Voorbeeld Boekhouden: Gratis Templates en Downloads in Excel | 2024

In dit artikel

Boekhouden kan een uitdaging zijn, zeker als je net begint met ondernemen. Gelukkig ben ik door dezelfde molen gegaan en heb ik de perfecte oplossing gevonden: gratis Excel templates die boekhouden simpeler maken.

In deze blog deel ik mijn favorieten; van balans tot winst- en verliesrekening, waarmee je zonder kosten je administratie op orde krijgt. Duik erin en ervaar zelf hoe boekhouden ook makkelijk kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Gratis Excel templates maken boekhouden toegankelijk en eenvoudig voor ondernemers, zonder extra kosten.
 • De templates bieden mogelijkheden voor het efficiënt bijhouden van onder andere de jaarrekening, balans, winst-en-verliesrekening, urenadministratie en kilometerregistratie.
 • Door gebruik te maken van de templates kun je voldoen aan fiscale eisen en behoud je controle over je financiële administratie.
 • De templates zijn een praktisch alternatief voor online boekhoudsoftware, vooral voor ondernemers die willen besparen op abonnementskosten.
 • Een gestructureerde boekhouding met behulp van de gratis templates stelt ondernemers in staat om strategische bedrijfsbeslissingen te nemen en groei te bevorderen.
 • Maak een weloverwogen keuze in boekhoudsoftware door deze vergelijking te raadplegen en overweeg deze aanbevolen optie.

Het belang van Boekhouden voor de eenmanszaak

Een persoon zit gestrest aan een bureau omgeven door financiële documenten.

Een strakke boekhouding is cruciaal voor mij als eenmanszaak. Het geeft me inzicht in mijn financiële positie, helpt me bij het nemen van strategische beslissingen en zorgt ervoor dat ik voldoe aan het urencriterium om in aanmerking te komen voor fiscale voordelen.

Met een accurate administratie houd ik het overzicht over mijn inkomsten en uitgaven, geldstromen op de zakelijke rekening en kan ik de btw tijdig afdragen.

Ik let altijd goed op mijn aftrekposten, wat me helpt om belastingvoordeel te behalen. Ook de jaarrekening en resultatenrekening stel ik zorgvuldig op. Deze documenten zijn essentieel om leningen te verkrijgen of investeringen aan te trekken.

Goed boekhouden betekent voor mij ook controle houden over mijn vaste en vlottende activa, iets wat onmisbaar is voor een gezonde bedrijfsvoering.

Gratis template voor Boekhouden in Excel

Een vrouwelijke kleine ondernemer werkt aan de boekhouding op haar georganiseerde bureau.

Heb je ooit het gevoel gehad dat boekhouden een berg is waar je tegenop ziet? Geen zorgen, met de gratis boekhoudtemplate in Excel wordt jouw financiële administratie een fluitje van een cent.

Deze gebruiksvriendelijke tool is ontworpen om je te helpen bij het organiseren en beheren van je boekhouding, zodat je meer tijd kunt besteden aan wat echt belangrijk is – het laten groeien van je onderneming.

Hoe de template te downloaden

Ik deel graag hoe je eenvoudig onze gratis boekhouden template voor Excel kunt bemachtigen. Het is een fantastische tool om je financiële administratie mee op orde te brengen.

 1. Bezoek onze website en navigeer naar de sectie ‘Downloads’.
 2. Zoek naar de ‘Gratis Boekhoudtemplate voor Excel’ en klik op de downloadknop.
 3. Vul indien nodig je gegevens in om toegang te krijgen tot de download.
 4. Controleer je downloads map of deze nieuw gedownloade file er tussen staat.

De voordelen van de template

Zodra je de template voor je boekhouding in Excel gedownload hebt, ga je direct de vruchten plukken. Je facturen maak je zonder moeite aan en je hebt alle inkomsten en uitgaven op één plek bij de hand.

Dit zorgt voor een flinke tijdsbesparing.

Bovendien krijg je met deze template helderheid over de btw die je moet betalen. Je vult de btw-aangifte probleemloos in, wat weer helpt bij het voorkomen van fouten en het besparen van geld.

Dankzij de overzichtelijkheid behoud ik altijd controle over mijn financiën, en dat geeft een gerust gevoel. Met deze tool is mijn boekhouding startklaar, goed georganiseerd en altijd up-to-date, en dat zonder extra kosten voor een boekhouder of accountant.

Basis boekhouden: aan de slag met de template

Een persoon werkt op laptop met stadsgezicht op achtergrond.

Laten we diep in de wereld van cijfers duiken en de basis van boekhouden onder de knie krijgen met een handige template. Met simpele stappen leid ik je door het proces, zodat je straks met vertrouwen jouw financiële overzichten kunt beheren en analyseren.

De jaarrekening, de balans en de winst-en-verliesrekening

Ik beheer mijn eigen boekhouding en weet hoe belangrijk een goede jaarrekening is. Het overzicht houden van de financiële gezondheid van je eenmanszaak kan een flinke uitdaging zijn.

 • De Jaarrekening: Dit is het financiële verslag dat aan het einde van het boekjaar wordt opgesteld. Hierin zie ik precies wat er binnen mijn bedrijf gebeurd is qua inkomsten en uitgaven.
 • Ik controleer of alle vaste activa, zoals computers of machines, correct gewaardeerd staan.
 • Interessant: met Excel 2.1 Pro Editie sla ik mijn jaarrekening gemakkelijk op als PDF.
 • De Balans: Een momentopname die toont wat mijn onderneming bezit en wat het schuldig is.
 • Mijn liquide middelen, dus het geld beschikbaar op de bankrekening, geef ik hier duidelijk op aan.
 • Ik let altijd goed op de juiste verdeling tussen het eigen vermogen en eventuele leningen.
 • De Winst-en-verliesrekening: Een samenvatting van de financiële prestaties over een bepaalde periode.
 • Inkomsten worden tegenover de kosten gezet zodat ik duidelijk zie of ik winst gemaakt heb.
 • Specifieke posten zoals bijtelling en afschrijvingen houd ik nauwkeurig bij voor een realistisch beeld.

Urenadministratie voor een eenmanszaak

Als ondernemer weet ik hoe belangrijk het is om mijn gewerkte uren goed bij te houden. Daarom gebruik ik een handige template voor urenregistratie in Excel. Deze template helpt mij om wekelijks overzicht te houden en zorgt ervoor dat ik geen enkel uur misloop.

Het maakt niet uit of het gaat om factureerbare uren of uren die ik besteed aan het ontwikkelen van mijn eigen bedrijf, elke minuut telt en wordt nauwkeurig geregistreerd.

Het bijhouden van een accurate urenadministratie is niet alleen essentieel voor de facturatie naar klanten, maar ook voor mijn eigen inzicht en eventuele belastingvoordelen. Met de gratis beschikbare template houd ik moeiteloos bij hoeveel tijd ik investeer in verschillende projecten.

Dit systeem werkt perfect voor mij als ZZP’er en ik raad het elke zelfstandige aan die zijn boekhouding serieus neemt. En nu we het toch over administratie hebben, laten we eens kijken hoe de kilometeradministratie in Excel bijgehouden kan worden.

Kilometeradministratie bijhouden met Excel

Na de urenadministratie is het tijd om de reiskosten in kaart te brengen met een nauwkeurige kilometeradministratie in Excel. Dit is cruciaal voor elke eenmanszaak, omdat je hiermee bij de belastingdienst kunt aantonen hoeveel je hebt gereden voor zakelijke doeleinden.

Met een simpele gratis template kun je al je ritten bijhouden. Een paar snelle klikken en je voert de begin- en eindstand van de kilometerstand in, de rest berekent de template automatisch.

Het mooie is dat dit niet alleen tijd bespaart, maar ook zorgt voor een helder overzicht dat aan alle eisen van de belastingdienst voldoet.

De template voor kilometerregistratie die ik gebruik is zo ontworpen dat fouten minimaliseren en accuraatheid maximaliseren. Elke rit noteer ik direct na terugkomst, zodat geen enkele zakelijke kilometer ongemerkt blijft.

Bovendien bevat mijn boekhouding nu alle informatie die nodig is voor een solide financiële administratie, van urenregistratie tot aan kilometeradministratie en factuurbeheer. En dat allemaal met behulp van handige Excel templates die je gratis kunt downloaden en zelf kunt aanpassen aan jouw bedrijfsvoering.

Online software voor de boekhouding versus Excel templates

Na het bespreken van hoe je met Excel je kilometeradministratie kunt bijhouden, is het nu tijd om de balans op te maken tussen online boekhoudsoftware en het traditionele werken met Excel templates. Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen, dus laten we eens kijken welke het beste bij jouw onderneming past.

Aspect Online boekhoudsoftware Excel templates
Gebruiksgemak Ontworpen voor een intuïtieve gebruikerservaring Vereist kennis van Excel-functies
Automatisering Biedt vaak automatische boekingsmogelijkheden Handmatige invoer van gegevens is noodzakelijk
Toegankelijkheid Overal toegankelijk via internet Lokaal opgeslagen bestanden, tenzij gedeeld via cloudservices
Samenwerken Meerdere gebruikers kunnen tegelijk werken Beperkt tot één gebruiker per keer, tenzij online gedeeld
Back-up en beveiliging Meestal inbegrepen en automatisch Zelf verantwoordelijk voor back-ups en beveiliging
Kosten Periodieke abonnementskosten Eenmalige setup, geen doorlopende kosten
Schaalbaarheid Groeit mee met je onderneming Kan beperkend werken bij groei
Support Professionele ondersteuning beschikbaar Zelf oplossen of extern advies inwinnen
Integratie met andere systemen Gemakkelijk te integreren met andere online diensten Vereist vaak maatwerk voor integratie
Up-to-date Updates worden automatisch doorgevoerd Zelf updates en aanpassingen bijhouden

Met deze tabel zie je direct de verschillen tussen online boekhoudsoftware en Excel templates. Afhankelijk van jouw situatie kies je de optie die het best jouw bedrijfsvoering ondersteunt.

Veel voorkomende indeling van de balans in Excel

Een balans is onmisbaar voor elk bedrijf, en een duidelijke structuur ervan in Excel verbetert mijn inzicht aanzienlijk. Hieronder presenteer ik een veelgebruikte indeling van de balans die je gemakkelijk kunt toepassen in Excel. Deze structuur helpt mij de financiële positie van mijn eenmanszaak snel te overzien.

Activa Passiva
Vaste Activa € Bedrag Eigen Vermogen € Bedrag
Materiële vaste activa € Bedrag Reserves € Bedrag
Immateriële vaste activa € Bedrag Gestort en opgevraagd kapitaal € Bedrag
Financiële vaste activa € Bedrag Lange termijn schulden € Bedrag
Vlottende Activa € Bedrag Kortlopende schulden € Bedrag
Voorraden € Bedrag Leveranciers € Bedrag
Vorderingen € Bedrag Belastingen en premies sociale verzekeringen € Bedrag
Liquide middelen € Bedrag Overige schulden € Bedrag

De bovenstaande tabel is een krachtig hulpmiddel om de financiële stand van zaken duidelijk en overzichtelijk weer te geven. Excel maakt dit proces toegankelijk en helpt mij met het automatisch bijwerken van cijfers. Zo blijf ik continu op de hoogte van mijn financiële positie zonder verrassingen achteraf.

Voorbeeld van een btw-afdracht aan de belastingdienst in Excel

Na het opstellen van een balans is de volgende stap het verwerken van de btw-afdracht. Ik maak hiervoor gebruik van een praktisch Excel-sjabloon, waarin ik alle btw-gegevens overzichtelijk bijhou.

Dit sjabloon rekent automatisch uit hoeveel btw ik moet afdragen. Handmatig ga ik na of alle facturen inbegrepen zijn en check dubbel of de berekeningen kloppen.

Vervolgens zet ik alles netjes op een rij in het tabblad voor de btw-aangifte. Het totaalbedrag dat ik aan de Belastingdienst moet betalen, wordt duidelijk weergegeven. Met deze methode behoud ik altijd het overzicht en voorkom ik fouten in mijn btw-afdracht.

Voor mij is dit een betrouwbare manier die tijd bespaart en mij zekerheid geeft dat mijn aangifte klopt.

Boekhouden voor Beginners: Eenvoudig Starten met Boekhouden

Om te beginnen met boekhouden hoef je geen expert te zijn. Met de juiste hulpmiddelen kan ik mijn financiën zelf beheren. Ik download simpelweg een gratis Excel-template voor boekhouden en vul mijn inkomsten en uitgaven in.

Het geeft me controle over mijn bedrijf en ik zie direct hoe ik ervoor sta.

Elke transactie voer ik zorgvuldig in, en geleidelijk ontstaat er een helder overzicht van mijn financiële situatie. Dit maakt het mogelijk om snel beslissingen te nemen en te plannen voor de toekomst.

Lenen, investeren of aan goodwill bouwen; het begint allemaal bij een gestructureerde boekhouding.

De Betekenis en de Basis van Boekhouden

Boekhouden is het systematisch vastleggen van financiële transacties. Als ondernemer houd ik elke inkomst en uitgave nauwkeurig bij. Dit helpt me niet alleen om mijn financiële gezondheid in de gaten te houden, maar maakt ook jaarlijkse belastingaangiftes duidelijker.

Met een stevige boekhouding krijg ik inzicht in welke onderdelen van mijn bedrijf winstgevend zijn en waar ik kosten kan besparen.

Ik gebruik debet- en creditnota’s om mijn rekeningen te balanceren. Elke transactie noteer ik in een journal en daarna posteer ik deze in het grootboek. Dit leidt tot financiële overzichten zoals de balans en de winst-en-verliesrekening.

Zo houd ik grip op de geldstromen binnen mijn eenmanszaak en kan ik weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan een duurzame groei.

Het opstellen van een Fiscale Openingsbalans

Na het verkennen van de grondbeginselen van boekhouden, is het essentieel om te begrijpen hoe je een sterke basis legt voor je financiële administratie. Dat begint met het opstellen van een fiscale openingsbalans.

Dit is de financiële staat die de waarde van alles wat je onderneming bezit en verschuldigd is, weergeeft op de startdatum van je onderneming. Het toont duidelijk het eigen vermogen aan het begin van het fiscale jaar en legt daarmee de basis voor een effectieve boekhouding.

Een openingsbalans opstellen in Excel kan behoorlijk eenvoudig zijn met de juiste blauwdruk. Ik zorg ervoor dat alle activa en passiva nauwkeurig worden geregistreerd: kasgelden, bankrekeningen, inventaris, uitstaande vorderingen, schulden en het aanvangskapitaal.

Deze financiële snapshot biedt niet alleen inzicht voor mijzelf en eventuele belanghebbenden, maar vormt ook een cruciaal onderdeel voor mijn toekomstige belastingaangiften en financiële beslissingen.

Hoe te Beginnen met Boekhouden: Een Stap-voor-Stap Handleiding

Boekhouden lijkt misschien een berg van een uitdaging, maar met de juiste stappen begin je sterk. Ik neem je mee door een duidelijk stap-voor-stap proces om je boekhouding op te zetten.

 • Ga allereerst op zoek naar de juiste Excel template voor jouw situatie; dit kan die van ons zijn of een ander die je online vindt.
 • Vervolgens download je de gratis template en sla je deze op een veilige plaats op.
 • Open de Excel template en bekijk alle aanwezige tabbladen om vertrouwd te raken met de structuur.
 • Vul jouw bedrijfsgegevens in op de daarvoor bestemde plekken; denk aan je bedrijfsnaam, het fiscale jaar, en andere relevante informatie.
 • Begin met het invoeren van je startbalans; pak je bankafschriften erbij en vul alle bezittingen en schulden in zoals ze waren bij aanvang van het boekjaar.
 • Registreer vervolgens al jouw zakelijke transacties systematisch; elke factuur, bonnetje of banktransactie noteer je netjes.
 • Houd de btw die je betaalt of ontvangt nauwkeurig bij in de daarvoor bestemde kolom, zodat btw-aangiftes straks eenvoudiger zijn.
 • Maak frequent backups van jouw boekhouding om te voorkomen dat gegevens verloren gaan bij technische problemen.

Conclusie

Boekhouden hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, dat bewijzen deze gratis Excel templates. Ze bieden je een makkelijke start en zorgen voor overzicht in je financiën. Denk je nu niet aan het tijd besparen en fouten verminderen met deze hulpmiddelen? Stel je eens voor hoe het voelt wanneer jouw administratie volledig onder controle is.

Vergeet niet, de stap naar een georganiseerde boekhouding zet je vandaag nog. Pak deze kans, download de templates en maak het verschil in jouw onderneming!

Veelgestelde Vragen

1. Waar kan ik voorbeeld boekhouding templates in Excel vinden?

U kunt gratis voorbeeld boekhouding templates downloaden van betrouwbare financiële websites en online platforms.

2. Zijn de Excel templates voor boekhouden makkelijk aan te passen?

Ja, de Excel templates zijn ontworpen om flexibel en gebruiksvriendelijk te zijn zodat u ze naar uw zakelijke behoeften kunt aanpassen.

3. Helpen deze templates mij bij het bijhouden van mijn financiën?

Deze templates zijn een krachtige hulpbron voor het effectief en nauwkeurig beheren van uw zakelijke financiën.

4. Kan ik met deze Excel templates BTW-aangifte doen?

Met de juiste Excel templates kunt u uw BTW-gegevens organiseren en voorbereiden voor uw aangifte.

5. Wat kost het om een boekhouden template in Excel te gebruiken?

Onze Excel templates voor boekhouden zijn gratis te downloaden en bieden een kosteneffectieve oplossing voor uw boekhoudkundige taken.

Veel voorkomende indeling van de balans in Excel

Een balans is onmisbaar voor elk bedrijf, en een duidelijke structuur ervan in Excel verbetert mijn inzicht aanzienlijk. Hieronder presenteer ik een veelgebruikte indeling van de balans die je gemakkelijk kunt toepassen in Excel. Deze structuur helpt mij de financiële positie van mijn eenmanszaak snel te overzien.

Activa Passiva
Vaste Activa € Bedrag Eigen Vermogen € Bedrag
Materiële vaste activa € Bedrag Reserves € Bedrag
Immateriële vaste activa € Bedrag Gestort en opgevraagd kapitaal € Bedrag
Financiële vaste activa € Bedrag Lange termijn schulden € Bedrag
Vlottende Activa € Bedrag Kortlopende schulden € Bedrag
Voorraden € Bedrag Leveranciers € Bedrag
Vorderingen € Bedrag Belastingen en premies sociale verzekeringen € Bedrag
Liquide middelen € Bedrag Overige schulden € Bedrag

De bovenstaande tabel is een krachtig hulpmiddel om de financiële stand van zaken duidelijk en overzichtelijk weer te geven. Excel maakt dit proces toegankelijk en helpt mij met het automatisch bijwerken van cijfers. Zo blijf ik continu op de hoogte van mijn financiële positie zonder verrassingen achteraf.

Voorbeeld van een btw-afdracht aan de belastingdienst in Excel

Na het opstellen van een balans is de volgende stap het verwerken van de btw-afdracht. Ik maak hiervoor gebruik van een praktisch Excel-sjabloon, waarin ik alle btw-gegevens overzichtelijk bijhou.

Dit sjabloon rekent automatisch uit hoeveel btw ik moet afdragen. Handmatig ga ik na of alle facturen inbegrepen zijn en check dubbel of de berekeningen kloppen.

Vervolgens zet ik alles netjes op een rij in het tabblad voor de btw-aangifte. Het totaalbedrag dat ik aan de Belastingdienst moet betalen, wordt duidelijk weergegeven. Met deze methode behoud ik altijd het overzicht en voorkom ik fouten in mijn btw-afdracht.

Voor mij is dit een betrouwbare manier die tijd bespaart en mij zekerheid geeft dat mijn aangifte klopt.

Boekhouden voor Beginners: Eenvoudig Starten met Boekhouden

Om te beginnen met boekhouden hoef je geen expert te zijn. Met de juiste hulpmiddelen kan ik mijn financiën zelf beheren. Ik download simpelweg een gratis Excel-template voor boekhouden en vul mijn inkomsten en uitgaven in.

Het geeft me controle over mijn bedrijf en ik zie direct hoe ik ervoor sta.

Elke transactie voer ik zorgvuldig in, en geleidelijk ontstaat er een helder overzicht van mijn financiële situatie. Dit maakt het mogelijk om snel beslissingen te nemen en te plannen voor de toekomst.

Lenen, investeren of aan goodwill bouwen; het begint allemaal bij een gestructureerde boekhouding.

De Betekenis en de Basis van Boekhouden

Boekhouden is het systematisch vastleggen van financiële transacties. Als ondernemer houd ik elke inkomst en uitgave nauwkeurig bij. Dit helpt me niet alleen om mijn financiële gezondheid in de gaten te houden, maar maakt ook jaarlijkse belastingaangiftes duidelijker.

Met een stevige boekhouding krijg ik inzicht in welke onderdelen van mijn bedrijf winstgevend zijn en waar ik kosten kan besparen.

Ik gebruik debet- en creditnota’s om mijn rekeningen te balanceren. Elke transactie noteer ik in een journal en daarna posteer ik deze in het grootboek. Dit leidt tot financiële overzichten zoals de balans en de winst-en-verliesrekening.

Zo houd ik grip op de geldstromen binnen mijn eenmanszaak en kan ik weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan een duurzame groei.

Het opstellen van een Fiscale Openingsbalans

Na het verkennen van de grondbeginselen van boekhouden, is het essentieel om te begrijpen hoe je een sterke basis legt voor je financiële administratie. Dat begint met het opstellen van een fiscale openingsbalans.

Dit is de financiële staat die de waarde van alles wat je onderneming bezit en verschuldigd is, weergeeft op de startdatum van je onderneming. Het toont duidelijk het eigen vermogen aan het begin van het fiscale jaar en legt daarmee de basis voor een effectieve boekhouding.

Een openingsbalans opstellen in Excel kan behoorlijk eenvoudig zijn met de juiste blauwdruk. Ik zorg ervoor dat alle activa en passiva nauwkeurig worden geregistreerd: kasgelden, bankrekeningen, inventaris, uitstaande vorderingen, schulden en het aanvangskapitaal.

Deze financiële snapshot biedt niet alleen inzicht voor mijzelf en eventuele belanghebbenden, maar vormt ook een cruciaal onderdeel voor mijn toekomstige belastingaangiften en financiële beslissingen.

Hoe te Beginnen met Boekhouden: Een Stap-voor-Stap Handleiding

Boekhouden lijkt misschien een berg van een uitdaging, maar met de juiste stappen begin je sterk. Ik neem je mee door een duidelijk stap-voor-stap proces om je boekhouding op te zetten.

 • Ga allereerst op zoek naar de juiste Excel template voor jouw situatie; dit kan die van ons zijn of een ander die je online vindt.
 • Vervolgens download je de gratis template en sla je deze op een veilige plaats op.
 • Open de Excel template en bekijk alle aanwezige tabbladen om vertrouwd te raken met de structuur.
 • Vul jouw bedrijfsgegevens in op de daarvoor bestemde plekken; denk aan je bedrijfsnaam, het fiscale jaar, en andere relevante informatie.
 • Begin met het invoeren van je startbalans; pak je bankafschriften erbij en vul alle bezittingen en schulden in zoals ze waren bij aanvang van het boekjaar.
 • Registreer vervolgens al jouw zakelijke transacties systematisch; elke factuur, bonnetje of banktransactie noteer je netjes.
 • Houd de btw die je betaalt of ontvangt nauwkeurig bij in de daarvoor bestemde kolom, zodat btw-aangiftes straks eenvoudiger zijn.
 • Maak frequent backups van jouw boekhouding om te voorkomen dat gegevens verloren gaan bij technische problemen.

Conclusie

Boekhouden hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, dat bewijzen deze gratis Excel templates. Ze bieden je een makkelijke start en zorgen voor overzicht in je financiën. Denk je nu niet aan het tijd besparen en fouten verminderen met deze hulpmiddelen? Stel je eens voor hoe het voelt wanneer jouw administratie volledig onder controle is.

Vergeet niet, de stap naar een georganiseerde boekhouding zet je vandaag nog. Pak deze kans, download de templates en maak het verschil in jouw onderneming!

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.