Alles wat je moet weten over eenvoudig boekhouden met Visma Boekhouden

In dit artikel

Boekhouden kan een flinke uitdaging zijn, zeker als het nieuw voor je is. Gelukkig, ik heb precies die berg beklommen en ben teruggekomen met de sleutel tot vereenvoudiging: Visma Boekhouden .

Dit artikel zal je door de basis leiden en tonen hoe Visma jouw financiële administratie naar een hoger niveau tilt. Ontdek de mogelijkheden en maak boekhouden kinderspel!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon zit vastberaden te werken in een rommelige kantooromgeving.

Samenvatting

  • Visma Boekhouden automatiseert en vereenvoudigt de boekhouding en facturering, waardoor je tijd bespaart en altijd realtime inzicht hebt in je financiën.
  • Met functies zoals directe bankkoppeling en eenvoudige btw – aangifte helpt Visma Boekhouden je om snel en efficiënt aan fiscale verplichtingen te voldoen.
  • De software is geschikt voor zowel zzp’ers als MKB’ers en kan gratis worden uitgeprobeerd, waardoor het toegankelijk is voor starters en groeiende bedrijven.
  • Extra tools zoals de Visma Scanner app en de integratie met andere oplossingen, zoals Visma Webshop, verbeteren de administratieve efficiëntie verder.
  • Ondersteuning en advies van het Visma – team zijn beschikbaar via hun website, inclusief handleidingen, video’s, webinars en trainingssessies.

Kenmerken van Visma Boekhouden

Visma Boekhouden blinkt uit met zijn slimme functies die het boekhoudproces vereenvoudigen en automatiseren. Het brengt je financiën naar een hoger niveau van inzichtelijkheid en controle, zonder dat je zelf verstrikt raakt in de cijfers.

Automatische boekhouding en facturering

Ik werk veel slimmer sinds ik de automatische boekhouding en facturering van Visma eAccounting ontdekte. Dit systeem neemt het handmatige proces van facturen maken en boekingen bijhouden uit handen.

Het is echt een verademing. Elke keer wanneer een factuur betaald wordt, matcht de software deze automatisch met de juiste boeking. Dit bespaart me zeeën van tijd.

Factureren gaat nu bijna vanzelf. Stel eenvoudig periodieke facturen in en de rest gebeurt vanzelf. Het mooiste is dat ik altijd realtime inzicht heb in mijn financiën. De software verbindt direct met mijn bankrekening, waardoor ik op elk moment van de dag mijn actuele cijfers kan bekijken.

Dit helpt mij om snel te reageren op financiële veranderingen en zorgt ervoor dat mijn administratie altijd piekfijn in orde is. Nooit meer stress om die naderende btw-aangifte, want ook dat gaat automatisch met Visma eAccounting.

Mijn boekhouder is er ook blij mee; we werken nu veel efficiënter samen.

Actuele cijfers door directe bankkoppeling

Nadat we hebben gekeken naar automatische boekhouding en facturering, is het tijd om te zien hoe directe bankkoppeling jou helpt. Met deze koppeling krijg je moeiteloos inzicht in je financiële status.

De verbinding tussen mijn ING-rekening en Visma Boekhouden zorgt dagelijks voor verse data. Zo houd ik makkelijk mijn hand op de knip en zie ik meteen hoe de zaken ervoor staan.

Het proces is echt eenvoudig te regelen en je kunt het zelfs gratis uitproberen. Denk je eens in: nooit meer handmatig afschriften invoeren of doorploegen. Elke dag worden transacties automatisch verwerkt en gesynchroniseerd.

Dit betekent dat ik meer tijd overhoud voor wat echt belangrijk is in mijn bedrijf, zonder me zorgen te maken over de accuraatheid van mijn cijfers. Online boekhouden wordt zo niet alleen efficiënter, maar ook nog eens stukken betrouwbaarder.

Eenvoudige btw-aangifte

Direct vanuit de up-to-date financiële overzichten die Visma Boekhouden biedt, ga ik moeiteloos over naar het doen van mijn btw-aangifte. Het systeem berekent precies hoeveel btw ik moet betalen of terugkrijg, zonder verrassingen.

Dit scheelt me zoveel tijd en stress. Ik hoef alleen maar naar ‘Boekhouding – Btw-aangifte’ te gaan, de cijfers te controleren en de aangifte uit te printen.

Dankzij Visma eAccounting blijf ik als freelancer of MKB-eigenaar altijd deskundig adviseerd en kan ik efficiënt werken aan mijn administratieve processen. De automatische generatie van de btw-aangifte maakt het eenvoudiger dan ooit om aan mijn fiscale verplichtingen te voldoen.

Zo blijft de administratiedruk laag en kan ik me richten op wat echt belangrijk is voor mijn bedrijf.

Een persoon zit vastberaden te werken in een rommelige kantooromgeving.

Voordelen van het gebruik van Visma Boekhouden

Met Visma Boekhouden neem je afscheid van tijdrovende administratieve taken en verwelkom je een nieuw tijdperk van efficiëntie. Dit systeem is dé oplossing die zich aanpast aan jouw individuele bedrijfsbehoeften, of je nu een zelfstandige professional bent of deel uitmaakt van het MKB.

Tijdbesparend en efficiënt

Ik merk hoe Visma eAccounting mijn leven makkelijker maakt door tijdrovende taken te automatiseren. Vroeger spendeerde ik uren aan boekhouden en factureren, maar nu gebeurt dat bijna vanzelf.

Real-time verwerking zorgt ervoor dat mijn cijfers altijd up-to-date zijn, zonder dat ik er constant mee bezig moet zijn.

Een ander groot voordeel is dat de administratiedruk aanzienlijk vermindert. Door online factureren en geautomatiseerde financiële processen blijft er meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Kortom, mijn werkweek ziet er nu heel anders uit, met meer ruimte voor deskundig advies en het groeien van mijn bedrijf, dankzij de efficiëntie die Visma Boekhouden met zich meebrengt.

Geschikt voor zowel zzp’ers als MKB’ers

Het bespaart niet alleen tijd, maar Visma Boekhouden is ook nog eens heel veelzijdig. Dit programma sluit perfect aan bij de verschillende behoeften van zowel zelfstandige professionals als middelgrote bedrijven.

Met functionaliteiten die meeschalen met jouw onderneming, hoef je je geen zorgen te maken dat het systeem te complex of juist te simpel is. Van het bijhouden van een eenvoudige administratie tot het beheren van meerdere bedrijfsadministraties, het kan allemaal binnen Visma eAccounting.

Voor starters is er extra goed nieuws: Visma eAccounting is gratis beschikbaar om de administratiedruk te verminderen en een stevige start te garanderen. Dit betekent dat je zonder extra kosten direct kunt profiteren van alle voordelen die het programma te bieden heeft.

En aangezien samenwerken met een accountant eenvoudig geïntegreerd kan worden, is professionele ondersteuning nooit ver weg. Kortom, of je nu net begint of al een gevestigde naam bent in de markt, met Visma Boekhouden heb je een solide basis voor jouw financiële administratie.

Een ondernemer werkt in een moderne kantoorruimte met stadsuitzicht.

Extra functies van Visma Boekhouden

Visma Boekhouden tilt jouw administratie naar een hoger niveau met slimme extra’s die het leven makkelijker maken. Ontdek hoe deze tools naadloos integreren in jouw dagelijkse werkzaamheden, waardoor jij nog beter kunt focussen op wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf.

Bonnetjes scannen met de gratis app

Met de nieuwe Visma Scanner app wordt administratiedruk verminderen een fluitje van een cent. Zowel op mijn iPhone als Android-toestel kan ik eenvoudig bonnetjes vastleggen door een foto te maken.

Deze stuur ik direct door naar Visma eAccounting Standaard, en zo staat alles meteen op de juiste plek voor mijn boekhouding. Het is alsof ik een digitale assistent in mijn broekzak heb!

Het mooie is dat ik met de Gekko Bonnen app nooit meer bonnetjes kwijtraak. Ik scan en bewaar ze digitaal, waardoor ik altijd en overal overzicht houd over mijn uitgaven. Dit bespaart me niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat ik me volledig kan richten op wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien.

Koppeling met andere oplossingen

Visma Boekhouden maakt mijn leven makkelijker door naadloze verbindingen met andere software en apps. Het integreert bijvoorbeeld vlekkeloos met Visma Webshop, waardoor ik realtime inzicht krijg in mijn financiën.

Dit is super handig, want zo houd ik overzicht zonder moeite en kan ik me focussen op wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien.

Het platform ondersteunt ook koppelingen die mijn accountants- of administratiekantoor direct verbinden met mijn boekhouding. Dit zorgt voor een soepelere samenwerking en betekent dat zij snel kunnen inspringen als er iets aandacht nodig heeft.

Door deze slimme integraties bespaar ik niet alleen tijd, maar verbeter ik ook de nauwkeurigheid van mijn financiële administratie.

Meer informatie over Visma Boekhouden

Wil je meer weten over hoe Visma Boekhouden jouw administratie kan vereenvoudigen? Neem dan eens een kijkje op hun website. Hier vind je uitgebreide informatie over alle aspecten van het programma.

Ontdek hoe je door directe bankkoppelingen altijd over actuele cijfers beschikt en hoe je eenvoudig btw-aangiftes kunt doen via het systeem. De site biedt ook video’s en handleidingen die je stap voor stap door de verschillende functies leiden.

Heb je specifieke vragen of zoek je persoonlijk advies over de software? Dan staat het deskundige team van Visma klaar om jou te helpen. Zij kennen alle ins en outs van het pakket en bieden ondersteuning op maat.

Zo zorgen ze ervoor dat Visma Boekhouden naadloos aansluit bij jouw onderneming. Je vindt op de website ook informatie over webinars en trainingssessies waarmee je snel leert hoe je het maximale uit Visma Software haalt voor jouw bedrijfsvoering.

Conclusie: Waarom Visma Boekhouden de juiste keuze is voor jouw administratie.

Visma Boekhouden staat voor eenvoud en efficiëntie. Dit programma maakt jouw financiële administratie makkelijk beheersbaar. Met de slimme functies bespaar je tijd en hou je overzicht op je bedrijfsvoering.

Voor extra hulp biedt Visma diverse ondersteunende resources en apps. Zet vandaag nog die stap naar gestroomlijnde boekhouding met Visma Boekhouden!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Visma Boekhouden?

Visma Boekhouden is een online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor het mkb om financiën gemakkelijk te beheren.

2. Kan ik met Visma Boekhouden ook factureren?

Ja, met Visma Boekhouden kunt u eenvoudig facturen aanmaken en verzenden.

3. Is Visma Boekhouden geschikt voor ondernemers zonder boekhoudkennis?

Visma Boekhouden is zeer gebruiksvriendelijk en daardoor ook geschikt voor ondernemers zonder boekhoudkennis.

4. Hoe zorgt Visma Boekhouden voor een veilige opslag van gegevens?

Visma Boekhouden gebruikt moderne beveiligingstechnieken om uw gegevens veilig te bewaren.

5. Kan ik Visma Boekhouden koppelen aan andere bedrijfssoftware?

Ja, Visma Boekhouden biedt verschillende koppelingen met andere bedrijfssoftware om uw werkprocessen te optimaliseren.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

  • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
  • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
  • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
  • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven