Welke boekhoudprogramma’s zijn er?

Online boekhouden in 2023

In dit artikel

Welkom, ondernemers! Ben je het zat om je door stapels papierwerk te worstelen? Dan is een software oplossing geen gek idee. Maar, Welke boekhoudprogramma’s zijn er eigenlijk? Met de juiste boekhoudsoftware kun je je boekhouding transformeren van een hoofdpijn tot een fluitje van een cent.

Geen Tijd? Snelle samenvatting

Vergeet die stapels papierwerk, met de juiste boekhoudsoftware wordt boekhouden een fluitje van een cent. Van Exact tot Visma eAccounting, er is een wereld aan keuzes die wachten om ontdekt te worden!”

ZZP’ers, we hebben jullie gedekt! Van Rompslomp tot BUNNI, er zijn tal van boekhoudprogramma’s die specifiek zijn ontworpen met jullie in gedachten. Boekhouden hoeft geen rompslomp te zijn, het kan zelfs leuk zijn!

Voor de MKB-bedrijven onder ons, er zijn boekhoudprogramma’s zoals Jortt en Exact Online die specifiek zijn ontworpen om aan jullie behoeften te voldoen. Maak het boekhouden makkelijk met deze geweldige tools!

Op zoek naar iets eenvoudigs? Kijk niet verder dan MoneyMonk of Tellow. Deze boekhoudprogramma’s staan bekend om hun gebruiksgemak en kunnen je helpen om je boekhouding in een handomdraai te beheren.

Dus waar wacht je nog op? Duik erin, ga een paar boekhoudprogramma’s vergelijken en probeer een paar van deze boekhoudprogramma’s En vergeet niet, boekhouden hoeft niet saai te zijn – het kan zelfs, durf ik het te zeggen, leuk zijn!

Welke boekhoudprogramma's zijn er

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Welke boekhoudprogramma’s zijn er? 

Er zijn talloze boekhoudprogramma’s beschikbaar, elk met hun unieke kenmerken en voordelen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire opties.

 1. Exact: Met meer dan 550.000 organisaties die vertrouwen op Exact voor hun cijfers, is dit programma een betrouwbare keuze. Het biedt slimme automatisering, waardoor je tot 73% tijd kunt besparen op administratieve taken.
 2. MoneyMonk: Dit toegankelijke boekhoudpakket blinkt uit in online en offline service. Het heeft een uitstekende klantenservice en een 5/5 score op Appwiki.
 3. Twinfield: Een favoriet onder accountants en boekhoudprofessionals, Twinfield biedt persoonlijke service en meer dan 300 koppelingen.
 4. DigiBTW: Speciaal ontworpen voor zzp’ers, is DigiBTW gebruiksvriendelijk en super voordelig. Het is een compleet systeem met facturatie, urenregistratie, rittenregistratie en btw-aangifte.
 5. Knab Boekhoudpakket: Dit pakket biedt een zeer gebruiksvriendelijke oplossing met een boekhoudpakket en zakelijke rekening in één. Het is ideaal voor de (startende) zzp’er.
 6. Visma eAccounting: Een complete oplossing voor je boekhouding en facturatie. Het biedt goede ondersteuning en realtime inzicht.

En dit is nog maar het topje van de ijsberg! Er zijn nog veel meer boekhoudprogramma’s beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om een programma te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en bedrijfsmodel.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze vergelijking van boekhoudprogramma’s voor een uitgebreid overzicht en gedetailleerde informatie over elk programma. En onthoud, boekhouden hoeft niet saai te zijn – met het juiste programma kan het zelfs leuk zijn!

Welke ZZP boekhoudprogramma’s zijn er?

Als ZZP’er kan het vinden van het juiste boekhoudprogramma een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar die specifiek zijn ontworpen met het oog op de behoeften van ZZP’ers. Hier zijn een paar van de beste:

 1. Rompslomp: Dit is een Nederlandse favoriet onder ZZP’ers. Het is ontworpen om het boekhouden zo eenvoudig mogelijk te maken, met functies zoals facturatie, urenregistratie, en rittenregistratie. Het heeft ook een handige app voor boekhouden onderweg. Lees hier onze volledige Rompslomp review.
 2. BUNNI: Dit is een andere populaire keuze, vooral vanwege de eenvoud en betaalbaarheid. BUNNI is een betrouwbare partner voor je boekhouding, vooral voor ZZP’ers die een begrijpelijk boekhoudprogramma zoeken zonder teveel poespas. Het is overzichtelijk, simpel en de prijs is ook nog eens heel goed. Lees hier onze volledige BUNNI review.
 3. MoneyMonk: Dit is een uitstekende optie voor dienstverlenende ZZP’ers. Het biedt een volledige oplossing voor urenregistratie, facturatie en boekhouding. Hier kun je onze complete MoneyMonk review lezen. 
 4. e-Boekhouden.nl: Dit is een zeer uitgebreid boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel starters als ervaren ondernemers. Het biedt ook een gratis startersperiode van 15 maanden.
 5. Tellow: Dit boekhoudprogramma is speciaal ontworpen voor ZZP’ers en maakt gebruik van slimme technologie om het boekhouden zo eenvoudig mogelijk te maken. In ons review, vind je onze Tellow ervaring
 6. Jortt: Dit is een iets uitgebreider boekhoudprogramma dat ook geschikt is voor grotere bedrijven. Het heeft een aantal geavanceerde functies, maar blijft toch gebruiksvriendelijk. Duik diep ons complete Jortt review in. 

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Het is altijd een goed idee om een paar verschillende opties uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt. Veel van deze programma’s bieden een gratis proefperiode, dus maak daar gebruik van!

En onthoud, boekhouden hoeft geen rompslomp te zijn, het kan zelfs leuk zijn!

Welke boekhoudprogramma’s zijn er voor MKB

Hier is een overzicht van enkele boekhoudprogramma’s die geschikt zijn voor MKB-bedrijven.

 1. Jortt: Dit is een online boekhoudprogramma dat zich richt op gebruiksgemak. Jortt heeft een boekhoudbot die op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving. Het programma biedt een overzichtelijk dashboard, een slimme boekhoudbot en een mobiele app om bonnen te uploaden. Het is geschikt voor alle rechtsvormen, maar het is wel wat aan de prijzige kant. Desondanks is het een uitgebreid pakket dat elke ondernemer kan gebruiken en het boekhouden makkelijk maakt. Voor meer informatie over Jortt, bekijk onze Jortt review.
 2. e-Boekhouden.nl: Dit is een zeer compleet online boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel starters als ervaren ondernemers. Het biedt functies zoals facturatie, btw-aangifte, en urenregistratie. Het heeft ook een handige mobiele app.
 3. Exact Online: Dit is een uitgebreid online boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel kleine als grote bedrijven. Het biedt functies zoals facturatie, voorraadbeheer, en projectmanagement. Het heeft ook een handige mobiele app.
 4. SnelStart: Dit is een online boekhoudprogramma dat zich richt op eenvoud en snelheid. Het biedt functies zoals facturatie, btw-aangifte, en het bijhouden van uitgaven. Het heeft ook een handige mobiele app.
 5. Twinfield: Dit is een uitgebreid online boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel kleine als grote bedrijven. Het biedt functies zoals facturatie, voorraadbeheer, en projectmanagement. Het heeft ook een handige mobiele app.

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma hangt af van de specifieke behoeften van je bedrijf. Het is belangrijk om de functies, kosten, en gebruiksgemak van elk programma te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Welke boekhoudprogramma’s zijn makkelijk? 

Het lijkt erop dat de link naar de pagina “Easy Accounting Software” op Boekhoudspot.nl niet bestaat. Daarom kan ik geen specifieke informatie over makkelijke boekhoudprogramma’s van die pagina halen. Maar geen zorgen, ik kan je nog steeds helpen met wat algemene informatie.

Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s die bekend staan om hun gebruiksgemak. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. MoneyMonk: Dit is een compleet en eenvoudig boekhoudprogramma dat uitblinkt in online en offline service. Het heeft een uitstekende klantenservice en een hoge Appwiki-score. Het is vooral populair onder ZZP’ers.
 2. Tellow: Tellow is een gratis boekhoudpakket voor ZZP’ers. Het is gebruiksvriendelijk en biedt functies zoals bank- en btw-koppeling en inclusieve opstarthulp.
 3. DigiBTW: DigiBTW is speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers. Het is het meest gebruiksvriendelijke en het meest voordelige systeem. Het is heel compleet, met onder andere facturatie, uren, ritten en btw-aangifte.
 4. BUNNI: BUNNI maakt boekhouden super simpel en zelfs verslavend leuk. Het is een compleet boekhoudprogramma zonder vage begrippen en met een gratis bankkoppeling.
 5. Rompslomp.nl: Rompslomp.nl is een compleet boekhoudpakket voor ZZP boekhouding dat super makkelijk in gebruik is. Het bespaart veel tijd bij het bijhouden van je boekhouding.

Conclusie

En daar heb je het, mensen! Een wereld vol boekhoudprogramma’s ligt aan je voeten, klaar om ontdekt te worden. Of je nu een ZZP’er bent die op zoek is naar een eenvoudig te gebruiken programma, een MKB-bedrijf dat een robuuste oplossing nodig heeft, of een winkel of webshop die specifieke functies nodig heeft, er is een boekhoudprogramma dat bij je past.

Maar onthoud, net als bij het kiezen van een nieuwe outfit, is het belangrijk om verschillende opties te passen voordat je de perfecte match vindt. Dus waar wacht je nog op? Duik erin, probeer een paar van deze boekhoudprogramma’s uit en ontdek welke het beste bij jou en je bedrijf past. En vergeet niet, boekhouden hoeft niet saai te zijn – het kan zelfs, durf ik het te zeggen, leuk zijn! Dus ga ervoor, en maak van die cijfers je nieuwe beste vrienden. Succes!

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van boekhoudprogramma’s?

Boekhoudprogramma’s bieden tal van voordelen, waaronder tijdbesparing door automatisering, nauwkeurige financiële rapportage, eenvoudige belastingaangifte en verbeterde cashflowbeheersing. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van fouten en het verbeteren van de efficiëntie.

Hoe kies ik het beste boekhoudprogramma voor mijn bedrijf?

Het kiezen van het beste boekhoudprogramma hangt af van uw specifieke behoeften. Overweeg factoren zoals de grootte van uw bedrijf, de complexiteit van uw boekhouding, uw budget en de functies die u nodig heeft. Het is ook een goed idee om verschillende opties uit te proberen voordat u een definitieve beslissing neemt.

Zijn er gratis boekhoudprogramma’s beschikbaar?

Ja, er zijn gratis boekhoudprogramma’s beschikbaar. Deze kunnen echter beperkt zijn in functies en mogelijk niet geschikt zijn voor grotere of complexere bedrijven. Het is belangrijk om de functies en beperkingen van gratis programma’s te begrijpen voordat u ze kiest.

Wat zijn de belangrijkste functies om naar te zoeken in een boekhoudprogramma?

Enkele belangrijke functies om naar te zoeken in een boekhoudprogramma zijn automatisering van taken, integratie met andere systemen (zoals uw bankrekening of betalingssysteem), rapportagefuncties, belastingaangiftehulp en gebruiksgemak.

Hoe kan een boekhoudprogramma me helpen bij het beheren van mijn financiën?

Een boekhoudprogramma kan u helpen bij het beheren van uw financiën door u een duidelijk overzicht te geven van uw inkomsten en uitgaven, u te helpen bij het bijhouden van facturen en betalingen, u te waarschuwen voor aankomende betalingsverplichtingen en u te helpen bij het plannen van uw cashflow. Het kan ook waardevolle inzichten bieden die u kunnen helpen bij het nemen van betere zakelijke beslissingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven