De beste uren administratie app voor ZZP-ers | 2024

In dit artikel

Als ZZP’er weet je dat iedere minuut telt, maar het bijhouden van je uren is soms een hoofdpijndossier. Zelf heb ik ook die frustratie gekend, tot ik besloot me te verdiepen in de beste tools die ons kunnen helpen.

In dit artikel onthul ik de top urenregistratie apps die jouw werkweek kunnen transformeren. Lees snel verder en ontdek jouw nieuwe digitale assistent!

Belangrijkste inzicht

Met Exact ben je verzekerd van een hoogwaardig boekhoudpakket dat aan de wensen van elke ondernemer kan voldoen. Het heeft veel opties. Als je het juiste pakket hebt gekozen, ben je hiermee goed op weg. Meer over Exact (Online) vind je hier.

Samenvatting

 • Met een urenregistratie app kun je als ZZP’er tijd efficiënt bijhouden en zo voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst.
 • Er zijn diverse apps beschikbaar, zoals e-Boekhouden.nl, TimeMate, Silvasoft en Keeping, elk met hun eigen specifieke kenmerken en voor- en nadelen.
 • Het is belangrijk om een app te kiezen die aansluit bij jouw behoeften: kijk naar functies, gebruiksgemak, integratiemogelijkheden, klantenondersteuning en prijs.
 • Sommige apps zijn meer geschikt voor MKB of grotere teams, terwijl andere beter passen bij de flexibiliteit die ZZP’ers nodig hebben.
 • Probeer altijd een gratis proefperiode uit om de app zelf te ervaren voordat je besluit over te stappen op een betaald abonnement.

Het belang van een goede urenregistratie app voor ZZP-ers

Een freelancer gebruikt een tijdregistratie app op een laptop in een modern thuiskantoor.

Een goede urenregistratie app is voor mij als zzp’er een echte gamechanger. Het houdt mijn werkuren nauwkeurig bij en zorgt ervoor dat ik geen enkel detail over het hoofd zie. Ik gebruik het om te factureren, wat mij veel tijd bespaart die ik anders kwijt zou zijn aan administratie.

Hierdoor kan ik me volledig richten op mijn werk en klanten.

Het gebruik van zo’n app geeft me ook het bewijs dat ik nodig heb voor de Belastingdienst om aan het urencriterium te voldoen. Met een druk op de knop laat ik zien hoeveel uur ik aan verschillende projecten heb besteed.

Dit geeft me rust en vertrouwen dat ik in aanmerking kom voor fiscale voordelen. Bovendien kan ik met agenda-integratie mijn afspraken naadloos synchroniseren, waardoor ik nooit meer een deadline mis.

e-Boekhouden. nl: De Beste All-In-One Urenregistratie App

Een georganiseerd thuiskantoor met een freelancer die de e-Boekhouden nl app gebruikt.

Als ZZP’er begrijp ik als geen ander hoe essentieel een efficiënt urenregistratiesysteem is. Ontdek waarom e-Boekhouden.nl de favoriete keuze is voor velen als het om een veelzijdige, all-in-one urenregistratie app gaat.

Kenmerken & Beschrijving (e-Boekhouden.nl)

Met e-Boekhouden.nl beheer ik eenvoudig mijn financiële administratie, altijd en overal. Ik wijzig moeiteloos mijn relaties en heb direct toegang tot mijn financiële gegevens via de mobiele app.

Urenregistratie is een fluitje van een cent; ik houd mijn uren per project bij en zie precies hoe ik mijn tijd verdeel over verschillende taken. Dit boekhoudpakket is echt ontwikkeld met het oog op flexibiliteit voor ondernemers zoals ik, of ik nu net begin of al een tijdje bezig ben.

De functie om uren niet alleen te registreren maar ook direct te factureren, maakt e-Boekhouden.nl bijzonder efficiënt. Ik invoer mijn uren online of via de iPhone-app en kan onmiddellijk uitgebreide overzichten inzien.

Zo krijg ik snel inzicht in mijn tijdsbesteding en houd ik grip op mijn projecten. Doordat de app is afgestemd op uiteenlopende gebruikers – van startende ZZP’ers tot MKB’ers en webshophouders – past deze perfect bij mijn werkzaamheden.

Voordelen & Nadelen (e-Boekhouden.nl)

Ik gebruik e-Boekhouden.nl al een tijdje en de voordelen zijn echt merkbaar. Toch moet ik toegeven dat er ook enkele nadelen zijn die je in overweging moet nemen.

 • Overal toegang: Ik kan altijd bij mijn financiële data, waar ik ook ben. Dit is handig omdat ik vaak onderweg ben.
 • Breed scala aan functies: Het pakket maakt mijn boekhouding een stuk eenvoudiger door de diverse mogelijkheden voor facturatie, btw-aangifte en meer.
 • Gratis urenregistratie app en software: Voor zzp’ers zoals ik is het mooi meegenomen dat er geen extra kosten aan verbonden zijn.
 • Gebruiksvriendelijkheid: De app en software zijn intuïtief, zodat ik snel mijn weg vind in het doen van mijn administratie.
 • Cloud gebaseerd: Mijn gegevens zijn veilig opgeslagen in de cloud; ik hoef me geen zorgen te maken over back-ups of dataverlies.
 • Leercurve: Nieuwe gebruikers moeten wat tijd investeren om alle functies volledig te benutten.
 • Overweldigend met opties: Soms kan het grote aantal mogelijkheden binnen de app iemand zonder veel boekhoudervaring afschrikken.
 • Mogelijke extra kosten: Als je bedrijf groeit, kun je tegen beperkingen aanlopen van de gratis versie en moet je overstappen op een betaald plan wat extra kosten met zich meebrengt.

TimeMate: Beste voor MKB en ZZP-ers

Als ZZP’er of MKB-eigenaar is het van cruciaal belang om een goede grip op je tijd te hebben, en dat is waar TimeMate binnenkomt. Deze app is een krachtige bondgenoot die speciaal ontworpen is om je urenregistratie moeiteloos en nauwkeurig bij te houden.

Kenmerken & Beschrijving (TimeMate)

TimeMate springt eruit met zijn moderne uitstraling en gebruiksgemak. Deze web applicatie maakt urenregistratie een fluitje van een cent voor mij als ZZP’er. Met meer dan 4000 tevreden gebruikers is het duidelijk dat TimeMate een populaire keuze is onder professionals die hun tijd efficiënt willen beheren.

De app biedt een heldere interface waarmee ik snel mijn gewerkte uren kan invoeren en overzicht kan houden.

De betaalbaarheid van TimeMate is perfect voor mijn portemonnee als zelfstandige zonder personeel. Ik download de app gewoon op mijn smartphone en start met het bijhouden van alle werkzaamheden.

Dit maakt het ook super eenvoudig om werkbonnen te creëren en bij te werken, waar ik ook ben. TimeMate biedt mij een eenvoudige en handige oplossing voor de urenadministratie, wat essentieel is voor het succes van mijn onderneming.

Voordelen & Nadelen (TimeMate)

Ik heb uitgebreid geëxperimenteerd met TimeMate en ontdekte dat het voordelen biedt specifiek voor mijn ZZP werkzaamheden, maar ook een paar nadelen heeft. Hier deel ik eerlijk mijn bevindingen over deze app.

 • Overzichtelijk Dashboard: Met TimeMate is het eenvoudig om een helder overzicht te krijgen van alle gewerkte uren. Het dashboard presenteert alle informatie duidelijk, waardoor ik efficiënt mijn tijd kan managen.
 • Makkelijk in Gebruik: De gebruikersinterface is intuïtief; ik hoefde niet veel tijd te besteden aan het leren van de software, wat essentieel is voor mij als drukke zelfstandige.
 • Mobiele Toegankelijkheid: Omdat alle werknemers de mobiele applicatie kunnen downloaden, kan ik mijn uren registreren waar ik ook ben – heel handig als ik op locatie bij klanten werk.
 • Agenda Integratie: Integratie met verschillende agenda’s stelt me in staat om automatisch uren te boeken, wat zorgt voor naadloze planning en administratie.
 • Schaalbaarheid voor Teams: Terwijl ik als ZZP’er werk, kan deze app meegroeien wanneer ik besluit personeel aan te nemen.
 • Minder Geschikt voor MKB: Hoewel perfect voor mijn ZZP activiteiten, mist TimeMate soms de complexiteit die middelgrote bedrijven nodig hebben in hun erp-pakket of uitgebreide database functies.
 • Vereist Constante Internetverbinding: Om de app optimaal te benutten moet je altijd online zijn. Dit kan lastig zijn op plaatsen waar internetverbinding onstabiel is.
 • Betaalde Functies Noodzakelijk voor Volledig Gebruik: Hoewel veel functies gratis zijn, kom je er snel achter dat voor bepaalde geavanceerde eigenschappen een betaald abonnement nodig is.

Silvasoft: Beste Schaalbare Software

Als ZZP’er ben ik altijd op zoek naar tools die met mij meegroeien, en Silvasoft is zo’n juweeltje – het is een uiterst schaalbare software. Met deze app kan je niet alleen uren registreren, maar ook je facturatie en boekhouding integreren, waardoor je bedrijf naadloos kan uitbreiden zonder te wisselen van systeem.

Kenmerken & Beschrijving (Silvasoft)

Silvasoft is uitgegroeid tot een topkeuze voor mijn zakelijke administratie. Het biedt een complete set modules, gekoppeld aan een eenvoudig online platform, wat mij in staat stelt om uren te registreren zonder gedoe.

Deze software blinkt uit in schaalbaarheid en wordt veel gebruikt door zzp’ers en MKB dankzij de gebruiksvriendelijkheid en het betaalbare tarief van slechts €3,95 per maand. Met Silvasoft heb ik een professionele tool voor mijn verkoopproces en kan ik gebruik maken van functies als CRM, facturatie en zelfs voorraadbeheer.

Bovendien laat deze applicatie mij toe om altijd en overal mijn bedrijfsadministratie bij te houden, of ik nu op mijn Mac werk of onderweg ben. Het integreert met diverse payment service providers, waardoor betalingen vereenvoudigen en digitalisering van mijn financiën een fluitje van een cent is.

Dit SaaS-platform maakt het mogelijk om zonder problemen te groeien; nieuwe modules zoals handleidingen en prijzen voeg ik toe wanneer mijn bedrijf dat nodig heeft. Werkelijk, Silvasoft staat voor mij synoniem aan flexibiliteit en controle over mijn bedrijfstaken.

Voordelen & Nadelen (Silvasoft)

Ik heb Silvasoft grondig onderzocht en ben onder de indruk van wat het te bieden heeft. Toch, zoals alle applicaties, kent het zowel pluspunten als minpunten.

 • Geïntegreerde modules: De software combineert verschillende functies zoals tijdregistratie, CRM en facturatie in één systeem. Dit maakt het beheren van mijn zakelijke processen een stuk overzichtelijker.
 • Gebruiksvriendelijkheid: De interface is duidelijk en eenvoudig in gebruik. Ik kan snel mijn weg vinden binnen de app, wat me veel tijd bespaart.
 • Schaalbaarheid: Als zzp’er waardeer ik dat ik kan beginnen met basisfuncties en meer modules kan toevoegen naarmate mijn bedrijf groeit.
 • Eerlijke prijzen: Je krijgt toegang tot onbeperkte boekhouding en facturatie tegen een betaalbare prijs, zonder verborgen kosten.
 • Mobiele app: Overal toegankelijk zijn is cruciaal voor mij. Met hun mobiele app kan ik zelfs onderweg mijn uren registreren of facturen versturen.
 • Leercurve: Voor nieuwe gebruikers kan het even wennen zijn met alle beschikbare modules. Soms voelt dit overweldigend aan.
 • Overstapservice: Hoewel het een voordeel lijkt, vond ik de overstapservice ingewikkeld en tijdrovend, al zou dit per situatie kunnen verschillen.
 • Koppeling met andere apps: Ik mis soms betere integratiemogelijkheden met externe applicaties zoals payment providers of Google Docs/Spreadsheets die andere pakketten wel bieden.
 • Aanpassingsmogelijkheden: Het platform is soms beperkt in personalisatie-opties waardoor ik niet altijd mijn workflow precies zo kan instellen als ik wil.
 • Ondersteuning voor grote teams: Silvasoft richt zich vooral op freelancers en MKB. Als je deel uitmaakt van een grotere organisatie, laat het op sommige vlakken tekortkomingen zien.

Keeping: Beste Urenregistratie App

Als ZZP’er zoek ik voortdurend naar de ultieme urenregistratie app die naadloos aansluit bij mijn wisselende werkschema. Keeping springt eruit met zijn intuïtieve ontwerp en veelzijdige functies – een app die het bijhouden van mijn uren kinderspel maakt.

Kenmerken & Beschrijving (Keeping)

Keeping maakt het leven van een zzp’er een stuk overzichtelijker. Met deze app houd ik mijn uren bij op zowel mijn iPhone als Android toestel, en alles synchroniseert naadloos met de webversie.

Het bijzondere aan Keeping is dat het speciaal is ontworpen om mij te helpen voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst. Dat werkt enorm in mijn voordeel, want zo kan ik met gemak bewijzen hoeveel tijd ik aan verschillende projecten besteed.

Deze app biedt mij bovendien gratis toegang tot alle basisfuncties die ik nodig heb om mijn uren te registreren en te beheren. Werk ik in teamverband, dan betaal ik slechts €5,40 per gebruiker per maand, wat het bijzonder betaalbaar maakt voor organisaties van elke grootte.

Managers en werkgevers profiteren ook, dankzij real-time inzichten in de urenstaten. En met de vrijblijvende proefperiode van 14 dagen kan ik rustig alle functies uitproberen voordat ik besluit om al dan niet over te stappen op een betaald plan.

Voordelen & Nadelen (Keeping)

Ik heb Keeping grondig getest en vind deze app echt een uitkomst voor mijn urenadministratie als ZZP’er. Hieronder deel ik de voordelen en nadelen die ik ben tegengekomen:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Keeping is ontzettend makkelijk in gebruik, waardoor ik snel aan de slag kon met het registreren van mijn uren.
 2. Real-time overzichten: De app biedt direct inzicht in mijn gewerkte uren, wat helpt bij het maken van strategische beslissingen.
 3. Appstore beschikbaarheid: Keeping is eenvoudig te downloaden via de Appstore, zodat ik altijd en overal mijn uren kan bijhouden.
 4. Automatische rapportages: Met één klik genereer ik rapporten die essentieel zijn voor mijn facturatieproces op basis van geregistreerde uren.
 5. Integratie met Google Spreadsheets: Ik kan gemakkelijk gegevens exporteren naar Google Spreadsheets, wat een naadloze werkervaring mogelijk maakt.
 1. Beperkte functies in gratis versie: Voor sommige geavanceerde functies moet ik upgraden naar een betaald plan.
 2. Leercurve voor beginners: Nieuwe gebruikers hebben misschien wat tijd nodig om alle functionaliteiten goed te begrijpen.
 3. Afhankelijkheid van internetconnectie: Ik moet online zijn om de app optimaal te gebruiken, wat soms lastig kan zijn.
 4. Overweldigend aantal opties: Soms voelt het aantal features overweldigend en heb je tijd nodig om uit te vinden welke je echt nodig hebt.

Diepgaande Vergelijking en Analyse van Urenregistratie Apps

Als ZZP’er wil ik zeker weten dat ik de juiste urenregistratie app kies die aan mijn behoeften voldoet. Hieronder presenteer ik een gedetailleerde vergelijking en analyse van verschillende urenregistratie apps, waardoor het voor mij (en jou) makkelijker wordt om een weloverwogen keuze te maken.

App Belangrijkste Kenmerken Voordelen Nadelen Ideaal Voor
e-Boekhouden.nl Integratie met boekhouding, facturatie, en meer Compleet pakket, gebruiksgemak Maandelijkse kosten ZZP’ers die all-in-one oplossing zoeken
TimeMate Online urenregistratie, werkbonnen Makkelijk in gebruik, goede klantenservice Functies kunnen overweldigend zijn MKB en ZZP’ers die uitgebreide tool zoeken
Silvasoft Schaalbare modules, inclusief projectmanagement Flexibel, veel functies Kan ingewikkeld zijn voor beginners ZZP’ers die met hun bedrijf willen groeien
Keeping Straightforward urenregistratie, mobiele app Eenvoudig en effectief, mobiele toegankelijkheid Beperktere functies dan anderen ZZP’ers die alleen uren willen bijhouden

Deze tabel geeft een goed overzicht van wat er op de markt beschikbaar is. Elk van deze oplossingen heeft eigen unieke voordelen en enkele nadelen. Kiezen hangt af van persoonlijke voorkeuren, bedrijfsgrootte en de complexiteit van de benodigde functionaliteiten.

Hoe kies je de beste urenregistratie app voor jouw behoeften?

Het kiezen van de juiste urenregistratie app is essentieel voor mijn bedrijf. Ik let op verschillende kenmerken om een app te vinden die perfect past bij mijn werkzaamheden als ZZP’er.

 • Bepaal eerst welke functies ik écht nodig heb. Heeft mijn administratie bijvoorbeeld behoefte aan facturatiemogelijkheden of volstaat enkel tijdregistratie?
 • Kijk naar gebruiksvriendelijkheid; de app moet intuïtief zijn, zodat ik zonder problemen snel mijn uren kan invoeren.
 • Zoek naar apps die integreren met andere systemen die ik gebruik, zoals boekhoudsoftware of projectmanagement tools.
 • Lees ervaringen van andere ZZP’ers om te zien hoe zij de app ervaren in hun dagelijkse praktijk.
 • Check of er goede ondersteuning beschikbaar is bij vragen of problemen; een helpdesk of klantenservice kan goud waard zijn.
 • Vergelijk prijzen en abonnementsopties; het is belangrijk dat de kosten in verhouding staan tot de geboden functionaliteiten.
 • Probeer een gratis proefperiode uit om zelf te ervaren hoe de app werkt voordat ik me vastleg op een betaald abonnement.
 • Let op mobiliteit; een mobiele app maakt het mogelijk om ook onderweg gemakkelijk uren te registreren.

Conclusie

Het vinden van de perfecte urenregistratie app is essentieel voor elke ZZP’er. Met eenvoud, efficiëntie en een schat aan functies verlichten deze apps de administratieve last. Ben jij klaar om je uren bij te houden met een druk op de knop? Vergeet die ouderwetse spreadsheet, stap over op een slimme app die tijd bespaart.

Kies vandaag nog jouw ideale urenregistratie tool en zet een grote stap richting een georganiseerder zakelijk leven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste uren administratie app voor ZZP’ers?

De beste uren administratie app voor ZZP’ers is een tool die eenvoudig en efficiënt tijd bijhoudt, facturen genereert en je helpt met het beheren van je projecten.

2. Waarom heb ik als ZZP’er een uren administratie app nodig?

Als ZZP’er heb je een uren administratie app nodig om je werkuren nauwkeurig te registreren, overzicht te houden op je projecten en je administratie te stroomlijnen.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een uren administratie app?

Het gebruik van een uren administratie app biedt je het gemak van snelle invoer van werkuren, inzicht in je productiviteit en ondersteunt je met professionele facturatie.

4. Hoe kies ik de juiste uren administratie app als ZZP’er?

Kies een uren administratie app die past bij jouw specifieke behoeften, gebruiksvriendelijk is, en die integratiemogelijkheden biedt met andere gereedschappen die je als ZZP’er gebruikt.

Hoe kies je de beste urenregistratie app voor jouw behoeften?

Het kiezen van de juiste urenregistratie app is essentieel voor mijn bedrijf. Ik let op verschillende kenmerken om een app te vinden die perfect past bij mijn werkzaamheden als ZZP’er.

 • Bepaal eerst welke functies ik écht nodig heb. Heeft mijn administratie bijvoorbeeld behoefte aan facturatiemogelijkheden of volstaat enkel tijdregistratie?
 • Kijk naar gebruiksvriendelijkheid; de app moet intuïtief zijn, zodat ik zonder problemen snel mijn uren kan invoeren.
 • Zoek naar apps die integreren met andere systemen die ik gebruik, zoals boekhoudsoftware of projectmanagement tools.
 • Lees ervaringen van andere ZZP’ers om te zien hoe zij de app ervaren in hun dagelijkse praktijk.
 • Check of er goede ondersteuning beschikbaar is bij vragen of problemen; een helpdesk of klantenservice kan goud waard zijn.
 • Vergelijk prijzen en abonnementsopties; het is belangrijk dat de kosten in verhouding staan tot de geboden functionaliteiten.
 • Probeer een gratis proefperiode uit om zelf te ervaren hoe de app werkt voordat ik me vastleg op een betaald abonnement.
 • Let op mobiliteit; een mobiele app maakt het mogelijk om ook onderweg gemakkelijk uren te registreren.

Conclusie

Het vinden van de perfecte urenregistratie app is essentieel voor elke ZZP’er. Met eenvoud, efficiëntie en een schat aan functies verlichten deze apps de administratieve last. Ben jij klaar om je uren bij te houden met een druk op de knop? Vergeet die ouderwetse spreadsheet, stap over op een slimme app die tijd bespaart.

Kies vandaag nog jouw ideale urenregistratie tool en zet een grote stap richting een georganiseerder zakelijk leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wat heb je nog meer nodig?

De naam zegt het al: Exact… En dat is wat het is. Exact de juiste keuze.

Meld je direct aan