De ultieme gids voor het gebruik van Twinfield boekhouden en andere online boekhoudsoftware

In dit artikel

Boekhouding kan een wirwar van cijfers zijn, vooral als je net begint. Gelukkig ben ik door diezelfde verwarring gegaan en vond Twinfield Boekhouden , een programma dat speciaal aanbevolen wordt voor accountantskantoren.

In dit artikel deel ik hoe je de functies van Twinfield effectief gebruikt voor jouw administratie, met stappen die zelfs een beginner kan volgen. Lees verder en ontdek hoe boekhouden eenvoudiger dan ooit kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een zakenman bekijkt financiële documenten in moderne kantoorruimte.

Samenvatting

 • Twinfield Boekhouden automatiseert tot 80% van de boekhoudprocessen, wat tijd bespaart en efficiëntie verhoogt voor ondernemers.
 • Het systeem biedt mogelijkheden voor facturatie, uren – en rittenregistratie en het beheren van meerdere administraties binnen één account.
 • Gebruikers kunnen bankrekeningen koppelen voor realtime financiële updates en moeiteloos rapportages genereren voor diepgaand inzicht in de bedrijfsvoering.
 • Met meer dan 300 mogelijke softwarekoppelingen integreert Twinfield soepel met andere bedrijfssystemen, zoals CRM en webshops.
 • De prijzen van Twinfield variëren van €49 tot €73 per maand, afhankelijk van de benodigde functies, met duidelijke tarieven zonder verborgen kosten.

Wat is Twinfield Boekhouden?

Overstappen naar een gestroomlijnd boekhoudsysteem is essentieel voor elke ondernemer. Twinfield Boekhouden is een krachtig online boekhoudsoftware/” >boekhoudprogramma dat ontworpen is voor zowel kleine zelfstandigen als grotere ondernemingen.

Het maakt deel uit van het gerenommeerde Wolters Kluwer Tax & Accounting en staat in de branche bekend om zijn robuuste mogelijkheden en gebruiksgemak. Met dit systeem kan je niet alleen eenvoudig facturen versturen en ontvangen, maar ook jouw complete financiële administratie beheren.

Dit platform automatiseert een groot deel van de repeterende boekhoudkundige taken, wat leidt tot een aanzienlijke tijdsbesparing. Denk hierbij aan het verwerken van facturen, banktransacties en zelfs het bijhouden van vreemde valuta.

Het is afgestemd op de behoeften van gebruikers van mkb boekhouden en biedt naast basisfunctionaliteiten diverse geavanceerde tools voor inkoop, verkoop, rapportage en compliance. Door te kiezen voor Twinfield Boekhouden, vergroot je je efficiëntie en hou je meer tijd over voor andere belangrijke aspecten van jouw bedrijf.

Een zakenman bekijkt financiële documenten in moderne kantoorruimte.

De belangrijkste functies van Twinfield

Twinfield Boekhouden staat bekend om zijn veelzijdigheid en kracht, die gebruikers een reeks essentiële functies biedt voor een efficiënte financiële administratie. Deze functies omarmen de moderne behoeften van zowel zzp’ers als mkb’s, waardoor het eenvoudiger wordt om overzicht te houden en tijdrovende taken te automatiseren.

Facturatie module

Als ondernemer weet ik hoe belangrijk het is om snel en efficiënt te factureren. Daarom gebruik ik de facturatie module van Twinfield boekhouden; deze biedt twee handige opties: de Verkoopmodule en Classic facturatie.

Met deze tools maak en verstuur ik gemakkelijk facturen die voldoen aan alle eisen. Of ik nu diensten aanbied aan mkb’s, zzp’ers of non-profit organisaties, alles verloopt vlekkeloos.

De module helpt me niet alleen met het creëren van facturen, maar ook met het beheren ervan. Ik houd overzicht over welke betalingen binnen zijn en welke nog uitstaan. Bovendien kan ik mijn factuur instellen met iDEAL-betaallinks, waardoor klanten sneller betalen.

Ook verstuur ik de facturen rechtstreeks via e-mail vanuit het systeem, wat tijd bespaart en mijn harde schijf niet onnodig volstouwt met documenten. Het is een complete boekhoudoplossing die mij als ondernemer echt ondersteunt.

Automatisering

Naast het stroomlijnen van de facturatie, zet Twinfield ook grote stappen in automatisering. Ik ontdek al snel hoe krachtig deze functie is; maar liefst 80% van het boekhoudproces kan geautomatiseerd worden.

Dit betekent minder tijd kwijt met invoeren en controleren van gegevens en meer tijd voor wat echt telt voor mijn bedrijf.

Dankzij online boekhouden met Twinfield hoef ik niet meer te worstelen met terugkerende taken. De software neemt repetitieve boekhoudtaken uit handen en zorgt voor een gestroomlijnde samenwerking met mijn accountant.

Met Twinfield automatiseer ik niet alleen het boekhoudproces, ik werk ook nog eens veel efficiënter. Dit is complete ontzorging op het gebied van cijfers, waardoor ik mij volledig kan richten op het groeien van mijn onderneming in het mkb.

Uren- en rittenregistratie

Met Twinfield Boekhouden hou ik mijn uren en ritten gemakkelijk bij. Dankzij de geïntegreerde functionaliteiten voor urenregistratie en projectinrichting, ga ik efficiënt om met mijn tijd en die van mijn team.

De software zorgt ervoor dat elke minuut geteld is en dat geen enkele gereden kilometer onopgemerkt blijft. Dit maakt het verzenden van nauwkeurige facturen een stuk sneller, want de koppeling met de facturatie zet alle geregistreerde uren direct om in heldere rapporten.

Voor mij als zzp’er of als onderdeel van het mkb is dit goud waard. Compleet boekhouden betekent immers ook exact weten hoeveel tijd aan een project wordt besteed. Met Twinfield’s mobiele app voer ik onderweg mijn registraties in, of dat nu via mijn smartphone of tablet is.

Geen gedoe meer met papieren rittenboekjes of losse urenbriefjes: alles staat veilig en overzichtelijk in één online systeem. En de klantenservice staat altijd klaar mocht ik vragen hebben.

Wat een verademing!

Mogelijkheid tot het bijhouden van meerdere administraties

Het bijhouden van uren en ritten is slechts één facet van de veelzijdigheid van Twinfield; het managen van meerdere administraties is een ander sterk punt. Stel je voor dat je als ondernemer verschillende takken van je bedrijf hebt, of dat je voor meerdere zzp’ers de boekhouding verzorgt.

Dan is de mogelijkheid om tot vijf administraties toe te voegen aan één Twinfield-abonnement goud waard. Deze functionaliteit stroomlijnt het beheer van alle financiële gegevens onder één dak, zonder steeds te moeten wisselen tussen verschillende applicaties of browsers.

Elke administratie binnen Twinfield functioneert als een zelfstandige entiteit, wat betekent dat je per individuele administratie facturen kunt versturen, jaarrekeningen kunt opstellen en aandelen kunt beheren.

Dit maakt het ideaal voor mkb-ondernemers die hun bedrijfsvoering willen opschalen zonder in te boeten op organisatie of overzichtelijkheid. Daarnaast bespaart deze functionaliteit tijd en vermindert de kans op fouten, omdat alle data centraal en gestructureerd wordt bijgehouden.

Voor ondernemers die efficiëntie en controle hoog in het vaandel hebben staan, biedt Twinfield daarmee een krachtige oplossing.

Financiële documenten verspreid op een net bureau met computer en rekenmachine.

De voordelen van Twinfield

Twinfield Boekhouden springt eruit als een krachtige spelwisselaar voor het mkb, met voordelen die verder gaan dan alleen efficiëntie. Ontdek hoe deze flexibele tool jouw boekhoudkundige processen kan stroomlijnen en je bedrijfsvoering naadloos kan ondersteunen.

Gebruiksgemak

Eerlijk gezegd, ik was aangenaam verrast door het gebruiksgemak van Twinfield boekhouden. Het ontwerp is intuïtief en je vindt snel je weg door de verschillende functies zoals online factureren en rapportages opstellen.

Zelfs als je niet dagelijks met het boekhoudpakket werkt, maakt de duidelijke structuur het eenvoudig om administratieve taken efficiënt uit te voeren.

Het verwerken van facturen, bijhouden van uren en ritten, en zelfs het beheren van meerdere administraties gaat bijna moeiteloos. Dit komt doordat alles ontworpen is met het mkb in gedachten, waardoor taken die voorheen uren duurden nu in enkele minuten geregeld zijn.

Gebruikers waarderen deze effectiviteit, wat ook blijkt uit de positieve reviews over het platform. En ik kan bevestigen: een up-to-date administratie houden is met dit systeem een fluitje van een cent.

Diverse koppelingen

Twinfield verstevigt mijn positie als mkb-ondernemer met haar vermogen om te integreren met een breed scala aan bedrijfssoftware. Met meer dan 300 koppelingen is het boekhoudpakket een krachtige tool die moeiteloos praat met webshops, kassa’s, CRM-systemen en banken.

Dit maakt het proces van twinfield factureren en boekhouden niet alleen efficiënter, maar ook veel omvattender.

De lijst van beschikbare koppelingen is eenvoudig te vinden en gesorteerd op alfabet, wat me helpt snel de juiste software te vinden en tijd te besparen. Ik hoef niet langer handmatig gegevens over te zetten tussen verschillende systemen.

Het is een echte gamechanger; mijn hele zakelijke workflow wordt gestroomlijnd, waardoor ik me kan focussen op groei in plaats van op administratieve zorgen.

Persoonlijke ondersteuning

Als ondernemer in het mkb wil ik dat mijn boekhoudsoftware meer is dan alleen een digitaal grootboek. Persoonlijke ondersteuning is cruciaal voor het efficiënt beheren van mijn financiën.

Bij Twinfield begrijpen ze dat als geen ander. Ze bieden daarom directe ondersteuning om eventuele hobbels op de weg glad te strijken.

Ik kan rekenen op een team van experts dat klaarstaat om mijn vragen te beantwoorden of problemen snel op te lossen. Deze service is goud waard, vooral wanneer ik complexe financiële rapportages moet maken of advies nodig heb over specifieke boekhoudkundige uitdagingen.

Het stelt mij in staat om me volledig te richten op het laten groeien van mijn bedrijf, met de geruststelling dat er een helpende hand beschikbaar is wanneer ik die nodig heb.

De kosten van Twinfield

Ik kijk altijd naar de prijs voordat ik besluit om met een nieuw boekhoudpakket te starten. Twinfield maakt het me gemakkelijk door transparant te zijn over hun tarieven. Voor mkb’ers zoals ik bieden ze pakketten aan die variëren van €49 tot €73 per maand, afhankelijk van welke functies ik nodig heb.

Dit maakt het mogelijk om mijn boekhouding professioneel te beheren zonder dat ik bang hoef te zijn voor verstopte kosten.

Het toevoegen van een extra gebruiker aan het systeem gaat soepel en zonder giswerk rond de kosten. Ik kan eenvoudig in de prijstabel zien wat de extra investering is. Hiermee kan mijn team groeien en kan ik toch overzicht houden over de uitgaven.

Het mooie is dat ik altijd weet waar ik aan toe ben met Twinfield; geen verrassingen, gewoon duidelijke en eenvoudige boekhouding.

Hoe Twinfield werkt

Ontdek hoe Twinfield jouw boekhoudkundige processen kan stroomlijnen, waardoor je meer tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is in jouw onderneming.

Bank koppelen met Twinfield

Het koppelen van je bankrekening met Twinfield maakt boekhouden veel efficiënter. Je transacties verschijnen automatisch en realtime in de boekhouding.

 • Kies eerst de bank waarmee je wilt koppelen. Twinfield werkt samen met verschillende Nederlandse banken, zoals Rabobank, ING, ABN Amro en Knab.
 • Navigeer in Twinfield naar het onderdeel voor bankkoppelingen. Hier vind je een overzicht van beschikbare verbindingen.
 • Volg de stappen om toegang te geven tot je bankafschriften. Dit proces verloopt meestal via een veilig authenticatiesysteem van de betreffende bank.
 • Bevestig de koppeling en controleer of alles correct is ingesteld. Zorg dat je toestemming geeft voor automatische synchronisatie.
 • Bekijk hoe nieuwe banktransacties binnenstromen in je administratie. Ze worden gematcht met facturen of andere posten.
 • Pas indien nodig handmatig transacties aan die niet automatisch gekoppeld kunnen worden. Dit zorgt voor een accurate boeking.

Rapportages maken in Twinfield

Ik gebruik Twinfield Boekhouden om mijn financiële zaken in de gaten te houden. Het maken van rapportages is een fluitje van een cent met dit boekhoudpakket.

 • Open eerst Twinfield en ga naar het rapportagegedeelte.
 • Kies vervolgens de type rapportage die je wilt maken, zoals financiële overzichten of btw-aangiftes.
 • Vul de benodigde informatie in, bijvoorbeeld de periode waarover je een rapport wilt opstellen.
 • Gebruik filters en instellingen om specifieke gegevens te selecteren die relevant zijn voor jouw rapport.
 • Profiteer van online trainingen van Twinfield om meer te leren over het maken van krachtige en nuttige rapportages.
 • Klik op ‘Genereer’ om het systeem je gegevens te laten verwerken tot een overzichtelijk rapport.
 • Bekijk de direct beschikbare resultaten en controleer of alle informatie klopt.
 • Pas ontwerpopties aan voor een gepersonaliseerde uitstraling van je rapportages indien nodig.
 • Met Speedbooks® Online kan ik simpelweg nog sneller en gemakkelijker mooie rapporten uit Twinfield halen zonder veel gedoe.

Exporteren van gegevens

Na het creëren van scherpe rapportages komt een net zo belangrijke taak: het exporteren van gegevens uit Twinfield. Gelukkig maakt Twinfield dit proces eenvoudig voor elke gebruiker, zelfs als je geen expert bent in boekhouding. Hieronder leg ik uit hoe je deze stap efficiënt aanpakt.

 • Kies eerst de juiste module voor het type gegevens dat je wilt exporteren. Of het nu gaat om facturen, grootboeken of betalingsoverzichten, Twinfield zorgt ervoor dat je snel bij de juiste informatie kunt.
 • Vervolgens filter en selecteer je de specifieke data die je nodig hebt. Dit doe je met behulp van Twincubes binnen Twinfield Analysis, waardoor je niet langer door hopen gegevens hoeft te spitten.
 • Eenmaal geselecteerd kun je kiezen uit verschillende formaten voor de export. Of je nu een CSV-bestand nodig hebt voor verdere analyse of een PDF-document voor archivering, Twinfield heeft meerdere opties beschikbaar.
 • Controleer altijd even of alle benodigde gegevens correct zijn opgenomen voordat je definitief exporteert. Dit bespaart tijd en moeite bij eventuele herzieningen later.
 • Gebruik de handige exportfunctie om de gekozen gegevens direct te downloaden naar jouw apparaat. Zo heb je alles wat nodig is om een back-up te maken of de informatie elders te gebruiken.
 • Voor mkb’ers biedt deze functie enorme flexibiliteit. Je kan immers zonder problemen data delen met teamleden, accountants of financiële adviseurs.

Een diepgaande blik op Twinfield Boekhouden

Twinfield Boekhouden toont zijn kracht in de speciale ontwikkeling voor accountants- en administratiekantoren. Ik merk dat online samenwerken met deze software echt een stuk soepeler gaat.

De webshop koppeling biedt grote voordelen voor ondernemers met webshops, waarbij alle verkopen direct in de boekhouding belanden. Dit maakt Twinfield niet alleen tijdbesparend, maar ook enorm accuraat.

De automatiseringsmogelijkheden van Twinfield verrassen mij telkens weer. Ondernemers kunnen zo’n 80% van hun boekhouding automatiseren, waardoor ik als professional meer tijd overhoud voor advies en analyse.

Met de verkoopmodule werk ik efficiënt aan digitale facturatie en blijft mijn administratie altijd up-to-date. Het is duidelijk waarom de SRA IT-Gids Twinfield zo hoog heeft zitten: mijn administratieve processen worden gestroomlijnd en de samenwerking met cliënten verloopt vlekkeloos.

Laten we nu kijken hoe Twinfield zich verhoudt tot andere boekhoudpakketten op de markt.

Conclusie

Ontdekken hoe Twinfield Boekhouden ons werk kan vereenvoudigen was echt een eye-opener. Deze gids heeft laten zien dat online boekhouden niet alleen tijdbesparend is, maar ook fouten vermindert en inzicht verbetert.

Met functies als automatisering en rapportages creëren, voelt het alsof er een persoonlijke assistent voor ons klaarstaat. En zeg nu zelf, wie wil er nou niet efficiënter werken met minder gedoe? Laat deze kennis het startpunt zijn om jouw administratie naar een hoger niveau te tillen.

Sta jezelf toe om verrast te worden door de precisie en controle die je gaat ervaren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Twinfield boekhouden en hoe kan het mijn MKB helpen?

Twinfield boekhouden is een online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen om met kleine en middelgrote bedrijven te werken. Het helpt bij het beheren van financiën en het automatiseren van boekhoudtaken, waardoor u tijd bespaart en nauwkeurigheid verhoogt.

2. Is Twinfield boekhouden gebruiksvriendelijk voor ondernemers zonder boekhoudkennis?

Ja, Twinfield is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs voor ondernemers die weinig tot geen ervaring hebben met boekhouden. De interface is duidelijk en er zijn hulpmiddelen beschikbaar om je door het proces te leiden.

3. Kan ik met Twinfield ook facturen maken en versturen?

Met Twinfield kun je makkelijk facturen maken en direct naar klanten versturen. Dit maakt het proces efficiënter en helpt jouw mkb sneller betalingen te ontvangen.

4. Zorgt Twinfield voor een veilige opslag van mijn financiële gegevens?

Ja, Twinfield zorgt voor veilige cloudopslag van je financiële gegevens, zodat je informatie beschermd is tegen verlies en toegankelijk vanaf elke locatie.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven