kosten voor het gebruik van SnelStart aanzienlijk beïnvloeden.

Ik merkte dat het heel eenvoudig is om een extra administratie toe te voegen via het tabblad administratie, maar daar staat dus wel een prijs tegenover. Deze flexibiliteit in SnelStart is handig, vooral wanneer mijn onderneming groeit en ik meer overzicht wil houden.

Ondanks de extra kosten, vond ik het de investering waard omdat het me hielp mijn financiën beter te organiseren. Het gaf me de mogelijkheid om specifieke gegevens voor elke entiteit apart te houden, wat zorgt voor heldere rapportages en analyses.

Het proces van SnelStart extra administratie toevoegen

Het toevoegen van een extra administratie aan SnelStart 12 plus is simpel. Volg deze stappen en je hebt het zo voor elkaar.

 • Open eerst de SnelStart app op je computer of laptop. Zorg dat je bent ingelogd met de juiste bevoegdheden, zoals die van accountant.
 • Ga vervolgens naar ‘ Instellingen‘ waar je het overzicht van jouw huidige administraties vindt.
 • Klik op ‘Administratie toevoegen’ om een nieuw veld in jouw lijst te creëren.
 • Vul nu de gevraagde gegevens in, zoals de naam, het beginboekjaar en andere relevante informatie.
 • Controleer of je verbinding hebt met de juiste SQL – server, dit is cruciaal voor een soepele integratie.
 • Indien nodig kun je extra modules activeren, zoals module kassa, om specifieke functionaliteiten toe te voegen aan jouw nieuwe administratie.
 • Stel hierna de gebruikersrechten in om ervoor te zorgen dat iedere gebruiker toegang heeft tot wat hij nodig heeft. Accountant rechten kunnen hier bijvoorbeeld onderscheidend zijn.
 • Maak altijd een back – up nadat je een nieuwe administratie hebt aangemaakt. Dit kan via externe diensten zoals Dropbox of gewoon op een lokale schijf.
 • Vermijd spam door goede beveiligingsmaatregelen te treffen en dubbelklik niet onnodig; dit kan leiden tot fouten.
Een zakenvrouw richt een nieuwe administratie in SnelStart op.

Beheer van administraties in SnelStart Web

Ontdek hoe je efficiënt je administraties kunt beheren met SnelStart Web, zodat je altijd en overal controle hebt over je financiën.

Hoe je administraties kunt beheren in SnelStart Web

Het beheren van mijn administraties in SnelStart Web maakt mijn boekhouding overzichtelijk en efficiënt. Ik zal je laten zien hoe eenvoudig het is om dit te doen, zelfs zonder technische kennis.

 • Ik log in op SnelStart Web met mijn gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Eenmaal binnen selecteer ik ‘Administraties’ in het menu aan de linkerkant van het scherm.
 • Ik zie nu een lijst van alle administraties waar ik toegang toe heb; hier kan ik gemakkelijk navigeren tussen verschillende bedrijven of cliënten.
 • Om een nieuwe online administratie toe te voegen, klik ik op de knop ‘Nieuwe administratie’, en voer ik alle relevante gegevens in zoals de naam en het boekjaar.
 • Als ik een bestaande administratie wil wijzigen, klik dan simpelweg op de naam om de instellingen aan te passen of updates door te voeren.
 • Met pakket inOrde kan ik ook administraties verwijderen door naast de betreffende administratie op ‘Verwijderen’ te klikken.
 • Voor accountants is er de functie in SnelStart Accountant die mij helpt bij het kopiëren, hernoemen, of maken van een back-up van elke administratie.
 • Het toevoegen van extra gebruikers gaat soepel; bij ‘Gebruikersbeheer’ kan ik collega’s uitnodigen en hun rechten toewijzen binnen elke afzonderlijke administratie.
 • Mocht er ooit iets fout gaan dan biedt SnelStart Web mij de mogelijkheid snel een back – up terug te zetten, waardoor continuïteit gewaarborgd blijft.

Conclusie

Het toevoegen van een nieuwe administratie in SnelStart is een fluitje van een cent. Met enkele klikken maak je een back-up, voeg je gebruikers toe en beheer je efficiënt jouw financiën online.

Zowel in de standaardversie als in het accountant pakket vinden gebruikers handige functionaliteiten om snel aan de slag te kunnen. De duidelijke stappen zorgen voor overzicht en controle over jouw boekhoudkundige taken.

Ga vandaag nog aan de slag en ervaar de eenvoud en kracht van SnelStart voor extra administratie!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een SnelStart extra administratie in mijn boekhoudprogramma?

Een SnelStart extra administratie is een aanvullende module in uw boekhoudprogramma die u in staat stelt om meerdere administraties te beheren en te scheiden binnen hetzelfde accountant pakket.

2. Hoe kan ik een nieuwe administratie toevoegen in SnelStart?

U kunt eenvoudig een nieuwe administratie toevoegen door in uw boekhoudprogramma naar instellingen te gaan, de optie ‘administratie toevoegen’ te selecteren en de benodigde gegevens in te vullen.

3. Is het belangrijk om een back-up te maken van mijn administratie?

Ja, het maken van een back-up van uw administratie is cruciaal om ervoor te zorgen dat u geen belangrijke financiële gegevens verliest en snel kunt herstellen bij technische problemen.

4. Kan ik zelf extra administraties aanmaken of heb ik een accountant nodig?

Zelfstandig extra administraties aanmaken is mogelijk met SnelStart, maar voor complexe situaties wordt aangeraden samen te werken met een accountant voor deskundig advies en nauwkeurig beheer.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen